Време за четене: 3 минути
(Последната актуализация на: 24/04/2020)

Малко след тунела под Ламанша, тъй като много наричаме Eurostar тунела открит през 1994, той е наречен един от седемте чудеса на съвременния свят. Според Американската асоциация на строителните инженери, че заглавието е заслужена. Тя сложи тунела под Ламанша сред архитектурни чудеса като Емпайър Стейт Билдинг и КН кула на.

В Eurostar тунела със сигурност е чудно и масивна подвиг на строителство. Но защо е толкова важно за Европа? Какво е въздействието му, и която градовете могат пътуващите да достигнат чрез използването й? Нека да разгледаме по-подробно значението на тунела под Ламанша:

 

История на тунела Eurostar

Map of the Construction of the Channel Tunnel

 

Въпреки че изграждането на тунела под Ламанша започна през 1988, това не означава, че идеята беше нов. Дори Наполеон поигра с идеята за свързващ Англия и Франция чрез тунел. Преди него, Френски инженер Алберт Mathieu-Favier предложен за първи път такъв тунел в 1802. Неговата концепция включва изкуствен остров по протежение на пътя, като кон-смяна станция. въпреки това, повечето планове бяха изоставени едва след Втората световна война.

В 1987, парламентите на Великобритания и Франция най-накрая се споразумяха за изграждане на тунела под Ламанша. Проектът включва изграждането на три тунела - два за железопътния трафик и един тунел като услуга. Развитието отне шест години, $7.2 милиард, единадесет Машини свредлилни, и 13,000 работници. Нейната цена е еквивалентна на днешната $12 милиард.

Амстердам до Лондон Влаковете

Ротердам до Лондон Влаковете

Париж до Лондон Влаковете

Брюксел до Лондон Влаковете

 

Тунела под Ламанша Факти

В тунела под Ламанша е 31.35 дълги мили, с подводен участък от 23.5 мили. Това е най-широката част подводен в света, която работи 250 фута под морското дъно в най-ниската си точка. свързва тунелни Фолкстоун в Англия с Coquelles, Па дьо Кале в Франция. Той работи под Ламанша в пролива Dover.

Това, което прави тунела под Ламанша специален е, че той е единственият конектора Великобритания и континентална Европа. И със високоскоростни влакове на разположение днес, е един от най-бързите начини да пътуват от Великобритания до континенталната част на Европа.

Влиянието на отваряне на тунела под Ламанша

London St. Pancras hall

 

В Eurostar тунела е изиграл огромна роля в превръщането на ж.п. пътуват достъпен още веднъж. Те най-вече го оценявам във Великобритания, тъй като тя дава възможност да се пътува до Европа, без да летене. Тя помага на пътниците да намалят разходите за пътуване, както и техните въглероден отпечатък. Eurostar изчислява, че пътува от Лондон до Париж с влак, генерира 90% по-малко парникови газове вредни емисии в сравнение със самолет.

Най-добрата част за тунела под Ламанша е неговата връзка с основен Европейски железопътни мрежи. Чрез нея, можете да получите на най-големите европейски градове от Великобритания. И нека не забравяме, че е възможно да се достигне до по-големите градове на Великобритания като Лондон без летене. Това е един достъпен, бърз и сигурен начин за пътуване.

Лондон до Брюксел Влаковете

Лондон до Париж Влаковете

Влак от Лондон до Лион Highsped

Лондон до Амстердам Влаковете

 

 

Ако тунела под Ламанша ви очарова, отнеме езда през него! Пътуването може да не е живописна, но жалбата му се крие в нейното удобство. Ако се налага да пътуват до или от един град в Обединеното кралство, Резервирайте вашите билети за влак днес!

 

 

Искате ли да вградите нашия блог пост на вашия сайт, можете или да вземе нашите снимки и текст и просто да ни даде кредит с връзка към тази публикация в блога, или натиснете тук: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fchannel-tunnel-europe%2F%3Flang%3Dbg– (Превъртете надолу малко, за да видите код за вграждане)

  • Ако искате да бъде мил на потребителите си, можете да ги насочва директно в нашите страници за търсене. В тази връзка, ще намерите най-популярните ни влакови маршрути – https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml. Вътре имате нашите линкове за английските целеви страници, но ние също имаме https://www.saveatrain.com/ja_routes_sitemap.xml и можете да промените / йа да / де или / ИТ и повече езици.