Време за четене: 9 минути
(Последната актуализация на: 29/10/2021)

Впечатляващо в архитектурата, с богата история, в най-красивите градове в света, на 10 най-известните забележителности за посещение с железопътен транспорт, които трябва да са на ваше разположение списък на кофи. От Европа до Китай, през най-известната порта на Берлин, и към Забранения град, ето един кратък поглед към забележителностите, които ще ви оставят изумени.

  • Железопътен транспорт е екологично чист начин за пътуване. Тази статия е написана, за да се образоват за Пътуване с влак от Save A Train, В Уебсайт на най-евтините влакове В света.

 

1. Айфеловата кула Париж

Наистина е трудно да пропуснете тази грандиозна забележителност, 300 метри висока желязна кула. Независимо дали се разхождате в Le Marais, Нашата дама, или Латински квартал, тази масивна икона на Париж ще бъде видима през цялото време.

Така, ако пътувате до Париж за първи път, определено ще посетите Айфеловата кула на дневна светлина и през нощта, за да видите Айфеловата светлина. Следователно, трябва да сте добре подготвени за посещението си и да знаете, че най-добрият начин да пътувате до Айфеловата кула в Париж, или където и да е в Европа.

Как да стигнете до Айфеловата кула с железопътен транспорт?

Най-доброто пътуване до Айфеловата кула е с влак. В публичен транспорт система в Париж е много ефективна и удобна. Пътуването през околностите и забележителностите е изключително лесно, а централното местоположение на Айфеловата кула в града означава, че е добре свързано с френската железопътна линия.

Champ de Mars / Tour Eiffel е най-близката жп гара, а Айфеловата кула е справедлива 2 минути пеша от гарата. въпреки това, слизането на гара Трокадеро ще предложи по-вълшебни гледки към кулата и Сена. Можете да карате RER линия C до Айфеловата кула на всеки няколко минути, а билетът за метрото за едно пътуване е € 1.9.

Амстердам до Париж с влак

Лондон до Париж с влак

Ротердам до Париж с влак

Брюксел до Париж с влак

 

The Eiffel Tower in Paris at night

 

2. Най-известните забележителности за посещение с железопътен транспорт: Великата китайска стена

Най-голямата в света забележителност, създадена от човека, Великата китайска стена пое 2000 години за изграждане. Първото строителство на стени започва в началото на 7 век, а по-късно бяха добавени допълнителни стени, за да се подсили и превърне Великата китайска стена в една от огромните и умопомрачителни забележителности в света.

Тъй като Великата китайска стена е толкова огромна, можете да му се възхищавате от много места в Китай, и може да отнеме до 175 дни, за да го премине напълно. въпреки това, най-доброто място за възхищение на Китайската стена е Пекин, предградията на Пекин, и градове като Бадалинг. Да заключа, Величината на Китайската стена, историческо значение, и дизайнът извън този свят го превръщат в един от 10 най-известните забележителности за посещение с железопътен транспорт.

Как да стигнем до Великата китайска стена от Пекин?

Трябва да пътувате до станция Huoying с метро или да вземете линията Airport Express. След това от жп гара Huangtudian вземете влака S2 до жп гара Badaling. Ще видите входа на Великата стена на 20 минути пеша от жп гарата.

 

Famous Landmark To Visit By Rail: The Great Wall Of China

 

3. Най-известните забележителности за посещение с железопътен транспорт: Сикстинската капела Ватикан

Красивите стенописи на Микеланджело са поразителни посетители от векове. Сикстинската капела в Ватикана най-добре е да се посещава в петък вечер и през лятото, когато е по-малко пренаселено. Най-великите произведения на изкуството в света са достъпни чрез музеите на Ватикана, и не е нужно да резервирате време, за да го въведете.

Сикстинската капела носи името на шестия папа, който го е построил през 15 век. По този начин, стенописите, украсяващи тавана в Сикстинската капела, изобразяват приказките от книгата Битие. В забележителни рисунки и цветове, стенописите са добре запазени, и можете лесно да прекарате цял ден в любуване на сцените.

Как да стигнете от Рим до Сикстинската капела?

Сикстинската капела е във Ватикана, извън Рим. Следователно, ако посещавате от Милано, Флоренция или друга дестинация в Европа, първо трябва да вземете a високоскоростен влак в Рим. Тогава, вземете влака от Рома Тибуртина до Рома Св. Гара Пиетро, и това е 14 минути пеша до Сикстинската капела.

 

The Sistine Chapel Vatican City Top view

 

4. Карлов мост Прага

От Будапеща или Виена, никога не е било по-лесно да пътувате до Карлов мост от която и да е точка в Европа. Това не е изненадващо, като се има предвид фактът, че Карловият мост в Прага е една от най-известните забележителности за посещение с влак. Готическият каменен мост, статуи, централно местоположение между Мала Страна и стария град, са само няколко от причините за славата му.

Освен това, Карлов мост е един от най-красивите и най-старите мостове в Европа. Следователно, ще срещнете стотици туристи, търсещи най-доброто Instagram снимка място на моста. да, по всяко време на деня и годината, ще се присъедините към многобройните посетители в Прага, за да се полюбувате на едно от най-известните места в света.

Как да стигнете до Карлов мост с железопътен транспорт?

Пътуване с влак в Европа е много удобно и бързо, така че можете да пътувате до Карлов мост от някоя от съседните страни. От централната жп гара (На местния език: Централна гара), касае се за 13 минути с метро до Карлов мост. Можете също така да стигнете пеша, това е 25 минути пеша до Карловия мост от гарата, но по-малко препоръчително, ако пристигате от Дрезден, Будапеща, или Цермат.

Нюрнберг до Прага с влак

Мюнхен до Прага с влак

Берлин до Прага с влак

Виена до Прага с влак

 

The landmark Charles Bridge, Prague

 

5. Най-известните забележителности за посещение с железопътен транспорт: Св. Катедралата на Василий Москва

Един от най ефектни квадратчета в света, на Червения площад в Москва се намира най-спиращата дъха катедрала. Св. Катедралата на Василий е чудесна, с 6 параклиси, красиво и артистично рисувани в геометрични модели. Великолепната катедрала е красива във фасада и интериор, с всеки параклис, украсен с гравюри и картини.

Св. Катедралата Василий е една от най -добрите икони на Москва и е построена като символ на победата при поражението на Грозни Иван, ханът на Казан. По този начин, от 1561 тя привлича милиони туристи всяка година с оглед на 1 от най-спиращите дъха забележителности в Русия.

Как да стигнем до Св. Катедралата на Василий?

Катедралата Свети Василий е на Червения площад е, и можете да вземете метрото от гара Ленинградски до Охотни Ряд. Ако искате да видите най-доброто от Русия, след това високоскоростен влак от Св. Петербург е идеалният начин за пътуване.

 

Famous Landmark To Visit By Rail: St. Basil's Cathedral Moscow Russia

 

6. Дворецът Петерхоф в Св. Петербург

Руският Версай е построен от Петър Велики като негово селско имение. На твоят пътуване до двореца Петерхоф, ще посетите Долния парк, Горна градина, Морски канал, и два малки дворца – Monplaisir и двореца Марли. Петър Велики посещава Версай през 1770-те и реализира френския шедьовър в една от най-известните забележителности в Русия днес.

Царският дворец е най-известен с фонтаните, Големи реки, библейски статуи, и градини. Германците разрушиха този великолепен дворец през Втората световна война, но успешно го обновиха, за да се превърне в ЮНЕСКО за световното културно наследство място.

Как да стигнем до Петерхоф?

Дворецът Петерхоф е една от най-забележителните забележителности за посещение в Св. Петербург. Можете да пътувате до Петерхоф с влак от гара Балтиски до гара Новий Петергоф.

 

Golden Landmark, The Peterhof Palace In St. Petersburg

 

7. Най-известните забележителности за посещение с железопътен транспорт: Колизеумът Рим

Колизеумът е едно от седемте чудеса на съвременния свят, Следователно, най-добре е да посетите Колизеума с обиколка с екскурзовод. В противен случай, на цялата богата история от тази страхотна конструкция ще бъде загубена за вас. Флавийските императори построили този шедьовър като амфитеатър, с идеята за защита на тълпите от дъжд и вятър, се има предвид.

Днес можете да посетите всички нива на Колизеума, или му се възхищавайте от многото ресторанти и кафенета наблизо. В допълнение, най-големият колизей, построен някога, се използва днес като a място за концерти на музика на живо. Тук, ще видите най-големите имена в музикалния свят, като Елтън Джон.

Как да стигнем до Колизеума?

Можете да стигнете до Колизеума от двете летища в Рим, с влак. Има влакове, напускащи всеки 15 минути до гара Тибуртина, и след това с метро направо до тази италианска икона. очевидно, много е лесно да стигнете до Колизеума от историческия център на Рим.

Милано до Рим с влак

Флоренция до Рим с влак

Пиза до Рим с влак

Неапол до Рим с влак

 

Famous Landmark from above: The Colosseum in Roma

 

8. Най-известните забележителности за посещение с железопътен транспорт: Уестминстърския дворец в Лондон

Най-известната забележителност в Англия е Уестминстърският дворец и кулата Биг Бен. Камарите на парламента. Кулата Виктория и най-известната кула в света, Биг Бен, образуват най-известната забележителност в Англия.

С изглед към река Темза, с атракцията London Eye наблизо, обстановката около Уестминстърския дворец е превъзходна. За невероятни панорамни гледки, посещавайте Лондонското око през цялата година, защото влизането в Уестминстър е възможно само в събота, през юли и август.

Как да стигнем до Уестминстърския дворец и Биг Бен?

Вземете кръговата тръбна линия до гарите на Уестминстър или Трафалгар. Ако пристигате от предградията на Лондон, навсякъде във Великобритания или Европа, тогава Югозападната железница ще бъде най-добрият начин за пътуване.

Амстердам до Лондон с влак

Париж до Лондон с влак

Берлин до Лондон с влак

Брюксел до Лондон с влак

 

Westminster Palace, London UK

 

9. Забраненият град Китай

В сърцето на Пекин, ще намерите входа на най-големия императорски дворец в света. По-голям от Петерхоф, Лувъра, Кремъл, и Ватикана, дворецът на Забранения град има 980 дворцови сгради за изследване. За разлика от другите забележителности в света, този е изцяло дървен. С 25 В миналото в двореца са живели китайски императори, Забраненият град е най-големият музей в света.

Изключителната забележителност справедливо е спечелила името си и в наши дни. Това се дължи на факта, че 40% на двореца все още е забранено за посетители. въпреки това, все още можете да видите целия комплекс от хълм в парк Jingshan. Забраненият град може да не е един от най-колоритните и красиви дворци в Европа, но е най-завладяващо.

Как да стигна до забранения град?

Шанхай до Пекин е на път 5 часа с влак, но в Пекин, можете да вземете метрото до Забранения град.

 

 

10. Най-известните забележителности за посещение с железопътен транспорт: Бранденбургска врата Берлин

Бранденбургската врата е най-важната забележителност на Берлин, тъй като е символ на Желязната завеса и някога разделен Берлин. Портата първоначално е построена от пруския крал Фридрих Уилям II, през 18 век. По този начин, най-добрият начин да научите за историята зад тази икона, за кратко и по време на среща с други пътници, е с екскурзия с екскурзовод.

Следобед и през почивните дни, Pariser Platz се превръща в сцена за много местни художници и музиканти. Можете също така да станете свидетели на местните хора, които карат колело през портата и просто седят, чат, в очакване слънчевите лъчи да гледат през портата.

Как да стигна до Бранденбургската врата?

Най-удобният начин за пътуване до Бранденбургската врата е по S-Bahn линии, системата на метрото. Вземете всяка линия, която отива до гара Brandenburger Tor.

За заключение, локацията, историческо значение, архитектура, и големината на много от тези забележителности привличат милиони туристи всяка година. Докато стоите пред всяка една забележителност, в Европа, Русия, или Китай, просто ще бъдете изумени от красотата и създаването на всеки отделен сайт.

Франкфурт до Берлин с влак

Лайпциг до Берлин с влак

Хановер до Берлин с влак

Хамбург до Берлин с влак

 

Brandenburg Gate Berlin on a cloudy day

 

Тук, в Запазете влак, ще се радваме да ви помогнем да планирате едно от тях 10 най-известните забележителности в света с железопътен транспорт.

 

 

Искате ли да вградите публикацията си в блога „10 най-известни забележителности, които да посетите по железопътен транспорт“ на вашия сайт? Можете или да ни снимки и текст и да ни даде заем с линк в този пост в блог. Или кликнете тук: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbg%2Fmost-famous-landmarks-visit-rail%2F – (Превъртете надолу малко, за да видите код за вграждане)

  • Ако искате да бъде мил на потребителите си, можете да ги насочва директно в нашите страници за търсене. В тази връзка, ще намерите най-популярните ни влакови маршрути - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Вътре имате нашите линкове за английските целеви страници, но ние също имаме https://www.saveatrain.com/ru_routes_sitemap.xml, и можете да промените / де да / FR / или го и повече езици.