Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 24/04/2020)

Den whooshing ljudet av ett tåg drar in i en station, och möjligheten att få på och gå någonstans helt oväntat. Kan du komma på något bättre än berömda och historiska tågsträckor?

Tåg är en påminnelse om Golden Age av resor. När folk gick reser i månader i taget och hästar möjligen inblandade. Resor var inte om omedelbar tillfredsställelse och endast ser fram till destinationen.

Nej, resa innebar att njuta av resan. Packning i stammar, och eventuellt en kompass och flera bra kartor. Travel innebar att gå till en plats där du visste ingen, där även luften kändes konstigt och ditt brev hem kan bara komma efter hemkomsten.

I en hyllning till den mest tillfredsställande transport, Spara A Train ger dig en lista över kända och historiska tågsträckor du bör ta in 2019!

 

Famous and Historical Train Routes

 

London till Venedig på Orientexpressen – Den längsta berömda och historiska tågsträckor

Detta kommer definitivt dubbelt upp som en historisk tidpunkt! Detta är kanske den mest kända och historiska tågsträckor och en romantiska tåg rutt i världen. Den avgår från Paris på väg till den bysantinska staden Istanbul. Du kan genom en vanlig biljett från SaveATrain att resa denna väg, eller välja den mer glamorös alternativ och hoppa på Orient Express. Den intriger av denna lyx tåg ökänt inspirerad Agatha Christie. Nuförtiden är det inte längre i drift i sin ursprungliga form men dess ande lever vidare i Belmond Venedig-Simplon Orient Express. Det finns två tåg, faktiskt, en med vagnar med anor från 1920-talet och 30-talet och den andra är en historisk brittisk Pullman tåg.

Den nya rutten slingrar sig från london till Venedig, ibland inklusive övriga destinationer i Europa, och en gång om året original Paris-Istanbul resa i augusti.

Milan till Venedig tågbiljetter

Florens till Venedig tågbiljetter

Bologna till Venedig tågbiljetter

Rom till Venedig tågbiljetter

 

Hamburg till Köpenhamn

Du borde resa på tåget som kan transporteras på en färja. Detta är säkerligen en av de berömda och historiska tågsträckor du bör ta in 2019!

Så, vad som händer när du kommer till färjan? Lyckligtvis tågresenärer har möjlighet att kliva av tåget och njuta av landskapet en gång ombord på färjan. Du korsa Östersjön i 45 minuter. Hela tågresa varar 4 timmar och 45 minuter. Köpenhamn med sin öppna-faced råg smörgåsar och otroligt estetisk design är en rimlig tågbiljett från livliga Hamburg, Tyskland att du kan naturligtvis, köp från oss, du kommer att ha en knapp i slutet av detta blogginlägg.

Hamburg till Köpenhamn Tåg

Hannover till Köpenhamn Tåg

Berlin till Köpenhamn Tåg

 

Glacier Express - Schweiz

Ansluta två av Schweiz mest natursköna berg orter, Zermatt och St Moritz, Glacier Express är det mest avkopplande sätt att njuta av den fantastiska naturen i de schweiziska alperna. Varför har valt detta som en av de mest kända och historiska tågsträckor du bör ta in 2019?

Reser österut från Zermatt, dagen lång resa covers 91 tunnlar och 291 broar eftersom det rullar förbi södra Schweiz alpina ängar, ren fjällsjöar, och bildsköna byar. Höjdpunkter i resan ingår Oberalp Pass, den högsta punkten på resan till 6706 fötter. En annan är den berömda Landwasser viadukten - en magnifik sex-bågstrukturen stående 200 fötter och kastar sig in i en tunnel skär rakt in i bergssidan.

Zürich till Zermatt Tåg

Geneve till Zermatt Tåg

Interlaken till Zermatt Tåg

Luzern till Zermatt tågbiljetter

 

 

West Highland Linje, Glasgow till Mallaig - Skottland

Just nu beroende av TV-serien Främling, som fokuserar på gamla skolan Skottland Highlanders. Så det är inte konstigt att detta är på listan över kända och historiska tågsträckor. West Highland Line är ett utmärkt sätt att uppleva landets vilda, västkusten. När tåget lämnar Glasgow - Skottlands största stad - det urbana landskapet dukar snabbt located dalgångar och lugna sjöar. Rubrik norrut, West Highland Banan passerar genom fjärrvildmarken i Rannoch Moor. Den passerar sedan tornar Ben Nevis, röra i Fort William. Omkopplingsriktningen och rör sig västerut, tåget korsar Glenfinnan viadukt (med i Harry Potter-film serier) innan de kommer till den livliga hamnen i Mallaig.

Amsterdam till London tågbiljetter

Lyon till London Train biljetter

Tågbiljetter från Paris till London

Tågbiljetter från Bryssel till London

 

Kända och historiska tågsträckor i England

tågresor passagerar var en av de stora brittiska bidragen från viktorianska eran. I 20-talet, järnvägen entusiasm och järnvägshobby verkar ha frodats nästan lika snabbt som järnvägarna själva. Historiska ånga tåg, särskild natursköna resor, och smalspåriga järnvägar har återställts. Här, hittar du några av de bästa ångtåg och arv järnvägstransporter. Hitta dem i West Country län Cornwall, Devon, Somerset, och Dorset.

Som många av dessa tåg återställs ångtåg, Spara A Train ger inte biljetter på dem. i alla fall, vi ger den bästa pris för att komma till och från Storbritannien.

 

 

Vill du uppleva Kända och historiska tågsträckor?

Huvud på över till Rädda ett tåg och boka din biljett i 3 minuter.

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss en kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ffamous-historical-train-routes%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)