Време за четене: 3 минути
(Последната актуализация на: 18/02/2021)

Нов влак стартира, покриваща Азербайджан, Турция, и Грузия. Линията включва над 820 Километри и побира товари в допълнение към пътнически влакове. Първо, линията ще бъдат първите, които се свързват Европа и Китай, като същевременно заобикаляйки Русия. Влакът ще работи от столицата на Азербайджан Баку и грузинската столица Тбилиси до град Карс в Търли. Освен това, Това ще намали времето за пътуване между европейската железопътна инфраструктура и Китайска железница. Президентите на Азербайджан, Турция, и Грузия, както и представители на Европейския съюз, присъства на откриването на новата жп линия.

 

Подробности за влак

Първо, линията на влака Първоначално беше планирано да започне през 2010 и след това в 2012. въпреки това, се дължи на линията не минаваща през Армения, САЩ и ЕС не са финансово допринася и това доведе до закъснение. В допълнение, линията преминава през страни, които преди са имали своите граници затворен един до друг (датиращи от съветски съюз).

на второ място, линията, която носи името на "Евразия Bridge', ще се свърже икономиките на страните, тя преминава през. Китайски се транспортират стоки от Китай до Европа по тази линия в по-малко 12 дни. Освен това, на влак ще транспортира 5 милион тона товари годишно с този номер се очаква да скочи до 17 милиона с течение на времето. Допълнително, това ще направи пристанище инструмент в Азербайджан най-големите в Каспийско море област.

 

bird's eye view of the new port in Alat which will benefit from the new train link

Азербайджан не разкрива пълната стойност на линията обаче е известно, че те бяха Грузия $775 за финансиране на грузински част на линията.

 

Казахстан

Казахстан вече се утвърди като нов "път на коприната’ с повишената си товарна дейност между Европа и Китай. Исторически Казахстан служи като свързващ състояние за Европа, Азия, и Индия. Причината, поради която казахстанската товарна дейност се възражда, е, че намалява разстоянието между Европа и Азия 10,000 km. Освен това, Казахстан е похарчил над $3 милиарда на своите железопътни линии. Това включва $250 милиона, прекарано в Портата на Хоргос. Този шлюз позволява на китайските влакове да прехвърлят стоките си към европейските влакове, избягвайки необходимостта от промяна на линиите.

 

Китай вече притежава 49% на Khorgos Gateway, която е част от новата жп връзката

 

Цитати по отношение на новия влак линия

Първо, Президентът на Азербайджан, коментира във влака

жп линията Баку-Тбилиси-Карс е най-краткия и най-надеждната връзка между Азия и Европа

Допълнително, на Европейския съюз, коментира

Откриването на жп линията Баку-Тбилиси-Карс е важна стъпка в транспортни връзки, свързваща Европейския съюз, Турция, Грузия, Азербайджан, и Централна Азия ... по протежение на древния Път на коприната,

 

Купи билети за влак

Тъй като вече сте тук, защо да не се 3 минути, за да намерят най-доброто влак билет за следващото си пътуване? Където и да си планират да пътуват в Европа ние можем да Ви помогнем да намерите билети. Независимо дали ви се иска да видите Алпи Швейцария и Италия или може би посети страни като Белгия и Унгария ние сме ви приготвили. Резервирайте си билети за влак сега. Платете за билети, които използват всички най-известни методи на плащане

 

Искате ли да се вгради в блога ни на сайта си, след това кликнете тук: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fnew-train-links-asia-europe%2F%3Flang%3Dbg – (Превъртете надолу, за да видите кода за вграждане)

  • Ако искате да бъде мил на потребителите си, можете да ги насочва директно в нашите страници за търсене. В тази връзка, ще намерите най-популярните ни влакови маршрути – https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml. Вътре имате нашите линкове за английските целеви страници, но ние също имаме https://www.saveatrain.com/ru_routes_sitemap.xml, и можете да промените / RU до / FR / или де и повече езици.