Čas branja: 6 minut
(Zadnja posodobitev: 08/09/2023)

Potovati po svetu so sanje, ki se pogosto zdijo nedosegljive, še posebej, če ste na tesen proračuna. A kaj, ko vam povemo, da obstaja način za raziskovanje eksotičnih destinacij, potopite se v lokalno kulturo, in ustvarite nepozabne spomine, ne da bi izpraznili vaš bančni račun? Vstopite v svet cenovno ugodnih potovanj prek prostovoljskih programov po vsem svetu. Ta obsežen vodnik se bo poglobil v to, kako je lahko prostovoljstvo vaša vstopnica za vznemirljive dogodivščine z nizkim proračunom.

 

Vzpon prostovoljnih potovanj

V zadnjem desetletju, močno se je povečalo število mladih in proračun osveščeni potniki ki so izkoristili moč prostovoljstva, da bi podžgali svoje potepanje. Kar je bilo nekoč dobro varovana skrivnost med izkušenimi popotniki, je zdaj postalo svetovni trend, zahvaljujoč internetu in namenskim platformam, ki povezujejo prostovoljce z gostitelji po vsem svetu.

Ko ste izbrali pravo platformo, čas je, da ustvarite svoj profil, poudarite svoje sposobnosti in zanimanja, in se začnite povezovati s potencialnimi gostitelji. Zapomni si, potrpežljivost je ključna, zlasti ko gre za zagotavljanje želenih položajev v priljubljenih projektih. Za vas smo zožili nekaj najboljših izbir prostovoljskih programov po vsem svetu:

 

1. Workaway

Workaway je edinstvena globalna platforma, ki povezuje popotnike z gostitelji po vsem svetu. Popotnikom omogoča, poznan kot “Workawayers” da svoje veščine in navdušenje zamenjajo za namestitev in pristna kulturna doživetja. Workaway ponuja različne možnosti, od kmetovanja in poučevanja do pomoči v hostlih ali prispevanja k umetniškim projektom. Delovanje v nad 170 države, obsega različne lokacije, iz mest v oddaljene vasi.

Postati prostovoljec, morate se registrirati (stane približno $20 letno), izpolnite profil, najti primeren projekt, in biti všeč gostitelju. Profil na Workawayu je nekaj vmes med stranjo na družbenem omrežju in življenjepisom. Na eni roki, predstaviti se morate kot prijetna in zanimiva osebnost (nekateri gostitelji ne povabijo prostovoljcev toliko zaradi dela, temveč zaradi zabave in kulturne izmenjave). Po drugi strani, jasno morate navesti, v čem ste dobri: skrb za otroke, jezikovni pouk, kuhanje, vrtnarjenje, skrb za živali, Gradnja, popravila doma, in tako naprej. Če je izbira med profesionalcem in amaterjem, gostitelj bo raje poklical, ne glede na to, kako zanimiv in karizmatičen je amater – vsekakor poudarite svoje profesionalne sposobnosti. Še bolje pa je, če je nekaj praktičnega.

Frankfurt na berlinskih vlakih

Leipzig, da Berlin vlakih

Hannover za Berlin vlakih

Hamburg na berlinskih vlakih

 

 

2. HelpStay

HelpStay je platforma, podobna Workaway, namenjen popotnikom, ki iščejo kulturno izmenjavo in cenovno ugodna potovalna doživetja. Povezuje popotnike čez 100 držav za prostovoljske programe po vsem svetu. Večina priložnosti za prostovoljstvo je brezplačnih. Nekateri morda zahtevajo majhno donacijo. Skoraj vsi ponujajo brezplačno namestitev in prehrano. O podrobnostih se lahko pozanimate pri gostiteljih.

Na HelpStay, popotniki lahko najdejo široko paleto priložnosti, kot je prostovoljstvo na ekoloških kmetijah, pomoč pri ekoloških projektih in družbenih delih, ali pa postati pomočnik pri kakšnem projektu nevladne organizacije. Z našim prejšnjim člankom, se lahko naučite, kako doseči katero koli destinacijo v Evropi za vaš bodoči prostovoljski projekt enostavno.

Vlaki od Dunaja do Budimpešte

Vlaki iz Prage v Budimpešto

Vlaki iz Münchna v Budimpešto

Vlaki od Gradca do Budimpešte

 

Ecological Volunteering

 

3. Festivalsko prostovoljstvo s Stoke Travel

Festivalsko prostovoljstvo s Stoke Travel je razburljiv in edinstven način, da doživite nekaj najbolj znanih svetovnih glasbeni in kulturni festivali pri tem aktivno sodelujejo pri njihovi organizaciji. Stoke Travel, znano potovalno podjetje, popotnikom ponuja priložnosti, da postanejo festivalski prostovoljci na različnih dogodkih.

Kot festivalski prostovoljec pri Stoke Travel, običajno dobite brezplačen ali močno znižan dostop do festivala, vključno s kampiranjem ali namestitvijo. V zameno za vašo pomoč, morda boste vključeni v naloge, kot je postavitev in demontaža festivalske infrastrukture, pomoč pri logistiki dogodkov, ali celo promoviranje storitev Stoke Travel drugim obiskovalcem. Število festivalov se lahko spreminja iz leta v leto, vendarle, mnogi od njih so najbolj priljubljeni v Evropi. na primer:, Oktoberfest v Münchnu, La Tomatina v Bunolu, Tek z biki v Pamploni, Španija, in tako naprej.

Interlaken za Zurich vlakih

Luzern za Zurich vlakih

Bern do Zurich vlakih

Ženeva, da Zurich vlakih

 

4. Evropska solidarnostna enota

Evropska solidarnostna enota je resnejša od drugih prostovoljskih programov po vsem svetu. ESC ponuja priložnosti za starejše 18-30 vključiti se v prostovoljstvo in solidarnost, podpira Evropska unija. Lansirano v 2018, ESC ponuja platformo za mlade Evropejce, da prispevajo k družbi, pridobiti dragocene izkušnje, razvijati veščine, in spodbujati občutek evropskega državljanstva. Povprečna dolžina programa je 6-12 mesecev. Program pokriva skoraj vse stroške, vključno z vizumi, zavarovanje, in 90% stroškov vozovnice. Poleg nastanitve in prehrane, prostovoljci prejmejo tudi žepnino.

Samo akreditirane organizacije izvajajo projekte. Prostovoljci imajo na voljo a “delovnem mestu.” Delati morajo približno 30 ur na teden. Prispeva k osebnemu in poklicnemu razvoju udeležencev, hkrati pa naslavlja družbene izzive s prostovoljnimi in solidarnostnimi akcijami.. Pobuda je del širših prizadevanj Evropske unije za podporo angažiranosti mladih in socialne kohezije.

Amsterdam Za London Vlaki

Pariz za London vlakih

Berlin za London vlakih

Bruselj v Londonu vlakih

 

Volunteering - Passion Led Us Here

 

5. Prostovoljci ZN

Če želite razširiti svoje prostovoljske izkušnje ali ne izpolnjujete več pogojev za program ESC, ki ima omejitev enkratne udeležbe, lahko razmislite o tem, da bi postali prostovoljec ZN. Prostovoljci ZN (Prostovoljci Združenih narodov) je program in pobuda, ki so jo vzpostavili Združeni narodi za spodbujanje prostovoljstva in posameznikom ponuditi priložnosti, da prispevajo svoje sposobnosti, strokovnost, in čas za podporo različnih pobud Združenih narodov in razvojnih projektov po vsem svetu. Prostovoljci ZN igrajo ključno vlogo pri pospeševanju mirovnega poslanstva organizacije, razvoj, in humanitarno pomoč. Ključ vidike prostovoljcev ZN vključujejo:

Različne naloge: Prostovoljci ZN sodelujejo pri številnih nalogah. Vključuje mirovne operacije, prizadevanja za pomoč ob nesrečah, projekti razvoja skupnosti, zdravstvene pobude, izobraževalni programi, in več.

Usposobljeni strokovnjaki: Prostovoljci ZN so običajno izkušeni strokovnjaki z različnih področij, kot je zdravstvo, izobraževanje, inženiring, IT, kmetijstvo, in socialno delo. Ponujajo svoje strokovno znanje za pomoč pri reševanju globalnih izzivov.

Globalna prisotnost: Prostovoljci ZN delujejo v številnih državah, tako na konfliktnih in pokonfliktnih območjih kot v razvojnih kontekstih. Prispevajo h gradnji odpornih skupnosti in spodbujanju trajnostnega razvoja.

Večnacionalno in vključujoče: Prostovoljci ZN prihajajo iz različnih okolij in narodnosti. Ustvarjajo bogato in vključujočo mrežo posameznikov, ki se zavzemajo za pozitiven vpliv s prostovoljnimi programi po vsem svetu..

Bruselj v Amsterdam vlakih

London na Amsterdam vlakih

Berlin za Amsterdam vlakih

Paris na Amsterdam vlakih

 

UN Volunteer Programs Worldwide

Zaključek

Konec našega potovanja, upamo, da vas bomo navdihnili, da se podate na cenovno ugodno avanturo prek prostovoljskih programov po vsem svetu. Zapomni si, prostrani svet skriva čudeže. Z odločnostjo in pravo miselnostjo, raziskujte, ne da bi pri tem zlomili denar. Ne glede na to, ali se odločite poučevati angleščino na Tajskem, ohranitev divjih živali v Kostariki, ali pomagati beguncem v Grčiji, čaka vas priložnost za prostovoljstvo. Torej, kovčke, Odpri svoje srce, in se podajte na potovanje, ki ne bo samo spremenilo vašega življenja, ampak bo tudi naredilo svet boljši, ena prostovoljska izkušnja naenkrat.

 

Odlično potovanje z vlakom se začne z iskanjem najboljših vozovnic na najlepši in najudobnejši progi vlaka. Mi pri Shrani vlak vam bomo z veseljem pomagali pri pripravi na potovanje z vlakom in našli najboljše vozovnice za vlak po najboljših cenah.

 

 

Ali želite na svoje spletno mesto vdelati našo objavo v spletnem dnevniku »Kako se pripraviti na potovanje z vlakom«.? Lahko bi naše fotografije in besedila in nam kredita s povezavo na ta blog post. Ali kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsl%2Fplatforms-to-explore-volunteer-programs%2F – (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)