Vrijeme za čitanje: 9 minuta
(Ažurirano: 29/10/2021)

Impresivno u arhitekturi, bogata povijest, u najljepši gradovi u svijetu, the 10 najpoznatije znamenitosti za posjetiti željeznicom koje bi trebale biti na vašem popis kante. Od Europe do Kine, kroz najpoznatija vrata Berlina, i u Zabranjeni grad, evo kratkog zavirivanja u znamenitosti koje će vas ostaviti zadivljenim.

  • Željeznički promet je eko-friendly način za putovanja. Ovaj članak je napisan educirati o putovanja vlakom po uštedjeti vlak, U Web stranica najjeftinijih vlaka U svijetu.

 

1. Eiffelov toranj Pariz

Zaista je teško propustiti ovu spektakularnu znamenitost, 300 metara visok željezni toranj. Bez obzira šetate li Le Maraisom, Naša dama, ili Latinska četvrt, ova će masivna ikona Pariza biti stalno na vidiku.

Tako, ako prvi put putujete u Pariz, zasigurno ćete posjetiti Eiffelov toranj po danu i noću kako biste vidjeli Eiffelov sav osvijetljen svijet. Stoga, trebali biste se dobro pripremiti za posjet i znati da je to najbolji način putovanja do Eiffelovog tornja u Parizu, ili bilo gdje u Europi.

Kako željeznicom doći do Eiffelovog tornja?

Do Eiffelovog tornja najbolje je putovati vlakom. U javni prijevoz sustav u Parizu je vrlo učinkovit i udoban. Putovanje po okruzima i znamenitostima vrlo je jednostavno, i središnje mjesto Eiffelovog tornja u gradu znači da je dobro povezan s francuskom željeznicom.

Champ de Mars / Tour Eiffel najbliža je željeznička stanica, a Eiffelov toranj je pravedan 2 nekoliko minuta hoda od stanice. Međutim, silazak sa stanice Trocadero pružit će čarobniji pogled na toranj i Seinu. RER linijom C možete voziti do Eiffelovog tornja svakih nekoliko minuta, a karta za metro za jedno putovanje je € 1.9.

Amsterdam do Pariza vlakom

London do Pariza vlakom

Rotterdam do Pariza vlakom

Bruxelles do Pariza vlakom

 

The Eiffel Tower in Paris at night

 

2. Najpoznatije znamenitosti koje treba posjetiti željeznicom: Veliki kineski zid

Najveća svjetska orijentir koju je stvorio čovjek, zavladao je Kineski zid 2000 godine graditi. Prva gradnja zida započela je početkom 7. stoljeća, a kasnije su dodani dodatni zidovi kako bi ojačali i pretvorili Kineski zid u jednu od ogromnih i zadivljujućih znamenitosti na svijetu.

Budući da je Kineski zid tako golem, možete mu se diviti od mnogih mjesta širom Kine, i može potrajati do 175 dana da ga u potpunosti pređem. Međutim, najbolje mjesto za divljenje Kineskom zidu je Peking, predgrađu Pekinga, i gradovi poput Badalinga. Zaključiti, Kineski zid veličine, povijesni značaj, i dizajn izvan ovog svijeta čine ga jednim od 10 najpoznatije znamenitosti koje treba posjetiti željeznicom.

Kako doći do Kineskog zida iz Pekinga?

Do stanice Huoying trebali biste putovati podzemnom željeznicom ili se voziti linijom Airport Express. Zatim od željezničke stanice Huangtudian vozite vlakom S2 do željezničke stanice Badaling. Ulaz u Veliki zid vidjet ćete na 20 minuta hoda od željezničke stanice.

 

Famous Landmark To Visit By Rail: The Great Wall Of China

 

3. Najpoznatije znamenitosti koje treba posjetiti željeznicom: Sikstinska kapela Vatikan

Prekrasne Michelangelove freske već godinama zapanjuju posjetitelje. Sikstinska kapela u Grad Vatikan najbolje je posjetiti petkom navečer i noćima ljeti kada je manja gužva. Najveće umjetničko djelo na svijetu dostupno je kroz vatikanske muzeje, i ne trebate rezervirati vrijeme da biste ga unijeli.

Sikstinska kapela dobila je ime po šestom papi, koji ga je sagradio u 15. stoljeću. Tako, freske koje ukrašavaju strop u Sikstinskoj kapeli prikazuju priče iz knjige Postanka. U izvanrednim potezima i bojama, freske su dobro očuvane, i lako možete provesti cijeli dan diveći se prizorima.

Kako doći do Sikstinske kapele iz Rima?

Sikstinski kapela nalazi se u Vatikanu, izvan Rima. stoga, ako ste u posjetu iz Milana, Firenca ili neko drugo odredište u Europi, prvo biste trebali uzeti a brzi vlak u Rim. Zatim, vozite vlakom od Rome Tiburtina do ulice St.. Stanica Pietro, I to je 14 nekoliko minuta hoda do Sikstinske kapele.

 

The Sistine Chapel Vatican City Top view

 

4. Karlov most Prag

Iz Budimpešte ili Beča, nikada nije bilo lakše putovati na Karlov most iz bilo koje točke u Europi. To nije iznenađujuće, s obzirom na činjenicu da je Karlov most u Pragu jedna od najpoznatijih znamenitosti koju treba posjetiti vlakom. Gotski kameni most, kip, središnje mjesto između Male Strane i starog grada, samo su neki od razloga njegove slave.

Nadalje, Karlov most jedan je od najljepših i najstarijih mostova u Europi. Stoga, naići ćete na stotine turista koji traže najbolje Instagram slika mjesto na Mostu. Da, u bilo koje doba dana i godine, pridružit ćete se brojnim posjetiteljima u Pragu kako biste se divili jednom od najpoznatijih mjesta na svijetu.

Kako doći do Karlova mosta željeznicom?

putovanje vlakom u Europi je vrlo ugodno i brzo, tako da možete putovati na Karlov most iz bilo koje susjedne zemlje. Od glavnog željezničkog kolodvora (Na lokalnom jeziku: Centralna stanica), radi se o 13 nekoliko minuta podzemne željeznice do Karlova mosta. Tamo se moglo i pješice, to je 25 nekoliko minuta hoda do Karlova mosta od željezničke stanice, ali manje preporučljivo ako dolazite iz Dresdena, Budimpešta, ili Zermatt.

Nürnberg do Praga vlakom

München do Praga vlakom

Berlin do Praga vlakom

Beč do Praga vlakom

 

The landmark Charles Bridge, Prague

 

5. Najpoznatije znamenitosti koje treba posjetiti željeznicom: Sv. Bazilijeva katedrala Moskva

Jedan od većine spektakularni trgovi u svijetu, na Crvenom trgu u Moskvi nalazi se katedrala koja oduzima dah. Sv. Bazilijeva katedrala je čudesna, s 6 kapelice, lijepo i umjetnički slikani u geometrijskim uzorcima. Veličanstvena katedrala prekrasna je u fasadi i interijerima, sa svakom kapelicom ukrašenom gravurama i slikama.

Sv. Bazilijeva katedrala jedna je od vrhunskih ikona Moskve i sagrađena je kao simbol pobjede u porazu Groznog Ivana, kananski kan. Tako, od 1561 svake godine privlači milijune turista radi pogleda na 1 orijentira koji oduzimaju dah u Rusiji.

Kako doći do St.. Bazilijeva katedrala?

Katedrala Svetog Bazilija nalazi se na Crvenom trgu, a podzemnom željeznicom možete od stanice Leningradsky do Okhotny Ryad. Ako želite vidjeti najbolje od Rusije, zatim brzi vlak iz St.. Peterburg je idealan način putovanja.

 

Famous Landmark To Visit By Rail: St. Basil's Cathedral Moscow Russia

 

6. Palača Peterhof u St.. Petersburgu

Ruski Versailles sagradio je Petar Veliki kao svoje ladanjsko imanje. Na tvoj izlet u palaču Peterhof, posjetit ćete Donji park, Gornji vrt, Morski kanal, i dvije male palače – Monplaisir i palača Marli. Petar Veliki posjetio je Versailles 1770-ih i realizirao francusko remek-djelo u jednu od najpoznatijih znamenitosti Rusije danas.

Careva palača najpoznatija je po fontanama, Velike rijeke, biblijski kipovi, i vrtovi. Nijemci su uništili ovu veličanstvenu palaču u Drugom svjetskom ratu, ali su je uspješno obnovili da bi postala svjetske baštine UNESCO-a mjesto.

Kako doći do Peterhofa?

Palača Peterhof jedna je od glavnih znamenitosti za posjetiti St.. Petersburgu. Do Peterhofa možete putovati vlakom od stanice Baltiskiy do stanice Noviy Peterhof.

 

Golden Landmark, The Peterhof Palace In St. Petersburg

 

7. Najpoznatije znamenitosti koje treba posjetiti željeznicom: Koloseum Rim

Koloseum je jedno od sedam čuda modernog svijeta, stoga, najbolje je posjetiti Koloseum uz vođenje. Inače, the cijela bogata povijest ove velike konstrukcije bit će izgubljeni za vas. Flavijski carevi izgradili su ovo remek-djelo kao amfiteatar, s idejom zaštite gužve od kiše i vjetra, na umu.

Danas možete posjetiti sve razine Koloseuma, ili mu se diviti iz brojnih restorana i kafića u blizini. U Dodatku, najveći koloseum ikad izgrađen, danas se koristi kao a mjesto koncerata glazbe uživo. Ovdje, vidjet ćete najveća imena u glazbenom svijetu, kao što je Elton John.

Kako doći do Koloseuma?

Do Koloseuma možete doći iz obje zračne luke u Rimu, vlakom. Vlakovi napuštaju svaki 15 minuta do stanice Tiburtina, a zatim metroom ravno do ove talijanske ikone. Očito, vrlo je lako doći do Koloseuma iz povijesne jezgre Rima.

Milano do Rima vlakom

Firenca do Rima vlakom

Pisa do Rima vlakom

Napulj do Rima vlakom

 

Famous Landmark from above: The Colosseum in Roma

 

8. Najpoznatije znamenitosti koje treba posjetiti željeznicom: Westminsterska palača u Londonu

Najpoznatija znamenitost u Engleskoj je Westminsterska palača i toranj Big Ben. Domovi Parlamenta. Victoria Tower i najpoznatiji toranj na svijetu, Veliki Ben, čine najpoznatiju znamenitost u Engleskoj.

S pogledom na rijeku Temzu, s atrakcijom London Eye u blizini, okruženje oko Westminsterske palače je vrhunsko. Za nevjerojatne panoramske poglede, posjetite London Eye tijekom cijele godine, jer je ulaz u Westminster moguć samo subotom, tijekom srpnja i kolovoza.

Kako doći do Westminsterske palače i Big Bena?

Kružnom linijom dođite do postaja Westminster ili Trafalgar. Ako stižete iz predgrađa Londona, bilo gdje u Velikoj Britaniji ili Europi, tada će Jugozapadna željeznica biti najbolji način putovanja.

Amsterdam do Londona vlakom

Pariz do Londona vlakom

Berlin do Londona vlakom

Bruxelles do Londona vlakom

 

Westminster Palace, London UK

 

9. Zabranjeni grad Kina

U srcu Pekinga, pronaći ćete ulaz u najveću carsku palaču na svijetu. Veći od Peterhofa, Louvre, Kremlj, i Vatikan, zabranjena gradska palača ima 980 zgrade palače za istraživanje. Za razliku od ostalih znamenitosti na svijetu, ovaj je sav napravljen od drveta. S 25 U palači su u prošlosti živjeli kineski carevi, Zabranjeni grad najveći je muzej na svijetu.

Izvanredna znamenitost svoje je ime s pravom stekla i danas. To je zbog činjenice da 40% palače i dalje je zabranjeno posjetiteljima. Međutim, još uvijek možete vidjeti cijeli kompleks s vrha brda u parku Jingshan. Zabranjeni grad možda nije jedan od najšarenijih i lijepe palače u Europi, ali je najfascinantnije.

Kako da dođem do zabranjenog grada?

Šangaj do Pekinga je otprilike 5 vrijeme vožnje vlakom, ali u Pekingu, možete metroom do Zabranjenog grada.

 

 

10. Najpoznatije znamenitosti koje treba posjetiti željeznicom: Brandenburška vrata Berlin

Brandenburška vrata najvažnija su znamenitost Berlina, jer je simbol željezne zavjese i nekada podijeljenog Berlina. Vrata je u početku izgradio pruski kralj Fridrik Vilim II, u 18. stoljeću. Tako, najbolji način za upoznavanje povijesti koja stoji iza ove ikone, kratko i tijekom susreta s drugim putnicima, je vođena pješačka tura.

Poslijepodne i vikendom, Pariser Platz postaje pozornica za brojne lokalne umjetnike i glazbenike. Također možete biti svjedoci kako lokalno stanovništvo vozi bicikl kroz vrata i samo sjedi, čavrljanje, čekajući da sunčeve zrake pogledaju kroz vrata.

Kako doći do Brandenburških vrata?

Najprikladniji način putovanja do Brandenburških vrata su linije S-Bahna, sustav podzemne željeznice. Uzmite bilo koju liniju koja ide do stanice Brandenburger Tor.

Zaključiti, Lokacija, povijesni značaj, arhitektura, i veličina ovih znamenitosti privlače milijune turista svake godine. Dok stojite ispred svakog pojedinog orijentira, u Europi, Rusija, ili Kine, jednostavno ćete se zapanjiti ljepotom i stvaranjem svake pojedine web stranice.

Frankfurt do Berlina vlakom

Leipzig do Berlina vlakom

Hannover do Berlina vlakom

Hamburg do Berlina vlakom

 

Brandenburg Gate Berlin on a cloudy day

 

ovdje na Spremi vlak, rado ćemo vam pomoći isplanirati jedan od ovih 10 najpoznatije svjetske znamenitosti željeznicom.

 

 

Želite li ugraditi naš post na blogu „10 najpoznatijih znamenitosti koje treba posjetiti željeznicom“ na svoju stranicu? Možete uzeti naše slike i tekst i daju nam kredit sa linkom na ovaj post na blogu. Ili kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fhr%2Fmost-famous-landmarks-visit-rail%2F – (Spustite se malo vidjeti Embed Code)