Waktu membaca: 8 minit
(Lepas Kemaskini: 29/10/2021)

Di seberang taiga Siberia, tasik Baikal yang paling kuno, Kamchatka liar ke Moscow, ini 12 tempat-tempat yang menakjubkan untuk dilawati di Rusia akan menarik nafas lega. Pilih sahaja cara perjalanan anda, kemas sarung tangan hangat atau jas hujan untuk cuaca yang sukar, dan ikut kami ke Rusia.

  • Pengangkutan Rel Adalah Cara Mesra Alam Untuk Perjalanan. Artikel ini ditulis untuk mendidik tentang Train Travel oleh Save A Train, yang Laman web Tiket Keretapi Termurah Di Dunia.

 

1. Pergunungan Altai

Antara Rusia, Mongolia, China, dan wilayah Kazakhstan Altai adalah rumah bagi 700 tasik, hutan, dan puncak Siberia tertinggi di Gunung Belushka, di 4506 m. Altai hampir tidak berpenduduk, jadi anda akan merasa tidak tersentuh oleh peradaban moden, dan hanya alam liar dan hidupan liar yang akan menyambut anda.

Sebagai tambahan, jika anda seorang pengembara yang berani, kemudian perjalanan ke mana-mana 1499 glasier di Altai akan memukau anda. lebih-lebih lagi, arung jeram di sungai Katun dan Biya yang paling hebat adalah pengalaman epik. Sebaliknya, safari hidupan liar boleh menjadi pilihan yang lebih santai. Anda mungkin mendapat peluang jarang untuk bertemu dengan macan tutul salji, ibex, lynx, dan lebih daripada 300 spesies burung. Tanpa ragu ragu, Altai adalah salah satu yang terbaik destinasi hidupan liar di Eropah dan tempat menarik untuk dikunjungi di Rusia.

 

The Scenic Altai Mountains in Russia

 

2. Kazan

Kazan adalah surga seni bina di Republik Tatarstan, Rusia barat. Pusat dunia Tatar terletak di tebing Volga, dan sungai Kazanka, dan dianggap sebagai bandar kelima terbesar di Rusia.

Seperti yang dinyatakan di atas, seni bina laman web utama Kazan akan menarik perhatian anda dengan warna dan reka bentuk putih dan biru. Sebagai contoh, Kremlin Kazan, tapak warisan dunia, Masjid Kul Sharif, Katedral Epiphany, hanya beberapa tempat yang boleh anda lawati untuk mengetahui lebih lanjut mengenai budaya Tatar.

 

Kazan Russia View

 

3. Tempat Menakjubkan yang Boleh Dilawati Di Rusia: Tasik Baikal

Tasik tertua dalam sejarah dunia, Tasik Baikal telah terbentuk 25 juta tahun yang lalu. Permukaannya yang sejuk dan luas menjadikan Tasik Baikal sebagai tarikan musim sejuk di Siberia, dan pada musim panas, anda boleh melompat ke perairan jernih di Eropah, atau menerokai hidupan liar yang paling jarang berlaku di dunia.

Pelayaran, mengagumi dari jejak Baikal dengan berjalan kaki, atau mengadakan barbeku di tepi tasik paling menakjubkan di Rusia, anda akan mempunyai pengembaraan yang mengasyikkan. Pokok pinus di sekitar, Taiga dan hutan belantara adalah perjalanan kereta api dari bandar terdekat Irkutsk, satu lagi tempat menarik untuk dilawati di Rusia. Untuk mengatasi semuanya, anda boleh memulakan pengembaraan Baikal anda dari China atau Rusia, melalui kereta api Trans-Siberia, musim panas atau musim sejuk.

 

Frozen Amazing Places To Visit In Russia: Lake Baikal

 

4. Saint Petersburg

Kota Tsars dan istana legenda, Saint Petersburg telah mengilhami penyair dan penulis. Sekiranya anda belum pernah ke Saint Petersburg, anda belum pernah melihat Rusia, kerana bandar ini adalah salah satu ikon Rusia yang paling terkenal dan mengagumkan.

Pertapaan, Istana Catherine, Istana Musim Sejuk, dan kebun Peterhof, hanya menakjubkan. Setiap langkah yang anda buat akan menarik anda lebih dekat dengan dongeng Rusia dan akan memikat anda. Sejarah dan seni bina Saint-Petersburg menjadikannya tempat yang mesti dikunjungi di Rusia dan tentunya salah satu yang teratas 12 tempat paling menakjubkan di Rusia.

 

Neva River in Saint Petersburg Is one of Russia's Amazing Places to Visit

 

5. Kamchatka

Liar, luas, indah, dan mengejutkan, Kamchatka menanti anda hampir di hujung dunia. Semenanjung Kamchatka terletak di timur jauh Rusia, rumah hampir 300 gunung berapi, kebanyakannya aktif, dan pemandangan Laut Pasifik dan padang belantara Rusia yang paling mengasyikkan. Sangat sedikit yang mengetahui keajaiban Kamchatka, jadi Kamchatka adalah tempat yang paling menakjubkan dan luar biasa untuk dikunjungi di Rusia.

Anda akan melihat bahawa tidak semudah itu untuk mencapai keajaiban Kamchatka, kerana lokasinya yang jauh. Walau bagaimanapun, semasa anda melakukannya, anda akan terkejut dengan sifat primal, keajaiban semula jadi: yang mata air panas, sungai, hidupan liar, dan tentu saja gunung berapi. A ekspedisi gunung berapi adalah salah satu perkara yang paling melampau dan mendebarkan di Kamchatka. Sebagai contoh, Klyuchevskaya Sopka adalah puncak tertinggi dan gunung berapi aktif, destinasi yang diinginkan untuk banyak pelancong di Kamchatka.

 

 

6. Tempat Menakjubkan yang Boleh Dilawati Di Rusia: Sochi

Di pesisir Laut Hitam, dikelilingi oleh gunung dan resort yang hijau, Sochi adalah destinasi percutian musim panas terbaik di Rusia. Sochi sangat popular sehingga bandar menarik 4 juta orang setiap tahun, untuk mereka percutian musim panas di tepi laut.

Selain berjemur, Arboretum Sochi, atau Itali kecil, sangat sesuai untuk pemandangan panorama Laut Hitam dan Sochi, dan mengembara di kebun mengagumi burung merak.

Untuk menyimpulkan, tidak ada tempat yang lebih baik untuk percutian yang santai, dalam gaya Rusia, Rusia daripada di Sochi. Oleh itu, tidak menghairankan anda boleh pergi ke Sochi dari Moscow dan ke mana sahaja di Rusia, serta dari Asia Tengah dan Eropah Timur, dengan kereta api.

 

panoramic sea view of Sochi

 

7. Veliky Novgorod

Veliky Novgorod mempunyai tempat kehormatan bagi kami 12 tempat paling menakjubkan untuk dilawati di Rusia. Anda boleh mengatakan bahawa Novogrod yang hebat adalah tempat Rusia menjadi negara yang hebat seperti sekarang ini. Kembali pada 9hb abad, Veliky Novogrod adalah tempat Putera Rurik, dalam 862 mengumumkan negara Rusia moden dan menjadikan Novogrod sebagai pusat perdagangan, demokrasi, dan literasi antara Rusia dan Balkan.

jadi, jika anda memasuki sejarah Rusia, Veliky Novogrod semestinya ada dalam senarai baldi anda. Kubu Novogrod Kremlin, Katedral St. Sophia adil 2 dari laman web yang mesti dilihat di Veliky Novogrod yang akan mengejutkan anda. Berdiri untuk 800 tahun, fikirkan saja kisah dan peristiwa yang berlaku di sini.

 

The bridge in Veliky Novgorod Russia

 

8. Tempat Menakjubkan yang Boleh Dilawati Di Rusia: Pulau Olkhon

Tasik Baikal begitu besar, bahawa kita harus menambah satu lagi tempat menarik yang mesti dikunjungi ketika berada di Rusia. Pulau Olkhon adalah pulau terbesar di Danau Baikal, saiznya serupa dengan New York City. Pulau ini adalah rumah untuk berfikir hutan, pemandangan berbatu, dan hanya 150000 penduduk, tidak seperti New York City.

Walau bagaimanapun, Pulau Olkhon adalah tempat popular bagi pelancong ke Danau Baikal. Ini bermakna pada musim panas anda boleh berenang di air tasik yang jernih dan menyelam di tasik terdalam di dunia. Pada musim sejuk, sebaliknya, anda boleh datang untuk mengagumi tasik tertua di dunia, pada pakaian musim sejuknya, beku dan cantik berwarna putih.

Pulau ini adalah feri dari Sakhuyurta dan oleh orang Buryat dipercayai 1 daripada lima tiang global tenaga Shamanic. sebenarnya, anda boleh menjumpai batu dukun di tengah pulau.

 

The Amazing Place of Olkhon Island, Russia

 

9. Irkutsk

Sekiranya anda dalam perjalanan Trans-Siberia anda, maka anda mungkin akan berhenti di Irkutsk, ibu kota tidak rasmi Siberia Timur. 19gereja-gereja Rusia abad ke-3, rumah berwarna coklat dan biru, Taiga Siberia, Irkutsk adalah sebuah bandar bersejarah yang indah.

lebih-lebih lagi, Irkutsk pernah menjadi tempat pengasingan banyak bangsawan dan intelektual Rusia di Siberia, sekiranya pemerintah yang berkuasa memutuskan mereka menentang kuasa. jadi, Taiga Irkutsk dan Siberia menampilkan banyak karya puisi dan sastera Rusia. tetap, hari ini Irkutsk adalah bandar yang indah: sekatan 13 dari rumah kayu abad ke-18, Gereja Penyelamat, dan Galeri Bronshteyn adalah beberapa tempat yang mesti anda lawati.

 

An old house in Irkutsk Russia

 

10. Tempat Menakjubkan yang Boleh Dilawati Di Rusia: Cagar Alam Stolby

Di tebing Sungai Yenisei, Cagar alam Stolby terletak di sebelah selatan bandar Krasnoyarsk. Kawasan simpanan tidak jatuh keindahan dari bahagian 5 cagar alam yang paling indah di Eropah. Setelah menempuh perjalanan panjang di kereta api Trans-Siberia di seberang Rusia, anda akan mendapati bahawa mengembara di kawasan simpanan menaikkan semangat anda untuk membangunkan badan dan jiwa yang mengantuk.

Stolby mempunyai 5 laluan berkod warna utama, jadi anda tidak akan tersesat di banyak jejak hutan kecil. Sebaik sahaja anda sampai jauh di dalam hutan, anda akan mengetahui asal nama simpanan. Disana ada 100 stolby - tiang batu yang berbatu, sekumpulan stolby yang mengagumkan dan tinggi di tengah-tengah pokok.

Mengunjungi taman semula jadi yang indah ini adalah untuk menikmati keindahan alam ibu. Tidak ada bau seperti pemandangan dan pemandangan hutan Rusia, pada musim panas atau musim sejuk. Walau bagaimanapun, jika anda merancang perjalanan musim sejuk, peringatan cepat untuk memakai banyak lapisan, kerana Siberia menjadi sangat sejuk dan bersalji.

 

Amazing Places To Visit In Russia: Stolby Nature Reserve

 

11. Moscow

Arbat berwarna-warni, Kremlin dan Dataran Merah, st. Katedral Basil, dan sungai Moskva, ciri di setiap poskad, imej, dan maklumat mengenai Moscow. Walau bagaimanapun, hanya sehingga anda menjejakkan kaki di laman web yang luar biasa ini, bahawa anda sangat menghargai kehebatan dan keindahan mereka. Tidak ada persoalan mengenai pesona Moscow yang indah. jadi, tidak menghairankan bahawa ibukota adalah salah satu 12 tempat paling menakjubkan untuk dilawati di Rusia.

Semasa Moscow sungguh menakjubkan, bandar bawah tanah stesen metro sama hebatnya. Bandar lawatan berjalan kaki di bawah tanah Moscow adalah salah satu perkara terbaik untuk dilakukan di Moscow. di sini, anda akan mendapat banyak maklumat mengenai seni, reka bentuk, dan sejarah setiap stesen, dan juga bandar, dari penduduk tempatan.

 

Night time in Moscow Red Square

 

12. Tempat Menakjubkan yang Boleh Dilawati Di Rusia: Pulau Kizhi

Gereja kayu, menara jam segi lapan yang sepenuhnya dari kayu, merupakan Kizhi Pogost yang unik. Kompleks kayu yang luar biasa ini dibuat oleh tukang kayu, di salah satu pulau di Tasik Onega. Anda akan kagum apabila mengetahui bahawa model jenis ini terkenal pada zaman dahulu. Ruang kayu ini merupakan ruang paroki yang popular pada abad ke-16, dan mungkin lebih awal.

Walaupun gereja bukanlah pemandangan yang jarang berlaku di Rusia, gereja kayu adalah. Pulau Kizhi adalah contoh indah para pengrajin Rusia. Pulau Kizhi adalah tapak warisan dunia UNESCO, dan salah satu keajaiban dunia, sebagai keseluruhan kompleks, sangat sesuai dengan pemandangan semula jadi.

 

Wooden churches in Kizhi Island

 

di sini, di Simpan Kereta Api, kami akan dengan senang hati membantu anda merancang perjalanan yang tidak dapat dilupakan 12 tempat yang menakjubkan di Rusia dengan kereta api.

 

 

Adakah anda mahu menanamkan catatan blog kami “ 12 Tempat-Tempat Menakjubkan untuk Melawat Di Rusia ”ke laman web anda? Kau bisa mengambil foto kami dan teks dan memberikan kami kredit dengan link ke pos blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fms%2Famazing-places-visit-russia%2F - (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)