Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 12/11/2021)

Är du en älskare av den stora utomhus? Vi pratar skogar, sjöar, flora, och fauna. vandring, cykling, och allmän frisk luft. Sedan upptäcka vackraste nationalparker i Europa, och hur man kommer dit med tåg.

Glöm publiken, Glöm stränder, glömma städer och handla, och kommer att koppla av i de bästa nationalparker i Europa.

Även besöka natur attraktioner sådana som skogar kan vara komplex på en tågresa, det finns ingen anledning att utesluta dem. Dessa naturliga attraktioner erbjuder perfekt kontrast till den livliga städer, och med lite forskning, du kommer att upptäcka att de är förvånansvärt praktiska att nå med hjälp av Save A Train.

 

Nationalparker i Europa: Tyskland och Schweiz

Birds eye view of Saxon Switzerland which is part of National Parks in Europe

 

Trots sin förvirrande namn, Saxon Schweiz nationalpark är väldigt mycket i Tyskland. Det är en stor naturregion som gränsar till nordvästra Tjeckien. Det är landets enda sten nationalpark, men det är också täckt av utestående skogar. Många beger sig till regionen för att vandra, men det finns också en fascinerande historia att utforska, inklusive König fästningen.

Hur får man till Saxon Schweiz med tåg:

Den närmaste storstad till parken är Dresden, som är lätt att nå med tåg från stora delar av Tyskland. Därifrån, S-Bahn tåg ansluta till Saxon Schweiz varje 30 minuter.

Medan du är i Tyskland, Vi föreslår att du också besöka Svart skog. Kanske Centraleuropa mest berömda skogen, detta är inte en att missa. Denna fantastiska bergiga region i sydvästra Tyskland har allt - täta vintergröna skogar, dramatisk bergen, och pittoreska byar. Det är hem för gökur anor från 1700-talet, och många byar känns kusligt fastnat i en avlägsen tid. De saga atmosfär lämpar sig perfekt till full eskapism från den verkliga världen, om det är vad du letar efter!

Hur får man till The Black Forest med tåg:

Ett av de bästa sätten att erfarenhet Schwarzwald är med tåg. Schwarzwald linjen går mellan Offenburg och Konstanz. Det erbjuder otrolig utsikt över regionen och hållplatser i flera städer längs vägen.

Offenburg till Konstanz Tåg

Stuttgart till Offen Tåg

Leipzig Dresden Tåg

Nürnberg till Stuttgart Tåg

 

Belgien

Hallerbos Forest aka The Blue Forest

 

Hallerbos skog, eller ”The Blue Forest”, är en fantastisk skog perfekt för långa naturskön vandringar. De stora mattorna av blåklockor som dyker upp mitten av april varje år ge den vackra skogen sitt namn. Det finns också jätte Sequoia träd som gör ett besök i denna vackra sträcka av mark en föryngrande upplevelse.

Observera att den bästa tiden att besöka Hallerbos att fånga blåklockor är olika varje år och beror på vädret. Ju tidigare temperaturen stiger, ju tidigare blommor blomma. Nu skulle vara en bra tid att gå, eftersom det verkar ha blivit varmare lite senare än i mitten av april i år. Men det är en kamp mot tiden som varmare väder innebär också att träden får sina blad tillbaka, beröva de blåklockor av solljus, vilket gör dem vända gråaktig. Inte bra för din Instagram bilder!

Här är ett tips:

När blåklocka säsong tillvägagångssätt, webbplatsen för Hallerbos inlägg dagliga uppdateringar (under veckan) om tillståndet hos de blåklockor. På så sätt fotografer och andra besökare veta om det är fortfarande för tidigt för att gå, eller om de skulle skynda.

Hur får man till Hallerbos Forest med tåg:

Det finns regelbunden tåg från Bryssel Halle som tar bara 16 minuter. Därifrån, fånga TEC buss nummer 114 för att komma till skogen entrén.

Redo att få din karaktär på? Beställ sedan den biljetten till det stora utomhus med hjälp av Save A Train. Inga dolda avgifter. Bara bra resa!

Bryssel till Halle Tåg

Antwerpen till Halle Tåg

Brygge till Halle Tåg

Gent Halle Tåg

 

Hardangervidda nationalpark, NORGE

Den största nationalparken i Norge är en utomhus-man paradis. Den expansiva platån, en av de största eroderade slätterna i Europa på 2,500 kvadrat miles, omfattas av risiga hedar och många sjöar, floder, och strömmar. Helt ovanför trädgränsen, du kan se miles i varje riktning, gör det till en stor hotspot för vandring.

Om du är planera en lång vandring, se till att packa en metspö: vattnen här vimlar av fisk. Renens fans kommer att upptäcka att Hardangervidda är bland de bästa nationalparkerna för dem, som dess besättningar är några av de största i världen. Det finns inget som att se tusentals renar rör sig i harmoni över slätterna; Det är en syn alla borde se någon gång i sitt liv.

När du är i Oslo, du behöver för att komma till Hardangervidda med tåg Du kan ta tåget från Oslo till Bo i Telemark. Därifrån kan du fånga “Haukeliekspressen” till Rauland. Du kan också ta Bergen Railway från Oslo till ett antal platser som är bra utgångspunkter för att utforska Hardangervidda - Flåm till Myrdal, finska, Haugastol, Ustaoset, och Geilo.

Från Bergen till Hardangervidda med tåg, Bergensbanan stannar vid ett antal platser som är bra utgångspunkter för att utforska Hardangervidda - Myrdal, finska, Haugastol, Ustaoset, och Geilo. Du kan också ta tåget till Voss och en buss från Voss till Eidfjord.

 

 

Redo att lägga till några av de bästa nationalparker i Europa till listan hink? Låta Rädda ett tåg hjälpa dig att komma dit snabbt, och utan tillsatt, dolda kostnader.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fnational-parks-europe%2F%3Flang%3Dsv– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)