Реадинг Тиме: 6 минута
(Последње ажурирано: 03/02/2023)

Све већи број европских земаља промовише путовање возовима на кратким летовима. Француска, Немачка, Уједињено Краљевство, Швајцарска, и Норвешка су међу европским земљама које забрањују летове на кратким раздаљинама. Ово је део напора у борби против глобалне климатске кризе. Тако, 2022 постала је година када је железница избацила летове на кратким раздаљинама у Европи, прво у Француској, са многим другим земљама које треба да прате 2023.

Порекло забране летова на кратким раздаљинама у Европи

Ваздухопловна индустрија је један од највећих извора емисије гасова стаклене баште у Европи, расте по 29% у 2019. Док су владе покушавале да се боре против ових бројева, реалност је да је мање од 7% превоза путника обављају возови. Ово је изненађујућа цифра од једна трећина најпрометнијих летова на кратким релацијама има возове испод 6 сати.

Тако, Гринпис је удружио снаге са истакнутим европским владама у борби против климатских промена. Недавно истраживање које је наручио Греенпеаце представља следеће изванредне бројке: 73 од 250 најпрометнији летови на кратким раздаљинама у Европи, у земљама попут Швајцарске, и УК, имају алтернативне возове испод шест сати, и 41 имају директне алтернативе ноћним возовима.

Брисел до Хага Траинс

Антверпен на Хага Траинс

Берлин до Хага Траинс

Париз у Утрехт Траинс

 

How Rail Ousted Short Haul Flights

 

Европљани подржавају забрану летова на кратким раздаљинама

Забрана летова на кратким релацијама је велика промена у европском регионалном и међународном транспорту. Док већина Европљана путује возом између земаља и користи међуградске возове, туристима који путују у еврима путовање возом може бити изазовно. поред тога, путовање возом ће ускоро постати примарни начин путовања у Европи, а мештани су сви за то.

Недавно истраживање Европске инвестиционе банке то показује 62% Европљана подржава забрану летова на кратким раздаљинама. Већина људи у Немачкој (63%), Француска, и Холандија (65%) више воле ноћне возове. Представља изазов са којим се европске железничке компаније суочавају спавачи возови и све потрепштине које омогућавају добар сан током путовања. ЕУ толико подржава овај чин, којима сада свако може да приступи Греенпеаце-а интерактивна карта Европе и додајте железничке руте које би желели да виде креиране или побољшане.

 

Highest Train Bridge In Europe

 

Француска је прва где је железница избачена – Хаул Флигхтс

Француска је прва земља која је званично забранила летове на кратким раздаљинама. стога, путници који су више волели луксуз да лете свуда у Француској сада ће морати да се преселе да би путовали возом. Док путовање возом звучи заморно, путовање возом у трајању мањем од 2.5 сати има много предности. у почетку, летови у 6 планирано је да се трасе трајно укину. Међутим, железничке руте до аеродрома онемогућавају путницима да стигну довољно рано ујутру за међународне летове.

Кратки летови престаће да саобраћа на следеће три руте у Француској: Париз – Нант, лион, и Бордо. Уместо тога, путовање железницом ће заменити летове од постоји одлична алтернатива за 2 сати до 1-часовног лета авиона. штавише, ако ће железничке услуге бити побољшане између Париза Шарл де Гола и Лиона и Рена и између Лиона и Марсеја, ове руте ће се придружити новој политици.

Амстердам на Парис Траинс

Лондона до Париза Траинс

Ротердам на Парис Траинс

Брисел То Парис Траинс

 

Предности путовања возом

Путовање возом је најбржи начин путовања по Европи захваљујући добро повезаним регионалним и међународним железничким рутама. у наставку, путовање возом нуди многе погодности у којима не можете уживати када путујете авионом. Прво, на железничким станицама, путници нису обавезни на пасошку контролу, безбедоносна провера, и пријављивање, што штеди много времена и муке.

друго, када се путује возом, можете уживати у прелепим погледима који нису доступни са прозора авиона. На пример, многа путовања возом у Европи нуде прозор у најсликовитија европска села и долине, попут долине Лоаре. Треће, за разлику од авиона, многе железничке компаније пружају бесплатан Ви-Фи у возовима. Тако, ако путујете пословно или извршно, Ви-Фи је укључен у цену карте.

Брисел у Амстердам Траинс

Лондон на Амстердам Траинс

Берлин на Амстердам Траинс

Париз за Амстердам Траинс

 

 

Прекогранична путовања: Жељезнички Ор Кратки летови

Сви имају причу о томе када се путовање од сат времена претворило у ноћну мору од 48 сати. Док су путници више навикли да путују авионом, прекогранично путовање возом је далеко приступачнија, зеленије, и значајна уштеда времена и новца. Додатно, већина путника у железници није свесна чињенице да брзи возови, као француски ТГВ, су 40 минута брже и јефтиније од авиона.

На пример, Немачка ИЦЕ железница може да вас одвезе од Брисела до Келна за мање од 5 сати. Додатно, можете додати станицу у Паризу на путу за Келн, опет брзим возом. Напротив, ако путујете авионом, захтева додатно време за прикупљање пртљага, и ризик од кашњења аеродрома и летова, док су возови тачни широм Европе. Тако, прекогранично путовање железницом је идеално у Европи.

Франкфурт на на Берлин Траинс

Лајпциг на Берлин Траинс

Ханновер на Берлин Траинс

Хамбург на Берлин Траинс

 

Red Train

Будућност кратких летова у Европи

Док је Француска пионир, избацивање кратких летова у 3 руте, Аустрија је избацила летове Салцбург-Беч. Немачка још размишља о том потезу, попут Норвешке и Пољске. Будућност кратких летова је још увек непозната, али са генерацијом З која преферира зелена путовања, културна искуства, и истраживање локалних заједница, алтернативно путовање возом могло би да обезбеди све ове потребе.

штавише, истраживање још увек непреузетих железничких рута могло би да промовише туризам на мање популарним дестинацијама у Европи. Ово неће само смањити саобраћај на аеродромима, и хаос, али ће такође смањити прекомерни туризам на популарним местима у Европи.

Салцбург у Бечу Траинс

Минхен у Бечу Траинс

Грац у Бечу Траинс

Праг у Беч Траинс

 

Vintage Photo In The Train Restaurant

Нова међународна путовања возом за улазак 2023

У склопу настојања да се унапреде услуге ноћне железнице, неки од најбољих ноћних возова у Европи вратили су се по новом реду вожње. На пример, путници сада могу да бирају између, Венеција, Беч, Будимпешта, и Загреб. Нови ноћни воз полази из Венеције у 8.29 после подне.

Са овим новим везама, путници могу истражити невероватне дестинације. То је захваљујући не само новим железничким рутама, али боље, побољшана, и што је најважније еколошки прихватљиви ноћни возови. Још једна одлична међународна железничка рута укључује ноћни воз од Прага или Дрездена до Базела. штавише, путници се могу зауставити чак и у дивној Саксонији. Тако, одлазите после вечере и ујутру стижете у прелепу Швајцарску. Како је дивно имати могућност да поподне лутамо улицама Прага као из бајке и да се пењемо по величанственој лепоти швајцарских Алпа. Све у свему, последње године су доказале да је туристичка индустрија направила значајан заокрет, где железница није само избацила кратке летове у Европи, али и постао квалитетан и услужан транспорт, који задовољавају све потребе.

Интерлакен, на Зурицх Траинс

Луцерка за Цирих Траинс

Берн на Зурицх Траинс

Женева на Зурицх Траинс

 

Закључити, путовање возом је зеленије, и нуди прозор на неке од прелепих погледа у Европи. Ми у Сачувајте Влак ће вам бити драго да вам помогнемо да се припремите за путовање возом и пронађете најбоље карте за воз по најбољим ценама.

 

 

Да ли желите да уградите наш блог пост „Како је железница избацила летове на кратким раздаљинама у Европи“ на своју веб локацију? Можете или да снимите наше фотографије и текст или нам дате заслуге линком до овог блог поста. Или кликните овде: хттп://ифрамели.цом/ембед/хттпс%3А%2Ф%2Фввв.савеатраин.цом%2Фблог%2Фен%2Фхов-раил-оустед-схорт-хаул-флигхтс-ин-еуропе%2Ф - (Спустите мало да види Ембед Цоде)

  • Ако желите да будете добри према својим корисницима, можете их упутити директно на наше странице за претрагу. На овом линку, наћи ћете наше најпопуларније возне руте - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Унутра имамо линкове за енглески одредишне странице, али такође имамо https://www.saveatrain.com/es_routes_sitemap.xml, и можете променити /ес у /тр или /де и више језика.