För en tågbiljett NU

blogginlägg

Där kan du fira Purim I mars

Läsningstid: 7 minuter
(Senast uppdaterad: 14/08/2020)

Jewish Mardi Gras någon? Stiga på Karneval Purim! fira Purim den 14 och 15 dagar av Adar, tolfte månaden av den judiska kalendern som sammanfaller med mars. Purim har en karneval som atmosfär, med människor antingen bär sitt bästa Sabbath kläder eller maskeraddräkter - med kung Xerxes, Vashti, drottning Esther, Mordecai och Haman bland de mest populära kostymer. Där kan du delta i det roliga? Dessa är de bästa städer för att fira den judiska Carnival Purim mars.

 

purim mask

Vad är Purim?

Om du inte är bekant med Purim, låt oss upplysa dig. med kostymer, , Spel och massor av dricksvatten, Purim är en av judendomens mest vild högtider. Du kommer att känna vackert Esther omintetgöra onda Haman planer, seden att bli full och vad hamantaschen är. Men vi gissar att det finns några saker om detta Semester som kan överraska dig och kommer att vara bra att veta om du är planera om att gå med i festligheterna och fira Purim.

Genua till Milano med tåg

Rom till Milano med tåg

Bologna till Milano med tåg

Florens till Milano med tåg

 

Vem är Esther?

Esters bok utgör grunden för Purim. Berättelsen följer Esther, som är vald för att vara hustru och drottning kung Ahasveros tros vara Xerxes I av Persien.

När kungens rådgivare, Haman, övertalar honom att döda alla judar i riket, Drottning Esther kusin och antog far, Mordecai, uppmanar henne till använda sitt inflytande för att stoppa den blodiga planen.

Berättelsen berättas i Esters bok, känd som Megillah, och slutar med Haman hängande och det judiska folket sparas.

Bryssel till Amsterdam med tåg

London till Amsterdam med tåg

Berlin till Amsterdam med tåg

Paris till Amsterdam med tåg

 

Intressanta fakta om Purim:

Här är en cool konversationstart. Visste du att Esther var en vegetarian (eller åtminstone en flexitarian). Enligt Midrash, medan drottning Ester bodde i domstol kung Ahasveros, Hon följde en vegetarisk diet bestående till stor del av baljväxter så att hon inte skulle bryta lagar kashrut(dietlagar). Av denna anledning, Det finns en tradition av mat bönor och ärtor när du fira Purim. (Trots allt, du kommer att behöva något hälsosamt efter alla sprit och hamantaschen)

Bryssel till Antwerpen med tåg

Amsterdam till Antwerpen med tåg

Lille till Antwerpen med tåg

Paris till Antwerpen med tåg

 

 

Få Inslagning:

Om denna festival inte lät häftigt nog redan, vi nu får presenter också! Versen i Esters bok om mishloach manot föreskriver att vi borde skicka gåvor till varandra, inte bara ge gåvor till varandra. Som ett resultat, det är bättre att skicka paket av godsaker till en vän via en budbärare, än att bara ge dem direkt. Vem som helst kan fungera som en go tetween, så känn dig fri att rekrytera posten eller ens att trevlig kille i hissen för att hjälpa dig att leverera dina gåvor.
bekvämlighet? Vi gillar det!

Milan till Turin Tåg

Comosjön till Turin Tåg

Genua till Turin Tåg

Parma till Turin Tåg

 

Esters bok är den enda bibliska bok som inte innehåller Gud namn:

Esters bok gör också några hänvisningar till templet, till bön, eller till judiska metoder såsom kashrut [hålla kosher].

Tågpriser från Salzburg till Wien

Tågpriser från München till Wien

Graz till Wien Tågpriser

Prag till Wien Tågpriser

 

Vi är inte över Hamantaschen ännu ...

De triangelformade och sades vara utformade för att symbolisera Haman hatt, öron eller fickor. Eller något lite mer kvinnlig. Vissa säger dessa cookies representerar Haman öron (det hebreiska namnet för dem, Haman oznei, innebär just detta), och hänvisar till en vana att skära av en brottslingar öron innan hans avrättning. De tre hörnen representerar de tre patriarkerna, vars makt försvagas Haman och gav styrka till Esther för att rädda judarna. Ännu en teori: Eftersom det tyska ordet ficka betyder ”påse” eller ”ficka,”Cookies kan betyda Haman fickor och de pengar han erbjöd kungen om tillstånd att döda judar.

Bremen till Berlin Tåg

Leipzig till Berlin Tågpriser

Hanover till Berlin Tågpriser

Hamburg till Berlin Tågpriser

 

När det gäller mat när du fira Purim:

oznei haman i purim

triangulära Treats

För Ashkenazi judar, kanske den mest utbredda mattradition på Purim äter triangelformade livsmedel såsom kreplach och Hamantashen bakverk. Kreplach är en pasta triangel fylld med köttfärs eller kyckling. Hamantashen är trianglar av degen omger en fyllning ofta med datum eller vallmofrön.

En av de mest populära förklaringarna till denna tradition är att dessa triangulära livsmedel utgör Haman tre trekantig hatt. dock, eftersom det har hävdats att denna typ av hatt var inte populär under denna tidsperiod, Det finns en hel del andra, mindre känd förklaringar till varför vi äter triangelformade livsmedel på Purim.

Tågpriser från Berlin till München

Tågpriser från Frankfurt till München

Trier till Munich Tåg

Stuttgart till München Tågpriser

 

talande Turkiet

Konung Ahasveros regerade från Indien till Etiopien, från “Kasta Kush.” in Hebrew, ordet walking medel både “indien” och “Kalkon.” Således, vissa människor äter kalkon när de firar Purim. Andra äter etiopiska rätter såsom etiopiska linser. Att införliva en kalkon maträtt i din Purim måltid, Prova stekt kalkon med caramelized lök balsamic gravy eller panko crusted kalkon kotletter med tranbär och päron chutney.

Nantes till Bordeaux tågpriser

Tågpriser från Paris till Bordeaux

Lyon till Bordeaux Tågpriser

Tågpriser från Marseille till Bordeaux

 

Going Vegetariskt

För att vara Kosher, Drottning Esther åt en vegetarisk kost samtidigt som lever i King Achashverosh Palats. I sin ära, många människor tjänar en meatless måltid för deras Purim fest. Esther diet bestod av nötter, frön, korn, och baljväxter. Detta är en förklaring bakom sed att äta vallmofrön under semestern, som dyker upp mest iconically i Ashkenazi hamantaschen som mohn fyllning.

 

Allt detta låter bekant ...

fira purim kostym fester

 

Om denna beskrivning av Purim låter bekant, det beror på att det är ingenting så mycket som Mardi Gras.

Purim och Mardi Gras varje höst exakt en månad innan en stor, kanske de stora religiösa iakttagande av deras respektive traditioner. vardera tjänar, paradoxalt, som en farsartad inledning till en period av djup religiös allvar. för de kristna, överskottet av Fat tisdag tjänar som en uttag för själv påstående och själv tillfredsställelse före utgången av fastan, med sin längre period av självförnekelse och även själv förtret.

Purim ses som inkörsport till desperata men djupt allvarlig och krävande period. Den förberedelse för påsken som vanligtvis börjar på morgonen efter Purim.

Frankfurt till Köln Tågpriser

Tågpriser från Bryssel till Köln

Wien till Köln Tågpriser

Hanover till Köln Tågpriser

 

Var kan man fira Purim aktiviteter i hela Europa

Nu när vi har gett dig information, Låt oss tala om var att hitta åtgärden!

 

Purim i Budapest:

budapest mars firar slutet av vinterkylan med många bra våren festivaler att njuta av. Lördagar och söndagar är särskilt laddade I mars. Olika platser och händelser fira Purim i Budapest. Dessutom, flera synagogor i Budapest, inklusive den största Dohány-synagogan. dessutom, den Balint House allaktivitetshus för judiska medborgare i Budapest kommer att vara värd händelser för Purim.

 

Purim i Zürich:

Nu organiserade för andra året i rad av Ariel – Union of Jewish Students Geneva. Faktiskt, det finns mer än 300 studenter och unga vuxna från följande länder: schweiz, frankrike, belgien, österrike, och många andra platser. Dessa Purim-festbesökare kommer att träffas för att fira Purim tillsammans över ett unikt helgen i Zurich. För biljetter och mer info, huvudet över till ARIEL facebook-sida.

Interlaken till Zürich Tågpriser

Luzern till Zürich Tågpriser

Lugano till Zürich Tågpriser

Tågpriser från Genève till Zürich

 

Purim i Paris:

Det här året, fira Purim i paris. Staden Lights, Staden av kärlek, Staden Art. Det är nu också staden av den otroliga ung judisk Morristown Purim Party! Kom tillsammans med din mest eleganta Paris Purim klädsel. Du kan hitta det här partiet på det fantastiska Mayo Performing Arts Center i Morristown. Händelsen är catering För ung judisk Professionals åldern 21 till 39. Få biljetter HÄR

Tågpriser från Bryssel till Paris

London till Paris tågpriser

Tågpriser från Marseille till Paris

Amsterdam till Paris tågpriser

 

Purim i London:

Kom igenom din spegeln boka en biljett till ett tema Purim Tea Party. Värd på vackra Aubrey Park Hotel på Garden rummet på söndag 17 Mars, 2019 vid 3 på eftermiddagen. Njut gott sällskap, äta massor av stygga saker och vinna priser. Det blir bara curiouser och curiouser. Biljettpriset inkluderar te / kaffe, kakor, scones, och smörgåsar... och hamantaschen! Få biljetter HÄR

Amsterdam till London tågpriser

Tågpriser från Rotterdam till London

Tågpriser från Paris till London

Tågpriser från Bryssel till London

 

 

Nå din favorit ställe att festa för Purim är lätt med tåg. Bara huvudet på över till SaveATrain och köpa en biljett på några minuter, utan irriterande avgifter!

 

Vill du bädda vår blogginlägg på din webbplats, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss en kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fcelebrate-purim%2F%3Flang%3Dsv - (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)

Copyright © 2021 - Spara A Train, amsterdam, nederländerna
Lämna inte utan en present - Få kuponger och nyheter !