Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 27/03/2021)

Det finns flera transportmedel som finns idag för att resa runt i Europa, men tåg kontra plan resor är den mest intressanta.

i alla fall, vilken transport är bäst? På Rädda ett tåg, Vi är naturligtvis partisk och tror att tågresandet är den i särklass överlägsen typ av transport! Läs vidare nedan för att ta reda på vad som är bättre och låt oss dyka in i vårt inlägg om tågresor kontra flygresor.

 

Eco- vänlig

Flygresor anses nu vara den snabbast växande bidragsgivaren till den globala uppvärmningen. Undvika plan när det finns lätt alternativ att resa är kanske den största enskilda sak som varje individ kan göra för att minska sin klimatpåverkan. Luftföroreningar minskar dramatiskt genom att ta tåget över planet. I de flesta europeiska länder, tåg nätverk är omfattande och tjänster är vanliga, så du kan vara reser miljövänligt utan någon uppoffring.

Foggia till Bari Tåg

Florens till Bari Tåg

Neapel till Bari Tåg

Rom till Bari Tåg

 

miljövänlig tågresor

 

Flexibiliteten i tåg kontra plan resor

Reser med flyg innebär vanligtvis att du måste säkra din plats veckor, eller till och med månader, i förväg för att få en rimlig pris.

När du har säkrat din plats, Det är inte lätt att ändra flygningar utan att behöva betala en stor avgift.

Även om vissa tåg måste du göra platsbiljetter i förväg, det finns mycket mer flexibilitet, särskilt om du vill ändra den tid du vill resa.

Nu med Save A Train även om Tickets prisfall, de kommer att låta dig veta och hjälpa dig att byta din biljett till ett billigare pris!

Bryssel till Antwerpen Tåg

Amsterdam till Antwerpen Tåg

Lille till Antwerpen Tåg

Paris till Antwerpen Tåg

 

Inget krångel

Tänka ta en resa och inte behöva komma fram två timmar tidigt, vänta i en lång säkerhet linje, mäta ut din vätskor och geler, eller ta av dig skorna för inspektion. Välkommen till en värld av tågresor. När du reser med flyg, mer tid och säkerhetsåtgärder behövs. Att resa med järnväg innebär vanligtvis att du kan komma 30 minuter i förväg och gå direkt till din plattform utan krångel och inget behov av att checka in dina väskor, så här presenterade vi dig med en annan stor punkt tåg kontra plan resor, där tåg vinner!

Dijon till Paris Tåg

Reims till Paris Tåg

Lille till Paris Tåg

Turer till Paris Tåg

 

Tågresor kontra resa Plane, Speed ​​- snabbare dörr till dörr

Flyget är känd för att vara en av de snabbaste sätten att nå din destination, i alla fall, detta är bara att ta flygningen själv hänsyn. Hur långt i förväg om din flygning har du att komma att korsa den långa incheckning och säkerhet linje? Om du har checkat in en väska måste du vänta med att hämta den när du anländer - det här tidskrävande. Till skillnad från flygplatser, vid tågstationer finns det inga incheckningar eller säkerhetslinjer, så att du inte behöver vara på stationen timmar innan din resa. Mest stora tågstationer är beläget mitt i hjärtat av städerna de tjänar. Mestadels när du tar tåget, du kommer direkt till din destination. i alla fall, genom att ta ett plan, du kan spendera timmar att komma till och från flygplatsen.

Amsterdam till London Tåg

Lyon till London Tåg

Paris till London Tåg

Bryssel till London Tåg

 

Kostnadseffektiv

Under det senaste årtiondet, tågresor har blivit allt mer attraktivt för budgetmedvetna resenärer. Även ta ett plan till din destination är fortfarande ett effektivt sätt att nå din destination, Det finns extra kostnader som vi försummar normalt ta hänsyn till. När man överväger din transport, du måste lägga in den extra kostnaden för att ta sig till och från flygplatsen. Detta innebär antingen kostnaderna för bränsle och parkering, eller flygbuss eller taxi. Ingen som är billigt.

Munich till Potsdam Tåg

Hamburg till Potsdam Tåg

Hannover till Potsdam Tåg

Frankfurt till Potsdam Tåg

 

Bekvämlighet

Om du har betalat för business class, ditt utrymme är vanligtvis begränsad på ett flygplan säte. På ett tåg, du kan röra sig mer fritt, och du kommer att ha mer benutrymme runt platser. Under ditt flyg, måste du vänta på säkerhetsbältet tecken för att stänga av för att flytta från din plats. i alla fall, på ett tåg du flyttar ner gångarna, gripa tag i en bit eller kaffe, och ser världen gå förbi. A naturskön tågresa kan även vara en semester. De flesta europeiska tåg erbjuder också gratis WiFi - något som inte kan ännu sägas om alla flygbolag.

Tågresor kan du också resa bekvämt med älskade husdjur. många husdjur är inte lämpade för flygresor på grund av hälsoskäl, ålder, eller ras.

passagerare på Europeiska tåg kan ta hundar, katter, och andra små djur med dem och oftast utan extra kostnader!

Med alla dessa faktorer i beaktande, Det är lätt att se hur tåg blir alltmer dominerande idag. Plan är bekvämt att få dig att länder miles away. i alla fall, om du reser runt i Europa eller andra områden med utmärkta tågtransporter, tåg är mer effektiv och bekväm transport.

Frankfurt till Salzburg Tåg

Berlin till Salzburg Tåg

Köln till Salzburg Tåg

Dresden till Salzburg Tåg

 

bekvämligheten av tågresor

 

Så nu när vi avslutade vinnaren i tågresor kontra plan resor, För att hitta Bästa tåg biljettpriser i Europa, besök Rädda ett tåg.

För mer information, Följ Spara ett tåg på Facebook, Instagram konto, och Twitter konton.

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftrain-travel-versus-plane-travel%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)