Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 20/08/2021)

För ett litet land, Belgien har sin beskärda del av utsökta tågresor med många en underbar syn att se. Den belgiska kusten är ett bra sätt att slappna av och njuta av solen och 65 kilometer kust, Det finns många spännande havet aktiviteter att ägna sig åt. Ta en total paus och ta ett tåg till din destination val. Här är några av de bästa semester Beach med tåg i Belgien.

 

Oostende

Om du letar efter den perfekta dagen att åka till stranden är det här platsen att besöka. Även känd som ”City på havet”, Ostend har över 9 kilometer av vackra sandstränder redo för solbad. Det finns också en stor strandpromenad och en rad museer, butiker, och restauranger i staden. Från 28 juni till 31 Augusti varje år Ostend värd för Sand Sculpture Festival vilket är roligt! bara en kort tågresa från Bryssel, Oostende är perfekt för en strand-city erfarenhet.

Bryssel till Ostend Tåg

Antwerpen till Ostend Tåg

Amsterdam till Ostend Tåg

Bruges till Ostend Tåg

 

Solsemestrar med tåg i Belgien, strand framifrån

Knokke-Heist

Om du hoppa på ett tåg i Bryssel befinner du dig i Knokke-Heist runt 50 minuter senare. Här finns det inte bara en, men 5 härliga stränder väntar på dig. Detta område har något för alla, inklusive a golfbana, konst gallerier, ett kasino, ett kulturcentrum, och en otroligt naturreservat kallade Zwin. Med så många saker att göra detta är en badsemester värt att ta.

Bryssel till Knokke-Heist Tåg

Antwerpen till Knokke-Heist Tåg

Amsterdam till Knokke-Heist Tåg

Bruges till Knokke Tåg

Solsemestrar med tåg i Belgien, Strand sand

de Haan

För dem som är mer äventyr, De Hann resort är ett bra alternativ. Bara en kort tågresa från Bryssel, denna badort erbjuder en fantastisk strand med solstolar och privata delar av stranden finns att hyra, såväl som charmig Anglo-Norman stil stugor och villor. Är det möjligt att hyra cyklar och cykeln längs vägen eller kust vägen och njuta av landskapet och salthaltig luft. För en naturupplevelse, detta är den perfekta platsen.

Gent till Ostend Tåg

Charleroi till Ostend Tåg

Lille till Ostend Tåg

Liege till Ostend Tåg

 

 

 

Newport

Detta måste vara den ultimata stranden destination i Belgien för vissa familjekul. Välkänd för sitt breda utbud av vattensporter såsom paddling och simning, båtturer, segling, fisk, vågkörning, och surfa, liksom många fritidsanläggningar längs stranden och en bilfri strandpromenad, Nieuwpoort erbjuder något för alla. Denna stad är lätt att komma åt från Bryssel och en kort tågresa kommer att få dig dit.

Belgien har en spektakulär kustlinje och enkel tillgång till tåg gör att få det allt roligare och stressfri! Det finns en strand destination som passar alla och alltid något nytt att försöka. Vad kan vara trevligare än en av dessa solsemestrar med tåg i Belgien?

Gent till De Panne Tåg

Charleroi till De Panne Tåg

Bryssel till De Panne Tåg

Liege till De Panne Tåg

 

 

Solsemestrar med tåg på Belgien Sammanfattning

Gå till Saveatrain.com att kolla in alla våra exklusiva tåg biljettpriser och börja planera ditt nästa äventyr!

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbeach-holidays-by-train-in-belgium%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)