Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 27/08/2021)

Europa är rikligt förekommande i Unescos världsarv som lockar miljontals turister. Det finns en olika platser att se - från arkitektoniska och kulturella monument till naturens underverk på den gamla kontinenten.

Med så många ställen att välja mellan, det kan vara svårt för en resenär att fatta beslut om destinationen. För att hjälpa dig välja vilken UNESCO: s världsarv i Europa för att se först, vi har sammanställt en kortlista:

 

UNESCO Världsarv i Frankrike

Några av de mest anmärkningsvärda Unescos världsarv i Frankrike omfattar underverk som Versailles. Det är det mest kända och strålande kungliga residenset i Frankrike. En annan vacker plats att nämna är Abbey Church of Saint-Savin-sur-Gartempe. Det är en romansk kyrka från 9: e århundradet i Poitou, nya Aquitaine.

För resenärer som älskar att se religiösa föremål, Det finns också Chartres Cathedral. Denna romare Katolsk katedral härstammar från 1200 -talet, och du kan hitta den sydväst om Paris. Till sist, det finns Mont Saint Michel och viken. Det är en ö med strategiska befästningar anor från 8 A.D, med en klostret som sin huvudsakliga struktur.

Paris till Lyon Highspeed Train

Paris till Strasbourg Tåg

Luxemburg till Strasbourg Tåg

Nancy till Strasbourg Tåg

Basel till Strasbourg Tåg

 

 

UNESCO Världsarv i Italien

Italien är full av Unescos världsarv, så vi kommer att nämna några av de mest välkända och kära. Vårt första stopp är arkeologiska områden i Pompei, Herculaneum, och Torre Annunziata. Deras betydelse ligger i det faktum att de är de fornlämningar i städerna som begravdes i vulkanen Mt. Vesuvius i 79 A.D. Det finns också Castel del Monte, ett slott med anor från 13-talet. Eftersom det blandar influenser från European Cistercian gotiska och Muslim arkitektur, det är en fascinerande syn.

UNESCO World Heritage sites in Italy

 

dessutom, Även Italien är hem till Piazza del Duomo i Pisa, det berömda lutande tornet. Till sist, det finns den historisk centra för två större städer, Florens och Rom. i Florens, strukturer som representerar renässansarkitektur stil är ett måste se. Missa inte Uffizi, Basilikan Santa Croce, och Florens domkyrka. I Rom, du måste utforska centrum av det romerska riket och den katolska världen med ett stort antal monument och kulturmiljöer.

Florens till Pisa Tåg

Florens till Rom Tåg

Bari till Florens Tåg

Salerno till Florens Tåg

Tyskland

Aachen Cathedral In Germany

 

Tyskland är ett land av slott, katedraler, och andra fantastiska UNESCO världsarv. Katedralen i Aachen är gravplats för Karl den store och den första inbyggda välvd struktur sedan antiken. De populäraste landmärket i Tyskland är en annan katedral, detta en i Köln. Det tog århundraden att bygga med utgångspunkt från 1248. dessutom, det romerska rikets gränser är också värda ett besök. Alla borde se Hadrian Wall och Antonine Wall, som byggdes i 122 AD och 142 A.D, respektive.

Utforska Mittelrheintal kommer att bli en oförglömlig erfarenhet. Denna region är hem för ett stort antal slott och historiska städer. Till sist, Det finns Wurzburg Residence med Court Gardens och Residence Square. Det är en av de största palats i Tyskland, ett bra exempel på rokokostil.

Dessa är bara några av många underbara UNESCO världsarv i Europa. Med våra förslag, du kan inte gå fel organisera resan. Du kan nå dessa platser med tåg från olika stora europeiska städer.

Berlin till Aachen Tåg

Frankfurt till Köln Tåg

Dresden till Köln Tåg

Aachen till Köln Tåg

 

Redo att utforska vad Europa har att erbjuda? Planera ditt besök på anmärkningsvärda Unescos världsarv och boka tågbiljetter i dag!

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här:https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Funesco-world-heritage-sites-europe%2F%3Flang%3Dsv– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)