Čas branja: 3 minut
(Zadnja posodobitev: 24/04/2020)

Ne dolgo po tem, ko predor pod Rokavskim prelivom kar imenujemo odprt Eurostar predor v 1994, je bil poimenovan eden od sedmih čudes sodobnega sveta. Po podatkih American Society of Civil Engineers, ta naziv je zaslužen. Je dal predor pod Rokavskim prelivom med arhitekturne čudeže kot je Empire State Building in CN Tower.

Eurostar predor gotovo je čudno in ogromen podvig izgradnje. Toda zakaj je tako pomembno za Evropo? Kakšen je bil njen vpliv, in ki lahko mesta potniki doseže tako, da ga s pomočjo? Pa si podrobneje oglejte predor pod Rokavskim prelivom pomena:

 

Zgodovina Eurostar predora

Map of the Construction of the Channel Tunnel

 

Čeprav je gradnja predora pod Rokavskim prelivom je začel leta 1988, to ne pomeni, da je bila ideja nova. Tudi Napoleon poigravali z idejo povezuje Anglijo in Francijo preko tunela. pred njim, Francoski inženir Albert Mathieu-Favier najprej predlagal tak predor v 1802. Njegov koncept vključen umetni otok na poti, kot konjske spreminjanja postajo. Vendar, Večina načrtov so opustili šele po drugi svetovni vojni.

leta 1987, parlamentom v Veliki Britaniji in Franciji, na koncu dogovorili, da graditi predor pod Rokavskim prelivom. Projekt je vključeval gradnjo treh predorov - dva za železniški promet in eno kot tunel storitev. Razvoj je šest let, $7.2 milijard, enajst vrtalni stroji, in 13,000 delavci. Njena cena je enaka današnji $12 milijard.

Amsterdam za London vlakih

Rotterdam za London vlakih

Pariz za London vlakih

Bruselj v Londonu vlakih

 

Channel Tunnel Dejstva

Predor pod Rokavskim prelivom, je 31.35 milj dolgi, podvodnega odseka 23.5 milje. To je najbolj obsežno poglavje podmorski na svetu, ki poteka 250 ft pod morsko dno na najnižji točki. V povezuje tunela Folkestone v Angliji z Coquelles, Pas-de-Calais v Francija. Teče pod Rokavskim prelivom na ožine Dover.

Kaj naredi predor pod Rokavskim prelivom posebnega je, da je edini priključek Velike Britanije in celinsko Evropo. in z hitri vlaki danes na voljo, je eden od najhitrejših načinov za potovanje iz Velike Britanije na celinsko Evropo.

Vpliv Odpiranje predor pod Rokavskim prelivom

London St. Pancras hall

 

Eurostar Predor je igral veliko vlogo pri oblikovanju železnico potovanje dostopno ponovno. So posebej cenil, v Veliki Britaniji, saj je bilo mogoče potovati v Evropo brez plujejo. Pomaga potniki zmanjšati stroške potovanja, kot tudi njihove ogljikov odtis. Eurostar ocenjuje, da potujejo iz Londona v Pariz z železnico oddaja 90% manj toplogrednih plinov emisije kot pri letalo.

Najboljši del o predoru pod Rokavskim prelivom je njegova povezava z glavnimi Evropska železniška omrežja. Uporaba je, lahko dobite na večini večjih evropskih mestih iz Velike Britanije. In ne pozabimo, da je prav tako mogoče doseči večjih mestih v Veliki Britaniji kot London ne plujejo. To je cenovno, hiter in varen način potovanja.

London, da Bruselj vlakih

London, da Paris vlakih

Vlak iz Londona v Lyon Highsped Train

London na Amsterdam vlakih

 

 

Če vas predor pod Rokavskim prelivom navdušuje, traja vožnja skozi! Potovanje morda ne bo scenic, vendar je njegova pritožba na njegovo željo. Če potrebujete za potovanje v ali iz mesta v Veliki Britaniji, Rezervirajte svoje karte za vlak danes!

 

 

Ali želite našo objavo v blogu vdelati na svoje spletno mesto, lahko bodisi sprejme naše fotografije in besedila in samo nam kredit s povezavo na ta blog post, ali pa kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fchannel-tunnel-europe%2F%3Flang%3Dsl– (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)