Läsningstid: 8 minuter
(Senast uppdaterad: 29/10/2021)

Över Sibirisk taiga, den äldsta Bajkalsjön, vilda Kamchatka till Moskva, dessa 12 fantastiska platser att besöka i Ryssland kommer att ta andan ur dig. Välj bara ditt sätt att resa, packa varma handskar eller regnrock för det svåra vädret, och följ oss till Ryssland.

  • Järnvägstrafiken är miljövänliga sättet att resa. Denna artikel är skriven för att utbilda om tåg resa från Save A Train, De Billigaste tågbiljettwebbplats I världen.

 

1. Altaibergen

Mellan Ryssland, mongoliet, Kina, och Kazakstan Altai-regionen är hem för 700 sjöar, skogar, och den högsta sibiriska toppen av Belushka, på 4506 m. Altai är knappt befolkat, så du kommer att finna det orörd av den moderna civilisationen, och bara den vildaste naturen och djurlivet hälsar dig.

Dessutom, om du är en äventyrlig resenär, sedan en resa till någon av 1499 glaciärer i Altai kommer att förvåna dig. Dessutom, forsränning i de största Katun- och Biya-floderna är en episk upplevelse. Å andra sidan, en vilda safari kan vara ett mer avkopplande alternativ. Du kan få en sällsynt chans att möta snöleoparden, stenbock, lodjur, och mer än 300 fågelart. Ingen tvekan, Altai är en av de bästa naturresmål i Europa och en fantastisk plats att besöka i Ryssland.

 

The Scenic Altai Mountains in Russia

 

2. Kazan

Kazan är arkitektonisk himmel i Republiken Tatarstan, västra Ryssland. Tatarvärldens centrum ligger vid Volga-stranden, och Kazanka floder, och anses vara den femte största staden i Ryssland.

Som nämnts ovan, arkitekturen på Kazans viktigaste platser kommer att fånga din syn med sina vita och blå färger och design. Till exempel, Kazan Kreml, en världsarvslista, Kul Sharif-moskén, Epifani-katedralen, är bara några av de platser du kan besöka för att lära dig mer om den tatariska kulturen.

 

Kazan Russia View

 

3. Fantastiska platser att besöka i Ryssland: Bajkalsjön

Den äldsta sjön i världens historia, Bajkalsjön har bildats 25 för miljoner år sedan. Dess isiga och stora yta gör Bajkalsjön till en vinterattraktion i Sibirien, och på sommaren, du kan hoppa in i det klaraste vattnet i Europa, eller utforska det sällsynta djurlivet i världen.

Kryssning, beundrar från Baikal trail till fots, eller grilla vid stranden av den mest fantastiska sjön i Ryssland, du kommer att ha ett fantastiskt äventyr. Tallarna runt, Taiga och vildmark är en tågresa från närmaste stad Irkutsk, en annan fascinerande plats att besöka i Ryssland. Till råga på allt, du kan börja ditt Baikal-äventyr från Kina eller Ryssland, via det transsibiriska tåget, sommar eller vinter.

 

Frozen Amazing Places To Visit In Russia: Lake Baikal

 

4. Sankt Petersburg

Staden tsarer och legendariska palats, Sankt Petersburg har inspirerat poeter och författare. Om du inte har varit i Sankt Petersburg, du har inte riktigt sett Ryssland, eftersom denna stad är en av Rysslands mest kända och imponerande ikoner.

Eremitaget, Katarinapalatset, vinterpalatset, och Peterhof trädgårdar, är bara hisnande. Varje steg du gör kommer att närma dig ett rysk saga och förtrolla dig. Sankt Petersburgs historia och arkitektur gör det till ett måste att besöka i Ryssland och naturligtvis en av de bästa 12 mest fantastiska platser i Ryssland.

 

Neva River in Saint Petersburg Is one of Russia's Amazing Places to Visit

 

5. Kamchatka

Vild, omfattande, skön, och överraskande, Kamchatka väntar på dig nästan i slutet av världen. Kamchatkahalvön ligger längst öster om Ryssland, hem till nästan 300 vulkaner, de flesta är aktiva, och den mest imponerande utsikten över Stilla havet och den ryska vildmarken. Mycket få känner till Kamchatkas under, så Kamchatka är den absolut mest fantastiska och extraordinära platsen att besöka i Ryssland.

Du kommer att se att det inte är så lätt att nå Kamchatkas under, på grund av dess avlägsna läge. i alla fall, när du gör, du kommer att bli förvånad av den primära naturen, naturens underverk: de heta källor, floder, vilda djur och växter, och naturligtvis vulkaner. A vulkanekspedition är en av de mest extrema och spännande sakerna att göra i Kamchatka. Till exempel, Klyuchevskaya Sopka är den högsta toppen och en aktiv vulkan, önskad destination för många resenärer i Kamchatka.

 

 

6. Fantastiska platser att besöka i Ryssland: Sotji

Vid Svarta havets kuster, omgiven av gröna berg och orter, Sotji är det ultimata sommarsemestermålet i Ryssland. Sotji är så populärt att staden lockar 4 miljoner människor varje år, för dem sommarsemester vid havet.

Förutom att sola, Sochi Arboretum, eller lilla Italien, är perfekt för panoramautsikt över Svarta havet och Sotji, och vandra i trädgårdarna och beundra påfåglarna.

För att sammanfatta, det finns ingen bättre plats för en avkopplande semester, i Rysslandsstil, Ryssland än i Sotji. Därför, Det är inte förvånande att du kan resa till Sotji från Moskva och vilken punkt som helst i Ryssland, samt från Centralasien och Östeuropa, med tåg.

 

panoramic sea view of Sochi

 

7. Veliky Novgorod

Veliky Novgorod har en hedersplats på vår 12 mest fantastiska platser att besöka i Ryssland. Man kan säga att den stora Novogrod är där Ryssland blev det stora land det är idag. Tillbaka på nionde århundrade, Veliky Novogrod var där prins Rurik, i 862 tillkännagav den moderna ryska staten och gjorde Novogrod till centrum för handel, demokrati, och läskunnighet mellan Ryssland och Balkan.

Så, om du gillar ryska historia, Veliky Novogrod borde vara med på din lista. Novogrod Kreml fästning, Cathedral St. Sophia är bara 2 av de populäraste platserna i Veliky Novogrod som kommer att förvåna dig. Står för 800 år, tänk bara på berättelserna och händelserna som ägde rum här.

 

The bridge in Veliky Novgorod Russia

 

8. Fantastiska platser att besöka i Ryssland: Olkhon Island

Bajkalsjön är så stor, att vi var tvungna att lägga till en annan fantastisk plats man bör besöka när man är i Ryssland. Olkhon Island är den största ön i Baikal-sjön, liknande storlek som New York City. Ön är hem för tänkande skogar, stenigt landskap, och bara 150000 invånare, till skillnad från New York City.

i alla fall, Olkhon Island är en populär plats för resenärer till Bajkalsjön. Det betyder att på sommaren kan du simma i det klara orörda sjövattnet och dyka i världens djupaste sjö. På vintern, å andra sidan, du kan komma för att beundra den äldsta sjön i världen, i sin vinterklädsel, fryst och vackert i vitt.

Ön är en färja bort från Sakhuyurta och av Buryat-folket tros vara det 1 av fem globala poler av shamansk energi. Faktiskt, du hittar shamanstenarna i mitten av ön.

 

The Amazing Place of Olkhon Island, Russia

 

9. Irkutsk

Om du är på din transsibiriska resa, då stannar du förmodligen i Irkutsk, den inofficiella huvudstaden i östra Sibirien. 191900-talets ryska kyrkor, träbruna och blå färgade hus, Sibirisk taiga, Irkutsk är en vacker historisk stad.

Dessutom, Irkutsk var en gång en exilplats för många ryska adelsmän och intellektuella i Sibirien, om den regerande regeringen beslutade att de gick emot makten. Så, Irkutsk och sibiriska taiga har många ryska poesi- och litteraturverk. ändå, idag är Irkutsk en vacker stad: blockera 13 av trähus från 1700-talet, Frälsarens kyrka, och Bronshteyn Gallery är några av de platser du bör besöka.

 

An old house in Irkutsk Russia

 

10. Fantastiska platser att besöka i Ryssland: Stolby naturreservat

Vid stranden av floden Yenisei, Stolby naturreservat ligger strax söder om staden Krasnoyarsk. Reserven faller inte i skönhet från topp 5 vackraste naturreservat i Europa. Efter en lång resa på det transsibiriska tåget över Ryssland, du kommer att upptäcka att att vandra runt reserven lyfter upp din anda väcker den sömniga kroppen och själen.

Stolby har 5 huvudsakliga färgade spår, så att du inte går vilse i de många små skogsspåren. När du når djupt i skogen, du kommer att upptäcka reservens namn ursprung. Det finns 100 stolby - steniga stenpelare, imponerande och höga kluster av stolby bland träden.

Att besöka denna vackra naturpark handlar om att njuta av det bästa av moderns natur. Det finns inget som lukten och utsikten över ryska skogar, på sommaren eller vintern. i alla fall, om du planerar en vinterresa en snabb påminnelse om att bära många lager, då Sibirien blir väldigt kall och snöig.

 

Amazing Places To Visit In Russia: Stolby Nature Reserve

 

11. moskva

Färgglada Arbat, Kreml och Röda torget, St. Basil's Cathedral, och Moskva, i varje vykort, bild, och bit om Moskva. i alla fall, bara tills du sätter din fot på dessa underbara platser, att du verkligen uppskattar deras storhet och skönhet. Det är ingen fråga om Moskvas vackra charm. Så, det är inte förvånande att huvudstaden är en av de 12 mest fantastiska platser att besöka i Ryssland.

Medan Moskva är hisnande, tunnelbanestationens underjordiska stad är lika magnifik. En stad vandring i Moskvas tunnelbana är en av de bästa sakerna att göra i Moskva. Här, du kommer att få massor av information om konsten, design, och varje stations historia, såväl som staden, från lokalbefolkningen.

 

Night time in Moscow Red Square

 

12. Fantastiska platser att besöka i Ryssland: Kizhi Island

Träkyrkor, ett åttkantigt klocktorn helt av trä, utgör den unika Kizhi Pogost. Detta extraordinära komplex av träkonstruktioner gjordes av snickare, på en av öarna i Onega-sjön. Du kommer att bli förvånad över att den här typen av modeller var populär i antiken. Dessa träutrymmen var populära församlingsutrymmen på 1500-talet, och kanske tidigare.

Medan kyrkor inte är en sällsynt syn i Ryssland, träkyrkor är. Kizhi-ön är ett underbart exempel på ryska hantverkare. Kizhi Island är en UNESCO: s världsarvslista, och ett av världens underverk, som hela komplexet, passar fantastiskt in i det naturliga landskapet.

 

Wooden churches in Kizhi Island

 

Här på Rädda ett tåg, Vi hjälper dig gärna med att planera en oförglömlig resa till dessa 12 fantastiska platser i Ryssland med tåg.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg “ 12 Fantastiska platser att besöka i Ryssland ”på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsv%2Famazing-places-visit-russia%2F – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)