Реадинг Тиме: 9 минута
(Последње ажурирано: 07/08/2021)

Импресивно у архитектури, богате историје, у најлепши градови у свету, у 10 најпознатије знаменитости које треба посетити железницом које би требало да буду на вашем списак кашике. Од Европе до Кине, кроз најпознатија врата Берлина, и Забрањеном граду, ево кратког завиривања у обележја која ће вас оставити задивљена.

 

1. Ајфелова кула Париз

Заиста је тешко пропустити ову спектакуларну знаменитост, 300 метара висока гвоздена кула. Без обзира да ли се шетате Ле Мараис, Наша дама, или Латинска четврт, ова масивна икона Париза биће стално на видику.

Тако, ако први пут путујете у Париз, дефинитивно ћете посетити Ајфелов торањ на дневном светлу и ноћу како бисте видели Еиффелов сав осветљен. стога, требали бисте бити добро припремљени за посету и знати да је то најбољи начин за путовање до Ајфелове куле у Паризу, или било где у Европи.

Како доћи до Ајфелове куле железницом?

До Ајфеловог торња најбоље је путовати возом. Тхе градски превоз систем у Паризу је врло ефикасан и удобан. Путовање преко арондисмана и знаменитости је изузетно лако, а централно место Ајфелове куле у граду значи да је добро повезано са француском железницом.

Марс Цхамп де Марс / Тоур Еиффел је најближа железничка станица, а Ајфелов торањ је праведан 2 минута хода од станице. Међутим, силазак са станице Троцадеро пружаће чаробнији поглед на кулу и Сену. РЕР линијом Ц можете да водите до Ајфеловог торња на сваких неколико минута, а карта за метро за једно путовање је € 1.9.

Воз од Амстердама до Париза

Лондон за Париз возом

Воз од Ротердама до Париза

Брисел до Париза возом

 

Ајфелова кула у Паризу ноћу

 

2. Најпознатије знаменитости које треба посетити железницом: Кинески зид

Највећа светска оријентир који је створио човек, завладао је Кинески зид 2000 године за изградњу. Прва изградња зида започела је почетком 7. века, а касније су додати додатни зидови да би ојачали и претворили Кинески зид у једну од огромних и задивљујућих знаменитости на свету.

Пошто је Кинески зид тако простран, можете му се дивити од многих места широм Кине, и може потрајати до 175 дана да га у потпуности пређе. Међутим, најбоље место за дивљење Кинеском зиду је Пекинг, предграђе Пекинга, и градови попут Бадалинга. Закључити, Кинески зид величине, историјски значај, и дизајн изван овог света чине га једним од 10 најпознатије знаменитости које треба посетити железницом.

Како доћи до Кинеског зида из Пекинга?

До станице Хуоиинг треба да путујете подземном железницом или да идете линијом Аирпорт Екпресс. Затим од железничке станице Хуангтудиан возите С2 возом до железничке станице Бадалинг. Улаз у Велики зид видећете на 20 минута хода од железничке станице.

 

Позната знаменитост коју треба посетити железницом: Кинески зид

 

3. Најпознатије знаменитости које треба посетити железницом: Сикстинска капела Ватикан

Прелепе Микеланђелове фреске већ годинама запањују посетиоце. Сикстинска капела у Ватикан најбоље га је посетити петком увече и ноћу лети, када је мања гужва. Највеће уметничко дело на свету доступно је кроз музеје Ватикана, и не треба да резервишете време да бисте га унели.

Сикстинска капела је добила име по шестом папи, који га је саградио у КСВ веку. Тако, фреске које красе таван у Сикстинској капели приказују приче из књиге Постања. У изванредним потезима и бојама, живопис је добро очуван, и можете лако провести цео дан дивећи се сценама.

Како доћи до Сикстинске капеле из Рима?

Сикстински капела налази се у Ватикану, изван Рима. стога, ако сте у посети из Милана, Фиренца или неко друго одредиште у Европи, прво би требало да узмете а воз велике брзине у Рим. Онда, возом од Роме Тибуртина до улице Рома. Станица Пиетро, и то је 14 минута хода до Сикстинске капеле.

 

Поглед на Сикстинску капелу Ватикан

 

4. Карлов мост у Прагу

Из Будимпеште или Беча, никада није било лакше путовати на Карлов мост из било које тачке у Европи. То није изненађујуће, с обзиром на чињеницу да је Карлов мост у Прагу једна од најпознатијих знаменитости коју треба посетити возом. Готски камени мост, статуе, централна локација између Мале Стране и старог града, само су неки од разлога његове славе.

у наставку, Карлов мост је један од најлепших и најстаријих мостова у Европи. стога, наићи ћете на стотине туриста који траже најбоље Инстаграм пиц место на Мосту. да, у било које доба дана и године, придружићете се бројним посетиоцима у Прагу да бисте се дивили једном од најпознатијих места на свету.

Како стићи железницом до Карлова моста?

воз путовање у Европи је врло угодно и брзо, тако да можете путовати на Карлов мост из било које суседне земље. Од главне железничке станице (На локалном језику: Централ Статион), је реч о 13 минута вожње метроом до Карлова моста. До тамо се могло и пешке, то је 25 минута хода до Карлова моста од железничке станице, али мање препоручљиво ако долазите из Дрездена, Будимпешта, или Зерматт.

Нирнберг до Прага возом

Минхен до Прага возом

Берлин до Прага возом

Беч до Прага возом

 

Знаменити Карлов мост, Праг

 

5. Најпознатије знаменитости које треба посетити железницом: ст. Василијева катедрала Москва

Један од многих спектакуларни тргови у свету, на Црвеном тргу у Москви налази се катедрала која одузима дах. ст. Василијева катедрала је чудесна, са 6 капеле, лепо и уметнички сликани у геометријским обрасцима. Величанствена катедрала је прелепа у фасади и ентеријеру, са сваком капелом украшеном гравурама и сликама.

ст. Василијева катедрала једна је од најбољих икона Москве и саграђена је као симбол победе у поразу Грозног Ивана, канански кан. Тако, Од 1561 сваке године привлачи милионе туриста ради погледа на 1 најзанимљивијих обележја у Русији.

Како доћи до Ст.. Василијева катедрала?

Катедрала Светог Василија је на Црвеном тргу је, а подземном железницом можете од станице Ленинградски до Окхотног Рјада. Ако желите да видите најбоље од Русије, затим брзи воз из Ст.. Петербург је идеалан начин путовања.

 

Позната знаменитост коју треба посетити железницом: ст. Basil's Cathedral Moscow Russia

 

6. Палата Петерхоф у Ст.. петерсбург

Руски Версај саградио је Петар Велики као своје сеоско имање. На твојој излет у палату Петерхоф, посетићете Доњи парк, Горњи врт, Морски канал, и две мале палате – Монплаисир и палата Марли. Петар Велики у посети Версају 1770-их и реализовао је француско ремек-дело у једну од најпознатијих знаменитости Русије данас.

Царева палата је најпознатија по фонтанама, Велике реке, библијске статуе, и баште. Немци су уништили ову велелепну палату у Другом светском рату, али су је успешно обновили да би постала Културна баштина сајт.

Како доћи до Петерхофа?

Палата Петерхоф је једна од главних знаменитости за посету у Ст.. петерсбург. До Петерхофа можете путовати возом од станице Балтискии до станице Новии Петерхоф.

 

Златни оријентир, Палата Петерхоф у Ст.. петерсбург

 

7. Најпознатије знаменитости које треба посетити железницом: Колосеум Рим

Колосеум је једно од седам чуда савременог света, стога, најбоље је посјетити Колосеум уз обилазак с водичем. Иначе, у читава богата историја ове велике конструкције за вас ће бити изгубљени. Флавијски цареви су ово ремек-дело изградили као амфитеатар, са идејом заштите гужве од кише и ветра, на уму.

Данас можете посетити све нивое Колосеума, или му се дивите из многих ресторана и кафића у близини. Додатно, највећи колосеј икад изграђен, данас се користи као а место одржавања концерата уживо. овде, видећете највећа имена у свету музике, као што је Елтон Јохн.

Како доћи до Колосеума?

До Колосеума можете доћи са оба аеродрома у Риму, возом. Возови полазе из сваког 15 минута до станице Тибуртина, а затим метроом право до ове италијанске иконе. Очигледно, врло је лако доћи до Колосеума из историјског центра у Риму.

Милано до Рима возом

Фиренца до Рима возом

Пиза до Рима возом

Напуљ до Рима возом

 

Чувени Оријентир одозго: Колосеум у Роми

 

8. Најпознатије знаменитости које треба посетити железницом: Вестминстерска палата у Лондону

Најпознатија знаменитост у Енглеској је Вестминстерска палата и кула Биг Бен. Куће парламента. Викторијин торањ и најпознатији торањ на свету, big бен, чине најпознатију знаменитост у Енглеској.

Поглед на реку Темзу, са атракцијом Лондон Еие у близини, окружење око Вестминстерске палате је врхунско. За невероватне панорамске погледе, посетите Лондон Еие током целе године, јер је улаз у Вестминстер могућ само суботом, током јула и августа.

Како доћи до Вестминстерске палате и Биг Бена?

Крените цевном линијом до станица Вестминстер или Трафалгар. Ако стижете из предграђа Лондона, било где у Великој Британији или Европи, тада ће Југозападна железница бити најбољи начин путовања.

Воз од Амстердама до Лондона

Воз од Париза до Лондона

Берлин до Лондона возом

Брисел до Лондона возом

 

Вестминстерска палата, лондон Велика Британија

 

9. Забрањени град Кина

У срцу Пекинга, наћи ћете улаз у највећу царску палату на свету. Већи од Петерхофа, Лувр, Кремљ, и Ватикан, забрањена градска палата има 980 зграде палата за истраживање. За разлику од осталих знаменитости на свету, овај је сав направљен од дрвета. са 25 У палати су у прошлости живели кинески цареви, Забрањени град је највећи музеј на свету.

Изузетна знаменитост је с правом стекла своје име и данас. То је због чињенице да 40% палате је и даље забрањено посетиоцима. Међутим, још увек можете видети читав комплекс са врха брда у парку Јингсхан. Забрањени град можда није један од најшареније и најлепше палате у Европи, али је најфасцинантније.

Како да дођем до забрањеног града?

Шангај до Пекинга је отприлике 5 сата возом, али у Пекингу, метроом можете у Забрањени град.

 

 

10. Најпознатије знаменитости које треба посетити железницом: Бранденбуршка капија Берлин

Бранденбуршка врата су најважнија оријентир Берлина, пошто је симбол гвоздене завесе и некада подељеног Берлина. Капију је у почетку изградио пруски краљ Фридрих Вилијам ИИ, у 18. веку. Тако, најбољи начин да сазнате више о историји која стоји иза ове иконе, кратко и приликом сусрета са другим путницима, је вођена пешачка тура.

Поподне и викендом, Парисер Платз постаје позорница за многе локалне уметнике и музичаре. Такође можете бити сведоци како локално становништво вози бицикл кроз капију и само седи, ћаскање, чекајући сунчеве зраке да гледају кроз капију.

Како да дођем до Бранденбуршких врата?

Најприкладнији начин путовања до Бранденбуршких врата су линије С-Бахн-а, систем метроа. Идите било којом линијом која иде до станице Бранденбургер Тор.

Закључити, локација, историјски значај, архитектура, и величина ових знаменитости привлаче милионе туриста сваке године. Као што стојите пред сваком поједином знаменитошћу, у Европи, Русија, или Кина, једноставно ћете бити запањени лепотом и стварањем сваке поједине веб локације.

Воз од Франкфурта до Берлина

Лајпциг до Берлина возом

Хановер до Берлина возом

Воз од Хамбурга до Берлина

 

Бранденбуршка капија Берлин у облачном дану

 

ovde у Сачувајте Влак, радо ћемо вам помоћи да испланирате један од ових 10 најпознатије знаменитости на свету железницом.

 

 

Да ли желите да уградите наш пост на блогу „10 најпознатијих знаменитости које треба посетити железницом“ на своју веб локацију? Можете или узети наше фотографије и текст и да нам дају кредит, позивајући се на овај блог пост. Или кликните овде: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsr%2Fmost-famous-landmarks-visit-rail%2F - (Спустите мало да види Ембед Цоде)

  • Ако желите да будете добри према својим корисницима, можете их водити директно у нашим страницама претраге. На овом линку, наћи ћете наше најпопуларније возне руте - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Унутра имамо линкове за енглески одредишне странице, али такође имамо https://www.saveatrain.com/ru_routes_sitemap.xml, и можете променити / Де да / фр или / ИТ и више језика.