Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 03/02/2023)

Ett växande antal europeiska länder främjar tågresor över kortdistansflyg. Frankrike, Tyskland, Storbrittanien, Schweiz, och Norge är bland de europeiska länder som förbjuder kortdistansflyg. Detta är en del av insatserna för att bekämpa den globala klimatkrisen. Således, 2022 hade blivit ett år då järnvägen slog ut kortdistansflygningar i Europa, först i Frankrike, med många andra länder att följa i 2023.

  • Järnvägstrafiken är miljövänliga sättet att resa. Denna artikel är skriven för att utbilda om tåg resa från Save A Train, De Billigaste tågbiljettwebbplats I världen.

Ursprunget till förbudet för kortdistansflyg i Europa

Flygindustrin är en av de främsta källorna till utsläpp av växthusgaser i Europa, växer med 29% i 2019. Medan regeringar försökte bekämpa dessa siffror, verkligheten är att mindre än 7% av persontransporter bedrivs med tåg. Detta är en överraskande siffra sedan dess en tredjedel av de mest trafikerade kortdistansflygen har tåg under 6 timmar.

Så, Greenpeace gick samman med framstående europeiska regeringar för att bekämpa klimatförändringarna. Ny forskning av Greenpeace beställd presenterar följande enastående siffror: 73 av 250 de mest trafikerade kortdistansflygen i Europa, i länder som Schweiz, och Storbritannien, har tågalternativ under sex timmar, och 41 har direkta nattågsalternativ.

Bryssel till Utrecht Tåg

Antwerpen till Utrecht Tåg

Berlin till Utrecht Tåg

Paris till Utrecht Tåg

 

How Rail Ousted Short Haul Flights

 

Européer stödjer ett förbud mot kortdistansflyg

Kortdistansflygförbudet är en massiv förändring av europeiska regionala och internationella transporter. Medan de flesta européer åker tåg mellan länder och använder intercitytåg, turister på euroresor kan tycka att det är utmanande att resa med tåg. ändå, tågresor är på väg att bli det främsta sättet att resa i Europa, och lokalbefolkningen är alla för det.

En nyligen genomförd undersökning från Europeiska investeringsbanken visar det 62% av européerna stöder ett förbud mot kortdistansflyg. Majoriteten av människorna i Tyskland (63%), Frankrike, och Nederländerna (65%) föredrar nattåg. Den utmaning som europeiska järnvägsföretag står inför är att ge sovande tåg och alla nödvändigheter som gör en god natts sömn möjlig när du reser. EU stöder så mycket denna handling, som vem som helst nu kan komma åt Greenpeace interaktiv karta över Europa och lägg till de tåglinjer som de skulle vilja se skapade eller förbättrade.

 

Highest Train Bridge In Europe

 

Frankrike är det första där järnvägen togs bort – Dragflyg

Frankrike är det första landet som officiellt förbjuder kortdistansflyg. Följaktligen, passagerare som föredrog lyxen att flyga överallt i Frankrike måste nu byta till att resa med tåg. Att resa med tåg låter tråkigt, en tågresa som varar mindre än 2.5 timmar har många fördelar. Initialt, flyg in 6 rutter var planerade att ställas in permanent. i alla fall, tåglinjerna till flygplatsen gör det omöjligt för passagerare att anlända tillräckligt tidigt på morgonen för internationella flygningar.

Kortdistansflyg kommer att upphöra att fungera på följande tre rutter i Frankrike: Paris – Nantes, Lyon, och Bordeaux. Istället, tågresor kommer att ersätta flyg sedan dess det finns ett utmärkt alternativ till 2 timmar till den 1 timme långa flygningen. Dessutom, om tågtrafiken kommer att förbättras mellan Paris Charles de Gaulle och Lyon och Rennes och mellan Lyon och Marseille, dessa rutter kommer att ansluta sig till den nya policyn.

Amsterdam till Paris Tåg

London till Paris Tåg

Rotterdam till Paris Tåg

Bryssel till Paris Tåg

 

Fördelarna med att resa med tåg

Tågresor är det snabbaste sättet att resa i Europa tack vare väl anslutna regionala och internationella järnvägslinjer. dessutom, tågresor erbjuder många förmåner som du inte kan njuta av när du reser med flyg. för det första, vid tågstationer, passagerare behöver inte göra passkontroll, säkerhetskontroll, och incheckning, vilket sparar mycket tid och krångel.

För det andra, när du reser med tåg, du kan njuta av vackra vyer som inte är tillgängliga från planets fönster. Till exempel, många tågresor i Europa erbjuder ett fönster till Europas mest natursköna byar och dalar, som Loiredalen. För det tredje, till skillnad från flygplan, många järnvägsbolag erbjuder gratis Wi-Fi på tågen. Så, om du reser företag eller chef, Wi-Fi ingår i biljettpriset.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

 

Resor över gränserna: Rail Or Kortdistansflyg

Alla har en historia om den gången en timmes resa förvandlades till en 48-timmars mardröm. Medan passagerare är mer vana vid att resa med flyg, gränsöverskridande resor med tåg är betydligt mer tillgänglig, grönare, och en avsevärd besparing av tid och pengar. Dessutom, de flesta tågresenärer är omedvetna om det faktum att höghastighetståg, som den franska TGV, är 40 minuter snabbare och billigare än ett flygplan.

Till exempel, den tyska ICE-tågen kan ta dig från Bryssel till Köln på mindre än 5 timmar. Dessutom, du kan lägga till ett stopp i Paris på vägen till Köln, igen via ett höghastighetståg. Tvärtom, om du reser med flyg, kräver ytterligare tid för att samla in bagage, och risken för flygplats- och flygförseningar, medan tågen är punktliga över hela Europa. Således, gränsöverskridande tågresor är idealiskt i Europa.

Frankfurt till Berlin Tåg

Leipzig till Berlin Tåg

Hannover till Berlin Tåg

Hamburg till Berlin Tåg

 

Red Train

Framtiden för kortdistansflyg i Europa

Medan Frankrike är pionjären, tar bort kortdistansflygningar 3 rutter, Österrike har avsatt flyglinjen Salzburg till Wien. Tyskland överväger fortfarande flytten, som Norge och Polen. Framtiden för kortdistansflyg är fortfarande okänd, men med Generation Z föredrar gröna resor, kulturella upplevelser, och utforska lokala samhällen, alternativa tågresor skulle kunna tillgodose alla dessa behov.

Dessutom, Att utforska de ännu ej tagna tåglinjerna kan främja turism på mindre populära resmål i Europa. Detta kommer inte bara att minska flygplatstrafiken, och kaos men kommer också att minska överturismen på populära platser i Europa.

Salzburg till Wien Tåg

Munich till Wien Tåg

Graz till Wien Tåg

Prag till Wien Tåg

 

Vintage Photo In The Train Restaurant

Nya internationella tågresor att ta in 2023

Som en del av ansträngningarna att uppgradera nattågstrafiken, några av Europas bästa nattåg har återvänt till nya tidtabeller. Till exempel, passagerarna kan nu välja mellan, Venedig, wien, budapest, och Zagreb. Det nya nattåget avgår från Venedig kl 8.29 e.m.

Med dessa nya förbindelser, resenärer kan utforska fantastiska destinationer. Detta tack vare inte bara nya tåglinjer, men bättre, förbättrats, och viktigast av allt miljövänliga nattåg. En annan stor internationell järnvägsrutt inkluderar ett nattåg från Prag eller Dresden till Basel. Dessutom, resenärer kan till och med stanna till i det vackra Sachsen. Så, du avgår efter middagen och anländer till vackra Schweiz på morgonen. Hur underbart det är att ha möjligheten att vandra på de sagoliknande gatorna i Prag på eftermiddagen och vandra uppför de schweiziska alpernas härliga skönhet. Allt som allt, De senaste åren har visat att resebranschen har gjort en betydande förändring där järnvägen inte bara tog bort kortdistansflyg i Europa, men blev också en hög kvalitet och service transport, som tillfredsställer alla behov.

Interlaken till Zürich Tåg

Lucerne till Zürich Tåg

Bern Zürich Tåg

Genève Zürich Tåg

 

För att sammanfatta, tågresandet är grönare, och erbjuder ett fönster till några av de vackra vyerna i Europa. Vi på Rädda ett tåg hjälper dig gärna att förbereda dig för en tågresa och hitta de bästa tågbiljetterna till de bästa priserna.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "How Rail Outsted Short-Haul Flights In Europe" på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text eller ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/en/how-rail-ousted-short-haul-flights-in-europe/ – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)