Čas branja: 3 minut
(Zadnja posodobitev: 21/02/2021)

EU je predlagala, da v vlake vlaga več kot 100 milijard EUR, da bi spodbudila potovanja po Evropi, Ta naložba bo združeval z javnim in zasebnim financiranjem. skupaj, skupna investicija bo presegla 4,5 milijarde €. Investicija bo prek financiranja skupine, imenovane Povezovanje Evrope Sklad. V kratkem, financiranje bo od nekaj skupin. Te skupine vključujejo nacionalni, zasebno, in investicijske banke.

Financiranje bo pomagal nadgraditi evropsko potovanje železniško omrežje. tudi, investicija bo pomagal razviti alternativne možnosti za gorivo za vlake. Poleg tega, financiranje bo utrla pot prevoz brez emisij.

 

Evropska potovalna Projekti

Projekti se bodo osredotočali na osrednjo mrežo evropskih potovanj. 719,5 milijona evrov je za Evropsko železniško omrežje. 99,6 milijona evrov je namenjenih posodobitvi cestnega prometa. tudi, 78,9 milijona evrov je namenjenih razvoju pristanišč. In 44,7 milijona evrov je za celinske plovne poti.

Vodilne pobude, da bodo sredstva pokrivajo vključuje;

  1. povečanje hitrost vlakov med Dansko in Nemčija.
  2. Nadgradnja železniške proge v Sloveniji
  3. Železniški predor med Italijo in Francijo
  4. dodajanje 340 polnilne postaje zaradi električnega avtomobili
  5. Prilagajanje plovne poti zaradi tovorni promet

Köln za kopenhagenskih vlakih

Dresden, da kopenhagenskih vlakih

Nürnberg, da kopenhagenskih vlakih

 

Dodatna sredstva EU za vlake v višini 37 milijard EUR za evropska potovanja

Po mnenju nekaterih viri, Evropa je v železniško industrijo vložila dodatnih 37 milijard EUR. Ta znesek bo več ljudem delovna mesta in dohodek. Evropsko železniško omrežje je posledica povečanja zmogljivosti in trajnosti. Tu je nekaj projektov, za katere je porabljenih 37 milijard EUR;

Dusseldorf, da Hamburg vlakih

Bonn, da Berlin vlakih

Heidelberg, da Munchen vlakih

 

 

1. Baznega predora Gotthard

Medtem ko je ta predor 17 let, za evropska potovanja se je odprl šele leta 2016. Ker je od alpske gore, je vzelo 2,400 delavci za vrtanje skozi. dolžina predora je skoraj 57 KM, zaradi česar je največji predor na svetu. Zaradi velikosti predora, cena je bila € 11 milijard.

Ta tunel povezuje Severna Italija z južne Nemčije, ki sta pomembni države v Evropski potovalni ekosistem. V prihodnosti, 240 tovorni vlaki bodo to uporabili predor. Zaradi predora, za tovor bo nadomestil več 2 milijon voženj na leto. Tovornjaki morali voziti na goro in čakati na cestninskih čakalne vrste. Kot rezultat, za tovor, ki bo potoval nemoteno 160 KM na uro bodo imeli prednost.

Trento na jezero Garda Peschiera vlakih

Bolzano Bozen na Gardsko jezero Peschiera vlakih

Bologna na jezero Garda Peschiera vlakih

Benetke Gardsko jezero Peschiera vlakih

 

2. Fehmarn Belt Link

Ta fiksna tunel povezava bo najdaljši potopi predor na svetu. Predor bo povezoval Dansko z nemškim otokom Fehmarn. Skupni stroški tega povezovalnega predora znašajo 7 milijard evrov. Ta povezava bo cut potovanje z vlakom čas med Stockholm in Hamburg, ki jih 2 ure. Tovorni industrija med Nemčijo, Danska, in Švedska so pridobili močno iz te povezave, to bo zagotovo okrepilo evropska potovanja.

Stuttgart za Hamburg vlakih

Antwerpen, da Hamburg vlakih

Leipzig za Hamburg vlakih

Bonn, da Hamburg vlakih

 

3. Evropska potovalna železniška omrežna povezava projekta VDE 8

VDE 8 je verjetno največja železniška gradbišča v Nemčiji. Projekt izboljšuje promet po vsej Nemčiji. Zaradi svoje velikosti in tehnologija VDE 8 linija med Berlinom in München stane 10 milijard evrov.

Dusseldorf, da Munchen vlakih

Dresden v München vlakih

Nürnberg v München vlakih

Bonn, da Munchen vlakih

 

rezervacije vstopnic v 3 minut

Vozovnice vlak v za evropsko potovanje? Zakaj ne bi 3 minut na naši spletni strani, da bi našli najcenejše vozovnice za proge. Prijava v našo spletno stran zdaj Knjiga vlaki. Vstopnice se lahko plačujejo na več načinov, vključno idealna in kreditne kartice.

 

Ali želite, da bi vgradili svoj blog post na vaši strani, nato kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Feu-invest-1-billion-euros-european-travel%2F%3Flang%3Dsl – (Pomaknite se navzdol da vidite Vlagati zakoniku)