Waktu membaca: 9 minit
(Lepas Kemaskini: 29/10/2021)

Mengagumkan dalam seni bina, kaya dengan sejarah, di dalam bandar paling indah di dunia, yang 10 mercu tanda paling terkenal untuk dikunjungi dengan kereta api yang semestinya ada di tempat anda senarai baldi. Dari Eropah ke China, melalui pintu gerbang Berlin yang paling terkenal, dan ke Bandar Larangan, berikut adalah intipan mercu tanda yang akan membuat anda kagum.

  • Pengangkutan Rel Adalah Cara Mesra Alam Untuk Perjalanan. Artikel ini ditulis untuk mendidik tentang Train Travel oleh Save A Train, yang Laman web Tiket Keretapi Termurah Di Dunia.

 

1. Menara Eiffel Paris

Sangat sukar untuk kehilangan mercu tanda yang menakjubkan ini, 300 menara besi setinggi meter. Sama ada anda berjalan-jalan di Le Marais, Wanita kami, atau Latin Quarter, ikon Paris yang besar ini akan sentiasa kelihatan.

jadi, sekiranya anda melancong ke Paris untuk pertama kalinya, anda pasti akan mengunjungi Menara Eiffel pada waktu siang dan pada waktu malam untuk pemandangan Eiffel yang semuanya menyala. Oleh itu, anda harus bersedia untuk lawatan anda dan ketahui bahawa cara terbaik untuk melancong ke Menara Eiffel di Paris, atau di mana sahaja di Eropah.

Bagaimana Untuk Ke Menara Eiffel Dengan Keretapi?

Yang terbaik untuk melancong ke Menara Eiffel adalah dengan kereta api. yang Pengangkutan awam sistem di Paris sangat cekap dan selesa. Perjalanan merentasi kawasan dan mercu tanda sangat mudah, dan lokasi pusat Menara Eiffel di bandar bermaksud ia bersambung dengan baik ke kereta api Perancis.

Champ de Mars / Tour Eiffel adalah stesen kereta api terdekat, dan Menara Eiffel adil 2 beberapa minit berjalan kaki dari stesen. Walau bagaimanapun, turun di stesen Trocadero akan menawarkan pemandangan menara dan Seine yang lebih ajaib. Anda boleh menaiki RER Line C ke Menara Eiffel setiap beberapa minit, dan tiket metro untuk satu perjalanan adalah € 1.9.

Amsterdam ke Paris Dengan Keretapi

London ke Paris Dengan Keretapi

Rotterdam ke Paris Dengan Keretapi

Brussels ke Paris Dengan Keretapi

 

The Eiffel Tower in Paris at night

 

2. Landmark Terkenal yang Boleh Dikunjungi Dengan Keretapi: Tembok Besar China

Mercu tanda buatan manusia terhebat di dunia, Tembok Besar China mengambil alih 2000 tahun untuk membina. Pembinaan tembok pertama bermula pada awal abad ke-7, dan kemudian tembok tambahan ditambahkan untuk memperkuat dan mengubah Tembok Besar China menjadi salah satu mercu tanda besar dan mengasyikkan di dunia.

Oleh kerana Tembok Besar China begitu luas, anda boleh mengaguminya dari banyak tempat di seluruh China, dan boleh mengambil masa hingga 175 hari untuk menyeberanginya sepenuhnya. Walau bagaimanapun, tempat terbaik untuk mengagumi Tembok Besar China ialah Beijing, pinggir bandar Beijing, dan bandar seperti Badaling. Untuk menyimpulkan, Tembok Besar China, kepentingan bersejarah, dan reka bentuk luar dunia menjadikannya salah satu 10 mercu tanda paling terkenal untuk dikunjungi dengan kereta api.

Cara Menuju Tembok Besar China Dari Beijing?

Anda harus Melancong ke Stesen Huoying dengan kereta bawah tanah atau menggunakan laluan Airport Express. Kemudian dari Stesen Kereta Api Huangtudian naik kereta api S2 ke Stesen Kereta Api Badaling. Anda akan melihat pintu masuk ke Tembok Besar dalam jarak 20 minit berjalan kaki dari stesen keretapi.

 

Famous Landmark To Visit By Rail: The Great Wall Of China

 

3. Landmark Terkenal yang Boleh Dikunjungi Dengan Keretapi: Kapel Sistine Vatikan

Lukisan dinding yang indah Michelangelo telah mengejutkan pengunjung selama bertahun-tahun. Kapel Sistine di Kota Vatican adalah yang terbaik untuk dikunjungi pada malam Jumaat dan malam pada musim panas ketika kurang sesak. Karya seni terhebat di dunia dapat diakses melalui muzium Vatikan, dan anda tidak perlu menempah masa untuk memasukkannya.

Kapel Sistine dinamai Paus keenam, yang membinanya pada abad ke-15. Oleh itu, Fresco yang menghiasi siling di Kapel Sistine menggambarkan kisah-kisah dari buku Kejadian. Dalam corak cat dan warna yang luar biasa, lukisan dinding terpelihara dengan baik, dan anda boleh menghabiskan seharian dengan mudah mengagumi pemandangan.

Cara Menuju Kapel Sistine Dari Rom?

The Sistine Chaple berada di Bandar Vatican, di luar Rom. Oleh itu, jika anda berkunjung dari Milan, Florence atau destinasi lain di Eropah, anda harus terlebih dahulu mengambil a kereta api laju ke Rom. kemudian, naik kereta api dari Roma Tiburtina ke Roma St. Stesen Pietro, dan ia adalah 14 beberapa minit berjalan kaki ke Kapel Sistine.

 

The Sistine Chapel Vatican City Top view

 

4. Jambatan Charles Prague

Dari Budapest atau Vienna, Ia tidak pernah semudah ini ke Charles Bridge dari mana-mana tempat di Eropah. Itu tidak menghairankan, memandangkan fakta bahawa Jambatan Charles di Prague adalah salah satu mercu tanda paling terkenal untuk dikunjungi dengan kereta api. Jambatan batu gothic, patung-patung, lokasi pusat antara Mala Strana dan bandar lama, hanya beberapa sebab kegemilangannya.

tambahan pula, Jambatan Charles adalah salah satu jambatan yang paling indah dan tertua di Eropah. Oleh itu, anda akan menemui beratus-ratus pelancong yang mencari yang terbaik Gambar Instagram tempat di Jambatan. Ya, pada bila-bila masa sepanjang hari dan tahun, anda akan bergabung dengan banyak pengunjung di Prague untuk mengagumi salah satu tempat paling terkenal di dunia.

Cara Menuju Jambatan Charles Dengan Keretapi?

perjalanan kereta api di Eropah sangat selesa dan pantas, jadi anda boleh pergi ke Charles Bridge dari mana-mana negara jiran. Dari stesen kereta api utama (Dalam bahasa tempatan: Stesen Pusat), ia adalah mengenai 13 beberapa minit dengan metro ke Charles Bridge. Anda juga boleh sampai ke sana dengan berjalan kaki, ia adalah 25 beberapa minit berjalan kaki ke Charles Bridge dari stesen kereta api, tetapi kurang disyorkan jika anda tiba dari Dresden, Budapest, atau Zermatt.

Nuremberg ke Prague Dengan Keretapi

Munich ke Prague Dengan Keretapi

Berlin ke Prague Dengan Keretapi

Vienna ke Prague Dengan Keretapi

 

The landmark Charles Bridge, Prague

 

5. Landmark Terkenal yang Boleh Dikunjungi Dengan Keretapi: st. Katedral Basil Moscow

Salah satu yang paling petak spektakuler di dunia, Dataran Merah di Moscow adalah rumah katedral yang paling menakjubkan. st. Katedral Basil sangat mengagumkan, dengan 6 kapel, dilukis dengan indah dan artistik dengan corak geometri. Katedral yang indah ini indah di bahagian muka dan dalaman, dengan setiap kapel yang dihiasi dengan ukiran dan lukisan.

st. Basil's Cathedral adalah salah satu ikon utama Moscow dan dibina sebagai simbol kemenangan atas kekalahan Terrible Ivan, Khan of Kazan. Oleh itu, sejak 1561 ia menarik berjuta-juta pelancong setiap tahun untuk pemandangan 1 mercu tanda paling menakjubkan di Rusia.

Bagaimana Untuk Ke St. Katedral Basil?

Katedral Saint Basil berada di Dataran Merah adalah, dan anda boleh menaiki kereta bawah tanah dari stesen Leningradsky ke Okhotny Ryad. Sekiranya anda ingin melihat yang terbaik dari Rusia, kemudian kereta api berkelajuan tinggi dari St. Petersburg adalah cara yang ideal untuk melancong.

 

Famous Landmark To Visit By Rail: St. Basil's Cathedral Moscow Russia

 

6. Istana Peterhof Di St. Petersburg

Versailles Rusia dibina oleh Peter the Great sebagai harta tanah negaranya. Pada anda lawatan ke Peterhof Palace, anda akan mengunjungi Taman Rendah, Taman Atas, Saluran Laut, dan dua istana kecil – Monplaisir dan Istana Marli. Peter the Great mengunjungi Versailles pada tahun 1770-an dan menyedari karya Perancis menjadi salah satu mercu tanda paling terkenal di Rusia hari ini.

Istana Tsar paling terkenal dengan air pancut, Sungai besar, patung alkitabiah, dan kebun. Orang-orang Jerman memusnahkan istana yang megah ini pada Perang Dunia II tetapi berjaya mengubahnya menjadi sebuah warisan dunia UNESCO tapak.

Cara Mendapat Ke Peterhof?

Peterhof palace adalah salah satu mercu tanda utama untuk dikunjungi di St. Petersburg. Anda boleh melakukan perjalanan ke Peterhof dengan kereta api dari Stesen Baltiskiy ke Stesen Noviy Peterhof.

 

Golden Landmark, The Peterhof Palace In St. Petersburg

 

7. Landmark Terkenal yang Boleh Dikunjungi Dengan Keretapi: The Colosseum Rom

Colosseum adalah salah satu daripada tujuh keajaiban dunia moden, Oleh itu, adalah lebih baik untuk melawat Colosseum dengan lawatan berpandu. jika tidak, yang keseluruhan sejarah yang kaya pembinaan yang hebat ini akan hilang untuk anda. Maharaja Flavia membina karya agung ini sebagai amfiteater, dengan idea melindungi orang ramai dari hujan dan angin, dalam fikiran.

Hari ini anda boleh mengunjungi semua peringkat Colosseum, atau kagumi dari banyak restoran dan kafe berdekatan. Sebagai tambahan, colosseum terbesar yang pernah dibina, digunakan hari ini sebagai tempat konsert muzik secara langsung. di sini, anda akan melihat nama-nama terbesar dalam dunia muzik, seperti Elton John.

Cara Mendapat Ke Colosseum?

Anda boleh sampai ke Colosseum dari kedua lapangan terbang di Rome, dengan kereta api. Terdapat kereta api yang pergi setiap 15 beberapa minit ke stesen Tiburtina, dan kemudian dengan metro terus ke ikon Itali ini. Jelas sekali, sangat mudah untuk sampai ke Colosseum dari pusat bersejarah di Rom.

Milan ke Rom Dengan Keretapi

Florence ke Rom dengan Keretapi

Pisa ke Rom dengan Keretapi

Naples ke Rom dengan Keretapi

 

Famous Landmark from above: The Colosseum in Roma

 

8. Landmark Terkenal yang Boleh Dikunjungi Dengan Keretapi: Istana Westminster Di London

Mercu tanda yang paling terkenal di England ialah Istana Westminster dan Menara Big Ben. Dewan Parlimen. Menara Victoria dan menara paling terkenal di dunia, Big Ben, membentuk mercu tanda yang paling terkenal di England.

Menghadap Sungai Thames, dengan tarikan London Eye yang berdekatan, suasana di sekitar Istana Westminster sangat hebat. Untuk pemandangan panorama yang menakjubkan, lawati London Eye sepanjang tahun, kerana pintu masuk ke Westminster hanya boleh dilakukan pada hari Sabtu, pada bulan Julai dan Ogos.

Cara Menuju Ke Istana Westminster dan Big Ben?

Ikuti garis tiub bulatan ke stesen Westminster atau Trafalgar. Sekiranya anda tiba dari pinggir bandar London, di mana sahaja di UK atau Eropah, maka South Western Railway akan menjadi jalan terbaik untuk melakukan perjalanan.

Amsterdam ke London Dengan Keretapi

Paris ke London Dengan Keretapi

Berlin ke London Dengan Keretapi

Brussels ke London Dengan Keretapi

 

Westminster Palace, London UK

 

9. Bandar Larangan China

Di tengah-tengah Beijing, anda akan menemui jalan masuk ke istana kekaisaran terbesar di dunia. Lebih besar daripada Peterhof, Louvre, Kremlin, dan Vatikan, Istana Bandar Terlarang mempunyai 980 bangunan istana untuk diterokai. Berbeza dengan mercu tanda lain di dunia, ini semua diperbuat daripada kayu. dengan 25 Maharaja China tinggal di istana pada masa lalu, Forbidden City adalah muzium terbesar di dunia.

Mercu tanda yang luar biasa telah berjaya mendapat namanya bahkan pada masa kini. Ini disebabkan oleh kenyataan bahawa 40% istana masih dilarang untuk pengunjung. Walau bagaimanapun, anda masih dapat melihat keseluruhan kompleks dari puncak bukit di Taman Jingshan. Kota Larangan mungkin bukan salah satu yang paling berwarna-warni dan istana yang indah di Eropah, tetapi ia paling menarik.

Bagaimana Saya Mendapat Ke Kota Larangan?

Shanghai ke Beijing sudah hampir 5 jam dengan kereta api, tetapi di Beijing, anda boleh menaiki metro ke Forbidden City.

 

 

10. Landmark Terkenal yang Boleh Dikunjungi Dengan Keretapi: Gerbang Brandenburg Berlin

Gerbang Brandenburg adalah mercu tanda terpenting di Berlin, kerana ia adalah simbol Tirai Besi dan pernah membahagikan Berlin. Gerbang pada mulanya dibina oleh Raja Prusia Frederick William II, pada abad ke-18. Oleh itu, kaedah terbaik untuk mengetahui sejarah di sebalik ikon ini, sebentar dan semasa bertemu dengan pelancong lain, adalah dengan lawatan berjalan kaki berpandu.

Pada waktu petang dan hujung minggu, the Pariser Platz menjadi pentas bagi banyak artis dan pemuzik tempatan. Anda juga dapat menyaksikan penduduk tempatan berbasikal melalui pintu dan hanya duduk, berbual, menunggu sinar matahari melihat melalui pintu pagar.

Bagaimana Saya Boleh Ke Gerbang Brandenburg?

Cara paling senang untuk melancong ke Brandenburg Gate adalah dengan laluan S-Bahn, sistem kereta bawah tanah. Ikut laluan yang menuju ke stesen Brandenburger Tor.

Untuk menyimpulkan, lokasi, kepentingan bersejarah, seni bina, dan besarnya mercu tanda ini menarik berjuta-juta pelancong setiap tahun. Semasa anda berdiri di hadapan setiap mercu tanda, di Eropah, Rusia, atau China, anda hanya kagum dengan keindahan dan penciptaan setiap laman web.

Frankfurt ke Berlin Dengan Keretapi

Leipzig ke Berlin Dengan Keretapi

Hanover ke Berlin Dengan Keretapi

Hamburg ke Berlin Dengan Keretapi

 

Brandenburg Gate Berlin on a cloudy day

 

di sini, di Simpan Kereta Api, kami akan dengan senang hati membantu anda merancang salah satu daripadanya 10 mercu tanda paling terkenal di dunia dengan kereta api.

 

 

Adakah anda mahu menyematkan catatan blog kami "10 Landmark Terkenal yang Boleh Dikunjungi Dengan Keretapi" ke laman web anda? Kau bisa mengambil foto kami dan teks dan memberikan kami kredit dengan link ke pos blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fms%2Fmost-famous-landmarks-visit-rail%2F - (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)