Timp de citit: 8 minute
(Ultima actualizare în: 21/12/2023)

În era muncii de la distanță și a conectivității digitale, mai multe persoane optează pentru a obține o viză digitală pentru liber profesioniști care le permite să lucreze de oriunde în lume. Nomazi digitali, așa cum sunt cunoscute în mod obișnuit, folosiți tehnologia pentru a vă elibera de configurația tradițională a biroului și pentru a explora noi orizonturi. Alegerea destinației potrivite este crucială pentru o experiență nomad digital de succes, luând în considerare factori precum costul vieții, infrastructură, și calitatea generală a vieții. În acest articol, ne vom aprofunda în primele cinci țări care oferă un mediu ideal pentru nomazii digitali care caută un echilibru între muncă și aventură.

Ce este o viză pentru nomad digital?

O viză digitală pentru liber profesioniști sau Nomad Visa este o viză specializată sau un program de rezidență oferit de anumite țări persoanelor care lucrează de la distanță sau care obțin venituri online în timp ce locuiesc în acea țară. Vizele Digital Nomad sunt concepute pentru a facilita șederea legală a lucrătorilor la distanță, freelanceri, și persoane care desfășoară activități independente care își pot îndeplini sarcinile de serviciu online. Aceste vize vin de obicei cu o perioadă de valabilitate care poate varia de la câteva luni la câțiva ani, in functie de tara. Multe dintre aceste programe oferă posibilitatea prelungirilor de viză pentru a găzdui persoanele interesate de o ședere mai prelungită.

Pentru a fi eligibil pentru o viză de nomad digital, în general, trebuie să îndepliniți următoarele criterii:

 1. Demonstrați dovada unui loc de muncă la distanță, care poate fi justificată printr-o copie a contractului de muncă sau printr-o scrisoare oficială din partea angajatorului dumneavoastră prin care se acordă permisiunea pentru lucrul la distanță.
 2. Deține suficiente resurse financiare pentru a te întreține pe tot parcursul șederii, după cum se evidențiază prin extrase de cont sau alte documente care demonstrează fonduri ample pentru acoperirea cheltuielilor de întreținere.
 3. Mențineți acoperirea asigurării de sănătate pe toată durata șederii dumneavoastră în țara gazdă.
 4. Să ai un cazier judiciar curat.

Înainte de a vă stabili o destinație, freelancerii trebuie să țină cont de diverși factori. Unele dintre aceste considerente includ:

Vreme favorabilă – preferințele individuale pentru condițiile meteorologice variază. În timp ce unii pot căuta căldură, alții pot prefera climă mai rece. prin urmare, în căutarea unei noi țări, este esențial să ne concentrăm pe vremea dominantă în regiune.

WiFi de încredere – având în vedere dependența fiecărui nomad digital de o conexiune stabilă la internet, asigurarea faptului că țara aleasă are o infrastructură WiFi robustă este crucială. Conectivitatea constantă este indispensabilă, deoarece afectează direct capacitatea ta de a lucra eficient.

Comunitate înfloritoare – stabilirea de legături sociale este esențială. Stilul de viață nomade poate fi izolant, subliniind importanța creării de legături cu ceilalți în timp. Multe puncte fierbinți pentru nomazii digitali au evoluat ca urmare a adunării nomazilor în acele zone..

Costuri de trai accesibile – pentru nomazi digitali, menținerea unui stil de viață economic este esențială. Închirierea unei locuințe pe perioade scurte poate fi costisitoare, făcând prudent să caute țări cu cheltuieli de trai mai mici.

Echilibrul optim între viața profesională și viața privată – atingerea echilibrului corect între muncă și timp liber poate fi o provocare pentru nomazii digitali. Prin urmare, alegerea unei locații care facilitează un amestec armonios de viață profesională și personală este crucială.

Amsterdam Trenurile Paris

Londra Trenurile Paris

Rotterdam Trenurile Paris

Bruxelles la trenuri Paris

 

1. Portugalia

 • Cheltuieli medii lunare: $1200-$2200+ USD
 • Visa: Viza de rezidenta – această viză vă permite să rămâneți pentru primele patru luni. Odată ce intri în Portugalia, poți solicita un permis de ședere de doi ani. Viză de ședere temporară – cu aceasta viza, poti sta pt 12 luni. Nu puteți prelungi această viză sau o puteți folosi pentru a obține rezidența, dar îl poți prelungi de patru ori
 • Salariu lunar obligatoriu: peste 3.040 €

Se pare că Portugalia s-a transformat în Baliul Europei, servind ca un hub pentru nomazii digitali. În vara anului 2022, Portugalia a anunțat lansarea unei vize speciale pentru liber profesioniști și lucrători la distanță. Acum pot explora Portugalia cu viza națională D7, oferind posibilitatea de a obține un permis de ședere.

Cu siguranță, clima este fantastică aproape tot timpul anului, costul vieții este mai mic decât în mare parte din Europa de Vest, iar bucătăria este pur și simplu uimitoare! Imaginați-vă să vă răsfățați cu o masă delicioasă, urmate de tarte cu oua, și încheind cu o înghițitură de porto... încântător.

În timp ce diverse zone din Portugalia sunt potrivite pentru antreprenorii online, orașul suprem pentru nomazii digitali din Portugalia este nimeni altul decât capitala, Lisabona. Plină de nomazi digitali din toate direcțiile, Călătorii experimentați susțin că în prezent este una dintre locațiile principale pentru a intra în legătură cu persoane care au aceleași idei. A doua cea mai căutată destinație este Porto, un oraș studentesc vibrant, renumit pentru orașul său vechi pitoresc, amplasat de-a lungul râului și împodobit cu clădiri cu gresie albastră. Un proiect nou inițiat a fost dezvăluit – înființarea unui sat digital nomad în Madeira! Pentru a deveni parte a acestui demers în Ponta Do Sol, trebuie să depună o cerere. Dacă este selectat, ai putea foarte bine să-ți descoperi noua casă în Portugalia!

 

Digital Visa For Freelancers In Portugal

 

2. Estonia

 • Cheltuieli medii lunare: $1000-$2000 USD
 • Visa: Viza de nomad digital C durează 6 luni. Viza D digital nomad este valabilă pentru 1 an
 • Salariu lunar obligatoriu: peste 3.504 €

Acest fost sovietic de-a lungul Mării Baltice este unul dintre cele mai subestimate (si excelent!) Destinații europene pentru stilul de viață nomad. În 2020, Estonia și-a consolidat statutul de pionier în rândul națiunilor europene prin dezvăluirea unei vize digitale pentru liber profesioniști, marcând o mișcare de pionierat. Estonia a deschis o unitate revoluționară de e-reședință. Ideea este că proprietarii din întreaga lume pot înființa o companie în Estonia și o pot conduce în întregime online. Aceasta se numește rezidență digitală, și puteți obține carduri inteligente care o certifică în toată lumea. Dacă doriți să vă angajați fizic în freelancer în Estonia, te poți concentra pe vizele C și D.

Centrul tuturor este capitala, Tallin! Oferind o arhitectură medievală captivantă și o bucătărie delicioasă, Tallinn ar putea fi locul ideal pentru a locui în timp ce economisești niște fonduri. Desigur, din cauza afluxului de muncitori străini, Tallinn a văzut o ușoară creștere a cheltuielilor. Cu toate că, prețurile rămân comparabile cu alte favorite din Europa de Est, cum ar fi Budapesta sau Praga.

În prezent, Comunitatea de nomazi digitali din Tallinn este compusă în principal din expatriați angajați de diverse companii internaționale din oraș. Deși încă nu există multe spații dedicate lucrătorilor la distanță, acest lucru se schimbă, fără îndoială, pe măsură ce nomazii gravitează din ce în ce mai mult spre oraș!

Bruxelles la trenuri Amsterdam

Londra Trenurile Amsterdam

Berlin Trenurile Amsterdam

Paris Trenurile Amsterdam

 

Digital Nomad Lifestyle

3. Georgia (Tara, Nu statul…)

 • Cheltuieli medii lunare: $700-$1500 USD
 • Visa: scutire de viză până la 365 zile
 • Salariu lunar obligatoriu: nici unul

Georgia a devenit recent un hotspot pentru nomazii digitali, atrage atenția pentru încurajarea unei comunități în creștere în această lume în schimbare. De-a lungul ultimilor ani, Georgia a atras activ lucrători la distanță, oferind vize gratuite pentru un an și inițiative inovatoare care permit colaborarea cu profesioniști locali. Anul trecut, țara a făcut un pas de pionierat prin introducerea unei vize de nomad digital, poziționându-se ca lider în destinațiile de lucru la distanță.

Tbilisi, capitala, este un amestec captivant de influențe vechi otomane și cultura europeană modernă. Cunoscut pentru accesibilitatea sa, Tbilisi este o alegere preferată pentru nomazii digitali, oferind acces facil atât la munții acoperiți cu zăpadă, cât și la coasta frumoasă.

În timp ce comunitatea de nomazi digitali din Tbilisi este încă în creștere, găzduiește evenimente aproape în fiecare seară, oferind oportunități ample de creare de rețele și implicare. Pentru cei care caută un ritm mai relaxat, Batumi și Kutaisi apar ca alternative excelente.

Un pont bonus pentru nomazi: Chiar la sud de Georgia, Armenia oferă o viză similară gratuită de un an. Erevan, capitala sa, are un potențial semnificativ de a deveni următorul centru important pentru nomazi din regiunea Caucaz. Va face din întreaga zonă o perspectivă atrăgătoare pentru cei care navighează în lumea lucrului de la distanță.

 

4. Bali, Indonezia

 • Cheltuieli medii lunare: $700-$1200 USD
 • Visa: 30 viza de zi la sosire pentru majoritatea naționalităților sau viză pentru a doua casă
 • Salariu lunar obligatoriu: nici unul

Revendicarea primului loc pe fiecare listă de nomazi digitali, Bali simbolizează experiența nomade emblematică. Sinonim cu nomadismul digital, Atractia Bali constă în aproape perfecțiunea sa.

Acest paradis tropical oferă cafenele demne de Pinterest, Wi-Fi de mare viteză, plaje curate, jungle luxuriante, vile de lux la prețuri accesibile, și o cultură care favorizează autodezvoltarea holistică. Dincolo de trăsăturile sale de vis, Adevărata bijuterie din Bali este comunitatea sa. Fiecare nomad digital și rătăcitor este atras de locuri precum Canggu, Uluwatu, și Ubud.

Fără o viză de nomad digital Bali dedicată, opțiunile includ viza a doua casă sau viza B211A. În timp ce Viza pentru a doua casă este populară, nu toată lumea își îndeplinește criteriile financiare. Dacă Rp2.000.000.000 (~133.485 USD) nu este fezabil, viza B211A este alternativa. La sosire, veți primi un permis de ședere limitată indonezian (ITAS). Autoritățile vor face o fotografie, așa că luați în considerare o tunsoare proaspătă și odihniți-vă în zbor pentru un aspect prezentabil. Această viză vă va permite să rămâneți la înălțime 30 zile. În caz de prelungire, va trebui să părăsești țara și să reintri din nou.

Salzburg Trenurile Viena

Munchen la trenuri Viena

Graz Trenurile Viena

Praga la Viena Trenurile

 

Digital Freelancers In Bali Indonesia

 

5. Dubai, Emiratele Arabe Unite

 • Cheltuieli medii lunare: $1500-$3000 USD
 • Visa: Viza de lucru la distanță
 • Salariu lunar obligatoriu: venitul lunar minim de $3,500 USD

Dubai a anunțat o viză digitală pentru freelanceri 2020. Participanții la “Lucru la distanță din Dubai” programul ar putea trăi și lucra în Emiratele Arabe Unite, dar nu aveau dreptul să obțină un document de identificare în Emiratele Arabe Unite – cartea de identitate din Emiratele Arabe Unite.

În primăvara lui 2022, regulile s-au schimbat. Nomazii digitali primesc acum un ID Emirates împreună cu viza de rezidență. Cardul vă permite să utilizați serviciile guvernamentale, deschide un cont bancar, înregistrați un număr de telefon, si platesc facturile la utilitati. Orice străin, indiferent de nationalitate, care intenționează să locuiască în Emiratele Arabe Unite și să lucreze de la distanță pentru o companie străină poate depune o cerere de viză.

Dubai este o alegere de top pentru freelanceri datorită politicii sale de venituri fără impozit. Persoanele fizice din Emiratele Arabe Unite nu plătesc impozit pe venit. Persoanele juridice sunt scutite de la plata impozitului pe profit până în iunie 2023. Dupa aceea, companii ale căror profituri depășesc AED 375,000, sau $102,100, va fi impozitat cu o cotă de 9%.

Politicile favorabile afacerilor simplifică proiectele de freelancing. Pe langa munca, freelancerii se bucură de un stil de viață de înaltă calitate, cu facilități de clasă mondială, recreere diversă, și o ambianță cosmopolită.

 

Dubai Is A Top Choice For Freelancers

 

Alegerea țării potrivite și a vizei digitale pentru liber profesioniști este esențială pentru succes în îmbinarea muncii cu călătoriile și aventurile. Cele cinci țări menționate – Estonia, Portugalia, Indonezia, AUE, și Georgia – oferă experiențe și oportunități unice pentru lucrătorii de la distanță. De la peisajul digital-forward al Estoniei la bogăția culturală a Portugaliei, fiecare destinație oferă o aromă distinctă pentru cei care doresc să redefinească conceptul tradițional de muncă. Pe măsură ce lumea continuă să accepte munca de la distanță, aceste țări se remarcă ca niște faruri pentru nomazii digitali care caută un stil de viață împlinit și îmbogățitor dincolo de limitele unui birou convențional.

 

O călătorie grozavă cu trenul începe cu găsirea celor mai bune bilete pe cea mai frumoasă și confortabilă rută de tren. Noi la Salvați un tren va fi bucuros să vă ajute să vă pregătiți pentru o călătorie cu trenul în timp ce căutați să vă mutați și să găsiți cele mai bune bilete de tren la cele mai bune prețuri.

 

 

Doriți să încorporați postarea noastră de blog „Cum să vă pregătiți pentru o călătorie cu trenul” pe site-ul dvs? Puteți fie să ia fotografii și text și dă-ne de credit cu un link la acest post pe blog. Sau click aici: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fro%2Fdigital-visa-for-freelancers-top-countries%2F – (Derulați în jos un pic pentru a vedea codul embed)