Waktu membaca: 3 minit
(Lepas Kemaskini: 18/02/2021)

Satu barisan kereta api baru telah dilancarkan, meliputi Azerbaijan, Turki, dan Georgia. garis meliputi lebih 820 Kilometer dan menampung muatan sebagai tambahan kepada kereta api penumpang. Pertama, garis akan menjadi yang pertama untuk menyambung Eropah dan China manakala memintas Rusia. Kereta api akan beroperasi dari ibu kota Azerbaijan Baku dan ibu kota Georgia Tbilisi ke bandar Kars di Turley. tambahan pula, Ia akan mengurangkan masa perjalanan antara infrastruktur landasan kereta api Eropah dan Kereta api China. Presiden Azerbaijan, Turki, dan Georgia, serta wakil-wakil Kesatuan Eropah, menghadiri pembukaan laluan kereta api baru.

 

Butir-butir kereta api

Pertama, laluan kereta api yang pada asalnya dirancang untuk dilancarkan pada 2010 dan kemudian masuk 2012. Walau bagaimanapun, disebabkan oleh garis tidak melalui Armenia, kedua-dua Amerika Syarikat dan EU tidak menyumbang dari segi kewangan dan ini menyebabkan kelewatan. Sebagai tambahan, garis melintasi negara-negara yang sebelumnya mempunyai mereka sempadan tertutup antara satu sama lain (bertarikh kembali ke Kesatuan Soviet).

Kedua, garis yang dinamakan 'Eurasian Bridge', akan menyambung ekonomi negara-negara ia melalui. cina barang diangkut dari China ke Eropah di talian ini dalam masa secepat 12 hari. tambahan pula, yang kereta api akan mengangkut 5 juta tan kargo setahun dengan bilangan ini dijangka untuk melompat ke 17 juta dari masa ke masa. tambahan, ini akan menjadikan pelabuhan alat dalam Azerbaijan terbesar di laut Caspian rantau.

 

bird's eye view of the new port in Alat which will benefit from the new train link

Azerbaijan telah tidak didedahkan sepenuhnya kos garis bagaimanapun ia dikenali bahawa mereka dipinjamkan Georgia $775 untuk membiayai sebahagian Georgia barisan.

 

Kazakhstan

Kazakhstan kini telah mengukuhkan kedudukannya sebagai 'Jalan Sutera baru’ dengan peningkatan aktiviti pengangkutan antara Eropah dan China. Dari segi sejarah Kazakhstan berkhidmat sebagai sebuah negara yang menghubungkan untuk Eropah, Asia, dan India. Sebab mengapa aktiviti penghantaran barang Kazakhstan meningkat kerana ia mengurangkan jarak Eropah ke Asia dengan 10,000 kilometer. tambahan pula, Kazakhstan telah membelanjakan lebih $3 bilion pada garis keretapinya. Ini termasuk $250 juta dibelanjakan untuk Gerbang Khorgos. Pintu gerbang ini membolehkan kereta api China memindahkan barang mereka ke kereta api Eropah mengelakkan keperluan menukar garis.

 

China kini memiliki 49% daripada Khorgos Gateway yang merupakan sebahagian daripada link kereta api baru

 

Petikan mengenai laluan kereta api baru

Pertama, Presiden Azerbaijan mengulas di kereta

The Baku-Tbilisi-Kars kereta api adalah pautan yang paling pendek dan paling boleh dipercayai antara Asia dan Eropah

tambahan, Kesatuan Eropah mengulas

Pembukaan keretapi Baku-Tbilisi-Kars merupakan langkah utama dalam saling hubungan pengangkutan yang menghubungkan Kesatuan Eropah, Turki, Georgia, Azerbaijan, dan Asia Tengah ... di sepanjang Jalan Sutera kuno,

 

Membeli tiket kereta api

Oleh kerana anda sudah di sini, mengapa tidak mengambil 3 minit untuk mencari tiket kereta api yang terbaik untuk perjalanan anda yang seterusnya? Dimana saja kamu berada merancang untuk melancong ke Eropah kami boleh membantu anda mencari tiket. Sama ada anda sedang mencari untuk melihat Alps Switzerland dan Itali atau mungkin melawat negara-negara seperti Belgium dan Hungary kami telah mendapat anda dilindungi. Tempah tiket kereta api anda sekarang. Membayar tiket menggunakan semua kaedah pembayaran yang paling dikenali

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami di laman anda, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fnew-train-links-asia-europe%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)