Urutan A Train tiket AYEUNA

Blog Post

Dimana Anjeun Dupi ngagungkeun Purim Dina Maret

Waktos Maca: 7 menit
(Dimutakhirkeun Pamungkas Dina: 14/08/2020)

Yahudi Mardi Gras saha? asup paway Purim! ngagungkeun Purim dina dinten 14 na 15 of Dikdik, bulan twelfth tina Calendar Yahudi anu coincides jeung Maret. Purim ngabogaan karnaval kawas atmosfir, kalayan jalma boh maké pakéan Sabat pangalusna maranéhanana atawa pakéan fancy - kalawan Raja Xerxes, Vashti, Ratu Esther, Mordecai jeung Haman diantawis kostum pang populerna. Dimana anjeun tiasa gabung di fun? Di handap ieu mangrupakeun kota pangalusna ngagungkeun Yahudi karnaval Purim dina Maret.

 

purim topeng

Naon Purim?

Mun anjeun teu wawuh jeung Purim, hayu urang enlighten Anjeun. kalawan kostum, , Kaulinan sareng kavling nginum, Purim anu salah sahiji Yahudi paling raucous libur. Anjeun bakal nyaho geulis manan thwarting rencana Haman jahat, nu custom meunang mabok jeung naon hamantaschen anu. Tapi urang anu guessing aya sababaraha hal ngeunaan ieu lebaran nu bisa kaget anjeun jeung bakal alus uninga lamun anjeun rarancang dina ilubiung dina perayaan sareng ngarayakeun Purim.

Genoa ka Milan ku Karéta

Roma pikeun Milan ku Train

Bologna ka Milan ku Karéta

Florence ka Milan ku Karéta

 

Anu Dupi Esther?

Kitab Esther ngabentuk dasar Purim. carita kieu Esther, anu dipilih jadi pamajikan jeung Ratu Prabu Ahasuerus dipercaya jadi Xerxes I Persia.

Nalika panasehat Raja urang, Haman, persuades anjeunna maehan sakabeh urang Yahudi di kakaisaran teh, misan Ratu manan jeung diadopsi ramana, Mordecai, nyaéta panggero dina dirina pikeun ngagunakeun pangaruh dirina eureun rencana katurunan.

dongéng anu ngawartoskeun dina Kitab Esther, dipikawanoh salaku Megillah nu, tur ditungtungan make Haman nongkrong jeung urang Yahudi keur disimpen.

Brussel ka Amsterdam ku Karéta

London ka Amsterdam ku Karéta

Berlin ka Amsterdam ku Karéta

Paris ka Amsterdam ku Karéta

 

Fakta metot ngeunaan Purim:

Di dieu téh paguneman starter cool. Naha anjeun nyaho yén Esther éta hiji vegetarian (atawa sahanteuna hiji flexitarian). Numutkeun Midrash, sedengkeun Ratu Éster cicing di palataran Raja Ahaswerus, manehna dituturkeun diet vegetarian diwangun sakitu legana tina legumes jadi yén Aisyah teu bakal megatkeun hukum kashrut(hukum dietary). Kusabab ieu, aya hiji tradisi dahar kacang jeung kacang mun anjeun ngagungkeun Purim. (Barina ogé, anjeun bakal kedah hal cageur sanggeus kabeh booze jeung hamantaschen)

Brussel ka Antwerp ku Train

Amsterdam ka Antwerp ku Karéta

Lille ka Antwerp ku Train

Paris ka Antwerp ku Karéta

 

 

meunang wrapping:

Mun festival ieu teu disada cukup Heboh geus, urang ayeuna meunang presents teuing! Ayat dina Kitab Esther ngeunaan mishloach manot stipulates yen urang kedah ngirim hadiah hiji sejen, teu ngan masihan hadiah hiji sejen. Salaku hasilna, éta hadé pikeun ngirim pakét anjeun goodies ka babaturan via utusan a, ti mun ngan masihan aranjeunna outright. Saha bisa meta salaku hiji tetween lebet, jadi ngarasa Luncat ka recruit ladenan pos atawa malah nu nice guy dina lift pikeun mantuan Anjeun nganteurkeun hadiah Anjeun.
waktuna sae? Simkuring resep eta!

Milan ka Kareta bekasi

Lake Como kana Kareta bekasi

Genoa kana Kareta bekasi

Parma kana Kareta bekasi

 

Kitab Esther mangrupakeun hiji-hijina buku Alkitabiah nu teu kaasup ngaran Gusti:

Kitab Esther ogé ngajadikeun aya rujukan pikeun Bait Allah teh, mun solat, atawa amalan Yahudi sapertos kashrut [ngajaga halal].

Harga harga Salzburg ka Wina

Harga Train Munich ka Wina

Harga ka Graz ka Wina Train

Iraha ka harga Train Wina

 

Kami teu Leuwih Hamantaschen ngan acan ...

Aranjeunna triangular ngawangun kukituna ceuk bisa dirancang pikeun melambangkan hat Haman, Ceuli atawa kantong. Atawa hal anu saeutik leuwih womanly. Aya nu nyebatkeun cookies ieu ngagambarkeun Ceuli Haman (nami Ibrani maranehna, Haman oznei, hartina ngan ieu), na ngarujuk ka custom di motong off penjahat Ceuli saméméh palaksanaan na. Tilu sudut ngagambarkeun tilu patriarchs anu kakuatan ngaruksak Haman na masihan kakuatan ka Esther nyalametkeun urang Yahudi. Acan téori séjén: Kusabab kecap Jerman kantong hartina "pouch" atawa "jajan,"Éta cookies bisa signify Haman kantong jeung duit anjeunna ditawarkeun raja keur idin pikeun maéhan Yahudi.

Bremen ka Berlin Kareta

Harga Sepi Leipzig ka Berlin

Hargana Hanover pikeun harga Berlin

Harga Hamburg ka Berlin

 

Dina subyek Food mun anjeun ngagungkeun Purim:

haman oznei di purim

Ngaruwat Triangular

Pikeun Ashkenazi Yahudi, sugan paling lega diayakeun tradisi dahareun on Purim anu dahar pangan triangular ngawangun kayaning kreplach sareng pastry hamantashen. Kreplach mangrupikeun segitiga pasta anu dieusi ku daging sapi atanapi hayam. Hamantashen mangrupikeun segitiga adonan pastry sakurilingna eusian anu sering didamel ku kurma atanapi siki poppy.

Salah sahiji guaran paling populér pikeun tradisi ieu téh yén ieu pangan triangular ngagambarkeun Haman tilu hat cornered. Sanajan, sabab geus pamadegan yén gaya ieu hat éta henteu populer dina mangsa waktos, aya loba lianna, Lesser dipikawanoh guaran keur naha urang dahar pangan ngawangun triangular di Purim.

Harga karéta ka Munich

Harga dina Frankfurt Munich Train

Trier kana Kareta Munich

Stuttgart ka Munich Train harga

 

Ngawangkong Turki

Raja Ahasuerus lawasniya ti India nepi ka Étiopia, ti “Maledog eta Kush.” dina basa Ibrani, kecap leumpang hartosna duanana “India” jeung “kalkun.” kituna, sababaraha urang tuang turki nalika aranjeunna ngagungkeun Purim. Batur dahar masakan Ethiopian kayaning lentils Ethiopian. Pikeun ngasupkeun hiji piring turki kana hidangan Purim Anjeun, nyobaan turki manggang kalawan caramelized bawang balsamic kuah atanapi panko crusted cutlets kalkun jeung cranberry na pir chutney.

Harga karéta Nantes ka Bordeaux

Harga Plét ka Bordeaux

Harga Lyon ka Bordeaux Train

Harga Marseilles ka Bordeaux Train

 

bade vegetarian

Dina urutan janten halal, Ratu manan ate diet vegetarian bari tinggal di Raja Achashverosh karaton. Keur ngahargaan dirina, loba jalma ngawula tepung meatless pikeun salametan Purim maranéhna. Esther diet diwangun ti kacangan, sikina, séréal, sarta legumes. Ieu salah kieu balik custom di dahar siki poppy mangsa liburan, nu ngahurungkeun nepi paling iconically di Ashkenazi hamantaschen sakumaha mohn keusikan.

 

Sadaya ieu Sora Wawuh ...

ngagungkeun festivities costume purim

 

Mun pedaran ieu Purim hurung akrab, yén sabab éta kawas euweuh pisan sakumaha Mardi Gras.

Purim jeung Mardi Gras tiap turun persis sabulan méméh a utama, meureun éta observance agama utama tradisi masing-masing. unggal fungsi, paradoxically, salaku bubuka farcical ka periode seriousness agama jero. pikeun urang Kristen, kaleuwihan tina Fat Salasa fungsi minangka hiji outlet pikeun Cindekna diri na gratification diri saméméh periode saum, kalayan période berkepanjangan tina panolakan nyalira komo panyandaran diri.

Purim katempona teh lawang saketeng ka jaman frantic tapi deeply serius tur nuntut. The persiapan pikeun Paska anu customarily dimimitian isuk sanggeus Purim.

Harga ka Frankfurt ka Cologne Train

Harga Brussel ka Cologne Train

Harga Wina pikeun Cologne

Harga kanggo Cologne Train ka Hanover

 

Dimana Perayaan kagiatan Purim di Éropa

Ayeuna eta kami geus dibikeun Anjeun sacara rinci, hayu urang ngabejaan ka maneh dimana manggihan peta nu!

 

Purim di Budapest:

Budapest dina Maret celebrates ahir tiis tiis kalawan loba festival alus spring ngarasakeun. Sabtu sareng Minggu utamana sarat Dina peraré. Rupa-rupa tempat jeung acara qurban Purim di Budapest. salajengna deui, sababaraha synagogues di Budapest kaasup panggedena Dohany Street Kapernaum. Saterusna, puseur komunitas Balint House pikeun warga Yahudi di Budapest bakal boga imah acara pikeun Purim.

 

Purim di Zurich:

Ayeuna Diaturkeun kanggo taun kadua berturut-turut ku ARIEL – Union of Yahudi Murid Jenéwa. Kanyataanna, aya leuwih ti 300 mahasiswa déwasa ngora ti nagara di handap: Swiss, Perancis, Bélgia, Austria, sarta loba tempat séjén. Anu ngiringan pésta Purim ieu bakal pendak ngagungkeun Purim sasarengan unik tuntung minggu di Zurich. keur tiket na info leuwih lengkep, kantor leuwih kana Ariel facebook Page.

Dipasangkeun kana harga Zurich Train

Lucerne pikeun Zurich Train harga

Lugano to Zurich Train harga

Harga Genewa ka Zurich Train

 

Purim di Paris:

Taun ayeuna, ngagungkeun Purim di Paris. Kota Lampu, Kota Cinta, The Kota of Art. Ayeuna ogé Kota Yahudi ngora anu luar biasa Morristown Partéi Purim! Kita Hayu sareng paling elegan anjeun Pakean Purim Parisian. Anjeun tiasa milari pésta ieu di Pusat Seni Pertunjukan Mayo anu endah di Morristown. Acara ieu catering Pikeun Profesional Yahudi Young yuswa 21 ka 39. meunang Tiket IEUH

Harga Brussel ka Paris Train Paris

Harga London pikeun Paris

Harga Marseille ka Paris Train Paris

Amsterdam ka Paris harga Train

 

Purim di London:

Ngaliwat buku gelas anu katingali anjeun tikét ka Péim Tea Party anu bertema. Hosted di geulis Aubrey Park Hotel di The Garden Room dina Minggu kaping 17 Maret, 2019 tabuh 3 sonten. Ngarasakeun parusahaan alus, tuang kavling mahluk bangor tur meunang hadiah. Ieu ngan meunang curiouser na curiouser. Harga tiket ngawengku tea / kopi, muih, scones, jeung sandwiches... sarta hamantaschen! meunang Tiket IEUH

Harga Amsterdam pikeun London

Harga Train Rotterdam ka London

Harga Plét ka London

Harga Brussel ka London Train

 

 

Ngahontal tempat favorit anjeun ka pihak pikeun Purim anu gampang ku Train. Ngan sirahna dina leuwih kana SaveATrain jeung meuli tikét dina menit, kalawan henteu waragad pesky!

 

Ulah rék Lebetkeun pos blog urang onto situs anjeun, anjeun bisa boh motrét téks urang na ngan masihan kami kiridit kalayan link mun pos blog ieu, atawa anjeun klik di dieu: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fcelebrate-purim%2F%3Flang%3Dsu - (Ngagulung ka handap saeutik ningali Code Lebetkeun)

© Copyright 2021 - Simpen A Train, Amsterdam, Walanda
Ulah ninggalkeun tanpa hadir - Meunangkeun Kupon jeung Warta !