Vrijeme za čitanje: 6 minuta
(Ažurirano: 03/02/2023)

Sve veći broj europskih zemalja promiče putovanje vlakom umjesto letova na kratkim relacijama. Francuska, Njemačka, Ujedinjeno Kraljevstvo, Švicarska, i Norveška su među europskim zemljama koje zabranjuju letove na kratkim relacijama. Ovo je dio napora u borbi protiv globalne klimatske krize. Tako, 2022 postala je godina kada je željeznica istisnula kratke letove u Europi, prvo u Francuskoj, s mnogim drugim zemljama koje će slijediti 2023.

  • Željeznički promet je eko-friendly način za putovanja. Ovaj članak je napisan educirati o putovanja vlakom po uštedjeti vlak, U Web stranica najjeftinijih vlaka U svijetu.

Podrijetlo zabrane letova na kratke udaljenosti u Europi

Zrakoplovna industrija jedan je od najvećih izvora emisije stakleničkih plinova u Europi, rastući po 29% u 2019. Dok su se vlade pokušavale boriti protiv ovih brojeva, stvarnost je da manje od 7% prijevoza putnika obavljaju vlakovi. Ovo je iznenađujuća brojka jer jedna trećina najprometnijih letova na kratkim relacijama ima vlakove ispod 6 sati.

Tako, Greenpeace je udružio snage s istaknutim europskim vladama u borbi protiv klimatskih promjena. Nedavno istraživanje koje je naručio Greenpeace pokazuje sljedeće izvanredne brojke: 73 od 250 najprometnijim letovima na kratkim relacijama u Europi, u zemljama poput Švicarske, i UK, imati alternativu vlakom kraćim od šest sati, i 41 imaju izravne alternative noćnom vlaku.

Bruxelles u Utrecht vlakova

Antwerpen za Utrecht vlakova

Berlin za Utrecht vlakova

Pariz za Utrecht vlakova

 

How Rail Ousted Short Haul Flights

 

Europljani podržavaju zabranu letova na kratkim relacijama

Zabrana letova na kratkim relacijama velika je promjena u europskom regionalnom i međunarodnom prijevozu. Dok većina Europljana putuje vlakom između zemalja i koristi međugradske vlakove, turistima na europskim putovanjima putovanje vlakom moglo bi biti izazovno. Ipak, putovanje vlakom uskoro će postati primarni način putovanja u Europi, a mještani su svi za to.

Nedavno istraživanje Europske investicijske banke to pokazuje 62% Europljana podupire zabranu kratkih letova. Većina ljudi u Njemačkoj (63%), Francuska, i Nizozemska (65%) preferiraju noćne vlakove. Izazov s kojim se suočavaju europske željezničke tvrtke je pružanje spavači vlakovi i sve potrepštine koje omogućuju dobar san tijekom putovanja. EU jako podržava ovaj čin, kojoj sada svatko može pristupiti Greenpeaceov interaktivna karta Europe i dodajte željezničke rute koje bi željeli vidjeti kreirane ili poboljšane.

 

Highest Train Bridge In Europe

 

Francuska je prva gdje je željeznica izbačena – Izvozni letovi

Francuska je prva zemlja koja je službeno zabranila letove na kratkim relacijama. stoga, putnici koji su više voljeli luksuz letjeti posvuda u Francuskoj sada će morati presjesti na vlak. Dok putovanje vlakom zvuči zamorno, putovanje vlakom koje traje manje od 2.5 sati ima mnoge prednosti. U početku, letovi u 6 planirano je da se rute trajno ukinu. Međutim, rute vlakova do zračne luke onemogućuju putnicima da dođu dovoljno rano ujutro za međunarodne letove.

Letovi na kratkim relacijama prestat će prometovati na sljedeće tri rute u Francuskoj: Pariz – Nantes, Lyon, i Bordeaux. umjesto, putovanje željeznicom zamijenit će letove od postoji izvrsna alternativa 2 sati do 1 sata leta avionom. povrh toga, ako će se željezničke usluge poboljšati između Pariza Charles de Gaullea i Lyona i Rennesa te između Lyona i Marseillea, te će se rute pridružiti novoj politici.

Amsterdam u Pariz vlakova

London Pariz vlakovi

Rotterdam za Pariz vlakovi

Bruxelles u Pariz vlakova

 

Prednosti putovanja vlakom

Putovanje vlakom je najbrži način putovanja Europom zahvaljujući dobro povezanim regionalnim i međunarodnim željezničkim pravcima. Nadalje, putovanje vlakom nudi mnoge pogodnosti koje ne možete uživati ​​kada putujete avionom. Prvo, na željezničkim stanicama, putnici nisu obvezni pasošku kontrolu, kontrola sigurnosti, i prijavu, što štedi puno vremena i gnjavaže.

Drugo, kada putujete vlakom, možete uživati ​​u prekrasnim pogledima koji nisu dostupni s prozora aviona. Na primjer, mnoga putovanja vlakom u Europi nude prozor u najslikovitija europska sela i doline, poput doline Loire. Treće, za razliku od aviona, mnoge željezničke tvrtke nude besplatan Wi-Fi u vlakovima. Tako, ako putujete poslovno ili izvršno, Wi-Fi je uključen u cijenu karte.

Bruxelles u Amsterdam vlakova

London Amsterdam vlakova

Berlin u Amsterdam vlakova

Pariz Amsterdam vlakova

 

 

Prekogranična putovanja: Željeznica Or Letovi na kratkim relacijama

Svatko ima priču o tome kada se putovanje od sat vremena pretvorilo u noćnu moru od 48 sati. Dok su putnici više navikli putovati avionom, prekogranično putovanje vlakom daleko je pristupačnija, naivčina, te znatnu uštedu vremena i novca. U Dodatku, većina željezničkih putnika nije svjesna činjenice da brzi vlakovi, poput francuskog TGV-a, su 40 minuta brže i jeftinije od aviona.

Na primjer, Njemačka željeznica ICE može vas odvesti od Bruxellesa do Kölna za manje od 5 sati. U Dodatku, možete dodati zaustavljanje u Parizu na putu za Köln, opet preko brzog vlaka. Baš suprotno, ako putujete avionom, zahtijeva dodatno vrijeme za preuzimanje prtljage, i rizik od kašnjenja u zračnoj luci i letovima, dok su vlakovi točni diljem Europe. Tako, prekogranično putovanje željeznicom idealno je u Europi.

Frankfurt na Berlin vlakova

Leipzig u Berlinu vlakova

Hannover je u Berlin vlakova

Hamburg u Berlinu vlakova

 

Red Train

Budućnost letova na kratkim relacijama u Europi

Dok je Francuska pionir, istiskujući kratke letove u 3 ruta, Austrija je istisnula rutu leta Salzburg-Beč. Njemačka još uvijek razmatra taj potez, poput Norveške i Poljske. Budućnost kratkih letova još je nepoznata, ali s generacijom Z koja preferira zelena putovanja, kulturnih iskustava, i istraživanje lokalnih zajednica, alternativno putovanje vlakom moglo bi zadovoljiti sve te potrebe.

povrh toga, istraživanje željezničkih ruta kojima se još nije krenulo moglo bi promovirati turizam u manje popularnim odredištima u Europi. Ovo neće samo smanjiti promet zračne luke, i kaos, ali će također smanjiti pretjerani turizam u popularnim mjestima u Europi.

Salzburg u Beč vlakova

München u Beč vlakova

Graz u Beč vlakova

Prag u Beč vlakova

 

Vintage Photo In The Train Restaurant

Nova međunarodna putovanja vlakom 2023

U sklopu nastojanja da se unaprijede usluge noćne željeznice, neki od najboljih europskih noćnih vlakova vratili su se po novom voznom redu. Na primjer, putnici sada mogu birati između, Venecija, Beč, Budimpešta, i Zagreb. Novi noćni vlak kreće iz Venecije u 8.29 poslijepodne.

S ovim novim vezama, putnici mogu istraživati ​​nevjerojatna odredišta. Za to su zaslužne ne samo nove rute vlakova, ali bolje, poboljšana, i što je najvažnije ekološki prihvatljivi noćni vlakovi. Još jedna sjajna međunarodna željeznička ruta uključuje noćni vlak od Praga ili Dresdena do Basela. povrh toga, putnici se čak mogu zaustaviti u lijepoj Saskoj. Tako, polazite nakon večere i stižete u prekrasnu Švicarsku ujutro. Kako je divno imati mogućnost lutati bajkovitim ulicama Praga u poslijepodnevnim satima i pješačiti veličanstvenom ljepotom švicarskih Alpa. Sve u svemu, posljednje su godine dokazale da je putnička industrija napravila značajan pomak gdje je željeznica ne samo istisnula letove na kratkim relacijama u Europi, ali i postao visokokvalitetan i uslužan prijevoz, koji zadovoljavaju sve potrebe.

Interlaken za Zurich vlakova

Luzern na Zurich vlakova

Bern za Zurich vlakova

Ženeva Zürich vlakova

 

Zaključiti, putovanje vlakom je zelenije, i nudi prozor u neke od prekrasnih pogleda u Europi. Mi u Spremi vlak rado će vam pomoći da se pripremite za putovanje vlakom i pronađete najbolje karte za vlak po najpovoljnijim cijenama.

 

 

Želite li ugraditi naš post na blogu "Kako je željeznica istisnula kratke letove u Europi" na svoju stranicu? Možete snimiti naše fotografije i poslati poruku ili nam dati zasluge vezom na ovaj blog post. Ili kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/en/how-rail-outted-short-haul-flights-in-europe/ – (Spustite se malo vidjeti Embed Code)