Läsningstid: 9 minuter
(Senast uppdaterad: 29/10/2021)

Imponerande i arkitektur, rik på historia, i vackraste städer i världen, de 10 mest kända landmärken att besöka med järnväg som borde vara på din att-göra-innan-jag-dör-lista. Från Europa till Kina, genom Berlins mest berömda port, och till den förbjudna staden, här är en smygtitt på landmärkena som kommer att lämna dig förvånad.

  • Järnvägstrafiken är miljövänliga sättet att resa. Denna artikel är skriven för att utbilda om tåg resa från Save A Train, De Billigaste tågbiljettwebbplats I världen.

 

1. Eiffeltornet Paris

Det är verkligen svårt att missa detta spektakulära landmärke, 300 meter högt järntorn. Oavsett om du promenerar i Le Marais, Vår dam, eller Latinerkvarteret, denna massiva ikon av Paris kommer att synas hela tiden.

Så, om du reser till Paris för första gången, du kommer definitivt att besöka Eiffeltornet i dagsljus och på natten för att få en utsikt över Eiffel som lyser upp. Därför, du bör vara väl förberedd för ditt besök och veta att det bästa sättet att resa till Eiffeltornet i Paris, eller var som helst i Europa.

Hur man kommer till Eiffeltornet med tåg?

Det bästa att resa till Eiffeltornet är med tåg. De kollektivtrafik systemet i Paris är mycket effektivt och bekvämt. Att resa över stadsdelarna och landmärken är super enkelt, och Eiffeltornets centrala läge i staden innebär att det är väl anslutet till den franska järnvägen.

Champ de Mars / Tour Eiffel är närmaste tågstation, och Eiffeltornet är bara 2 minuters promenad från stationen. i alla fall, att gå av vid Trocadero-stationen kommer att erbjuda mer magisk utsikt över tornet och Seinen. Du kan ta RER linje C till Eiffeltornet med några minuters mellanrum, och tunnelbanebiljetten för en enda resa är € 1.9.

Amsterdam till Paris med ett tåg

London till Paris med ett tåg

Rotterdam till Paris med ett tåg

Bryssel till Paris med ett tåg

 

The Eiffel Tower in Paris at night

 

2. Mest kända landmärken att besöka med tåg: Kinesiska muren

Världens största konstgjorda landmärke, Kinesiska muren tog över 2000 år att bygga. Den första väggkonstruktionen började tidigt på 700-talet, och senare tillsattes ytterligare murar för att förstärka och förvandla Kinesiska muren till ett av de enorma och imponerande landmärkena i världen.

Sedan Kinesiska muren är så vidsträckt, du kan beundra det från många platser över hela Kina, och kan ta upp till 175 dagar för att korsa det helt. i alla fall, det bästa stället att beundra Kinesiska muren är Peking, förorterna till Peking, och städer som Badaling. För att sammanfatta, Kinesiska muren i storlek, historisk betydelse, och out-of-this-world design gör det till en av 10 mest kända landmärken att besöka med järnväg.

Hur man kommer till Kinas stora mur från Peking?

Du bör resa till Huoying Station med tunnelbana eller ta Airport Express-linjen. Ta sedan S2-tåget från Huangtudian Railway Station till Badaling Railway Station. Du ser ingången till Kinesiska muren 20 minuters promenad från järnvägsstationen.

 

Famous Landmark To Visit By Rail: The Great Wall Of China

 

3. Mest kända landmärken att besöka med tåg: Det sixtinska kapellet Vatikanstaten

Michelangelos vackra fresker har varit häpnadsväckande besökare i åldrar. Sixtinska kapellet i Vatikanstaten är bäst att besöka på fredagskvällar och nätter på sommaren när det är mindre trångt. Det största konstverket i världen är tillgängligt via Vatikanmuseerna, och du behöver inte boka en tid för att komma in i den.

Det sixtinska kapellet är uppkallat efter den sjätte påven, som byggde den på 1400-talet. Således, Freskerna som pryder taket i Sixtinska kapellet skildrar berättelserna från 1 Moseboken. I anmärkningsvärda målarfärger och färger, freskerna är välbevarade, och du kan enkelt tillbringa en hel dag med att beundra scenerna.

Hur man kommer till det sixtinska kapellet från Rom?

Sixtinska kapellet ligger i Vatikanstaten, utanför Rom. därför, om du besöker från Milano, Florens eller annan destination i Europa, bör du först ta en höghastighetståg till Rom. Sedan, ta tåget från Roma Tiburtina till Roma St.. Pietro station, och det är 14 minuters promenad till Sixtinska kapellet.

 

The Sistine Chapel Vatican City Top view

 

4. Karlsbron Prag

Från Budapest eller Wien, det har aldrig varit lättare att resa till Karlsbron från någon punkt i Europa. Det är inte förvånande, med tanke på att Karlsbron i Prag är ett av de mest kända landmärkena att besöka med tåg. Den gotiska stenbron, statyer, centralt läge mellan Mala Strana och gamla stan, är bara några av anledningarna till dess ära.

dessutom, Karlsbron är en av de vackraste och äldsta broarna i Europa. Därför, du kommer att stöta på hundratals turister som letar efter det bästa Instagram-bild plats på bron. Ja, när som helst på dygnet och året, du kommer att gå med de många besökarna i Prag för att beundra en av de mest kända platserna i världen.

Hur man kommer till Charles Bridge med järnväg?

Tågresor i Europa är mycket bekvämt och snabbt, så att du kan resa till Karlsbron från något av grannländerna. Från centralstationen (På det lokala språket: Centralstation), det är om 13 minuter med tunnelbana till Karlsbron. Du kan också komma dit till fots, det är en 25 minuters promenad till Karlsbron från tågstationen, men mindre rekommenderas om du anländer från Dresden, budapest, eller Zermatt.

Nürnberg till Prag med tåg

München till Prag med ett tåg

Berlin till Prag med ett tåg

Wien till Prag med ett tåg

 

The landmark Charles Bridge, Prague

 

5. Mest kända landmärken att besöka med tåg: St. Basil's Cathedral Moskva

En av de mest spektakulära torg i världen, Röda torget i Moskva är hem för den mest hisnande katedralen. St. Basil's Cathedral är underbar, med 6 kapell, vackert och konstnärligt målat i geometriska mönster. Den magnifika katedralen är vacker i fasad och inredning, med varje kapell prydd med gravyrer och målningar.

St. Basil's Cathedral är en av Moskvas främsta ikoner och byggdes som en segersymbol till nederlaget för Terrible Ivan, khanen från Kazan. Således, eftersom 1561 det lockar miljontals turister varje år för att se 1 av de mest hisnande landmärkena i Ryssland.

Hur man kommer till St.. Basil's Cathedral?

Saint Basil's Cathedral ligger på Röda torget, och du kan ta tunnelbanan från Leningradsky station till Okhotny Ryad. Om du vill se det bästa av Ryssland, sedan ett höghastighetståg från St.. Petersburg är det perfekta sättet att resa.

 

Famous Landmark To Visit By Rail: St. Basil's Cathedral Moscow Russia

 

6. Peterhof-palatset i St.. Petersburg

Ryska Versailles byggdes av Peter den store som hans lantgård. På din resa till Peterhof Palace, du kommer att besöka Lower Park, Övre trädgården, Havskanalen, och två små palats – Monplaisir och Marli-palatset. Peter den store besökte Versailles på 1770-talet och insåg det franska mästerverket till ett av de mest kända landmärkena i Ryssland idag.

Tsarens palats är mest känt för fontänerna, Stora floder, bibliska statyer, och trädgårdar. Tyskarna förstörde detta magnifika palats under andra världskriget men lyckades renovera det framgångsrikt för att bli ett Unescos världsarv webbplats.

Hur man kommer till Peterhof?

Peterhof-palatset är ett av de bästa landmärkena att besöka i St.. Petersburg. Du kan resa till Peterhof med tåg från Baltiskiy Station till Noviy Peterhof Station.

 

Golden Landmark, The Peterhof Palace In St. Petersburg

 

7. Mest kända landmärken att besöka med tåg: Colosseum Rom

Colosseum är ett av de sju underverk i den moderna världen, därför, det är bäst att besöka Colosseum med en guidad tur. Annat, de hela rik historia av denna stora konstruktion kommer att gå vilse för dig. De flaviska kejsarna byggde detta mästerverk som en amfiteater, med idén att skydda folkmassorna från regn och vind, i åtanke.

Idag kan du besöka alla nivåer i Colosseum, eller beundra det från de många restaurangerna och kaféerna i närheten. Dessutom, det största colosseum som någonsin byggts, används idag som en konsertplats för levande musik. Här, du kommer att se de största namnen i musikvärlden, som Elton John.

Hur man kommer till Colosseum?

Du kan nå Colosseum från båda flygplatserna i Rom, med tåg. Det går tåg varje 15 minuter till Tiburtina station, och sedan med tunnelbana direkt till denna italienska ikon. Självklart, det är väldigt lätt att komma till Colosseum från den historiska stadskärnan i Rom.

Milano till Rom med ett tåg

Florens till Rom med ett tåg

Pisa till Rom med tåg

Neapel till Rom med ett tåg

 

Famous Landmark from above: The Colosseum in Roma

 

8. Mest kända landmärken att besöka med tåg: Westminster Palace I London

Det mest kända landmärket i England är Westminster Palace och Big Ben Tower. Parlamentets hus. Victoria Tower och det mest kända tornet i världen, Big Ben, utgör det mest kända landmärket i England.

Med utsikt över Themsen, med London Eye attraktion i närheten, inställningen runt Westminster Palace är utmärkt. För fantastisk panoramautsikt, besök London Eye året runt, eftersom ingången till Westminster endast är möjlig på lördagar, under juli och augusti.

Hur man kommer till Westminster Palace och Big Ben?

Ta cirkelrörslinjen till Westminster eller Trafalgar stationer. Om du anländer från förorterna i London, var som helst i Storbritannien eller Europa, då är South Western Railway det bästa sättet att resa.

Amsterdam till London med ett tåg

Paris till London med ett tåg

Berlin till London med ett tåg

Bryssel till London med ett tåg

 

Westminster Palace, London UK

 

9. Den förbjudna staden Kina

I hjärtat av Peking, hittar du ingången till världens största kejserliga palats. Större än Peterhof, Louvren, Kreml, och Vatikanen, Det förbjudna stadspalatset har 980 palatsbyggnader att utforska. Till skillnad från de andra landmärkena i världen, den här är helt trägjord. Med 25 Kinesiska kejsare bodde tidigare i palatset, den förbjudna staden är det största museet i världen.

Det extraordinära landmärket har rättvist fått sitt namn även nuförtiden. Detta beror på det faktum att 40% av palatset är fortfarande förbjudet för besökare. i alla fall, du kan fortfarande se hela komplexet från en kulle i Jingshan Park. Den förbjudna staden kanske inte är en av de mest färgstarka och vackra palats i Europa, men det är mest fascinerande.

Hur kommer jag till den förbjudna staden?

Shanghai till Peking handlar om 5 timmar med tåg, men i Peking, du kan ta tunnelbanan till den förbjudna staden.

 

 

10. Mest kända landmärken att besöka med tåg: Brandenburger Tor Berlin

Brandenburger Tor är Berlins viktigaste landmärke, eftersom det är järnridån och en gång delad Berlin. Porten byggdes ursprungligen av den preussiska kungen Frederick William II, på 1700-talet. Således, det bästa sättet att lära sig mer om historien bakom denna ikon, kort och samtidigt träffa andra resenärer, är en guidad vandring.

På eftermiddagen och på helgerna, Pariser Platz blir en scen för många lokala artister och musiker. Du kan också bevittna lokalbefolkningen cykla genom porten och bara sitta, chattar, väntar på att solstrålarna ska se igenom porten.

Hur kommer jag till Brandenburger Tor?

Det bekvämaste sättet att resa till Brandenburger Tor är med S-Bahn-linjer, tunnelbanesystemet. Ta vilken linje som helst som går till Brandenburger Tor station.

Att avsluta, platsen, historisk betydelse, arkitektur, och storleken på många av dessa landmärken lockar miljoner turister varje år. När du står framför varje landmärke, i Europa, ryssland, eller Kina, du blir helt enkelt förvånad över skönheten och skapandet av varje enskild webbplats.

Frankfurt till Berlin med ett tåg

Leipzig till Berlin med tåg

Hannover till Berlin med ett tåg

Hamburg till Berlin med ett tåg

 

Brandenburg Gate Berlin on a cloudy day

 

Här på Rädda ett tåg, Vi hjälper dig gärna med att planera en av dessa 10 mest kända landmärken i världen med tåg.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "10 mest kända landmärken att besöka med järnväg" på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsv%2Fmost-famous-landmarks-visit-rail%2F – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)