Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 07/08/2021)

Underjordiska sjöar, dolda vattenfall, utanför misshandlad sökvägen pittoreska städer, och vacker utsikt, världen är full av fantastiska hemliga platser. Dessa toppar 10 hemliga platser i världen är alla tillgängliga för resenärer men missas ofta. Så, förbered dig på en otrolig resa till de mest dolda och hisnande platserna i världen.

  • Järnvägstrafiken är miljövänliga sättet att resa. Denna artikel är skriven för att utbilda om tåg resa från Save A Train, De Billigaste tågbiljettwebbplats I världen.

 

1. Topphemlig plats i Tyskland: Berchtesgaden

250 km vandringsleder, orörda turkos sjövatten, och underbara toppar, Berchtesgaden nationalpark är en av de topphemliga destinationerna i Tyskland.

Denna nationalpark ligger alldeles intill Tysklands gräns till Österrike och är hem till de vackraste landskapen i Bayern. Medan de flesta turister reser till Svart skog, schweiziska Alperna, eller Europas centrum, denna fantastiska nationalpark förbises. Så, du kan vara en av de få resande, att ha en picknick förbi Sjön Konigssee, försök att träffa Watzmann - kl 2,713 meter för fantastisk utsikt av dalarna, och orörd vild natur.

Salzburg till Berchtesgaden med tåg

München till Berchtesgaden med tåg

Linz till Berchtesgaden med tåg

Innsbruck till Berchtesgaden med tåg

 

A lake in Berchtesgaden

 

2. Den mest hemliga platsen i Italien: Klostret Santa Maria Dell Isola i Tropea

De flesta turister som solar på Tropeas gyllene stränder känner inte till denna hemliga plats. i alla fall, precis ovanför deras huvuden, sitter på toppen av en stenig kulle, omgiven av Tyrrenska havet, är Sanctuary of Santa Maria dell Isola.

Det är inte klart om klostret byggdes av benediktinerna eller basilianerna någon gång under medeltiden. Så, du kan upptäcka historien och skönheten bakom klostrets renoverade fasad. Otvivelaktigt, ett kloster som överlevde 2 jordbävningar, håller säkert några av de bästa och mest intressanta hemligheterna i Kalabrien.

Vibo Marina till Tropea med tåg

Catanzaro till Tropea med tåg

Cosenza till Tropea med tåg

Lamezia Terme till Tropea med ett tåg

Secret Place In Italy: The Monastery of Santa Maria Dell Isola

 

3. Den mest hemliga platsen i Schweiz: Trummelbachfallen

I dalen 72 vattenfall, man skulle tro att det inte finns någon oupptäckt vattenfall i Schweiz, men det är. En av de mest hemliga platserna i Europa är Trummelbachfallet. Detta sortiment av 10 glaciärmatade vattenfall i Schweiz, matas genom smältande vatten från Eiger och Jungfrau.

Därför, när du besöker och går genom berget, beundrar dessa hemliga vattenfall, vara klädd i kläder som skyddar dig från de frysande vattenfallet.

Lucerne till Lauterbrunnen med tåg

Genève till Lauterbrunnen med ett tåg

Lucerne till Interlaken med ett tåg

Zürich till Interlaken med ett tåg

 

The Secret Trummelbach Falls

 

4. Seegrotte I Hinterbruhl, Österrike

A båtresa till den största underjordiska sjön i Österrike är en oförglömlig upplevelse. Denna enorma Grotte i Hinterbruhl stad, är ett system med grottor, ursprungligen konstgjorda för gruvändamål, under andra världskriget.

i alla fall, den underjordiska sjön övergavs då. I dag, Seegrotte i Hinterbruhl, förvandlas till en av de bästa 10 hemliga platser att besöka i världen.

Salzburg till Wien med ett tåg

München till Wien med ett tåg

Graz till Wien med tåg

Prag till Wien med ett tåg

 

A Secret underground lake in Hinterbruhl Austria

 

5. Topphemlig plats i Kina: Berget Sanqing

3 hisnande toppar uppe i molnen, Mount Sanqing är en av de mest heliga i kinesisk kultur. Utsikten över berget Sanqing är inte bara en av de mest hisnande utsikterna i det kinesiska landskapet, men också med en helig mening i den taoistiska tron; de 3 toppmöten representerar 3 Rena, de högsta gudarna.

Området runt Sanqing erbjuder också fantastiska utsiktspunkter, spår, och magiska punkter att upptäcka från 10 mest natursköna platser i området. Därför, boka en 2-dagars resa till Sanqing, så att du kan njuta och utforska alla dolda platser till fullo.

 

Sky High Mount Sanqing

 

6. Topphemliga platser i Italien: Trentino

De italienska alpernas skönhet är inte världens bäst bevarade hemlighet. Alla känner till bergskedjan, landskap, alpina sjöar, och natursköna ängar. i alla fall, Trentino i nordöstra Italien, mellan Gardasjön och Dolomiterna, missas ofta på vägen till naturens underverk nämns här. Här hittar du ett enastående antal 297 sjöar att upptäcka.

Dessutom, bara här kan du beundra den speciella ljuseffekten "alpenglow" på Dolomites toppar, vid solnedgången.

Florens till Milano med ett tåg

Florens till Venedig med ett tåg

Milano till Florens med ett tåg

Venedig till Milano med ett tåg

 

Secret Places In Italy: Mountain Trentino

 

7. Topphemlig plats i Polen: Den krokiga skogen i Szczecin

Planterad på 30-talet, Szczecin-skogen är en av världens mest hemliga platser. Detta beror på anledningen till att skogen är undangömd i Polen, nära Gryfino stad. Från 400 tallar planterade tillbaka på 30-talet, idag kommer du att upptäcka att bara några är kvar, fortfarande gör denna plats helt värt ett besök.

Anledningen till den unika formen är ett mysterium den här dagen; många har försökt ta reda på om det är konstgjorda eller ett naturens under. Så, om du bestämmer dig för att besöka, du kan utforska tallens hemlighet’ tall unik form, och utforska en av Europas vackraste skogar.

 

 

8. Högst hemliga plats i Ungern: Tapolca

Tapolca är en charmig liten stad i Ungern, ligger nära Baltan Uplands naturreservat. De flesta turister reser till Ungern för en semester i Budapest, men Tapolca stad är Ungerns bäst bevarade hemlighet. Förutom dess närhet till en enorm nationalpark, staden har en sjö i centrum, med en härligt torg och kaféer runt.

Således, om du vill smaka på ungerskt kök, beundra och upptäck Ungerns fantastiska natur, och en sjögrotta, boka sedan din biljett till Tapolca.

Wien till Budapest med ett tåg

Prag till Budapest med ett tåg

München till Budapest med ett tåg

Graz till Budapest med tåg

 

Tapolca is a charming little town in Hungary

 

9. Högst hemliga plats i England: Hunstanton, Norfolk

När du besöker semesterorten Hunstanton i Norfolk, det kommer att se ut som en lugn semesterstad vid havet. i alla fall, när du går ner till kusten och stenstranden, hittar du de mest spektakulära klipporna. Gamla Hunstanton-klippor är lager av färgglad sandsten; rostig ingefära sandsten, röd kalksten toppad med krita, omgiven av grönt tång och blått hav.

Därför, den underbara stranden i Hunstanton är helt fantastisk, särskilt vid solnedgången. Vid denna tid på dagen, klipporna byter färg, vid kontrasten mellan havet och klipporna är ännu mer distinkt. Trots sin naturliga skönhet, inte många känner till denna hemliga plats i Östra England. Så, skynda dig bättre att boka din tågbiljett till stränderna i Hunstanton, innan resten av världen får reda på det.

Amsterdam till London med ett tåg

Paris till London med ett tåg

Berlin till London med ett tåg

Bryssel till London med ett tåg

Secret beachline and Cliffs in Hunstanton, Norfolk

 

10. Applecross halvö i Skottland

Detta skotska underverk gjordes tillgängligt på väg bara i 1975, med den slingrande och branta vägen som korsar halvön längs stranden. Så, om du ville besöka denna avlägsna pärla, du var tvungen att lita på enbart båtresor, som resten av invånarna på ön.

Applecross är en vacker liten by vid Skottlands halvö. Små små stugor och hus sprids över de påkostade gröna kullarna, med utsikt över havet, tar andan ur dig.

Med bara 544 invånare, det finns väldigt få skäl att resa till Applecross, men den levande och pittoreska utsikten, helt tjäna det en plats som en av de bästa 10 hemliga platser i världen. Dessutom, Camusterrach och Ard-dhubh är två andra bosättningar som du inte får missa på din utforskning, eftersom de också knappt berörs av modernisering.

 

The Green Applecross Peninsula In Scotland

 

Här på Rädda ett tåg, Vi hjälper dig gärna med att planera en oförglömlig resa till toppen 10 mest hemliga platser i världen med tåg.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg “Topp 10 Hemliga platser i världen ”på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsv%2Fsecret-places-world%2F – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)