Läsningstid: 7 minuter
(Senast uppdaterad: 27/05/2022)

De stora länderna i Europa är ursprunget till många legender och sagor, fantastiska landskap, och byar som håller gamla hemligheter. Nära till centrala kosmopolitiska städer eller undangömt bakom kalkstenbergen, antalet pittoreska och fascinerande byar i Europa är oändliga. Än, det finns 10 natursköna byar i Europa vars skönhet och magi ersätter alla andra.

  • Järnvägstransporter är det mest miljövänliga sättet att resa. Denna artikel skrevs för att utbilda om tåg och gjordes av Save A Train, De Världens billigaste tågbiljetter.

 

1. Se, Schweiz

Den vackraste byn i Schweiz, Guarda är en liten by, ligger mitt i gröna ängar. Ovanför den nedre delen av dalen Engadin, eller som lokalbefolkningen kallar det, Engiadina reglerar de episka schweiziska åsikter. Det är byggt på en solterrass, 300 meter över dalen, bevakar alla som kommer och kommer, såväl som gamla traditioner som jagar vintern bort.

De vita husen är prydda med traditionella målningar och forntida inskrifter som kallas sgraffiti. rätoromanska, det lokala språket, har överlevt och talas fortfarande idag.

Basel till Chur med tåg

Bern till Chur med tåg

Turin till Tirano med tåg

Bergamo till Tirano med tåg

 

Guarda, Switzerland Scenic Village

 

2. Natursköna byar i Europa: Cochem, Tyskland

Byn som sover vid floden Mosel. Korsvirkeshus och pittoreska stugor längs de smala körfälten. Vacker på hösten, när de gröna ängarna och träden bär sina gyllene kläder, lägger till den charmiga och natursköna miljön i vackra Cochem.

Omgiven av vingårdar och kullar, Cochem by är vykort perfekt. Det bästa sättet att uppleva byn och knäppa alla natursköna byutsikter är med cykel.

Frankfurt till Cochem med tåg

Bonn till Cochem med tåg

Köln till Cochem med tåg

Stuttgart till Cochem med tåg

 

Scenic Villages in Germany Europe

 

3. Dinant, Belgien

Mellan branta klippor, vid stranden av floden Meuse, ligger den vackra byn Dinant i regionen Vallonien. Dimmigt väder, vinter-, eller fjäder, den här lilla byn ser helt fantastisk ut i alla väder och tid på dagen. Den storslagna utsikten är ännu vackrare från klipptoppslottet.

Kupolen på Collegiale Notre-Dame De Dinant är ett framträdande drag i bakgrunden av de svarta kalkstenbergen. Färgglada hus och båtar i fronten, komplett den spektakulära utsikten.

Om du har extra tid, besök det närliggande slottet Crevecoeur, Trädgårdar i Annevoie, och Chateau de Veves för mer vykortliknande vyer.

Bryssel till Dinant med tåg

Antwerpen till Dinant med tåg

Ghent till Dinant med tåg

Liege till Dinant med tåg

 

Dinant, Belgium Scenic Village

 

4. Natursköna byar i Europa: Norcia, Italien

Bakom defensiva väggar, mitt i gröna kullar, i östra Umbrien, du kommer att upptäcka den natursköna byn Norcia. Denna lilla medeltida by är pittoresk och ser helt fantastisk på våren när omgivningarna blommar i färgglada toner.

Kyrkor, Italienska palats, lägg till den förtrollande utsikten över Norcia. Också, floden Nera är en annan plats att utforska och njut av fantastisk utsikt av den vackra Umbrien-regionen i Italien. Var noga med att se upp för de berömda tryfflarna, och smak det lokala köket av spaghetti eller frittata med tryffel. Det är helt enkelt gudomligt!

Milano till Rom med tåg

Florens till Rom med tåg

Pisa till Rom med tåg

Neapel till Rom med tåg

 

Kissing couple in Norcia, Italy

 

5. Slät, Nederländerna

Om du reser till Holland för att knäppa de episka tulpanfälten, besök sedan natursköna Lisse. Den här söta byn är bara 45 minuter borta från Amsterdam.

Lisse är kanske en av de minsta byarna i Nederländerna, men det är hem till 7 miljoner blomlökor som planteras varje år i Keukenhof Gardens. Från slutet av mars till mitten av maj, dessa glödlampor blommar till vackra och färgglada tulpaner. Således, Liss är utan tvekan den vackraste på våren och du är ute efter några oförglömliga bilder och vyer.

Bremen till Amsterdam med tåg

Hannover till Amsterdam med tåg

Bielefeld till Amsterdam med tåg

Hamburg till Amsterdam med tåg

 

 

6. Natursköna byar i Europa: St. Gilgen, Österrike

Alla känner till magiska Hallstatt, men Österrike är hem för många vackra byar och städer. En av de mest natursköna byarna i Europa ligger i Österrike. St. Gilgen by var en gång hem för familjen Mozart, och byn ligger vid stranden av sjön Wolfgang.

Du kan utforska byn till fots eller till fots cykel, eller med linbana. Om du inte är rädd för höjder, då vyerna som öppnas upp från linbanan tar bokstavligen andan. Den vackra utsikten över byn har definitivt varit en inspiration från wienska konstnärer.

München till Salzburg med tåg

Wien till Salzburg med tåg

Graz till Salzburg med tåg

Linz till Salzburg med tåg

 

St. Gilgen, Austria Gorgeous Scenic Village in Europe

 

7. St. genier, Frankrike

Hem till de franska delikatesserna Foie Gras och tryffel, den lilla byn St. Genius är 2 timmar från Bordeaux. Detta garanterar vackra vingårdar runt, där du kan njuta av ett glas fint vin när du beundrar den natursköna byn och landskapet.

St. Genies by har våra 10 natursköna byar i Europa tack vare de branta takstenarna. Dessutom, kyrkan från 1200-talet och slottet från 1200-talet ligger mitt i byns centrum. En slingrande väg tar över byn och dess svartfärgade stenhus till de mest imponerande utsiktspunkterna och platserna.

St. Genies visar sagans atmosfär som Frankrike är välsignad med. Du kan njuta av landskapet på en tågresa över hela Frankrike.

Nantes till Bordeaux med tåg

Paris till Bordeaux med tåg

Lyon till Bordeaux med tåg

Marseille till Bordeaux med tåg

 

Scenic Villages in Europe and St. Genies

 

8. Natursköna byar i Europa: Bibury, england

Stenstugor med brant upptagna tak med gröna ängar runt är det som gör Bibury till en av de vackraste byarna i Europa. Se till att gå nerför Arlington Row, den mest charmiga banan och vackra snaps.

Vandringen tar dig direkt tillbaka till 1600-talets liv i Bibury. Den vackraste byn i England ligger vid floden Coln. Detta var en gång den bästa platsen att hänga ull från vävare stugor. Biburyländer är perfekta för en eftermiddagspicknick eller tidig morgonpromenad innan massor av turister avbryter deras lugna och sömniga vibbar.

Amsterdam till London med tåg

Paris till London med tåg

Berlin till London med tåg

Bryssel till London med tåg

 

Bibury, England houses

 

9. Lindau I Tyskland

Lindau by ligger på gränsen till Österrike med Tyskland, i bayerska Tyskland. Det är en av de vackraste regionerna för en hösten semester i Europa. Vid stranden av Bodensjön, även känd som Bodensee, denna by är faktiskt en halvö, med en bro som förbinder fastlandet och ön.

Några av de vackra utsikten i byn är gatan Maximilianstrasse, 1200-talet gamla fyren, och naturligtvis Gamla stan, Altstadt.

Lindau är en dold pärla i Tyskland och en by absolut värt ditt besök på din nästa resa. Det finns Eurocity-tåg från München, zurich, och Stuttgart.

Berlin till Lindau med tåg

München till Lindau med tåg

Stuttgart till Lindau med tåg

Zürich till Lindau med tåg

 

Lindau In Germany Lake view

 

10. Natursköna byar i Europa: Tjeckiska Krumlov, Tjeckien

UNESCO: s världsarvslista, Cesky Krumlov by i Böhmen är en blandning av renässans, gotik, och barock arkitektur. Genomskärs av floden Vltava, Cesky Krumlov är en av de vackraste floderna i Europa. Bilden av husen på stranden med den vackra naturen i bakgrunden är definitivt en av de mest fantastiska vyerna i Europa. Det är anledningen till Cesky Krumlov på vår 10 vackra byar i Europa-listan.

Det rekommenderas starkt att klättra upp till Cesky Krumlov slott för en oförglömlig panorama över Cesky Krumlov, floden Vltava, och magnifik natur runt Böhmen-regionen.

Nürnberg till Prag med tåg

München till Prag med tåg

Berlin till Prag med tåg

Wien till Prag med tåg

 

Scenic Villages in Europe

 

Natursköna byar i Europa

Några av de mest pittoreska byarna i Europa är gömda bort från massor av turister i de stora bergen. Dessa dolda ädelstenar kan se utom räckhåll, men med dagens teknik, de är närmare än någonsin. Du kan varje by by kollektivtrafik, på en kort tågresa över Europa. På bara några timmar kan du vandra runt, beundra och snappa bilder av dessa dolda kulturer och vyer.

 

Här på Rädda ett tåg, Vi hjälper dig gärna med att hitta de billigaste tågbiljetterna till någon av dessa natursköna byar i Europa.

 

 

Gör du vill bädda in vårt blogginlägg “10 Natursköna byar i Europa”På din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/scenic-villages-europe/?lang=sv Deen– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)