Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 24/04/2020)

Inte långt efter tunneln under Engelska kanalen så många kallar Eurostar tunneln öppnades 1994, det dubbades en av de sju underverk i den moderna världen. Enligt American Society of Civil Engineers, denna titel var välförtjänt. Det sätter tunneln under Engelska kanalen mellan arkitektoniska underverk som Empire State Building och CN Tower.

Eurostar Tunneln är verkligen ett under och en massiv prestation av konstruktion. Men varför är det så viktigt för Europa? Vad var dess inverkan, och vilka städer kan resenärerna når genom att använda det? Låt oss ta en närmare titt på tunneln under Engelska kanalen betydelse:

 

Historien om Eurostar Tunnel

Map of the Construction of the Channel Tunnel

 

Även om byggandet av tunneln under Engelska kanalen startade 1988, det betyder inte att idén var ny. Även Napoleon lekte med tanken på ansluta England och Frankrike via en tunnel. Före honom, Fransk ingenjör Albert Mathieu-Favier först föreslogs en sådan tunnel i 1802. Hans koncept ingår en konstgjord ö på vägen, som en häst förändrande station. i alla fall, de flesta planer övergavs förrän efter andra världskriget.

I 1987, parlament Storbritannien och Frankrike slutligen kommit överens om att bygga tunneln under Engelska kanalen. Projektet omfattade byggandet av tre tunnlar - två för järnvägstrafiken och en som en servicetunnel. Utvecklingen tog sex år, $7.2 miljard, elva Boring maskiner, och 13,000 arbetare. Dess kostnad motsvarar dagens $12 miljard.

Amsterdam till London Tåg

Rotterdam till London Tåg

Paris till London Tåg

Bryssel till London Tåg

 

Kanaltunneln Fakta

Kanaltunneln är 31.35 miles långa, med en undervattens sektion av 23.5 mil. Det är den mest omfattande undersektion i världen som kör 250 ft under havsbotten vid sin lägsta punkt. Tunnel ansluter Folkestone i England med Coquelles, Pas-de-Calais i Frankrike. Den går under Engelska kanalen vid Dover.

Vad gör tunneln under Engelska kanalen speciellt är att det är den enda kontakten Storbritannien och det europeiska fastlandet. Och med höghastighetståg finns idag, dess en av de snabbaste sätten att resa från Storbritannien till det europeiska fastlandet.

Effekterna av öppna tunneln under Engelska kanalen

London St. Pancras hall

 

Eurostar Tunneln har spelat en enorm roll för att göra järnvägen Anpassat igen. De uppskattar särskilt den i Storbritannien, eftersom det gjorde det möjligt att resa till Europa utan flygande. Det hjälper resenärer att minska kostnaderna för resor, liksom deras koldioxidavtryck. Eurostar uppskattar att resa från London till Paris med tåg avger 90% mindre växthusgaser utsläpp än att ta planet.

Den bästa delen om tunneln under Engelska kanalen är dess anslutning till större Europeiska järnvägsnäten. Använder det, du kan komma till de flesta större europeiska städer från Storbritannien. Och låt oss inte glömma det är också möjligt att nå Storbritanniens större städer som london utan att flyga. Det är en prisvärd, snabbt och säkert sätt att resa.

London till Bryssel Tåg

London till Paris Tåg

London till Lyon Highsped Train

London till Amsterdam Tåg

 

 

Om tunneln under Engelska kanalen fascinerar dig, ta en rida genom det! Resan kanske inte scenic, men sitt överklagande ligger i dess bekvämlighet. Om du behöver för att resa till eller från en stad i Storbritannien, boka tågbiljetter i dag!

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fchannel-tunnel-europe%2F%3Flang%3Dsv– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)