Čas branja: 3 minut
(Zadnja posodobitev: 18/02/2021)

Nova železniška linija je začela, zajema Azerbajdžan, puran, in Gruzijo. Linija zajema več 820 Kilometri in prilagaja tovorov poleg potniški vlaki. Prvič, linija bo najprej povezati Evropo in Kitajsko, medtem ko mimo Rusije. Vlak bo vozil iz azerbajdžanske prestolnice Baku in gruzijske prestolnice Tbilisija do mesta Kars v Turleyju. Poleg tega, To bo zmanjšati potovanje čas med evropsko železniško infrastrukturo in Kitajska železnica. Predsedniki Azerbajdžana, puran, in Gruzijo, kot tudi predstavniki Evropske unije, udeležil odprtja nove železniške linije.

 

Podrobnosti o vlaku

Prvič, vlak linija je bila prvotno načrtovana za začetek leta 2010 in nato v 2012. Vendar, zaradi linija ne gre skozi Armenijo, sta ZDA in EU ni finančno prispeva, in to je povzročilo zamudo. Poleg tega, linija gre skozi države, ki so prej imele svoje meje zaprta med seboj (sega do Sovjetska zveza).

Drugič, vrstica, ki se imenuje "Eurasian Bridge', bo povezal gospodarstva držav, da prehaja skozi. kitajski blago, ki se prevaža iz Kitajske v Evropo po tej progi v manj kot 12 dnevi. Poleg tega, the Vlak bo prevoz 5 milijon ton tovora na leto, pri čemer naj bi to število poskočilo na 17 milijonov čez čas. Poleg tega, To bo v pristanišče orodje v Azerbajdžanu največjih v Kaspijsko morje regija.

 

bird's eye view of the new port in Alat which will benefit from the new train link

Azerbajdžan je ne razkrije celotne stroške linije pa je znano, da jih je posodila Gruzijo $775 za financiranje gruzijski delu proge.

 

Kazahstan

Kazahstan se je zdaj uveljavil kot novi "Silk Road’ s povečano tovorno dejavnostjo med Evropo in Evropo Kitajska. Zgodovinsko Kazahstan služil kot povezovalni stanju za Evropo, Azija, in Indija. Razlog za to, da se je tovorna dejavnost Kazahstana spet razvila, je, da za toliko zmanjšuje razdaljo med Evropo in Azijo 10,000 kilometrov. Poleg tega, Kazahstan je preživel več $3 milijard na svojih železniških progah. To vključuje $250 milijonov, porabljenih za Khorgos Gateway. Ta prehod omogoča kitajskim vlakom, da svoje blago prenašajo na evropske vlake, s čimer se izognejo potrebi po menjavi proge.

 

Kitajska je zdaj v lasti 49% od Khorgos Gateway, ki je del nove železniške povezave

 

Citati v zvezi z novo vlakovno linijo

Prvič, predsednik Azerbajdžana je komentiral na vlaku

Baku-Tbilisi-Kars železnico je najkrajša in najbolj zanesljiva povezava med Azijo in Evropo

Poleg tega, Evropska unija je komentiral

Odprtje Baku-Tbilisi-Kars je velik korak v prometnih povezav med Evropsko unijo, puran, Gruzija, Azerbajdžan, in Srednja Azija ... vzdolž starodavne Silk Road,

 

Nakup karte za vlak

Ker ste že tu, zakaj ne bi 3 minut, da bi našli najboljše vozovnico za vaš naslednji potovanje? Kjerkoli že si načrtujete potovanje v Evropo vam lahko pomagamo najti vstopnice. Ali ste iskali za prikaz Alpah Švica in Italija ali morda obiščete države, kot je Belgija in Madžarska imamo za vas pokrito. Rezervirajte svoje karte za vlak zdaj. Plačajte za vstopnice, ki uporabljajo vse najbolj znane načine plačila

 

Ali želite, da bi vgradili svoj blog post na vaši strani, nato kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fnew-train-links-asia-europe%2F%3Flang%3Dsl – (Pomaknite se navzdol da vidite Vlagati zakoniku)