Време за четене: 6 минути
(Последната актуализация на: 08/09/2023)

Да пътуваш по света е мечта, която често изглежда непостижима, особено когато сте по-малък бюджет. Но какво ще стане, ако ви кажем, че има начин да изследвате екзотични дестинации, потопете се в местната култура, и създайте незабравими спомени, без да източвате банковата си сметка? Влезте в света на достъпните пътувания чрез доброволчески програми по целия свят. Това изчерпателно ръководство ще разгледа по-дълбоко как доброволчеството може да бъде вашият билет за вълнуващи приключения с ограничен бюджет.

 

Възходът на доброволческите пътувания

През последното десетилетие, има значително увеличение на броя на младите и ограничен бюджет пътници които са впрегнали силата на доброволчеството, за да подхранват страстта си към пътешествията. Това, което някога беше добре пазена тайна сред опитните пътници, сега се превърна в световна тенденция, благодарение на интернет и специални платформи, които свързват доброволци с домакини по целия свят.

След като сте избрали правилната платформа, време е да създадете своя профил, подчертайте своите умения и интереси, и започнете да се свързвате с потенциални хостове. Помня, търпението е ключово, особено когато става въпрос за осигуряване на желани позиции в популярни проекти. Ние стеснихме някои от най-добрите възможности за избор на доброволчески програми в световен мащаб за вас:

 

1. Workaway

Workaway е уникална глобална платформа, свързваща пътници с домакини по целия свят. Позволява на пътниците, познат като “Workawayers” да обменят своите умения и ентусиазъм за настаняване и автентични културни преживявания. Workaway предлага разнообразни възможности, от земеделие и преподаване до помощ в хостели или принос към артистични проекти. Опериращ в над 170 държави, обхваща различни места, от градове до отдалечени села.

Да стана доброволец, трябва да се регистрирате (струва около $20 на година), попълнете профил, намери подходящ проект, и да се хареса на домакина. Профилът в Workaway е нещо средно между страница в социалната мрежа и автобиография. От една страна, трябва да се представите като приятна и интересна личност (някои домакини канят доброволци не толкова за работата, колкото за забавлението и културния обмен). От друга страна, трябва ясно да посочите в какво сте добри: грижа за деца, езиково обучение, готвене, градинарство, грижи за животните, строителство, домашни ремонти, и така нататък. Ако изборът е между професионалист и любител, домакинът ще предпочете професионалиста, колкото и интересен и харизматичен да е аматьорът – не забравяйте да подчертаете професионалните си умения. Още по-добре е, ако е нещо практично.

Франкфурт до Берлин Влаковете

Лайпциг до Берлин Влаковете

Хановер до Берлин Влаковете

Хамбург до Берлин Влаковете

 

 

2. HelpStay

HelpStay е платформа, подобна на Workaway, предназначен за пътешественици, търсещи културен обмен и изживявания при пътуване на достъпни цени. Той свързва пътуващите в над 100 държави за доброволчески програми по света. Повечето възможности за доброволци са безплатни. Някои може да изискват малко дарение. Почти всички предлагат безплатно настаняване и изхранване. За подробности можете да се допитате до домакините.

На HelpStay, пътниците могат да намерят широка гама от възможности, като доброволчество в органични ферми, подпомагане на еко проекти и общественополезен труд, или да станете помощник за някакъв проект на НПО. С предишната ни статия, можете да научите как да достигане до всяка дестинация в Европа за вашия бъдещ доброволчески проект лесно.

Влакове от Виена до Будапеща

Влакове от Прага до Будапеща

Влакове от Мюнхен до Будапеща

Влакове от Грац до Будапеща

 

Ecological Volunteering

 

3. Фестивално доброволчество със Stoke Travel

Фестивалното доброволчество със Stoke Travel е вълнуващ и уникален начин да изживеете някои от най-известните в света музикални и културни фестивали докато участва активно в организацията им. Стоук Травъл, известна туристическа компания, предлага възможности за пътуващите да станат фестивални доброволци на различни събития.

Като фестивален доброволец със Stoke Travel, обикновено получавате безплатен или силно намален достъп до фестивала, включително къмпинг или настаняване. В замяна на вашата помощ, може да участвате в задачи като създаване и демонтиране на фестивална инфраструктура, подпомагане на логистиката на събитието, или дори популяризиране на услугите на Stoke Travel пред други посетители. Броят на фестивалите може да се променя от година на година, въпреки това, много от тях са най-популярните в Европа. Например, Октоберфест в Мюнхен, Ла Томатина в Бунол, Бягането на биковете в Памплона, Испания, и така нататък.

Интерлакен до Цюрих Влаковете

Люцерн до Цюрих Влаковете

Берн до Цюрих Влаковете

Женева до Цюрих Влаковете

 

4. Европейски корпус за солидарност

Европейският корпус за солидарност е по-сериозен от други доброволчески програми по света. ESC предлага възможности за хора на възраст 18-30 да участват в доброволчески и солидарни дейности, подкрепени от Европейския съюз. Лансиран в 2018, ESC предлага платформа за младите европейци да дадат своя принос към обществото, придобиват ценен опит, развиват умения, и насърчаване на чувството за европейско гражданство. Средната продължителност на програмата е 6-12 месеца. Програмата покрива почти всички разходи, включително визи, застраховка, и 90% от разходите за билети. Освен нощувка и храна, доброволците получават и джобни пари.

Само акредитирани организации стартират проектите. На доброволците се предоставят a “работно място.” От тях се изисква да работят приблизително 30 часа на седмица. Той допринася за личното и професионалното развитие на участниците, като същевременно се справя с обществените предизвикателства чрез доброволни и солидарни действия. Инициативата е част от по-широките усилия на Европейския съюз в подкрепа на младежката ангажираност и социалното сближаване.

Амстердам до Лондон Влаковете

Париж до Лондон Влаковете

Берлин до Лондон Влаковете

Брюксел до Лондон Влаковете

 

Volunteering - Passion Led Us Here

 

5. Доброволци на ООН

Ако желаете да разширите своя доброволчески опит или вече не отговаряте на условията за ESC програма, който има ограничение за еднократно участие, може да помислите да станете доброволец на ООН. Доброволци на ООН (Доброволци на ООН) е програма и инициатива, създадена от Обединените нации за насърчаване на доброволчеството и предоставяне на възможности на хората да допринесат със своите умения, експертиза, и време за подкрепа на различни инициативи на ООН и проекти за развитие по света. Доброволците на ООН играят решаваща роля в напредъка на мисията на организацията за мир, развитие, и хуманитарна помощ. Ключ аспекти на доброволците на ООН включва:

Разнообразни задачи: Доброволците на ООН участват в широк набор от задачи. Тя включва мироопазващи операции, усилия за оказване на помощ при бедствия, проекти за развитие на общността, здравни инициативи, образователни програми, и още.

Квалифицирани професионалисти: Доброволците на ООН обикновено са опитни професионалисти от различни области като здравеопазването, образование, инженерство, ТО, селско стопанство, и социална работа. Те предлагат своя опит, за да помогнат за справяне с глобалните предизвикателства.

Глобално присъствие: Доброволците на ООН работят в много страни, както в конфликтни и следконфликтни зони, така и в контекст на развитие. Те допринасят за изграждането на устойчиви общности и за насърчаване на устойчиво развитие.

Мултинационален и приобщаващ: Доброволците на ООН идват от различни среди и националности. Те създават богата и приобщаваща мрежа от хора, ангажирани да окажат положително въздействие чрез доброволчески програми по целия свят.

Брюксел до Амстердам Влаковете

Лондон до Амстердам Влаковете

Берлин до Амстердам Влаковете

Париж до Амстердам Влаковете

 

UN Volunteer Programs Worldwide

заключение

Край на нашето пътуване, надяваме се да ви вдъхновим да се впуснете в достъпно приключение чрез доброволчески програми по целия свят. Помня, необятният свят крие чудеса. С решителност и правилно мислене, изследвайте, без да разбивате банката. Независимо дали решите да преподавате английски в Тайланд, опазване на дивата природа в Коста Рика, или подпомагане на бежанци в Гърция, има възможност за доброволец, която ви очаква. Така, приготви си багажа, отвори сърцето си, и тръгнете на пътешествие, което не само ще промени живота ви, но и ще направи света по-добро място, един доброволчески опит наведнъж.

 

Страхотното пътуване с влак започва с намирането на най-добрите билети за най-красивия и удобен влаков маршрут. Ние в Запазете влак ще се радваме да ви помогнем да се подготвите за пътуване с влак и да намерите най-добрите билети за влак на най-добрите цени.

 

 

Искате ли да вградите нашата публикация в блога „Как да се подготвим за пътуване с влак“ във вашия сайт? Можете или да ни снимки и текст и да ни даде заем с линк в този пост в блог. Или кликнете тук: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbg%2Fplatforms-to-explore-volunteer-programs%2F – (Превъртете надолу малко, за да видите код за вграждане)

  • Ако искате да бъде мил на потребителите си, можете да ги насочите директно към нашите страници за търсене. В тази връзка, ще намерите най-популярните ни влакови маршрути - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Вътре имате нашите линкове за английските целеви страници, но ние също имаме https://www.saveatrain.com/pl_routes_sitemap.xml, и можете да промените / пл да / FR / или де и повече езици.