Olvasási idő: 8 percek
(Utoljára frissítve: 21/12/2023)

A távmunka és a digitális kapcsolódás korában, egyre többen választanak digitális vízumot szabadúszók számára, amely lehetővé teszi számukra, hogy a világ bármely pontjáról dolgozzanak. Digitális nomádok, mint közismert, Használja ki a technológiát, hogy kiszabaduljon a hagyományos irodai felépítésből, és új távlatokat fedezzen fel. A megfelelő úti cél kiválasztása kulcsfontosságú a sikeres digitális nomád élményhez, olyan tényezőket figyelembe véve, mint a megélhetési költségek, infrastruktúra, és általános életminőséget. Ebben a cikkben, Belemerülünk abba az öt országba, amelyek ideális környezetet kínálnak a munka és a kaland közötti egyensúlyt kereső digitális nomádok számára.

 • A vasúti közlekedés környezetbarát módja az utazásnak. Ez a cikk a vonattal való utazásról a Vonat mentése funkcióval foglalkozik, Az A legolcsóbb vonatjegyek weboldala A világban.

Mi az a digitális nomád vízum??

A digitális vízum szabadúszóknak vagy a Nomad Visa egy speciális vízum- vagy tartózkodási program, amelyet bizonyos országok kínálnak olyan személyek számára, akik távolról dolgoznak, vagy online keresnek bevételt, miközben az adott országban tartózkodnak.. A digitális nomád vízumok célja, hogy megkönnyítsék a távoli munkavállalók legális tartózkodását, szabadúszók, és önálló vállalkozók, akik online végezhetik munkájukat. Ezek a vízumok általában néhány hónaptól több évig terjedő érvényességi idővel rendelkeznek, országtól függően. E programok közül sok lehetőséget kínál a vízum meghosszabbítására a hosszabb tartózkodás iránt érdeklődő egyének számára.

Ahhoz, hogy jogosult legyen digitális nomád vízumra, általában meg kell felelnie a következő kritériumoknak:

 1. Mutassa be a távoli munka bizonyítékát, amelyet munkaszerződés-példánnyal vagy munkáltatója távmunkavégzésre engedélyt adó hivatalos levelével lehet alátámasztani.
 2. Rendelkezzen elegendő pénzügyi forrással, hogy fenntartsa magát tartózkodása alatt, amint azt banki kivonatok vagy egyéb dokumentumok igazolják, amelyek bőséges fedezetet mutatnak a megélhetési költségek fedezésére.
 3. Fenntartja az egészségbiztosítási fedezetet a fogadó országban való tartózkodása teljes időtartama alatt.
 4. Legyen tiszta büntetlen előéletű.

Mielőtt megállapodna egy úticélon, a szabadúszóknak különféle tényezőket kell figyelembe venniük. E megfontolások közé tartozik néhány:

Kedvező időjárás – az időjárási viszonyokra vonatkozó egyéni preferenciák változnak. Míg egyesek a meleget kereshetik, mások a hűvösebb éghajlatot részesíthetik előnyben. Következésképpen, egy új ország keresésében, elengedhetetlen a régióban uralkodó időjárásra összpontosítani.

Megbízható WiFi – tekintettel arra, hogy minden digitális nomád egy stabil internetkapcsolatra támaszkodik, kulcsfontosságú annak biztosítása, hogy a kiválasztott ország robusztus WiFi infrastruktúrával rendelkezzen. A következetes kapcsolat nélkülözhetetlen, mivel közvetlenül befolyásolja a hatékony munkavégzés képességét.

Virágzó közösség – kulcsfontosságú a társadalmi kapcsolatok kialakítása. A nomád életmód elszigetelő lehet, hangsúlyozva a másokkal való kapcsolatteremtés fontosságát az idő múlásával. A digitális nomádok számos hotspotja alakult ki annak eredményeként, hogy nomádok gyűltek össze ezeken a területeken.

Megfizethető megélhetési költségek – digitális nomádok számára, a gazdaságos életmód fenntartása a legfontosabb. A rövid távú szállás bérlése költséges lehet, körültekintővé téve az alacsonyabb megélhetési költségekkel rendelkező országok felkutatását.

Optimális munka-magánélet egyensúly – a munka és a szabadidő közötti megfelelő egyensúly elérése kihívást jelenthet a digitális nomádok számára. Ebből adódóan, A szakmai és a magánélet harmonikus elegyét lehetővé tevő helyszín kiválasztása kulcsfontosságú.

Amszterdam Párizs vonatok

Londontól Párizsig vonatok

Rotterdam Párizs vonatok

Brüsszel Párizs vonatok

 

1. Portugália

 • Átlagos havi kiadások: $1200-$2200+ usadollár
 • Vízum: Letelepedési vízum – ez a vízum lehetővé teszi az első négy hónapos tartózkodást. Miután belépsz Portugáliába, kétéves tartózkodási engedélyt kérhet. Ideiglenes tartózkodásra jogosító vízum – ezzel a vízummal, azért maradhatsz 12 hónap. Ezt a vízumot nem hosszabbíthatja meg, és nem használhatja fel tartózkodási engedély megszerzésére, de négyszer meghosszabbíthatod
 • Kötelező havi fizetés: 3040 euró felett

Úgy tűnik, hogy Portugália Európa Balijává változott, a digitális nomádok központjaként szolgál. Nyarán 2022, Portugália bejelentette különleges vízum bevezetését a szabadúszók és a távoli munkavállalók számára. Most már a D7 nemzeti vízummal fedezhetik fel Portugáliát, lehetőséget biztosítva a tartózkodási engedély megszerzésére.

Biztosan, az éghajlat szinte egész évben fantasztikus, a megélhetési költségek alacsonyabbak, mint Nyugat-Európa nagy részén, és a konyha egyszerűen csodálatos! Képzelje el, hogy elkényezteti magát egy finom étkezésben, majd a tojásos torták, és egy korty portóival zárva… elragadó.

Míg Portugália különböző területei alkalmasak az online vállalkozók számára, a digitális nomádok végső városa Portugáliában nem más, mint a főváros, Lisszabon. Tele digitális nomádokkal minden irányból, tapasztalt utazók azt állítják, hogy jelenleg ez az egyik legjobb hely a hasonló gondolkodású egyénekkel való kapcsolattartásra. A második legkeresettebb úti cél Porto, nyüzsgő diákváros, amely a folyó mentén fekvő festői óvárosáról híres, és kék csempés épületekkel díszített. Egy újonnan indult projektet mutattak be – egy digitális nomád falu létrehozását Madeirán! Részévé válni ennek a Ponta Do Sol-i törekvésnek, pályázatot kell benyújtani. Ha kiválasztják, nagyon jól felfedezheti új otthonát Portugáliában!

 

Digital Visa For Freelancers In Portugal

 

2. Észtország

 • Átlagos havi kiadások: $1000-$2000 usadollár
 • Vízum: C digitális nomád vízum érvényes 6 hónap. D digitális nomád vízum érvényes 1 év
 • Kötelező havi fizetés: több mint 3504 euró

Ez az egykori szovjet a Balti-tenger mentén az egyik leginkább alulértékelt (és kiváló!) A nomád életmód európai célpontjai. Ban ben 2020, Észtország megszilárdította úttörő státuszát az európai nemzetek között azzal, hogy bemutatta a digitális vízumot a szabadúszóknak, úttörő lépést jelezve. Észtország úttörő e-rezidencia intézményt nyitott. Az ötlet az, hogy a tulajdonosok a világ minden tájáról létrehozhatnak egy céget Észtországban, és teljes egészében online működtethetik azt. Ezt hívják digitális rezidenciának, és a világ minden táján kaphat ezt tanúsító intelligens kártyákat. Ha fizikailag szeretne szabadúszóként dolgozni Észtországban, a C és D vízumokra koncentrálhat.

Mindennek a központja a főváros, Tallinn! Magával ragadó középkori építészettel és ízletes konyhával büszkélkedhet, Tallinn ideális hely lehet lakni, miközben pénzt takarít meg. Kétségkívül, külföldi munkaerő beáramlása miatt, Tallinn látta a a kiadások enyhe emelkedése. Habár, Az árak továbbra is hasonlóak más kelet-európai kedvencekhez, mint Budapest vagy Prága.

Jelenleg, Tallinn digitális nomád közössége túlnyomórészt külföldön élőkből áll, akiket a városban különböző nemzetközi cégek alkalmaznak.. Bár még nincs sok dedikált hely a távoli dolgozók számára, ez kétségtelenül változik, ahogy a nomádok egyre inkább a város felé vonzódnak!

Brüsszel Amszterdam vonatok

London Amszterdam vonatok

Berlin Amszterdam vonatok

Párizs Amszterdam vonatok

 

Digital Nomad Lifestyle

3. Grúzia (Az ország, Nem az állam…)

 • Átlagos havi kiadások: $700-$1500 usadollár
 • Vízum: vízummentes ig 365 napok
 • Kötelező havi fizetés: egyik sem

Georgia a közelmúltban a digitális nomádok hotspotjává vált, felhívja a figyelmet arra, hogy bátorítja a növekvő közösséget ebben a változó világban. Az elmúlt néhány évben, Grúzia aktívan vonzotta a távoli munkavállalókat, ingyenes egyéves vízumot és innovatív kezdeményezéseket kínál, amelyek lehetővé teszik a helyi szakemberekkel való együttműködést. Tavaly, az ország úttörő lépést tett a digitális nomád vízum bevezetésével, éllovasként pozicionálja magát a távoli munkavégzési célpontok terén.

Tbiliszi, főváros, a régi oszmán hatások és a modern európai kultúra magával ragadó keveréke. Megfizethetőségéről ismert, Tbiliszi a digitális nomádok kedvelt választása, könnyű hozzáférést kínál a hófödte hegyekhez és a gyönyörű tengerparthoz.

Miközben Tbiliszi digitális nomád közössége még mindig növekszik, szinte minden este rendezvényeknek ad otthont, bőséges lehetőséget kínál a hálózatépítésre és az elköteleződésre. Azoknak, akik lazább tempót keresnek, Batumi és Kutaisi kiváló alternatíva.

Bónusz tipp a nomádok számára: Georgiától délre, Örményország hasonló egyéves ingyenes vízumot kínál. Jereván, a fővárosa, jelentős potenciállal rendelkezik, hogy a kaukázusi régió nomádjainak következő fő központjává váljon. Ez az egész területet csábító perspektívává teszi a távmunka világában navigálók számára.

 

4. Bali, Indonézia

 • Átlagos havi kiadások: $700-$1200 usadollár
 • Vízum: 30 napos vízum érkezéskor a legtöbb nemzetiség esetében vagy Second Home Visa
 • Kötelező havi fizetés: egyik sem

Minden digitális nomád lista első helyének igénylése, Bali az ikonikus nomád élményt testesíti meg. A digitális nomadizmus szinonimája, Bali vonzereje a szinte tökéletességében rejlik.

Ez a trópusi menedék Pinteresthez méltó kávézókat kínál, nagy sebességű Wi-Fi, érintetlen strandok, buja dzsungel, megfizethető luxusvillák, és a holisztikus önfejlesztést elősegítő kultúra. Az álomszerű vonásain túl, Bali igazi gyöngyszeme a közössége. Minden digitális nomádot és vándort vonzanak olyan helyek, mint Canggu, Uluwatu, és Ubud.

Dedikált bali digitális nomád vízum nélkül, az opciók közé tartozik a Second Home Visa vagy a B211A vízum. Míg a Second Home Visa népszerű, nem mindenki felel meg a pénzügyi kritériumainak. Ha 2 000 000 000 Rp (~133 485 USD) nem kivitelezhető, a B211A vízum az alternatíva. Érkezéskor, kapsz egy indonéz korlátozott tartózkodási engedélyt (ITAS). A hatóságok fényképet készítenek, ezért fontolja meg egy friss frizurát, és pihenjen repülés közben a reprezentatív megjelenés érdekében. Ez a vízum lehetővé teszi, hogy legfeljebb 30 napok. Hosszabbítás esetén, el kell hagynia az országot, és újra be kell lépnie.

Salzburg és Bécs vonatok

Münchenből Bécsbe vonatok

Graz és Bécs vonatok

Prága és Bécs vonatok

 

Digital Freelancers In Bali Indonesia

 

5. Dubai, Egyesült Arab Emírségek

 • Átlagos havi kiadások: $1500-$3000 usadollár
 • Vízum: Távoli munkavégzés vízum
 • Kötelező havi fizetés: minimum havi jövedelem $3,500 usadollár

Dubai digitális vízumot jelentett be a szabadúszók számára 2020. A résztvevők a “Távmunka Dubaiból” program élhetett és dolgozhatott az Emirátusokban, de nem volt jogosult személyazonosító okmányt szerezni az Egyesült Arab Emírségekben – az Emirates személyi igazolvány.

A tavaszán 2022, változtak a szabályok. A digitális nomádok mostantól megkapják az emirátusi személyi igazolványt a tartózkodási vízummal együtt. A kártya lehetővé teszi a kormányzati szolgáltatások igénybevételét, bankszámlát nyitni, telefonszámot regisztrálni, és fizeti a közüzemi számlákat. Bármelyik külföldi, nemzetiségtől függetlenül, akik az Egyesült Arab Emírségekben kívánnak élni és távolról dolgozni egy külföldi cégnél, vízumkérelmet nyújthatnak be.

Dubaj az adómentes jövedelempolitikája miatt a szabadúszók legjobb választása. Az Egyesült Arab Emírségekben élő magánszemélyek nem fizetnek jövedelemadót. A jogi személyek júniusig mentesülnek a társasági adó fizetése alól 2023. Utána, cégek, amelyek nyeresége meghaladja az AED-t 375,000, vagy $102,100, mértékű adót fognak fizetni 9%.

A vállalkozásbarát irányelvek leegyszerűsítik a szabadúszó vállalkozásokat. A munka mellett, a szabadúszók élvezik a minőségi életmódot világszínvonalú kényelmi szolgáltatásokkal, változatos kikapcsolódás, és kozmopolita légkör.

 

Dubai Is A Top Choice For Freelancers

 

A szabadúszók számára megfelelő ország és digitális vízum kiválasztása kulcsfontosságú a munka és az utazás és a kaland ötvözésében. Az öt említett ország – Észtország, Portugália, Indonézia, AUE, és Georgia – egyedülálló élményeket és lehetőségeket kínál a távoli dolgozóknak. Észtország digitálisan továbbított tájától Portugália kulturális gazdagságáig, minden úti cél sajátos ízt ad azoknak, akik szeretnék újradefiniálni a munka hagyományos fogalmát. Ahogy a világ továbbra is elfogadja a távmunkát, ezek az országok a hagyományos iroda határain túlmenően kiteljesedő és gazdagító életstílusra vágyó digitális nomádok jeladói..

 

Egy nagyszerű vonatút a legjobb jegyek megtalálásával kezdődik a legszebb és legkényelmesebb vonatútra. Mi at Ments meg egy vonatot örömmel segít felkészülni egy vonatútra, miközben átköltözik, és megtalálja a legjobb vonatjegyeket a legjobb áron.

 

 

Szeretné beágyazni webhelyére a „Hogyan készüljünk fel egy vonatútra” blogbejegyzésünket?? Vagy vegyük a képeket, szöveget, majd ad nekünk hitelt egy linket, hogy ezt a blogbejegyzést. Vagy kattintson ide: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fhu%2Fdigital-visa-for-freelancers-top-countries%2F – (Lapozzunk lefelé egy kicsit, hogy az embed kódot)