Χρόνος διαβασματός: 6 λεπτά
(Τελευταία ενημέρωση στις: 08/09/2023)

Το να ταξιδέψεις στον κόσμο είναι ένα όνειρο που συχνά φαίνεται άπιαστο, ειδικά όταν είστε σε έναν σφιχτό προϋπολογισμό. Τι θα γινόταν όμως αν σας λέγαμε ότι υπάρχει τρόπος να εξερευνήσετε εξωτικούς προορισμούς, βυθιστείτε στην τοπική κουλτούρα, και δημιουργήστε αξέχαστες αναμνήσεις χωρίς να εξαντλήσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό? Μπείτε στον κόσμο των προσιτών ταξιδιών μέσω εθελοντικών προγραμμάτων σε όλο τον κόσμο. Αυτός ο περιεκτικός οδηγός θα εμβαθύνει στο πώς ο εθελοντισμός μπορεί να είναι το εισιτήριό σας για συναρπαστικές περιπέτειες με περιορισμένο προϋπολογισμό.

  • Σιδηροδρομικές μεταφορές είναι φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο για να ταξιδέψουν. Αυτό το άρθρο εκπαιδεύει σχετικά με τα ταξίδια με τρένο από το Save A Train, ο Φτηνότερη ιστοσελίδα εισιτηρίων τρένων Στον κόσμο.

 

The Rise of Volunteering Travel

Κατά την περασμένη δεκαετία, έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση στον αριθμό των νέων και ταξιδιώτες με συγκεκριμένο προϋπολογισμό που έχουν εκμεταλλευτεί τη δύναμη του εθελοντισμού για να τροφοδοτήσουν την περιπλάνηση τους. Αυτό που κάποτε ήταν ένα καλά κρυμμένο μυστικό μεταξύ έμπειρων ταξιδιωτών έχει γίνει πλέον παγκόσμια τάση, χάρη στο διαδίκτυο και τις αποκλειστικές πλατφόρμες που συνδέουν εθελοντές με οικοδεσπότες σε όλο τον κόσμο.

Αφού επιλέξετε τη σωστή πλατφόρμα, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε το προφίλ σας, επισημάνετε τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά σας, και ξεκινήστε τη σύνδεση με πιθανούς οικοδεσπότες. Θυμάμαι, η υπομονή είναι το κλειδί, ειδικά όταν πρόκειται για την εξασφάλιση πολυπόθητων θέσεων σε δημοφιλή έργα. Περιορίσαμε μερικές από τις κορυφαίες επιλογές εθελοντικών προγραμμάτων παγκοσμίως για εσάς:

 

1. Εργασία

Το Workaway είναι μια μοναδική παγκόσμια πλατφόρμα που συνδέει ταξιδιώτες με οικοδεσπότες σε όλο τον κόσμο. Δίνει τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες, γνωστός ως “Εργαζόμενοι” να ανταλλάξουν τις δεξιότητες και τον ενθουσιασμό τους για διαμονή και αυθεντικές πολιτιστικές εμπειρίες. Το Workaway προσφέρει ποικίλες ευκαιρίες, από τη γεωργία και τη διδασκαλία έως τη βοήθεια σε ξενώνες ή τη συμβολή σε καλλιτεχνικά έργα. Λειτουργία στο πάνω 170 χώρες, εκτείνεται σε διάφορες τοποθεσίες, από πόλεις σε απομακρυσμένα χωριά.

Να γίνω εθελοντής, πρέπει να εγγραφείτε (κοστίζει περίπου $20 ανά έτος), συμπληρώστε ένα προφίλ, βρείτε ένα κατάλληλο έργο, και να αρέσει στον οικοδεσπότη. Ένα προφίλ στο Workaway είναι κάτι ανάμεσα σε μια σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ένα βιογραφικό. Αφενός, πρέπει να παρουσιάζετε τον εαυτό σας ως μια ευχάριστη και ενδιαφέρουσα προσωπικότητα (ορισμένοι οικοδεσπότες προσκαλούν εθελοντές όχι τόσο για τη δουλειά αλλά για τη διασκέδαση και την πολιτιστική ανταλλαγή). Αφ 'ετέρου, θα πρέπει να αναφέρετε ξεκάθαρα σε τι είστε καλοί: τη φροντίδα των παιδιών, διδασκαλία της γλώσσας, μαγείρεμα, κηπουρική, φροντίδα ζώων, κατασκευή, επισκευές σπιτιού, και ούτω καθεξής. Αν η επιλογή είναι μεταξύ επαγγελματία και ερασιτέχνη, ο οικοδεσπότης θα προτιμήσει τον επαγγελματία, ανεξάρτητα από το πόσο ενδιαφέρον και χαρισματικός μπορεί να είναι ο ερασιτέχνης - φροντίστε να τονίσετε τις επαγγελματικές σας δεξιότητες. Είναι ακόμα καλύτερο αν είναι κάτι πρακτικό.

Φρανκφούρτη προς Βερολίνο Τρένα

Λειψία προς Βερολίνο Τρένα

Ανόβερο στο Βερολίνο Τρένα

Αμβούργο στο Βερολίνο Τρένα

 

 

2. HelpStay

Το HelpStay είναι μια πλατφόρμα παρόμοια με το Workaway, σχεδιασμένο για ταξιδιώτες που αναζητούν πολιτιστικές ανταλλαγές και οικονομικά προσιτές ταξιδιωτικές εμπειρίες. Συνδέει τους ταξιδιώτες μέσα 100 χώρες για εθελοντικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότερες ευκαιρίες εθελοντισμού είναι δωρεάν. Μερικοί μπορεί να χρειαστούν μια μικρή δωρεά. Σχεδόν όλα προσφέρουν δωρεάν διαμονή και γεύματα. Μπορείτε να ρωτήσετε για τις λεπτομέρειες από τους οικοδεσπότες.

Στο HelpStay, οι ταξιδιώτες μπορούν να βρουν ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών, όπως ο εθελοντισμός σε βιολογικές φάρμες, βοήθεια σε οικολογικά έργα και κοινοτική υπηρεσία, ή να γίνει αρωγός για κάποιο είδος έργου ΜΚΟ. Με το προηγούμενο άρθρο μας, μπορείτε να μάθετε πώς να φτάσει σε οποιοδήποτε προορισμό στην Ευρώπη για το μελλοντικό εθελοντικό σας έργο εύκολα.

Τρένα από Βιέννη προς Βουδαπέστη

Τρένα από Πράγα προς Βουδαπέστη

Τρένα από Μόναχο προς Βουδαπέστη

Τρένα από Γκρατς προς Βουδαπέστη

 

Ecological Volunteering

 

3. Φεστιβάλ Εθελοντισμός με το Stoke Travel

Το Festival Volunteering με το Stoke Travel είναι ένας συναρπαστικός και μοναδικός τρόπος για να γνωρίσετε μερικά από τα πιο γνωστά στον κόσμο μουσικά και πολιτιστικά φεστιβάλ ενώ συμμετέχουν ενεργά στην οργάνωσή τους. Stoke Travel, γνωστή ταξιδιωτική εταιρεία, προσφέρει ευκαιρίες στους ταξιδιώτες να γίνουν εθελοντές φεστιβάλ σε διάφορες εκδηλώσεις.

Ως εθελοντής φεστιβάλ με το Stoke Travel, συνήθως έχετε δωρεάν ή με μεγάλη έκπτωση πρόσβαση στο φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένου κάμπινγκ ή διαμονής. Σε αντάλλαγμα για τη βοήθειά σας, μπορεί να εμπλακείτε σε εργασίες όπως η εγκατάσταση και η αποσυναρμολόγηση της υποδομής του φεστιβάλ, βοήθεια με την επιμελητεία εκδηλώσεων, ή ακόμα και την προώθηση των υπηρεσιών του Stoke Travel σε άλλους επισκέπτες. Ο αριθμός των φεστιβάλ μπορεί να αλλάζει από χρόνο σε χρόνο, ωστόσο, πολλά από αυτά είναι τα πιο δημοφιλή στην Ευρώπη. Για παράδειγμα, Oktoberfest στο Μόναχο, La Tomatina στο Μπουνόλ, Running of the Bulls στην Παμπλόνα, Ισπανία, και ούτω καθεξής.

Interlaken στη Ζυρίχη τρένα

Λουκέρνη στην Ζυρίχη τρένα

Βέρνη Ζυρίχη τρένα

Γενεύη Ζυρίχη τρένα

 

4. Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης είναι πιο σοβαρό από άλλα εθελοντικά προγράμματα παγκοσμίως. Το ESC προσφέρει ευκαιρίες σε άτομα ηλικίας 18-30 να συμμετέχουν σε δραστηριότητες εθελοντισμού και αλληλεγγύης, υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ξεκίνησε μέσα 2018, η ΟΚΕ προσφέρει μια πλατφόρμα για τους νέους Ευρωπαίους να συνεισφέρουν στην κοινωνία, αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες, αναπτύξουν δεξιότητες, και να καλλιεργήσουν την αίσθηση της ευρωπαϊκής ιθαγένειας. Η μέση διάρκεια του προγράμματος είναι 6-12 μήνες. Το πρόγραμμα καλύπτει σχεδόν όλα τα έξοδα, συμπεριλαμβανομένων των θεωρήσεων, ΑΣΦΑΛΙΣΗ, και 90% του κόστους του εισιτηρίου. Εκτός από τη διαμονή και τα γεύματα, Οι εθελοντές λαμβάνουν επίσης χαρτζιλίκι.

Μόνο διαπιστευμένοι οργανισμοί ξεκινούν τα έργα. Στους εθελοντές παρέχεται α “ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.” Απαιτείται να εργαστούν κατά προσέγγιση 30 ώρες την εβδομάδα. Συμβάλλει στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των συμμετεχόντων, ενώ αντιμετωπίζει τις κοινωνικές προκλήσεις μέσω εθελοντικών δράσεων και δράσεων αλληλεγγύης. Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος των ευρύτερων προσπαθειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στήριξη της συμμετοχής των νέων και της κοινωνικής συνοχής.

Τα τρένα του Άμστερνταμ στο Λονδίνο

Παρίσι στο Λονδίνο τρένα

Βερολίνο προς Λονδίνο τρένα

Βρυξέλλες προς Λονδίνο τρένα

 

Volunteering - Passion Led Us Here

 

5. Εθελοντές του ΟΗΕ

Εάν επιθυμείτε να επεκτείνετε τις εθελοντικές σας εμπειρίες ή δεν πληροίτε πλέον τις προϋποθέσεις για ένα πρόγραμμα ESC, που έχει εφάπαξ όριο συμμετοχής, μπορείτε να σκεφτείτε να γίνετε εθελοντής του ΟΗΕ. Εθελοντές του ΟΗΕ (Εθελοντές των Ηνωμένων Εθνών) είναι ένα πρόγραμμα και πρωτοβουλία που ιδρύθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη για την προώθηση του εθελοντισμού και την παροχή στα άτομα ευκαιρίες να συνεισφέρουν τις δεξιότητές τους, εξειδίκευση, και χρόνο να υποστηρίξουμε διάφορες πρωτοβουλίες και αναπτυξιακά έργα των Ηνωμένων Εθνών σε όλο τον κόσμο. Οι εθελοντές του ΟΗΕ διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην προώθηση της αποστολής της οργάνωσης για ειρήνη, ανάπτυξη, και ανθρωπιστικής βοήθειας. Κλειδί πτυχές των εθελοντών του ΟΗΕ περιλαμβάνω:

Διαφορετικές Εργασίες: Οι εθελοντές του ΟΗΕ συμμετέχουν σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών. Περιλαμβάνει ειρηνευτικές επιχειρήσεις, προσπάθειες ανακούφισης από καταστροφές, έργα κοινοτικής ανάπτυξης, πρωτοβουλίες στον τομέα της υγείας, εκπαιδευτικά προγράμματα, κι αλλα.

Ειδικευμένοι Επαγγελματίες: Οι εθελοντές του ΟΗΕ είναι συνήθως έμπειροι επαγγελματίες από διάφορους τομείς όπως η υγεία, εκπαίδευση, μηχανική, ΤΟ, γεωργία, και κοινωνική εργασία. Προσφέρουν την τεχνογνωσία τους για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων.

Παγκόσμια παρουσία: Οι εθελοντές του ΟΗΕ εργάζονται σε πολλές χώρες, τόσο σε ζώνες συγκρούσεων και μετά από συγκρούσεις όσο και σε αναπτυξιακά πλαίσια. Συμβάλλουν στη δημιουργία ανθεκτικών κοινοτήτων και στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Πολυεθνική και χωρίς αποκλεισμούς: Οι εθελοντές του ΟΗΕ προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα και εθνικότητες. Δημιουργούν ένα πλούσιο και χωρίς αποκλεισμούς δίκτυο ατόμων που δεσμεύονται να έχουν θετικό αντίκτυπο μέσω εθελοντικών προγραμμάτων σε όλο τον κόσμο.

Βρυξέλλες προς Άμστερνταμ τρένα

Λονδίνο στο Άμστερνταμ τρένα

Βερολίνο προς Άμστερνταμ τρένα

Παρίσι στο Άμστερνταμ τρένα

 

UN Volunteer Programs Worldwide

συμπέρασμα

Τελειώνοντας το ταξίδι μας, ελπίζουμε να σας εμπνεύσουμε να ξεκινήσετε μια οικονομικά προσιτή περιπέτεια μέσω εθελοντικών προγραμμάτων σε όλο τον κόσμο. Θυμάμαι, ο απέραντος κόσμος επιφυλάσσει θαύματα. Με αποφασιστικότητα και σωστή νοοτροπία, εξερευνήστε χωρίς να σπάσετε τα χρήματα. Είτε επιλέξετε να διδάξετε αγγλικά στην Ταϊλάνδη, διατήρηση της άγριας ζωής στην Κόστα Ρίκα, ή να βοηθήσει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, σας περιμένει μια εθελοντική ευκαιρία. Έτσι, Ετοιμάστε τις βαλίτσες σας, άνοιξε την καρδιά σου, και ξεκινήστε ένα ταξίδι που όχι μόνο θα αλλάξει τη ζωή σας αλλά και θα κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος, μία εθελοντική εμπειρία τη φορά.

 

Ένα υπέροχο ταξίδι με τρένο ξεκινά με την εύρεση των καλύτερων εισιτηρίων στην πιο όμορφη και άνετη διαδρομή τρένου. Εμείς στο Save A Train θα χαρεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για ένα ταξίδι με τρένο και να βρείτε τα καλύτερα εισιτήρια τρένου στις καλύτερες τιμές.

 

 

Θέλετε να ενσωματώσετε την ανάρτηση ιστολογίου μας "Πώς να προετοιμαστείτε για ένα ταξίδι με τρένο" στον ιστότοπό σας? Μπορείτε είτε να πάρετε τις φωτογραφίες και το κείμενο και να μας δώσει πίστωση με ένα link σε αυτό το blog post. Ή κάντε κλικ εδώ: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fel%2Fplatforms-to-explore-volunteer-programs%2F – (Μετακινηθείτε προς τα κάτω λίγο για να δείτε τον κώδικα ενσωμάτωσης)

  • Αν θέλετε να είστε ευγενικοί με τους χρήστες σας, μπορείτε να τους καθοδηγήσετε απευθείας στις σελίδες αναζήτησής μας. Σε αυτό το link, θα βρείτε τις πιο δημοφιλείς διαδρομές τρένων μας - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Μέσα που έχουν συνδέσμους μας για σελίδες προορισμού Αγγλικά, αλλά έχουμε επίσης https://www.saveatrain.com/pl_routes_sitemap.xml, και μπορείτε να αλλάξετε το / pl στην / fr / ή de και περισσότερες γλώσσες.