Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 31/07/2020)

Frankrike är hem för tusentals attraktioner. Från ikoniska Eiffeltornet i Paris med stenstränder i Nice, landet oändliga saker att göra. Men om du besöker på en snacka, eller om du redan har checkat ut från hotellet och ditt tåg inte lämna i timmar? I stället för dragande ditt bagage hela olika städer, hitta dig själv en vänster bagage plats runt Frankrike att lämna ditt bagage och njuta av your dag börda fritt.

Som vi har sagt, landet är fylld med platser för att lämna ditt bagage, men räkna ut vilken är bäst för dig beror på din situation.

 

Vänster bagage Platser på flygplatser

Om du besöker en stad på en snacka, du har gott om alternativ för att lagra dina väskor. Paris har två största flygplatserna, Charles de Gaulle (CDG) och Paris Orly (ORY), och båda erbjuder bagageförvaring inom terminalen. De flesta huvud flygbolag flyger till Charles De Gaulle, särskilt för transatlantiska flygningar, medan låg lågprisbolag tenderar att flyga till Paris Orly. Oavsett din flygplats, du kan plocka upp dina väskor efter flygning och släppa dem ordentligt innan till staden.

På Charles de Gaulle, du hittar skåp nära tågstationen, vilket gör det särskilt. Förvaring är tillgängligt från 06:00 till 21:30, så se till att komma tillbaka innan plats stänger.

Paris Orly är en liknande situation, med vänster bagage alternativ nära tågstation. Priserna varierar beroende på flera faktorer, inklusive bitar vänster och storlek, även om det är rimligt övergripande. Timmar är desamma som CDG, från 06:00 till 21:30, så om du vill lämna ditt bagage över natten att du kommer i tid.

Andra flygplatser i Frankrike fungerar på samma sätt, med bagage alternativ på de flesta flygplatser, inklusive Nice, Lyon, och Marseille. Kontrollera din lokala flygplatsen för alternativ lagring och priser.

Marseille till Lyon Tåg

Paris till Lyon med tåg

Lyon till Paris Tåg

Lyon till Avignon Tåg

left luggage locations in France at airports

 

Vänster bagage Platser At Tågstationer

Stationerna i Paris

Om du istället transiteras genom en järnvägsstation, du presenteras med en uppsjö av alternativ. inom Paris, Norra stationen, Gare de l'Est, Lyon station, Montparnasse station, och Gare de Marne la Vallee Chessy all erbjudande vänster bagage alternativ, med många olika företag tävlar om att erbjuda sina tjänster.

Priserna för dessa tjänster varierar, med en fast avgift för första 24 timmar, och en maximal lagringstid av 72 timmar. Priserna är som följer: litet skåp € 5,50; medel locker € 7,50; stor locker € 9.50. Varje ytterligare 24 timmarsperiod är € 5.

Timmar och platser också variera beroende på stationen:

  • För ankomster från öst: Gare de l'Est Nivå -1 Hall Central mittemot toaletter från 06:00 till 23:45 dagligen
  • För ankomster från South: Lyon station Hall 3, avfarten mot rue de Bercy 06:15 till 22:00 dagligen
  • Beläget på vänstra stranden: Montparnasse station Nivå ett 07:00 till 23:00 dagligen
  • Den största i Paris: Norra stationen Nivå -1, bredvid biluthyrning, på taxi utträde ur 06:15 till 23:15 dagligen
  • De rubrik till Disneyland: Stationen Marne la Vallee Chessy: Nivå 1 – 07:00 till 23:00 dagligen

 

 

Stationer inom Frankrike

I resten av landet, många tågstationer erbjuder vänster bagage och en bekväm metod för att lagra dina varor. Detta är särskilt bra för resenärer på en Eurail resa, som väljer att natten på tåg åkning i stället för hotell. Kontrollera lokala listor för din tågstationen för att ta reda på vad bagage alternativ de erbjuder. Eftersom landet är ett utmärkt alternativ för Resa med tåg, med hundratals linjer som förbinder alla större städer, Du kan hitta kvar bagage platser över hela Frankrike.

Priserna är i allmänhet rimliga och timmar för bagage kan variera från 24 timmars tillgång till tidiga stängningar. Tågstationer presenterar också ett utmärkt alternativ för resenärer, som resor via tåg kräver betydligt färre restriktioner än plan. Du kan komma bara några minuter innan tåget avgår (i stället för timmar, vilja på flygplatsen), och ta dina väskor innan hoppande på tåg, så att du kan maximera din tid i staden.

Paris till Rouen Tåg

Rouen till Paris Tåg

Paris till Calais Tåg

Rouen till Calais Tåg

left luggage locations in France at train stations

 

Vänster bagage platser runt om i staden

hotellgäster

Om du har redan besökt en stad för ett par dagar och är just nu checka ut, du kan vara i tur. Många europeiska hotell erbjuder gratis bagageförvaring om du är gäst, och du kan återvända när som helst för att hämta dina väskor. Samma sak gäller för andra homestay alternativ, såsom Airbnb. Fråga din värd om de är villiga att hålla dina väskor medan du utforska staden.

Annat, de flesta städer erbjuder vänster bagage alternativ runt stan, speciellt nära stora turistattraktioner. Det finns några oberoende tjänster, men även flera stora företag som finns i stora delar av Frankrike.

Privata tjänster

  • Stasher: Stasher är en bagageförvaring som ansluter resenärer med affärer och hotell som erbjuder lagringstjänster. Den finns i de flesta större franska städer och tillåter online bokning, vilket gör det mycket bekvämt. Dess hemsida är också mycket funktionell och visar plats timmar, priser, och recensioner av varje plats så att resenärerna kan lita på deras bagage kommer att lagras på ett säkert sätt.
  • ः Olibg: Holibag är ett annat stort företag finns i hela Frankrike. I likhet med Stasher, platsen ansluter kunder med företag såsom restauranger, hotell, och butiker som erbjuder bagageförvaring. Med hundratals olika alternativ, du nästan garanterat att hitta en plats att släppa dina väskor, så att du kan njuta av din dag.
  • Nannybag: Om du vistas i Paris, din bästa insats är Nannybag. Den största lagringstjänst i staden, Nanny väska hundratals platser och 24 timmars tillgång för de extra sena nätter. Priserna är en platt € 6 per påse för den första dagen och € 4 därefter. En av de bästa sakerna med Nannybag är att det garanterar säkerheten för väskan med sin egen försäkring, Vilket innebär att du har total sinnesfrid.

Amsterdam till Paris Tåg

London till Paris Tåg

Rotterdam till Paris Tåg

Bryssel till Paris Tåg

Eiffel tower at sunset

Slutsats

Det finns många orsaker till att du vill lämna väskan säkert lagrade, oavsett om du besöker en stad på en dagsutflykt eller maximera din tid innan en natten tåg. Flygplatser är ett utmärkt alternativ för layovers, medan tågstationer erbjuder några av de bästa valen runt om i landet. Annat, privata tjänster som förbinder resenärer till företag gör släppa dina väskor bekvämt och enkelt. Hur som helst, se till att göra dina läxor på tillgängliga alternativ, priser, och lagrings timmar så att du kan hitta de bästa vänster bagage platser i Frankrike för dig.

La Rochelle till Nantes Tåg

Toulouse till La Rochelle Tåg

Bordeaux till La Rochelle Tåg

Paris till La Rochelle Tåg

 

Hittat vår artikel “Var kan jag hitta förlorat bagage platser i Frankrike?” hjälpsam? bok med Rädda ett tåg dig och börja resan franska tågbiljetter!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “Var kan jag hitta förlorat bagage platser i Frankrike?” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/best-cafes-europe/?lang=sv Deen- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)