Χρόνος διαβασματός: 6 λεπτά
(Τελευταία ενημέρωση στις: 03/02/2023)

Ένας αυξανόμενος αριθμός ευρωπαϊκών χωρών προωθεί το τρένο που ταξιδεύει σε πτήσεις μικρών αποστάσεων. Γαλλία, Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, και η Νορβηγία είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που απαγορεύουν τις πτήσεις μικρών αποστάσεων. Αυτό είναι μέρος των προσπαθειών για την καταπολέμηση της παγκόσμιας κλιματικής κρίσης. Ετσι, 2022 είχε γίνει μια χρονιά που ο σιδηρόδρομος απέλυσε τις πτήσεις μικρών αποστάσεων στην Ευρώπη, πρώτα στη Γαλλία, με πολλές άλλες χώρες να ακολουθήσουν 2023.

  • Σιδηροδρομικές μεταφορές είναι φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο για να ταξιδέψουν. Αυτό το άρθρο είναι γραμμένο για να εκπαιδεύσει περίπου ταξιδιών με τρένο από Save A Train, ο Φτηνότερη ιστοσελίδα εισιτηρίων τρένων Στον κόσμο.

Η προέλευση της απαγόρευσης των πτήσεων μικρών αποστάσεων στην Ευρώπη

Η αεροπορική βιομηχανία είναι μια από τις κορυφαίες πηγές εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στην Ευρώπη, αυξάνεται κατά 29% σε 2019. Ενώ οι κυβερνήσεις προσπάθησαν να καταπολεμήσουν αυτούς τους αριθμούς, η πραγματικότητα είναι ότι λιγότερο από 7% η μεταφορά επιβατών γίνεται με τρένα. Αυτό είναι ένα εκπληκτικό νούμερο από τότε Το ένα τρίτο των πιο πολυσύχναστων πτήσεων μικρών αποστάσεων έχουν τρένα κάτω 6 ώρες.

Έτσι, Η Greenpeace ένωσε τις δυνάμεις της με εξέχουσες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Πρόσφατη έρευνα από την Greenpeace που παρήγγειλε παρουσιάζει τα ακόλουθα εξαιρετικά νούμερα: 73 απο 250 οι πιο πολυσύχναστες πτήσεις μικρών αποστάσεων στην Ευρώπη, σε χώρες όπως η Ελβετία, και το ΗΒ, έχουν εναλλακτικά τρένα κάτω των έξι ωρών, και 41 έχουν απευθείας εναλλακτικές λύσεις νυχτερινού τρένου.

Βρυξέλλες Ουτρέχτη τρένα

Αμβέρσα με Ουτρέχτη τρένα

Βερολίνο προς Ουτρέχτη τρένα

Παρίσι Ουτρέχτη τρένα

 

How Rail Ousted Short Haul Flights

 

Οι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν την απαγόρευση των πτήσεων μικρών αποστάσεων

Η απαγόρευση πτήσεων μικρών αποστάσεων είναι μια τεράστια αλλαγή στις ευρωπαϊκές περιφερειακές και διεθνείς μεταφορές. Ενώ οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ταξιδεύουν με τρένο μεταξύ χωρών και χρησιμοποιούν υπεραστικά τρένα, Οι τουρίστες σε ταξίδια σε ευρώ μπορεί να θεωρήσουν ότι το ταξίδι με τρένο είναι δύσκολο. παρ 'όλα αυτά, Τα ταξίδια με τρένο πρόκειται να γίνουν ο κύριος τρόπος ταξιδιού στην Ευρώπη, και οι ντόπιοι είναι όλοι για αυτό.

Μια πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων το δείχνει αυτό 62% των Ευρωπαίων υποστηρίζουν την απαγόρευση των πτήσεων μικρών αποστάσεων. Η πλειοψηφία των ανθρώπων στη Γερμανία (63%), Γαλλία, και τις Κάτω Χώρες (65%) προτιμήστε νυχτερινά τρένα. Η πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές σιδηροδρομικές εταιρείες είναι να προσφέρουν τρένα που κοιμούνται και όλα τα απαραίτητα που κάνουν εφικτό έναν καλό βραδινό ύπνο ενώ ταξιδεύετε. Η ΕΕ υποστηρίζει τόσο πολύ αυτήν την πράξη, στο οποίο ο καθένας μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση της Greenpeace διαδραστικός χάρτης της Ευρώπης και προσθέστε τις διαδρομές τρένου που θα ήθελαν να δουν να δημιουργούνται ή να βελτιώνονται.

 

Highest Train Bridge In Europe

 

Η Γαλλία είναι το πρώτο σημείο όπου ο σιδηρόδρομος εκτινάχθηκε απότομα – Πτήσεις Haul

Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα που απαγορεύει επίσημα τις πτήσεις μικρών αποστάσεων. συνεπώς, Οι επιβάτες που προτιμούσαν την πολυτέλεια να πετούν παντού στη Γαλλία θα πρέπει τώρα να αλλάξουν για να ταξιδέψουν με τρένο. Ενώ το ταξίδι με τρένο ακούγεται κουραστικό, ένα ταξίδι με τρένο που διαρκεί λιγότερο από 2.5 ώρες έχει πολλά πλεονεκτήματα. Αρχικά, πτήσεις μέσα 6 τα δρομολόγια είχαν προγραμματιστεί να ακυρωθούν οριστικά. Ωστόσο, Τα δρομολόγια των τρένων προς το αεροδρόμιο καθιστούν αδύνατη την άφιξη των επιβατών αρκετά νωρίς το πρωί για διεθνείς πτήσεις.

Οι πτήσεις μικρών αποστάσεων θα σταματήσουν να εκτελούνται στα ακόλουθα τρία δρομολόγια στη Γαλλία: Παρίσι – Νάντη, Λυών, και Μπορντό. αντι αυτου, Τα σιδηροδρομικά ταξίδια θα αντικαταστήσουν τις πτήσεις από τότε υπάρχει μια εξαιρετική εναλλακτική 2 ώρες για την πτήση 1 ώρας με αεροπλάνο. Εξάλλου, εάν θα βελτιωθούν οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες μεταξύ Παρισιού Σαρλ ντε Γκωλ και Λυών και Ρεν και μεταξύ Λυών και Μασσαλίας, αυτά τα δρομολόγια θα ενταχθούν στη νέα πολιτική.

Άμστερνταμ στο Παρίσι τρένα

Το Λονδίνο στο Παρίσι τρένα

Ρότερνταμ στο Παρίσι τρένα

Βρυξέλλες στο Παρίσι τρένα

 

Τα πλεονεκτήματα του ταξιδιού με τρένο

Το ταξίδι με το τρένο είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να ταξιδέψετε στην Ευρώπη χάρη στις καλά συνδεδεμένες περιφερειακές και διεθνείς σιδηροδρομικές γραμμές. Επί πλέον, Το ταξίδι με τρένο προσφέρει πολλά προνόμια που δεν μπορείτε να απολαύσετε όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο. Πρώτα, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, οι επιβάτες δεν υποχρεούνται σε έλεγχο διαβατηρίων, έλεγχος ασφαλείας, και το check in, που εξοικονομεί πολύ χρόνο και ταλαιπωρία.

κατα δευτερον, όταν ταξιδεύετε με τρένο, μπορείτε να απολαύσετε όμορφη θέα που δεν είναι διαθέσιμη από το παράθυρο του αεροπλάνου. Για παράδειγμα, πολλά ταξίδια με τρένο στην Ευρώπη προσφέρουν ένα παράθυρο στα πιο γραφικά χωριά και κοιλάδες της Ευρώπης, όπως η κοιλάδα του Λίγηρα. Τρίτον, σε αντίθεση με τα αεροπλάνα, πολλές σιδηροδρομικές εταιρείες παρέχουν δωρεάν Wi-Fi στα τρένα. Έτσι, εάν ταξιδεύετε για επαγγελματικούς λόγους ή στέλεχος, Το Wi-Fi περιλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου.

Βρυξέλλες προς Άμστερνταμ τρένα

Λονδίνο στο Άμστερνταμ τρένα

Βερολίνο προς Άμστερνταμ τρένα

Παρίσι στο Άμστερνταμ τρένα

 

 

Διασυνοριακά ταξίδια: Rail Or Πτήσεις μικρών αποστάσεων

Όλοι έχουν μια ιστορία για εκείνη την εποχή που το ταξίδι μιας ώρας μετατράπηκε σε εφιάλτη 48 ωρών. Ενώ οι επιβάτες συνηθίζουν περισσότερο να ταξιδεύουν με αεροπλάνο, διασυνοριακά ταξίδια με τρένο είναι πολύ πιο προσιτό, πιο πράσινο, και σημαντική εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων. Επιπλέον, Οι περισσότεροι επιβάτες των τρένων δεν γνωρίζουν το γεγονός ότι τα τρένα υψηλής ταχύτητας, όπως το γαλλικό TGV, είναι 40 λεπτά πιο γρήγορα και φθηνότερα από ένα αεροπλάνο.

Για παράδειγμα, Ο γερμανικός σιδηρόδρομος ICE μπορεί να σας μεταφέρει από τις Βρυξέλλες στην Κολωνία σε λιγότερο από 5 ώρες. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε μια στάση στο Παρίσι στο δρόμο προς την Κολωνία, και πάλι μέσω τρένου υψηλής ταχύτητας. Αντιθέτως, αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, απαιτεί επιπλέον χρόνο για την παραλαβή των αποσκευών, και τον κίνδυνο καθυστερήσεων αεροδρομίου και πτήσεων, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα τρένα είναι ακριβή σε όλη την Ευρώπη. Ετσι, Τα διασυνοριακά σιδηροδρομικά ταξίδια είναι ιδανικά στην Ευρώπη.

Φρανκφούρτη προς Βερολίνο Τρένα

Λειψία προς Βερολίνο Τρένα

Ανόβερο στο Βερολίνο Τρένα

Αμβούργο στο Βερολίνο Τρένα

 

Red Train

Το μέλλον των πτήσεων μικρών αποστάσεων στην Ευρώπη

Ενώ η Γαλλία είναι η πρωτοπόρος, απομάκρυνση πτήσεων μικρών αποστάσεων 3 διαδρομές, Η Αυστρία απώθησε το δρομολόγιο πτήσης Σάλτσμπουργκ προς Βιέννη. Η Γερμανία εξετάζει ακόμη την κίνηση, όπως η Νορβηγία και η Πολωνία. Το μέλλον των πτήσεων μικρών αποστάσεων είναι ακόμα άγνωστο, αλλά με τη Generation Z να προτιμά τα πράσινα ταξίδια, πολιτιστικές εμπειρίες, και εξερευνώντας τις τοπικές κοινωνίες, Το εναλλακτικό ταξίδι με τρένο θα μπορούσε να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες.

Εξάλλου, Η εξερεύνηση των δρομολογίων τρένων που δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί μπορεί να προωθήσει τον τουρισμό σε λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη. Αυτό δεν θα μειώσει μόνο την κίνηση των αεροδρομίων, και το χάος, αλλά θα μειώσει επίσης τον υπερβολικό τουρισμό σε δημοφιλή μέρη στην Ευρώπη.

Σάλτσμπουργκ προς Βιέννη τρένα

Μόναχο προς Βιέννη τρένα

Γκρατς προς Βιέννη τρένα

Πράγα Βιέννη τρένα

 

Vintage Photo In The Train Restaurant

Νέα διεθνή ταξίδια με τρένο που πρέπει να λάβετε 2023

Στο πλαίσιο των προσπαθειών αναβάθμισης των νυχτερινών σιδηροδρομικών υπηρεσιών, μερικά από τα καλύτερα νυχτερινά τρένα της Ευρώπης επέστρεψαν με νέα δρομολόγια. Για παράδειγμα, οι επιβάτες μπορούν πλέον να επιλέξουν μεταξύ τους, Βενετία, Βιέννη, Βουδαπέστη, και Ζάγκρεμπ. Το νέο νυχτερινό τρένο αναχωρεί από τη Βενετία στις 8.29 μετα μεσημβριας.

Με αυτές τις νέες συνδέσεις, οι ταξιδιώτες μπορούν να εξερευνήσουν καταπληκτικούς προορισμούς. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στα νέα δρομολόγια τρένων, αλλά καλύτερα, βελτιωμένη, και το πιο σημαντικό φιλικά προς το περιβάλλον νυχτερινά τρένα. Μια άλλη μεγάλη διεθνής σιδηροδρομική διαδρομή περιλαμβάνει ένα νυχτερινό τρένο από την Πράγα ή τη Δρέσδη προς τη Βασιλεία. Εξάλλου, Οι ταξιδιώτες μπορούν ακόμη και να σταματήσουν στην υπέροχη Σαξονία. Έτσι, αναχωρείτε μετά το δείπνο και φτάνετε στην όμορφη Ελβετία το πρωί. Πόσο υπέροχο είναι να έχετε την επιλογή να περιπλανηθείτε στους παραμυθένιους δρόμους της Πράγας το απόγευμα και να πεζοπορήσετε στην ένδοξη ομορφιά των ελβετικών Άλπεων. Ολα για όλα, Τα τελευταία χρόνια απέδειξαν ότι η ταξιδιωτική βιομηχανία έκανε μια σημαντική αλλαγή όπου οι σιδηρόδρομοι όχι μόνο απώθησαν τις πτήσεις μικρών αποστάσεων στην Ευρώπη, αλλά και έγινε μεταφορά υψηλής ποιότητας και εξυπηρέτησης, που ικανοποιούν όλες τις ανάγκες.

Interlaken στη Ζυρίχη τρένα

Λουκέρνη στην Ζυρίχη τρένα

Βέρνη Ζυρίχη τρένα

Γενεύη Ζυρίχη τρένα

 

Να συμπεράνω, Το ταξίδι με το τρένο είναι πιο πράσινο, και προσφέρει ένα παράθυρο σε μερικές από τις όμορφες θέες στην Ευρώπη. Εμείς στο Save A Train θα χαρεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για ένα ταξίδι με τρένο και να βρείτε τα καλύτερα εισιτήρια τρένου στις καλύτερες τιμές.

 

 

Θέλετε να ενσωματώσετε την ανάρτηση του ιστολογίου μας "Πώς ο σιδηρόδρομος εκτόξευσε τις πτήσεις μικρών αποστάσεων στην Ευρώπη" στον ιστότοπό σας? Μπορείτε είτε να τραβήξετε φωτογραφίες και να μας στείλετε κείμενο είτε να μας δώσετε εύσημα με έναν σύνδεσμο προς αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου. Ή κάντε κλικ εδώ: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/en/how-rail-ousted-short-haul-flights-in-europe/ – (Μετακινηθείτε προς τα κάτω λίγο για να δείτε τον κώδικα ενσωμάτωσης)

  • Αν θέλετε να είστε ευγενικοί με τους χρήστες σας, μπορείτε να τους καθοδηγήσετε απευθείας στις σελίδες αναζήτησής μας. Σε αυτό το link, θα βρείτε τις πιο δημοφιλείς διαδρομές τρένων μας - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Μέσα που έχουν συνδέσμους μας για σελίδες προορισμού Αγγλικά, αλλά έχουμε επίσης https://www.saveatrain.com/es_routes_sitemap.xml, και μπορείτε να αλλάξετε το /es σε /tr ή /de και περισσότερες γλώσσες.