Lukuaika: 6 minuutit
(Viimeksi päivitetty: 08/09/2023)

Maailman ympäri matkustaminen on unelma, joka usein tuntuu vaikealta, varsinkin kun olet tiukka budjetti. Mutta entä jos kertoisimme sinulle, että on tapa tutustua eksoottisiin kohteisiin, uppoutua paikalliseen kulttuuriin, ja luo unohtumattomia muistoja tyhjentämättä pankkitiliäsi? Astu edullisten matkojen maailmaan vapaaehtoisohjelmien kautta maailmanlaajuisesti. Tämä kattava opas kaivaa syvemmälle siihen, kuinka vapaaehtoistyö voi olla lippusi jännittäviin seikkailuihin pienellä budjetilla.

  • Juna on ympäristöystävällinen tapa matkustaa. Tässä artikkelissa kerrotaan junamatkoista Tallenna juna -toiminnolla, The Halvin junalippujen verkkosivusto Maailmassa.

 

Vapaaehtoismatkailun nousu

Viimeisen vuosikymmenen aikana, nuorten määrä on kasvanut merkittävästi budjettitietoisia matkustajia jotka ovat valjastaneet vapaaehtoistyön voiman ruokkimaan vaellushimoaan. Siitä, mikä oli ennen kokeneiden matkailijoiden hyvin varjeltu salaisuus, on nyt tullut maailmanlaajuinen trendi, kiitos internetin ja omistetuille alustoille, jotka yhdistävät vapaaehtoiset isänteihin ympäri maailmaa.

Kun olet valinnut oikean alustan, on aika luoda profiilisi, korosta osaamistasi ja kiinnostuksen kohteitasi, ja aloita yhteydenpito mahdollisiin isänteihin. Muistaa, kärsivällisyys on avainasemassa, varsinkin kun kyse on haluttujen paikkojen turvaamisesta suosituissa projekteissa. Olemme rajanneet joitain parhaita vapaaehtoisohjelmia maailmanlaajuisesti sinulle:

 

1. Workaway

Workaway on ainutlaatuinen globaali alusta, joka yhdistää matkustajat ja isännät ympäri maailmaa. Se mahdollistaa matkustajille, tunnetaan “Työntekijät” vaihtamaan taitojaan ja innostustaan ​​majoitusta ja aitoja kulttuurikokemuksia varten. Workaway tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia, maataloudesta ja opettamisesta hostellissa avustamiseen tai taiteellisiin projekteihin osallistumiseen. Toiminta ohi 170 maat, se kattaa useita eri paikkoja, kaupungeista syrjäisiin kyliin.

Ryhtyä vapaaehtoiseksi, sinun täytyy rekisteröityä (se maksaa noin $20 vuodessa), täytä profiili, löytää sopiva projekti, ja olla isännöitsijän mieleinen. Workawayn profiili on jotain sosiaalisen median sivun ja ansioluettelon väliltä. Toisaalta, sinun on esitettävä itsesi miellyttävänä ja mielenkiintoisena persoonallisuutena (Jotkut isännät kutsuvat vapaaehtoisia ei niinkään työhön vaan hauskanpitoon ja kulttuurivaihtoon). Toisaalta, sinun tulee luetella selkeästi, missä olet hyvä: lasten hoitaminen, kielten opetusta, ruoanlaitto, puutarhanhoito, eläinten hoito, rakentaminen, kodin korjaukset, ja niin edelleen. Jos valinta on ammattilaisen ja amatöörin välillä, isäntä suosii ammattilaista, olipa amatööri kuinka kiinnostava ja karismaattinen tahansa – muista korostaa ammattitaitoasi. Vielä parempi, jos se on jotain käytännöllistä.

Frankfurt Berliiniin Junat

Leipzig Berliini Junat

Hannover Berliiniin Junat

Hampurista Berliiniin Junat

 

 

2. Apua Pysy

HelpStay on Workawayn kaltainen alusta, Suunniteltu matkailijoille, jotka etsivät kulttuurivaihtoa ja edullisia matkakokemuksia. Se yhdistää matkustajat toisiinsa 100 vapaaehtoisohjelmia maailmanlaajuisesti. Suurin osa vapaaehtoistyömahdollisuuksista on ilmaisia. Jotkut saattavat vaatia pienen lahjoituksen. Lähes kaikki tarjoavat ilmaisen majoituksen ja ateriat. Yksityiskohtia voi tiedustella isännöitsijältä.

HelpStayssa, matkailijat voivat löytää monenlaisia ​​mahdollisuuksia, kuten vapaaehtoistyö luomutiloilla, auttaa ekoprojekteissa ja yhteisöpalveluissa, tai ryhtyä auttajaksi johonkin kansalaisjärjestöprojektiin. Edellisen artikkelimme kanssa, voit oppia kuinka päästä mihin tahansa määränpäähän Euroopassa tulevaan vapaaehtoisprojektiisi helposti.

Junat Wienistä Budapestiin

Praha - Budapest junat

Junat Münchenistä Budapestiin

Grazista Budapestiin junalla

 

Ecological Volunteering

 

3. Festivaalin vapaaehtoistyö Stoke Travelin kanssa

Festivaalin vapaaehtoistyö Stoke Travelin kanssa on jännittävä ja ainutlaatuinen tapa kokea joitain maailman tunnetuimmista musiikki- ja kulttuurifestivaaleilla osallistuessaan aktiivisesti heidän järjestönsä toimintaan. Stoke Travel, tunnettu matkatoimisto, tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden toimia festivaalin vapaaehtoisena erilaisissa tapahtumissa.

Festivaalin vapaaehtoisena Stoke Travelissä, yleensä pääset festivaaleille ilmaiseksi tai voimakkaasti alennuksella, mukaan lukien telttailu tai majoitus. Vastineeksi avustasi, saatat olla mukana tehtävissä, kuten festivaaliinfrastruktuurin perustamisessa ja purkamisessa, avustaa tapahtumien logistiikassa, tai jopa mainostaa Stoke Travelin palveluita muille vierailijoille. Festivaalien määrä voi vaihdella vuosittain, kuitenkin, monet niistä ovat suosituimpia Euroopassa. Esimerkiksi, Oktoberfest Münchenissä, La Tomatina Bunolissa, Bulls-juoksu Pamplonassa, Espanja, ja niin edelleen.

Interlaken Zürich Junat

Luzernin Zürich Junat

Bern Zürich Junat

Geneve Zurich Junat

 

4. Euroopan solidaarisuusjoukko

Euroopan solidaarisuusjoukko on vakavampi kuin muut vapaaehtoisohjelmat maailmanlaajuisesti. ESC tarjoaa mahdollisuuksia iäkkäille ihmisille 18-30 osallistua vapaaehtois- ja solidaarisuustoimintaan, Euroopan unionin tukemana. Käynnistettiin sisään 2018, TSK tarjoaa nuorille eurooppalaisille foorumin osallistua yhteiskuntaan, saada arvokkaita kokemuksia, kehittää taitoja, ja edistää tunnetta Euroopan kansalaisuudesta. Ohjelman keskimääräinen pituus on 6-12 kuukaudet. Ohjelma kattaa lähes kaikki kulut, mukaan lukien viisumit, vakuutus, ja 90% lipun hinnasta. Majoituksen ja ruokailun lisäksi, Vapaaehtoiset saavat myös taskurahaa.

Vain akkreditoidut organisaatiot käynnistävät hankkeet. Vapaaehtoisille tarjotaan a “työpaikka.” Heidän on työskenneltävä noin 30 Tuntia viikossa. Se edistää osallistujien henkilökohtaista ja ammatillista kehitystä samalla kun se vastaa yhteiskunnallisiin haasteisiin vapaaehtois- ja solidaarisuustoimilla. Aloite on osa Euroopan unionin laajempia toimia nuorten osallistumisen ja sosiaalisen yhteenkuuluvuuden tukemiseksi.

Amsterdam Lontoo Junat

Pariisi Lontoo Junat

Berliini Lontoo Junat

Brysselistä Lontooseen Junat

 

Volunteering - Passion Led Us Here

 

5. YK:n vapaaehtoiset

Jos haluat laajentaa vapaaehtoiskokemustasi tai et enää kelpaa ESC-ohjelmaan, jossa on kertaluonteinen osallistumisraja, voit harkita YK:n vapaaehtoiseksi ryhtymistä. YK:n vapaaehtoiset (Yhdistyneiden kansakuntien vapaaehtoiset) on Yhdistyneiden Kansakuntien perustama ohjelma ja aloite edistääkseen vapaaehtoistyötä ja tarjotakseen yksilöille mahdollisuuksia edistää taitojaan, asiantuntemusta, ja aikaa tukea erilaisia ​​YK:n aloitteita ja kehitysprojekteja ympäri maailmaa. YK:n vapaaehtoisilla on ratkaiseva rooli järjestön rauhantehtävän edistämisessä, kehitys, ja humanitaarista apua. Avain YK:n vapaaehtoisten näkökohtia sisältää:

Monipuoliset tehtävät: YK:n vapaaehtoiset ovat mukana monenlaisissa tehtävissä. Se sisältää rauhanturvaoperaatiot, katastrofiaputoimia, yhteisön kehittämishankkeita, terveydenhuoltoaloitteita, koulutusohjelmia, ja enemmän.

Ammattitaitoiset ammattilaiset: YK-vapaaehtoiset ovat tyypillisesti kokeneita ammattilaisia ​​eri aloilta, kuten terveydenhuolto, koulutus, suunnittelu, SE, maataloudessa, ja sosiaalityö. He tarjoavat asiantuntemustaan ​​auttaakseen vastaamaan globaaleihin haasteisiin.

Maailmanlaajuinen läsnäolo: YK:n vapaaehtoiset työskentelevät useissa maissa, sekä konfliktialueilla että konfliktin jälkeisillä vyöhykkeillä ja kehityskonteksteilla. Ne auttavat rakentamaan kestäviä yhteisöjä ja edistämään kestävää kehitystä.

Monikansallinen ja osallistava: YK-vapaaehtoiset tulevat erilaisista taustoista ja kansallisuuksista. He luovat rikkaan ja osallistavan verkoston henkilöistä, jotka ovat sitoutuneet vaikuttamaan myönteisesti vapaaehtoisohjelmien kautta maailmanlaajuisesti.

Bryssel Amsterdam Junat

Lontoo Amsterdam Junat

Berliini Amsterdam Junat

Pariisi Amsterdam Junat

 

UN Volunteer Programs Worldwide

johtopäätös

Matkamme päättyy, Toivomme inspiroivamme sinua lähtemään edulliseen seikkailuun vapaaehtoisohjelmien kautta maailmanlaajuisesti. Muistaa, valtava maailma sisältää ihmeitä. Päättäväisesti ja oikealla mielellä, tutkia pankkia rikkomatta. Haluatpa opettaa englantia Thaimaassa, suojella villieläimiä Costa Ricassa, tai auttaa pakolaisia ​​Kreikassa, Sinua odottaa vapaaehtoistyö. Niin, pakkaa laukkusi, avaa sydämesi, ja lähteä matkalle, joka ei ainoastaan ​​muuta elämääsi, vaan myös tekee maailmasta paremman paikan, yksi vapaaehtoistyö kerrallaan.

 

Suuri junamatka alkaa parhaiden lippujen löytämisellä kauneimmalta ja mukavimmalta junareitiltä. Me klo Tallenna juna auttaa mielellään sinua valmistautumaan junamatkaan ja löytämään parhaat junaliput parhaaseen hintaan.

 

 

Haluatko upottaa blogitekstimme "Kuinka valmistautua junamatkaan" sivustollesi? Voit joko ottaa kuvia ja tekstiä ja antaa meille luotto-linkki tämä blogi. Tai klikkaa tästä: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ffi%2Fplatforms-to-explore-volunteer-programs%2F – (Selaa alas hieman nähdä upotuskoodin)