Nalog za železniška vozovnica ZDAJ

Blog Post

Kje si lahko Praznujte Purim marca

Čas branja: 7 minut
(Zadnja posodobitev: 30/09/2022)

Judovska Mardi Gras kdo? Vnesite karneval Purim! praznujejo Purim na 14. in 15. dneh ADAR, dvanajsti mesec judovskega koledarja, ki sovpada z marcem. Purim ima karneval atmosfere, z ljudmi, bodisi nosila najboljši sobotni oblačil ali fancy obleko - s kralj Kserks, Vashti, kraljica Estera, Mardohej, in Haman med najbolj priljubljenimi kostumi. Kje se lahko pridružite zabavi? To so najboljša mesta za praznovanje židovsko Carnival Purim marca.

 

purim mask

Kaj je Purim?

Če niste seznanjeni z Purim, naj vas razsvetlil. s kostumi, igraj, in veliko pitja, Purim je eden judovstvo najbolj hrupno počitnice. Spoznali boste, lepo Esther zmanjševanjem zlo Haman načrte, navada opijanja, in kaj so hamantaschen. Vendar smo ugibati, obstaja nekaj stvari o tem počitnice da vas lahko preseneti in bo dobro vedeti, če ste načrtovanje ob udeležbi na veselicah in praznovanju Purima.

Genova do Milana z vlakom

Rim Milanu z vlakom

Do Bologne do Milana z vlakom

Firenca do Milana z vlakom

 

Kdo je Esther?

Knjiga Ester predstavlja osnovo Purim. Zgodba sledi Esther, ki je odločila, da bo žena in kraljica kralja Ahasvera verjel, da je Kserks I of Persia.

Ko kraljev svetovalec, Haman, ga prepriča, da bi ubil vse Jude v imperiju, Kraljica Estera bratranec in sprejel oče, Mardohej, poziva njo uporabi svoj vpliv da se ustavi krvavo načrt.

Zgodba je povedal v knjigi Esther, znan kot Megillah, in konča z Haman visi in judovsko ljudstvo, ki se shranijo.

Bruselj do Amsterdam z vlakom

London do Amsterdam z vlakom

Berlin do Amsterdama z vlakom

Pariz do Amsterdama z vlakom

 

Zanimivosti o Purim:

Tukaj je kul pogovor starter. Ali ste vedeli, da Esther je bila vegetarijanska (ali vsaj flexitarian). Po midraš, while Queen Esther lived in the court of King Ahasuerus, je sledila vegetarijansko prehrano, sestavljeno večinoma iz stročnic, tako, da ne bi prekinil zakone kashrut(prehranska zakoni). Zaradi tega razloga, je tradicija prehrana fižol in grah, ko praznujejo Purim. (Konec koncev, boste potrebovali nekaj zdravega po vsem pijačo in hamantaschen)

Bruselj do Antwerpna z vlakom

Amsterdam do Antwerpna z vlakom

Lille do Antwerpna z vlakom

Pariz do Antwerpna z vlakom

 

 

Get zavijanje:

Če ta festival ne sliši dovolj super že, smo zdaj dobili darila preveč! Verz v knjigi Esther o mishloach manot določa, da bi morali pošlji darila drug drugemu, Ne daj darila drug drugemu. Kot rezultat, je bolje, da pošljete svoje pakete dobrote prijatelju preko messenger, kot da samo da se jim dokončno. Vsakdo lahko deluje kot go tetween, zato vas prosimo, da se zaposlijo poštno storitev ali celo, da je prijazen fant v dvigalu, ki vam pomaga dostaviti darila.
udobje? Mi je všeč!

Milan za Torino vlakih

Lake Como na Torino vlakih

Genova za Torino vlakih

Parma na Torino vlakih

 

Knjiga Estere je edina svetopisemsko knjigo, ki ne vključuje imena Boga:

Knjiga Esther tudi ne vsebuje nobenih sklicevanj v tempelj, k molitvi, ali judovske praks, kot so kašrut [vodenje kosher].

Salzburg za Dunaj cene vlakov

Cene vlakov od Münchna do Dunaja

Cene vlakov iz Graza na Dunaj

Praga za Dunaj Cene vlakov

 

Smo ni konec Hamantaschen samo še ...

Trikotne oblike in naj bi bil zasnovan tako, da simbolizira Hamanov klobuk, ušesa, ali žepi. Ali pa nekaj malo bolj Ženstven. Nekateri pravijo, da ti piškotki predstavljajo Haman ušesa (ime Hebrejski za njih, Haman oznei, pomeni samo to), in se nanašajo na običaj odrezali ušesa kaznivega pred njegovo izvedbo. Trije vogali predstavljajo tri patriarhi, katerih moč oslabljena Haman in dal moč, da Ester rešiti Jude. Še ena teorija: Ker nemške besede žep pomeni "vrečko" ali "žep,"Piškotki lahko pomeni Haman žepe in denar je na voljo kralj za dovoljenje, da bi ubil Jude.

Bremen Berlin vlakih

Leipzig za Berlin Vlak cene

Cene vlakov od Hannover do Berlin

Cene vlakov od Hamburga do Berlina

 

V zvezi s prehrano, ko praznujejo Purim:

oznei haman in purim

trikotna dobrote

Za Aškenazi, morda najbolj potekala tradicija hrane na Purim je uživanje trikotne oblike hrane, kot kreplach and hamantashen pastries. Kreplach is a pasta triangle filled with ground beef or chicken. Hamantashen are triangles of pastry dough surrounding a filling often made with dates or poppy seeds.

Eden od najbolj priljubljenih razlag za to tradicijo je, da je ta trikotni živila predstavljajo Haman tri Cornered klobuk. Vendar, ker je bila trditev, da je ta stil klobuk v tem obdobju ni bil priljubljen, obstaja veliko drugih, manj znani pojasnila, zakaj jemo trikotne živila oblikovane na Purim.

Cene vlakov od Berlina do Münchna

Cene vlakov od Frankfurta do Münchna

Trier v München vlakih

Cene vlakov iz Stuttgarta za München

 

Talking Turkey

Kralj Ahasver je kraljeval od Indije do Etiopije, od “Vrzi Kush.” v hebrejščini, the word hoja means both “Indija” in “puran.” Tako, nekateri ljudje jedo purana, ko so praznovali Purim. Drugi jesti etiopske jedi, kot so etiopskih lečo. Vključiti puranjega jed v vaš Purim obrok, poskusite pečen puran s karameliziranim čebulo balzamični omaki ali Panko skorji purana zarebrnice z brusnicami in hrušk chutney.

Cene vlakov od Nantes do Bordeauxa

Cene vlaka Pariz - Bordeaux

Cene vlakov od Lyona do Bordeauxa

Cene vlakov iz Marseillesa do Bordeauxa

 

Going vegetarijanska

Da bi bila košer, Kraljica Estera jedla vegetarijansko prehrano, medtem ko živi v King Achashverosh palača. V njeno čast, veliko ljudi služi brezmesne obrok za njihovo Purim praznik. Esther prehrana sestavljena iz oreščkov, semena, zrna, in stročnice. To je ena od možnih razlag za običaju jesti maka v času počitnic, ki zavihati najbolj iconically v Aškenazi hamantaschen kot MOHN polnjenje.

 

Ta Vse Zveni znano ...

celebrate purim costume festivities

 

Če je ta opis Purim zveni znano, da je zato, ker je kot nič, toliko kot Mardi Gras.

Purim in Mardi Gras vsak pade natanko en mesec pred glavno, morda the glavni verski upoštevanje njihovih tradicij. vsak služi, paradoksalno, kot farcical uvod v obdobju globokega verskega resnosti. za kristjane, presežek Fat torek služi kot izstop za samostojno uveljavljanje in samo zadovoljstvo pred obdobjem Lent, with its prolonged period of self denial and even self mortification.

Purim je videti kot prehod za sebe, ampak zelo resno in zahtevno obdobje. Iz leta priprav na pasho, ki se običajno začne zjutraj po Purim.

Cene vlakov od Frankfurta do Kölna

Cene vlakov od Bruslja do Kölna

Cene vlakov od Dunaja do Kölna

Cene vlakov od Hannover do Köln

 

Where to Celebrate Purim activities throughout Europe

Zdaj, ko smo dal podrobnosti, naj vam povem, kje najti ukrepe!

 

Purim v Budimpešti:

Budimpešta marec praznuje konec zimski mraz s številnimi dobro pomladnih festivalov uživati. Sobota in nedelja sta še posebej obremenjeni V marcu. Različna prizorišča in dogodki praznujejo Purim v Budimpešti. Nadaljnje, več sinagoge v Budimpešti, vključno z največjim Dohany Street Sinagoga. Poleg tega, Balint Hiša skupnost Center za judovskih državljanov v Budimpešti bo gostil prireditev za Purim.

 

Purim v Zürichu:

Now Organised for the second year in a row by ARIEL – Zveza judovske študentov Ženevi. Pravzaprav, obstaja več kot 300 študenti in mladih odraslih iz naslednjih držav: Švica, Francija, Belgija, Avstrija, in mnogih drugih mestih. These Purim party goers will meet to celebrate Purim together over a unique vikend v Zürichu. Za vstopnice in več info, nad glavo, da ARIEL facebook stran.

Cene vlakov Interlaken za Zürich

Cene vlakov od Lucerna do Zürich

Cene vlakov iz Lugana za Zürich

Ženeva za Zürich cene vlakov

 

Purim v Parizu:

To leto, celebrate Purim v Pariz. Mesto luči, Mesto ljubezni, Mesto umetnosti. It is now also the City of the incredible Young Jewish Morristown zabava Purim! Come along with your most elegant Parisian Purim attire. Ti lahko poiščite to zabavo at the stunning Mayo Performing Arts Center in Morristown. Dogodek je gostinstvo Za mlade judovske strokovnjake starih 21 do 39. Get Vstopnice TUKAJ

Cene vlakov od Bruslja do Pariza

Cene vlakov od Londona do Pariza

Cene vlakov iz Marseilla za Pariz

Cene vlakov od Amsterdama do Pariza

 

Purim v Londonu:

Come through your looking glass book a ticket to a themed Purim Tea Party. Hosted at the beautiful Hotel Aubrey Park in The Garden Room on Sunday 17th marec, 2019 at 3pm. Uživajte v dobri družbi, jesti veliko poredna stvari in nagrade. To postaja vse bolj nenavadne. Cena vozovnice vključuje čaj / kavo, pecivo, kolački, in sendviči... in hamantaschen!

Cene vlakov od Amsterdama do Londona

Cene vlakov iz Rotterdama do Londona

Cene vlakov Pariz-London

Cene vlakov od Bruslja do Londona

 

 

Doseganje vaš najljubši kraj za zabavo za Purim je enostavno z vlakom. Samo naprej nad glavo SaveATtrain in nakup vstopnic v nekaj minutah, brez nadležen pristojbine!

 

Ali želite našo objavo v blogu vdelati na svoje spletno mesto, lahko bodisi sprejme naše fotografije in besedila in daj nam kredit s povezavo na ta blog post, ali pa kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fcelebrate-purim%2F%3Flang%3Dsl – (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)

Avtorske pravice © 2021 - Shrani vlak, Amsterdam, Nizozemska
Ne puščajte brez darilo - Get Kuponi in novice !