Χρόνος διαβασματός: 8 λεπτά
(Τελευταία ενημέρωση στις: 21/12/2023)

Στην εποχή της απομακρυσμένης εργασίας και της ψηφιακής συνδεσιμότητας, περισσότερα άτομα επιλέγουν να λάβουν ψηφιακή βίζα για ελεύθερους επαγγελματίες που τους επιτρέπει να εργάζονται από οπουδήποτε στον κόσμο. Ψηφιακά νομάδες, όπως είναι κοινώς γνωστά, αξιοποιήστε την τεχνολογία για να ξεφύγετε από την παραδοσιακή εγκατάσταση γραφείου και να εξερευνήσετε νέους ορίζοντες. Η επιλογή του σωστού προορισμού είναι ζωτικής σημασίας για μια επιτυχημένη εμπειρία digital nomad, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως το κόστος ζωής, υποδομή, και τη συνολική ποιότητα ζωής. Σε αυτό το άρθρο, θα εμβαθύνουμε στις πέντε κορυφαίες χώρες που προσφέρουν ένα ιδανικό περιβάλλον για ψηφιακούς νομάδες που αναζητούν μια ισορροπία μεταξύ εργασίας και περιπέτειας.

 • Σιδηροδρομικές μεταφορές είναι φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο για να ταξιδέψουν. Αυτό το άρθρο εκπαιδεύει σχετικά με τα ταξίδια με τρένο από το Save A Train, ο Φτηνότερη ιστοσελίδα εισιτηρίων τρένων Στον κόσμο.

Τι είναι μια ψηφιακή βίζα νομάδων?

Η ψηφιακή βίζα για ελεύθερους επαγγελματίες ή η Nomad Visa είναι ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα βίζας ή διαμονής που προσφέρεται από ορισμένες χώρες σε άτομα που εργάζονται εξ αποστάσεως ή κερδίζουν εισόδημα μέσω Διαδικτύου ενώ διαμένουν σε αυτήν τη χώρα. Οι Digital Nomad Visas έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τη νόμιμη παραμονή των απομακρυσμένων εργαζομένων, ελεύθερους επαγγελματίες, και αυτοαπασχολούμενα άτομα που μπορούν να ασκήσουν τα εργασιακά τους καθήκοντα διαδικτυακά. Αυτές οι θεωρήσεις συνήθως συνοδεύονται από περίοδο ισχύος που μπορεί να κυμαίνεται από μερικούς μήνες έως αρκετά χρόνια, ανάλογα με τη χώρα. Πολλά από αυτά τα προγράμματα προσφέρουν τη δυνατότητα παράτασης βίζας για να φιλοξενήσουν άτομα που ενδιαφέρονται για πιο παρατεταμένη διαμονή.

Για να είστε επιλέξιμοι για ψηφιακή νομαδική βίζα, γενικά πρέπει να πληροίτε τα ακόλουθα κριτήρια:

 1. Επίδειξη αποδεικτικών στοιχείων για απομακρυσμένη εργασία, η οποία μπορεί να τεκμηριωθεί μέσω αντιγράφου σύμβασης εργασίας ή επίσημης επιστολής από τον εργοδότη σας που χορηγεί άδεια για εργασία εξ αποστάσεως.
 2. Διαθέτετε επαρκείς οικονομικούς πόρους για να διατηρήσετε τον εαυτό σας καθ' όλη τη διάρκεια της διαμονής σας, όπως αποδεικνύεται από τραπεζικά αντίγραφα ή άλλα έγγραφα που αποδεικνύουν άφθονα κεφάλαια για την κάλυψη των εξόδων διαβίωσης.
 3. Διατηρήστε ασφαλιστική κάλυψη υγείας για όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στη χώρα υποδοχής.
 4. Να έχετε καθαρό ποινικό μητρώο.

Πριν καταλήξουμε σε έναν προορισμό, οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη διάφορους παράγοντες. Ορισμένες από αυτές τις εκτιμήσεις περιλαμβάνουν:

Ευνοϊκός καιρός – οι ατομικές προτιμήσεις για τις καιρικές συνθήκες ποικίλλουν. Ενώ κάποιοι μπορεί να αναζητούν ζεστασιά, άλλοι μπορεί να προτιμούν ψυχρότερα κλίματα. συνεπώς, στην αναζήτηση μιας νέας χώρας, Είναι απαραίτητο να εστιάσουμε στον καιρό που επικρατεί στην περιοχή.

Αξιόπιστο WiFi – δεδομένης της εξάρτησης κάθε ψηφιακού νομάδα σε μια σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο, Η διασφάλιση ότι η επιλεγμένη χώρα διαθέτει ισχυρή υποδομή WiFi είναι ζωτικής σημασίας. Η σταθερή συνδεσιμότητα είναι απαραίτητη καθώς επηρεάζει άμεσα την ικανότητά σας να εργάζεστε αποτελεσματικά.

Ευημερούσα κοινότητα – η δημιουργία κοινωνικών δεσμών είναι ζωτικής σημασίας. Ο νομαδικός τρόπος ζωής μπορεί να είναι απομονωτικός, υπογραμμίζοντας τη σημασία της σφυρηλάτησης συνδέσεων με άλλους με την πάροδο του χρόνου. Πολλά hotspots για ψηφιακούς νομάδες έχουν εξελιχθεί ως αποτέλεσμα της συγκέντρωσης νομάδων σε αυτές τις περιοχές.

Προσιτό κόστος διαβίωσης – για ψηφιακούς νομάδες, η διατήρηση ενός οικονομικού τρόπου ζωής είναι πρωταρχικής σημασίας. Η ενοικίαση καταλυμάτων για μικρή διάρκεια μπορεί να είναι δαπανηρή, καθιστώντας συνετό την αναζήτηση χωρών με χαμηλότερα έξοδα διαβίωσης.

Βέλτιστη ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής – η επίτευξη της σωστής ισορροπίας μεταξύ εργασίας και ελεύθερου χρόνου μπορεί να είναι πρόκληση για τους ψηφιακούς νομάδες. Επομένως, Η επιλογή μιας τοποθεσίας που διευκολύνει έναν αρμονικό συνδυασμό επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι ζωτικής σημασίας.

Άμστερνταμ στο Παρίσι τρένα

Το Λονδίνο στο Παρίσι τρένα

Ρότερνταμ στο Παρίσι τρένα

Βρυξέλλες στο Παρίσι τρένα

 

1. Πορτογαλία

 • Μέσες μηνιαίες δαπάνες: $1200-$2200+ USD
 • Visa: Βίζα παραμονής – αυτή η βίζα σας επιτρέπει να μείνετε για τέσσερις πρώτους μήνες. Μόλις μπείτε στην Πορτογαλία, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για άδεια διαμονής δύο ετών. Βίζα προσωρινής παραμονής – με αυτή τη βίζα, μπορείτε να μείνετε για 12 μήνες. Δεν μπορείτε να επεκτείνετε αυτήν τη βίζα ή να τη χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε άδεια διαμονής, αλλά μπορείτε να το παρατείνετε τέσσερις φορές
 • Απαιτούμενος μηνιαίος μισθός: άνω των 3.040 €

Φαίνεται ότι η Πορτογαλία έχει μεταμορφωθεί στο Μπαλί της Ευρώπης, χρησιμεύει ως κόμβος για ψηφιακούς νομάδες. Το καλοκαίρι του 2022, Η Πορτογαλία ανακοίνωσε την έναρξη ειδικής βίζας για ελεύθερους επαγγελματίες και απομακρυσμένους εργαζόμενους. Τώρα μπορούν να εξερευνήσουν την Πορτογαλία με την εθνική βίζα D7, παρέχοντας τη δυνατότητα εξασφάλισης άδειας διαμονής.

Σίγουρα, το κλίμα είναι φανταστικό σχεδόν όλο το χρόνο, το κόστος ζωής είναι χαμηλότερο από ό,τι σε μεγάλο μέρος της Δυτικής Ευρώπης, και η κουζίνα είναι απλά καταπληκτική! Φανταστείτε να επιδοθείτε σε ένα απολαυστικό γεύμα, ακολουθούμενες από τάρτες αυγών, και ολοκληρώνοντας με μια γουλιά λιμανιού… απολαυστικό.

Ενώ διάφορες περιοχές στην Πορτογαλία είναι κατάλληλες για διαδικτυακούς επιχειρηματίες, η απόλυτη πόλη για τους ψηφιακούς νομάδες στην Πορτογαλία δεν είναι άλλη από την πρωτεύουσα, Λισαβόνα. Ξεσπάει από ψηφιακούς νομάδες από κάθε κατεύθυνση, έμπειροι ταξιδιώτες ισχυρίζονται ότι αυτή τη στιγμή είναι μια από τις καλύτερες τοποθεσίες για να συνδεθείτε με άτομα με ομοϊδεάτες. Ο δεύτερος πιο περιζήτητος προορισμός είναι το Πόρτο, μια ζωντανή φοιτητική πόλη που φημίζεται για τη γραφική παλιά πόλη της, φωλιασμένη κατά μήκος του ποταμού και στολισμένη με κτίρια με μπλε πλακάκια. Ένα νέο έργο που ξεκίνησε - η δημιουργία ενός ψηφιακού νομαδικού χωριού στη Μαδέρα! Για να γίνω μέρος αυτής της προσπάθειας στο Ponta Do Sol, κάποιος πρέπει να υποβάλει αίτηση. Εάν επιλεγεί, θα μπορούσατε κάλλιστα να ανακαλύψετε το νέο σπίτι σας στην Πορτογαλία!

 

Digital Visa For Freelancers In Portugal

 

2. Εσθονία

 • Μέσες μηνιαίες δαπάνες: $1000-$2000 USD
 • Visa: Γ ψηφιακή νομαδική βίζα διαρκεί 6 μήνες. Η ψηφιακή νομαδική βίζα ισχύει για 1 έτος
 • Απαιτούμενος μηνιαίος μισθός: άνω των 3.504 €

Αυτό το πρώην Σοβιετικό κατά μήκος της Βαλτικής Θάλασσας είναι ένα από τα πιο υποτιμημένα (και εξαιρετική!) Ευρωπαϊκοί προορισμοί για τον νομαδικό τρόπο ζωής. Σε 2020, Η Εσθονία ενίσχυσε το καθεστώς της ως πρωτοπόρος μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών αποκαλύπτοντας μια ψηφιακή βίζα για ελεύθερους επαγγελματίες, σηματοδοτώντας μια πρωτοποριακή κίνηση. Η Εσθονία άνοιξε μια πρωτοποριακή εγκατάσταση ηλεκτρονικής διαμονής. Η ιδέα είναι ότι οι ιδιοκτήτες σε όλο τον κόσμο μπορούν να ιδρύσουν μια εταιρεία στην Εσθονία και να τη διευθύνουν εξ ολοκλήρου online. Αυτό ονομάζεται ψηφιακή κατοικία, και μπορείτε να αποκτήσετε έξυπνες κάρτες που το πιστοποιούν σε όλο τον κόσμο. Εάν θέλετε να ασχοληθείτε σωματικά με ελεύθερους επαγγελματίες στην Εσθονία, μπορείτε να εστιάσετε στις βίζες C και D.

Το κέντρο όλων είναι η πρωτεύουσα, Ταλίν! Με μαγευτική μεσαιωνική αρχιτεκτονική και απολαυστική κουζίνα, Το Ταλίν μπορεί να είναι το ιδανικό μέρος για διαμονή εξοικονομώντας χρήματα. Ομολογουμένως, λόγω της εισροής αλλοδαπών εργατών, Το Ταλίν έχει δει α μικρή άνοδο των εξόδων. Αν και, Οι τιμές παραμένουν συγκρίσιμες με άλλα αγαπημένα της Ανατολικής Ευρώπης όπως η Βουδαπέστη ή η Πράγα.

Στο παρόν, Η ψηφιακή νομαδική κοινότητα του Ταλίν αποτελείται κυρίως από ομογενείς που απασχολούνται σε διάφορες διεθνείς εταιρείες στην πόλη. Ενώ δεν υπάρχουν ακόμη πολλοί ειδικοί χώροι για απομακρυσμένους εργαζόμενους, αυτό αναμφίβολα αλλάζει καθώς οι νομάδες έλκονται όλο και περισσότερο προς την πόλη!

Βρυξέλλες προς Άμστερνταμ τρένα

Λονδίνο στο Άμστερνταμ τρένα

Βερολίνο προς Άμστερνταμ τρένα

Παρίσι στο Άμστερνταμ τρένα

 

Digital Nomad Lifestyle

3. Γεωργία (Η χώρα, Όχι το κράτος…)

 • Μέσες μηνιαίες δαπάνες: $700-$1500 USD
 • Visa: απαλλαγή θεώρησης για έως 365 ημέρες
 • Απαιτούμενος μηνιαίος μισθός: κανένας

Η Γεωργία έχει γίνει πρόσφατα hotspot για ψηφιακούς νομάδες, συγκεντρώνοντας την προσοχή για την ενθάρρυνση μιας αναπτυσσόμενης κοινότητας σε αυτόν τον μεταβαλλόμενο κόσμο. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, Η Γεωργία έχει προσελκύσει ενεργά εργαζόμενους από απόσταση, προσφέροντας δωρεάν βίζα ενός έτους και καινοτόμες πρωτοβουλίες που επιτρέπουν τη συνεργασία με τοπικούς επαγγελματίες. Πέρυσι, η χώρα έκανε ένα πρωτοποριακό βήμα εισάγοντας μια ψηφιακή νομαδική βίζα, τοποθετείται ως πρωτοπόρος σε απομακρυσμένους προορισμούς εργασίας.

Τιφλίδα, η πρωτεύουσα, είναι ένα σαγηνευτικό μείγμα παλιών οθωμανικών επιρροών και σύγχρονης ευρωπαϊκής κουλτούρας. Γνωστό για την προσιτή τιμή του, Η Τιφλίδα είναι μια προτιμώμενη επιλογή για ψηφιακούς νομάδες, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση τόσο στα χιονισμένα βουνά όσο και στην όμορφη ακτή.

Ενώ η ψηφιακή νομαδική κοινότητα της Τιφλίδας εξακολουθεί να αυξάνεται, φιλοξενεί εκδηλώσεις σχεδόν κάθε βράδυ, παρέχοντας άφθονες ευκαιρίες για δικτύωση και δέσμευση. Για όσους αναζητούν έναν πιο χαλαρό ρυθμό, Το Μπατούμι και το Κουτάισι αναδεικνύονται ως εξαιρετικές εναλλακτικές.

Μια συμβουλή μπόνους για νομάδες: Ακριβώς νότια της Γεωργίας, Η Αρμενία προσφέρει παρόμοια δωρεάν βίζα ενός έτους. Ερεβάν, την πρωτεύουσά του, έχει σημαντικές δυνατότητες να γίνει ο επόμενος σημαντικός κόμβος για νομάδες στην περιοχή του Καυκάσου. Θα κάνει ολόκληρη την περιοχή μια δελεαστική προοπτική για όσους πλοηγούνται στον κόσμο της απομακρυσμένης εργασίας.

 

4. Μπαλί, Ινδονησία

 • Μέσες μηνιαίες δαπάνες: $700-$1200 USD
 • Visa: 30 ημερήσια βίζα κατά την άφιξη για τις περισσότερες εθνικότητες ή Βίζα δεύτερης κατοικίας
 • Απαιτούμενος μηνιαίος μισθός: κανένας

Διεκδίκηση της πρώτης θέσης σε κάθε λίστα ψηφιακών νομάδων, Το Μπαλί αποτελεί την επιτομή της εμβληματικής νομαδικής εμπειρίας. Συνώνυμο του ψηφιακού νομαδισμού, Η γοητεία του Μπαλί βρίσκεται στην σχεδόν τελειότητά του.

Αυτό το τροπικό καταφύγιο προσφέρει καφέ που αξίζει το Pinterest, Wi-Fi υψηλής ταχύτητας, παρθένες παραλίες, καταπράσινες ζούγκλες, πολυτελείς βίλες σε προσιτές τιμές, και μια κουλτούρα που προάγει την ολιστική αυτο-ανάπτυξη. Πέρα από τα ονειρικά χαρακτηριστικά του, Το πραγματικό στολίδι του Μπαλί είναι η κοινότητά του. Κάθε ψηφιακός νομάδας και περιπλανώμενος ελκύεται σε μέρη όπως το Canggu, Uluwatu, και Ubud.

Χωρίς αποκλειστική ψηφιακή νομαδική βίζα του Μπαλί, Οι επιλογές περιλαμβάνουν τη βίζα δεύτερης κατοικίας ή τη βίζα B211A. Ενώ η Βίζα Δεύτερης Κατοικίας είναι δημοφιλής, δεν πληρούν όλοι τα οικονομικά του κριτήρια. Εάν 2.000.000.000 Rp (~ 133.485 $) δεν είναι εφικτό, η βίζα B211A είναι η εναλλακτική λύση. Κατά την άφιξη, θα λάβετε άδεια περιορισμένης διαμονής στην Ινδονησία (ΩΣ). Οι αρχές θα βγάλουν φωτογραφία, Γι' αυτό σκεφτείτε ένα φρέσκο κούρεμα και ξεκουραστείτε στην πτήση σας για μια ευπαρουσίαστη εμφάνιση. Αυτή η βίζα θα σας επιτρέψει να μείνετε ενημερωμένοι 30 ημέρες. Σε περίπτωση παράτασης, θα πρέπει να φύγετε από τη χώρα και να εισέλθετε ξανά.

Σάλτσμπουργκ προς Βιέννη τρένα

Μόναχο προς Βιέννη τρένα

Γκρατς προς Βιέννη τρένα

Πράγα Βιέννη τρένα

 

Digital Freelancers In Bali Indonesia

 

5. Ντουμπάι, ΗΑΕ

 • Μέσες μηνιαίες δαπάνες: $1500-$3000 USD
 • Visa: Βίζα απομακρυσμένης εργασίας
 • Απαιτούμενος μηνιαίος μισθός: ελάχιστο μηνιαίο εισόδημα του $3,500 USD

Το Ντουμπάι ανακοίνωσε ψηφιακή βίζα για ελεύθερους επαγγελματίες 2020. Οι συμμετέχοντες στο “Εργασία εξ αποστάσεως από το Ντουμπάι” πρόγραμμα μπορούσε να ζήσει και να εργαστεί στα Εμιράτα, αλλά δεν είχε το δικαίωμα να λάβει έγγραφο ταυτοποίησης στα ΗΑΕ – την ταυτότητα της Emirates.

Την άνοιξη του 2022, οι κανόνες άλλαξαν. Οι ψηφιακοί νομάδες λαμβάνουν πλέον ένα αναγνωριστικό της Emirates μαζί με τη βίζα παραμονής τους. Η κάρτα σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε κρατικές υπηρεσίες, ανοίξτε τραπεζικό λογαριασμό, καταχωρήστε έναν αριθμό τηλεφώνου, και να πληρώσει τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας. Κάθε ξένος, ανεξαρτήτως εθνικότητας, που σκοπεύει να ζήσει στα ΗΑΕ και να εργαστεί εξ αποστάσεως για ξένη εταιρεία μπορεί να υποβάλει αίτηση θεώρησης.

Το Ντουμπάι είναι κορυφαία επιλογή για ελεύθερους επαγγελματίες λόγω της αφορολόγητης εισοδηματικής πολιτικής του. Τα άτομα στα ΗΑΕ δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος. Τα νομικά πρόσωπα απαλλάσσονται από την καταβολή εταιρικού φόρου μέχρι τον Ιούνιο 2023. Μετά από αυτό, εταιρείες των οποίων τα κέρδη υπερβαίνουν τις AED 375,000, ή $102,100, θα φορολογηθεί με συντελεστή 9%.

Οι φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές απλοποιούν τις επιχειρήσεις ελεύθερου επαγγελματία. Εκτός από τη δουλειά, Οι ελεύθεροι επαγγελματίες απολαμβάνουν έναν υψηλής ποιότητας τρόπο ζωής με ανέσεις παγκόσμιας κλάσης, ποικίλη αναψυχή, και μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα.

 

Dubai Is A Top Choice For Freelancers

 

Η επιλογή της σωστής χώρας και ψηφιακής βίζας για ελεύθερους επαγγελματίες είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία στο συνδυασμό εργασίας με ταξίδια και περιπέτεια. Οι πέντε χώρες που αναφέρονται – η Εσθονία, Πορτογαλία, Ινδονησία, AUE, και τη Γεωργία – προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες και ευκαιρίες για απομακρυσμένους εργαζόμενους. Από το ψηφιακό τοπίο της Εσθονίας στον πολιτιστικό πλούτο της Πορτογαλίας, Κάθε προορισμός προσφέρει μια ξεχωριστή γεύση για όσους θέλουν να επαναπροσδιορίσουν την παραδοσιακή έννοια της εργασίας. Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να αγκαλιάζει την εξ αποστάσεως εργασία, αυτές οι χώρες ξεχωρίζουν ως φάροι για ψηφιακούς νομάδες που αναζητούν έναν ικανοποιητικό και εμπλουτιστικό τρόπο ζωής πέρα από τα όρια ενός συμβατικού γραφείου.

 

Ένα υπέροχο ταξίδι με τρένο ξεκινά με την εύρεση των καλύτερων εισιτηρίων στην πιο όμορφη και άνετη διαδρομή τρένου. Εμείς στο Save A Train θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε να προετοιμαστείτε για ένα ταξίδι με τρένο ενώ ψάχνετε να μετακομίσετε και να βρείτε τα καλύτερα εισιτήρια τρένου στις καλύτερες τιμές.

 

 

Θέλετε να ενσωματώσετε την ανάρτηση ιστολογίου μας "Πώς να προετοιμαστείτε για ένα ταξίδι με τρένο" στον ιστότοπό σας? Μπορείτε είτε να πάρετε τις φωτογραφίες και το κείμενο και να μας δώσει πίστωση με ένα link σε αυτό το blog post. Ή κάντε κλικ εδώ: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fel%2Fdigital-visa-for-freelancers-top-countries%2F - (Μετακινηθείτε προς τα κάτω λίγο για να δείτε τον κώδικα ενσωμάτωσης)

 • Αν θέλετε να είστε ευγενικοί με τους χρήστες σας, μπορείτε να τους καθοδηγήσετε απευθείας στις σελίδες αναζήτησής μας. Σε αυτό το link, θα βρείτε τις πιο δημοφιλείς διαδρομές τρένων μας - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
 • Μέσα που έχουν συνδέσμους μας για σελίδες προορισμού Αγγλικά, αλλά έχουμε επίσης https://www.saveatrain.com/es_routes_sitemap.xml, και μπορείτε να αλλάξετε το / es σε / fr ή / de και περισσότερες γλώσσες.