Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 28/01/2022)

Livet handlar om resa snarare än den destination, och i fallet med dessa vackraste järnvägsstationer – att säga verkligen är sant. Medan de flesta resenärer närma tågstationer som utgångspunkt för sin resa, du kommer att upptäcka att dessa tågstationer är du kommer att upptäcka att dessa tågstationer är. Så, varför inte ta en titt på tre av Europas vackraste järnvägsstationer?

 

Vackra järnvägsstationer plocka nummer 1 – Strasbourg Gare, Strasbourg, Frankrike

Frankrike Strasbourg järnvägsstation
Frankrike Strasbourg järnvägsstation

 

Nära Frankrike östra gräns med Tyskland, ligger i Strasbourg är Strasbourg tågstationen. Det är den näst största i landet, och utan tvekan den vackraste.

Järnvägsstationen är en modern glasbyggnad på utsidan. Så, när du stiger in, du ser ljuset, luftigt utrymme, och den historiska skönheten i stationen inuti doven. Denna tågstationen har en hel del historia. Den invigdes 1846 och byggas upp på 1883. Den vackra rundade glaselement kommer du att se sattes in 2007 för att skydda den ikoniska stationen.

Vad tycker du om det? Är Strasbourg värt ett besök?

Paris till Strasbourg Tåg

Luxemburg till Strasbourg Tåg

Nancy till Strasbourg Tåg

Basel till Strasbourg Tåg

 

Antwerp Central Station, Antwerpen, Belgien

Belgien Antwerpen vacker järnvägsstationer
Belgien Antwerpen järnvägsstation

 

Ordet Grand inte ens börja beskriva Antwerpen centralstationen. Det neo-barocka underverket verkar mer som en katedral än ett resecentrum. Tågstationen har också ett stort väntrum av marmor och sten, har en enorm klocka, och är täckt med en stor kupol.

Denna belgiska skönhet byggdes på begäran av kung Leopold II och är med oss ​​för över 110 år. Den är värd nu pendeltåg, intercitytåg, och Thalys höghastighetståg. Detta är definitivt en du inte vill missa!

Många anser Antwerpen järnvägsstationen för att vara den vackraste järnvägsstationen av dem alla.

Bryssel till Antwerpen Tåg

Amsterdam till Antwerpen Tåg

Lille till Antwerpen Tåg

Paris till Antwerpen Tåg

 

Järnvägsstationen Sao Bento, Porto, Portugal

Portugal Porto järnvägsstation
Portugal Porto järnvägsstation

 

Detta centralstationen är helt enkelt underbara och var ursprungligen Sao Bento de Ave-Maria Convent och utifrån, resenärer kommer att se att byggnaden har en vacker parisisk stil sten fasad.

Interiören är den verkliga priset om! Det finns 20,000 brickor som berättar historier från portugisiska historikeroch, som slaget vid Valdevez och erövringen av Ceuta. Artist Jorge Colaço målade plattorna för 14 år och väggmålningar blev klar i 1916. Du vill inte missa detta konstverk eller ditt tåg! du kommer att upptäcka att dessa tågstationer är

 

Har du besökt någon av dessa vackra järnvägsstationer? Twittra oss dina bilder @SaveATrain Redo att boka ditt nästa äventyr? besök då www.saveatrain.com

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Feuropes-most-beautiful-railway-stations%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)