Waktu membaca: 3 minit
(Lepas Kemaskini: 20/08/2021)

Bagi sebuah negara kecil, Belgium mempunyai bahagian yang wajar daripada perjalanan kereta api yang indah dengan banyak pemandangan yang indah untuk melihat. Pantai Belgium adalah cara yang baik untuk berehat dan menikmati cahaya matahari dan 65 kilometer dari pantai, terdapat banyak aktiviti tepi pantai yang menarik untuk memanjakan diri. Ambil rehat sepenuhnya dan menangkap kereta api ke destinasi pilihan anda. Berikut adalah beberapa yang terbaik cuti Beach dengan kereta api di Belgium.

 

Ostend

Sekiranya anda mencari hari yang tepat untuk pergi ke pantai maka ini adalah tempat untuk dikunjungi. Juga dikenali sebagai "City di Laut", Ostend mempunyai lebih 9 kilometer dari pantai berpasir yang indah bersedia untuk berjemur. Terdapat juga sebuah jalan yang besar dan pelbagai muzium, kedai, dan restoran di bandar. daripada 28 jun hingga 31 Ogos setiap tahun Ostend menjadi tuan rumah kepada Arca Pasir Perayaan yang banyak bersenang-senang! hanya dengan kereta api dari Brussels, Ostend adalah sempurna untuk pengalaman pantai-city.

Brussels untuk Trains Ostend

Antwerp untuk Trains Ostend

Amsterdam untuk Trains Ostend

Bruges untuk Trains Ostend

 

percutian pantai dengan kereta api di Belgium, pantai pandangan hadapan

Knokke-Heist

Jika anda menaiki kereta api di Brussels, anda akan mendapati diri anda dalam Knokke-Heist sekitar 50 minit kemudian. Di sini tidak ada hanya satu, tetapi 5 pantai yang indah menunggu untuk anda. Kawasan ini mempunyai sesuatu untuk setiap orang, termasuk a Padang golf, seni galeri, kasino, pusat kebudayaan, dan sebuah cagar alam yang luar biasa dipanggil Zwin. Dengan begitu banyak perkara yang boleh dilakukan ini adalah hari cuti pantai bernilai mengambil.

Brussels untuk Trains Knokke-Heist

Antwerp untuk Trains Knokke-Heist

Amsterdam untuk Trains Knokke-Heist

Bruges untuk Trains Knokke

percutian pantai dengan kereta api di Belgium, pasir pantai

de Haan

Bagi mereka yang sukakan cabaran, De Hann resort adalah pilihan yang hebat. Hanya dengan kereta api dari Brussels, bandar tepi pantai ini menawarkan berhadapan pantai menakjubkan dengan kerusi berjemur dan bahagian peribadi dengan pantai boleh disewa, serta menawan Anglo-Norman kotej gaya dan vila. Ia adalah mungkin untuk menyewa basikal dan kitaran di sepanjang jalan atau jalan laut dan menikmati pemandangan dan udara masin. Untuk pengalaman luar, ini adalah tempat yang paling sesuai.

Ghent untuk Trains Ostend

Charleroi untuk Trains Ostend

Lille untuk Trains Ostend

Liege untuk Trains Ostend

 

 

 

Nieuwpoort

Ini telah menjadi destinasi pantai yang paling dalam Belgium untuk beberapa keriangan keluarga. Terkenal untuk rangkaian meluas sukan air seperti mendayung dan berenang, perjalanan bot, belayar, ikan, kereta gelombang, dan melayari, serta banyak kemudahan rekreasi di sepanjang pantai dan persiaran bebas trafik, Nieuwpoort menawarkan sesuatu untuk semua orang. bandar ini adalah mudah untuk akses dari Brussels dan pendek perjalanan dengan kereta api akan membawa anda ke sana.

Belgium mempunyai pantai yang menakjubkan dan akses mudah ke kereta api menjadikan mendapat di sana semua lebih menyeronokkan dan bebas tekanan! Terdapat destinasi pantai untuk semua orang dan sentiasa sesuatu yang baru untuk mencuba. Apa yang boleh menjadi lebih menyenangkan daripada salah satu daripada percutian pantai dengan kereta api di Belgium?

Ghent untuk Trains De Panne

Charleroi untuk Trains De Panne

Brussels untuk Trains De Panne

Liege untuk Trains De Panne

 

 

Beach Holidays Dengan Kereta Api Di Belgium Ringkasan

Pergi ke Saveatrain.com untuk menyemak semua kereta api tambang eksklusif kami dan mula merancang pengembaraan seterusnya!

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami di laman anda, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbeach-holidays-by-train-in-belgium%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)