Vrijeme za čitanje: 6 minuta
(Ažurirano: 11/08/2023)

Jeste li ljubitelj vlakova ili netko tko voli istraživati ​​nova odredišta željeznicom? Dobro, imamo uzbudljive vijesti za vas! Europska Unija (SAD) je nedavno predstavila opsežne propise za poboljšanje željezničkog prometa. Ova nova pravila daju prednost boljoj zaštiti putnika, osiguravajući glatko i ugodnije iskustvo putovanja za sve. Konačno, u ovom članku, udubit ćemo se u detalje novih željezničkih propisa EU-a i kako će oni pozitivno utjecati na vaša putovanja vlakom.

  • Željeznički promet je eko-friendly način za putovanja. Ovaj članak educira o putovanju vlakom pomoću programa Save A Train, U Web stranica najjeftinijih vlaka U svijetu.

Razumijevanje novih željezničkih propisa EU-a

Početi sa, steknimo bolje razumijevanje novih željezničkih propisa EU-a. EU je razvila ove propise kako bi poboljšati željezničke putnike’ prava i potaknuti besprijekorno iskustvo putovanja. Pravila pokrivaju različite aspekte putovanja željeznicom, u rasponu od prava putnika i pristupačnosti do razmjene podataka među željezničkim operaterima. Stoga, provedbom ovih propisa, EU ima za cilj podići ukupnu kvalitetu i učinkovitost željezničkog prometa, što rezultira dobitkom za sve putnike.

Amsterdam u Pariz vlakova

London Pariz vlakovi

Rotterdam za Pariz vlakovi

Bruxelles u Pariz vlakova

 

New EU Train Regulations

 

Politika kompenzacije u slučaju više sile

Prethodno, putnici u vlakovima u Europi mogli bi zahtijevati novčanu naknadu u iznosu od 25% cijene karte za kašnjenje vlaka duže od sat vremena i 50% za kašnjenje od više od 2 sati. Sada, tvrtke će biti izuzete od ovih plaćanja ako je razlog kašnjenja viša sila. To uključuje sve ono što željeznički operateri ne mogu kontrolirati - na primjer, oluje, poplave, potresi, terorističkih napada, pandemije, i tako dalje. Ako tvrtka objektivno ne može spriječiti kašnjenje ili otkazivanje vlaka u iznimnim okolnostima, putnici ne bi trebali očekivati ​​naknadu od 50% ili 25%. Međutim, tvrtke i dalje moraju preusmjeravati putnike na druge vlakove ili vraćati novac za kartu ako se putovanje ne može organizirati.

U međuvremenu, bitno je napomenuti da se udarci ne smatraju silom više sile. Ako a zbog štrajka putnici ostaju zaglavljeni na kolodvoru čekajući vlak, tvrtka je odgovorna osigurati svojim klijentima da stignu do željenih odredišta. Naknade za kašnjenja moraju ostati na snazi.

Bruxelles u Amsterdam vlakova

London Amsterdam vlakova

Berlin u Amsterdam vlakova

Pariz Amsterdam vlakova

 

Samostalno preusmjeravanje i kompenzacija za kašnjenja

Jedna od značajnih odredbi novih željezničkih propisa EU-a je uvođenje samostalnog preusmjeravanja. U slučaju kašnjenja putovanja, ako željeznička tvrtka ne ponudi rješenje u razumnom vremenskom roku (tipično 100 minuta), putnici imaju pravo uzeti stvari u svoje ruke. Putnici mogu samostalno promijeniti svoju rutu kupnjom karata za drugi vlak ili autobus. Željeznička tvrtka mora nadoknaditi trošak nove karte, osiguravajući da putnici nesmetano stignu do odredišta, čak i tijekom kašnjenja. Međutim, najbolje bi bilo razmotriti da bi trošak trebao biti istinski “potrebno i razumno,” tako da vožnja u VIP opciji na cijenu prijevoznika koji kasni neće funkcionirati.

Salzburg u Beč vlakova

München u Beč vlakova

Graz u Beč vlakova

Prag u Beč vlakova

 

Railway Timetable

Dijeljenje podataka i poboljšane opcije ulaznica

Razmjena podataka o prometu i putovanju u stvarnom vremenu između željezničkih operatera poboljšava iskustvo putovanja. Cilj novih propisa je poticanje veće konkurencije među željezničkim operaterima. To čine potičući razmjenu informacija o rasporedu vlakova, stope popunjenosti, i kašnjenja. povrh toga, putnici mogu očekivati ​​atraktivnije opcije karata zbog ove povećane konkurencije. Omogućit će im sveobuhvatniji izbor i veću fleksibilnost pri planiranju putovanja vlakom.

Kao rezultat, novootkrivena suradnja i mehanizmi dijeljenja podataka među željezničkim operaterima mogu potencijalno stvoriti efekt valova pozitivnih promjena u cijelom ekosustavu putovanja. Kao putovanje željeznicom postaje praktičnije i svestranije, može potaknuti više ljudi da odaberu vlakove umjesto drugih načina prijevoza, što u konačnici pridonosi smanjenju prometnih gužvi, manje emisije ugljika, i održiviju transportnu budućnost.

Interlaken za Zurich vlakova

Luzern na Zurich vlakova

Bern za Zurich vlakova

Ženeva Zürich vlakova

 

Summer Solo Train Traveling

Poboljšana pristupačnost za putnike smanjene pokretljivosti

Prema novim propisima EU, željezničke tvrtke moraju dati prioritet potrebama putnika sa smanjenom pokretljivošću. Moraju osigurati da njihova putovanja ostanu neometana i bez problema, čak i tijekom smetnji. To znači da osobe s invaliditetom ili poteškoćama u kretanju mogu očekivati ​​poboljšanu pristupačnost i pomoć kada putuju vlakom. Ovi propisi osnažuju putnike, omogućujući im da na svoja putovanja krenu s povjerenjem i mirnim duhom.

Prema novim željezničkim propisima EU, ako putnik sa smanjenom pokretljivošću treba pomoć, mogu zatražiti da putuju isključivo sa suputnicima. U ovom slučaju, pratitelj ima pravo na besplatnu kartu i mjesto do osobe kojoj pomaže. Zahtjevi za pomoć prema novim pravilima prihvaćaju se do 24 sati prije polaska. Ovo je izvrsna prednost za industriju vlakova jer autobusne tvrtke zahtijevaju obavijest najkasnije do 36 sati unaprijed, dok to zahtijevaju zračni i vodeni prijevoznici 48 sati unaprijed.

Frankfurt na Berlin vlakova

Leipzig u Berlinu vlakova

Hannover je u Berlin vlakova

Hamburg u Berlinu vlakova

 

Empty Train Station Platform

 

Održivost i udobnost

Predanost EU-a održivosti očita je u novim željezničkim propisima. EU promiče željeznički promet kao zeleniju alternativu, s ciljem smanjenja emisija ugljika i doprinosa zelenijoj budućnosti. S ovim propisima na snazi, EU potiče putnike da odaberite vlakove umjesto drugih načina prijevoza. To potiče održive navike putovanja i podupire napore za očuvanje okoliša.

Nadalje, entuzijasti biciklista također su dobili snažno ohrabrenje i podršku. Uzbudljiva je vijest da će novi vlakovi i nadograđeni vagoni uključivati ​​namjenska mjesta za bicikle. Ovi prostori su obavezni, što znači da moraju biti dostupni. Stoga, ako ste ljubitelj bicikla, ova posebno određena područja učinit će vaše putovanje vlakom još ugodnijim za bicikliste.

 

 

Zaključak o novoj Uredbi EU o željeznicama

Doista, provedba novih željezničkih propisa EU-a znači poboljšanje putovanja željeznicom za putnike diljem kontinenta. To pokazuje priznanje željeznice’ ključnu ulogu u povezivanju zajednica, promicanje turizma, i poticanje gospodarskog rasta. Napori EU-a u poboljšanju prava putnika i osiguravanju ugodnijeg iskustva putovanja primjer su njihove predanosti stvaranju pouzdane željezničke mreže usmjerene na korisnike.

U zaključku, novi propisi EU-a za željeznički promet označavaju značajan korak naprijed u davanju prioriteta zaštiti putnika i poboljšanju iskustva putovanja. Ovi propisi imaju za cilj učiniti putovanje vlakom praktičnijim, učinkovit, i ugodno za sve. Oni uključuju poboljšanu dostupnost za putnike smanjene pokretljivosti. Još jedna pozitivna promjena je uvođenje samopreusmjeravanja. Dodatno, povećana konkurencija među željezničkim operaterima koristit će putnicima. Uz ove progresivne mjere, putnici mogu s povjerenjem krenuti na svoja putovanja vlakom. Njihova prava su zaštićena, a njihovo iskustvo putovanja je prioritet. Predanost EU-a podizanju kvalitete željezničkog prijevoza odražava njegovu viziju održive budućnosti usmjerene na putnike. Sve na brodu za glatkiju, ugodnije iskustvo putovanja željeznicom!

 

Sjajno putovanje vlakom počinje pronalaženjem najboljih karata na najudobnijoj ruti vlaka. Mi u Spremi vlak rado će vam pomoći da se pripremite za putovanje vlakom i pronađete najbolje karte za vlak po najpovoljnijim cijenama.

 

 

Želite li ugraditi naš post na blogu "Kako se pripremiti za putovanje vlakom" na svoju stranicu? Možete uzeti naše slike i tekst i daju nam kredit sa linkom na ovaj post na blogu. Ili kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fhr%2Fnew-european-rail-regulation%2F – (Spustite se malo vidjeti Embed Code)