Čas branja: 11 minut
(Zadnja posodobitev: 01/04/2021)

Francija je že dolgo med priljubljenimi in eden izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacije v Evropi. Glede na to, da je največja država v zahodni Evropi, je smiselno, da potovanje z vlakom. Francoska vlada je investirala v proge za visoke hitrosti (Veliko zlato hitrost proge TGV) in hitri vlaki (Velika vlak TGV zlato hitrost vlaka). Obstaja več kot 1056 milje (1700 km) namenskih progah za visoke hitrosti, kot tudi več tisoč kilometrov glavnih in manjših linij. Skoraj cela država je dostopen preko francoskih železnic. Francije vlaki so učinkoviti, hitro, in boste dobili, če želite iti v državi, kot tudi do ali od sosednjih držav. Če ste prvič popotnik v Franciji, Najboljši način, da bi dobili okoli z potovanje z vlakom je s skrbnim načrtovanjem potovanja. Vendar, železniško omrežje je mogoče malo zmedeno, še posebej, če ne govorijo ali brati francosko. Da bi vam pomagali razumeti sistem vlaka v Franciji, smo ustvarili popoln vodnik za potovanje po vsej Franciji z vlakom.

V tem priročniku, boste izvedeli vse, kar morate vedeti, da ustvarite svoj osebni potovalni načrt. Poskrbeli bomo tudi informacije o različnih podjetij vlakov, ki delujejo v Franciji in vrste vlakov. Mi vam bo dala dragocene nasvete za nakup vstopnic za najnižjo ceno, navigacijo železniškega sistema, prednosti železniških prehodih, in pridobivanje okrog France iz Pariza. Hranite branje The Complete Guide Za potovanja v Franciji z vlakom odkriti, kako potovanje v Francijo z vlakom.

 

Kako kupiti vozovnice v Franciji

Kje lahko kupim karte za vlak za moje potovanje v Francijo?

Obstaja več enostavno in priročno metode ali spletne strani za nakup francoskih železniških vozovnic. So dokaj enostaven za uporabo, vendar mnogi od njih prišel s svojimi zvijačami in čudnosti, da moramo poudariti.

 

Shranjevanje Vlak je podjetje, ki digitalizirana in revolucijo železniški vozovnic. Obiščite njihovo spletno stran, primerjate vlak vozovnic, izbrati linijo vlak, in tip sedeža želite. Plačate lahko s kreditno kartico ali celo Bitcoin. V primeru, da cena vozovnico za vlak pade, platforma bo vas obvestili in vam pomaga zamenjati za nižjo ceno.

 

Wkokoš, ki dostopa do uradne spletne strani francoski Železnice, boste najverjetneje dobili preusmerjen na RailEurope.com, ki je uradni severnoameriški partner francoskih železnic. Vendar, ne boste vedno našli najcenejše cene na železniški Evropi. zato, vedno bodite pozorni, da so cene najcenejših vlakov na relaciji Save A Train.

 

Amsterdam, da Paris vlakih

Lepo, da Marseilla vlakih

Rotterdam, da Paris vlakih

Bruselj v Pariz vlakih

 

Automated machines to Buy Train Tickets in France

 

Na železniški postaji

Obstajata dva načina za nakup francoske karte za vlak na postaji - od okna vozovnice in na avtomatu. Angleško govoreči jih lahko kupite v obe smeri, ampak, če je vaša angleščina ni tako dobro in ne more komunicirati z osebo na oknu vozovnice dobro, avtomatu je vaš najboljši stavo. To je enostavna za navigacijo, in lahko tudi spremenite svoje nastavitve jezika. Nakup vstopnic na avtomatu zahteva Chip & kreditne kartice PIN.

 

Kako naj zbere svojo spletno karto?

Obstaja več metod zbiranja vstopnice:

 • Pick up na postaji. Za zbiranje vstopnice na postaji, lahko uporabite več informacij rumen ali s kreditno kartico (enak tistemu, ki ste ga uporabili za nakup vstopnic).
 • Print-at-home vstopnic. Ko prejmete elektronske vozovnice, jih lahko natisnete in jim pokazati, da je dirigent vlaka, ki preverja vstopnice.
 • elektronske vozovnice. Če ne želite natisniti vstopnice, jih lahko prenesete na svoj telefon ali tablični računalnik. Lahko samo pokazati dirigent svojo vstopnico prek telefona ali tabličnega zaslona.
 • poslali vstopnice. Nekatere storitve ponujajo možnost, da ti pošiljajo vstopnice po navadni pošti. Vendar, da je zelo počasen proces, in zato, ni priporočena možnost.

 

Ali naj kupim karte za vlak vnaprej?

To lahko zmede vedeti, kateri vlak vstopnice lahko kupite kadarkoli in ki jih je treba kupiti vnaprej, saj obstaja več vrst vlakov in različnih železniških storitev.

Regionalni / lokalni vlaki. Regionalni in lokalni vlaki povezavo primestnih in regionalnih območij. RER in Transilien connect primestni Pariz, medtem IMETI vlaki (Vlak regionalni Expres) so regionalni vlaki, ki povezujejo regionalnih središčih v manjših krajih. Nimate kupiti regionalnih in lokalnih železniških vozovnic vnaprej, samo jih kupil tik pred odhodom.

 • Intercite vlaki (IC). Intercites vlak je hitri vlak, ki ne potujejo na progah za visoke hitrosti in povezuje mesta, kot tudi na krajših razdaljah. Vstopnice za IC lahko kupite vnaprej za popust.
 • Hitri vlaki (TGV). TGV vlaki so najhitrejši vlaki v Franciji, in karte za njih so na voljo za nakup 90 dni vnaprej. Cene za njih še vedno naraščajo, kot je datum odhoda pristopi, da rezervirate jih zgodaj za najnižjo ceno. Vstopnica kupljena 90 dni vnaprej lahko stane 30 €. Ampak, če bi jim kupiti nekaj dni pred odhodom, cena vstopnice bi lahko znašala kar 100 €.
 • Mednarodni vlaki. Enaka pravila za zgodnje rezervacije uporabljajo za mednarodne vlake, saj so tudi ti hitri vlaki.

 

Kakšne so prednosti železniško vozovnico vstopnic?

Na voljo je širok razpon železniško vozovnico vstopnic jo lahko uporabite za potovanja po vsej Franciji z vlakom. Nekateri od njih vam omogočajo, da potovanja v Franciji in drugih evropskih državah, in potem so železniške vozovnice, ki so samo za potovanja v Francijo. Za razliko od rednih vozovnice, železniških vozovnic vstopnic prišli z nekaj prednosti:

 • prilagodljivost. Z železniško vozovnico vozovnico, dobiš neomejeno potovanje z vlakom. Pojdite na postajo, ko boste želeli, žigosa železniško vozovnico v pisarni železniške postaje in se na naslednjo razpoložljivo vlak.
 • popusti. Vozovnice običajno prihajajo z vključkov popusti za znamenitosti, zaradi česar so odlična možnost za proračun potniki. Lahko so velik denar varčevanja, kar je glavni razlog, zakaj ljudje nakup železniških vozovnic. Last Minute vozovnice za vlak lahko drago stane, če jih ne rezervirati vnaprej.
 • udobje. Vam ni treba skrbeti o nakupu vozovnice vsakič, ko želite, da vlak, vendar morate biti prilagodljivi, saj ne boste imeli mesta na vsakem vlaku, ki si ga želite.

 

Kateri železniški akcije vozovnica naj nakup?

Ob nakupu železniški prelaz vstopnico za, lahko izbirate med France Država Pass in Prepustnica za več držav (Eurail Globalni Pass).

V France Država Pass je vaša najboljša izbira, če ste le potujejo v Francijo, saj omogoča neomejeno potovanje na nacionalnem železniškem omrežju (vključno medmestno, IMETI, TGC, itd). Izberete lahko 1 do 8 dni potovanja v enem mesecu, kot tudi izbirate med prvem in drugem razredu. A rezervacija sedežev je potrebno poleg železniški prehod za potovanja na vlakih za visoke hitrosti. S to vozovnico, prejmete tudi popuste na različnih avtobusih, trajekti, križarjenja, hoteli, muzeji, in druge zanimivosti.

V Eurail Globalni Pass je boljša izbira, če ste tudi načrt za potovanje v sosednje države. Ta multi-country akcije zagotavlja neomejeno potovanja 31 različnih državah v Evropi (tudi v Franciji). Z Eurail prelazov, ni omejitev, kolikokrat lahko ujamete vlak. Izberite bodisi 3, 5, oz 7 dni potovanja v enem mesecu ali 10-15 dni potovanja v dveh mesecih. Ne pozabite, da bi zadržke pred odhodom.

Večina železniške vozovnice so na papirju, in boste morali napisati datum odhoda pred prvim potovanjem vsak dan. Sedežne rezervacije za hitre vlake bo stalo med 10 € in 20 € na sedežu, medtem ko se mednarodne potovalne rezervacije v razponu od € 35 do € 89 na sedežu (odvisno od destinacije).

Pomembna opomba: Rail Pass je le dobra vrednost za denar, če vlak potovanje več 14 dni, če potujete za vozovnice za vlake od točke do točke, na primer ponudbe Save A Train ponujajo boljšo vrednost za vaš denar.

Vlaki iz Marseilles v Lyon

Železniški vlaki Pariz-Lyon

Lyon do Paris vlakih

Lyon na Avignon vlakih

 

 

Kako uporabljati Train Vstopnice v Franciji?

Na regionalnih in lokalnih vlakov, boste morda morali potovanje s fizično vozovnico. Pojdi na polje potrjevanja pred odhodom, da bi preverili, ali "žig" vozovnice. Če ga ne bi potrditi pred odhodom, počakajte, dirigent, da je žig, medtem ko na vlaku. Ni rezervacije sedeža lokalnih in regionalnih vlakov, tako da samo sedi kjerkoli.

Na vlakih za visoke hitrosti, obstaja poseben čas, natisnjen na vozovnici, in vstopnica velja samo za to določen čas. Nobene potrebe ni, da bi preverili svoje vstopnice, saj imate rezervacijo sedeža. Poskrbite, da boste našli pravo vozilo in sedež (številke so napisana ali natisnjena na vozovnici).

Pariz, da Rouen vlakih

Rouen Pariz vlakih

Paris na Calais vlakih

Rouen na Calais vlakih

paper train tickets

 

Getting Around Franciji From Paris

Ko turisti prihajajo v Francijo, za večino jih je Pariz izhodišče za potovanje z vlakom znotraj države. Ko se začne v Parizu, lahko doseže skoraj vsako destinacijo v državi. To so nekatere od glavnih ciljev na voljo od pariških železniških postaj.

 • Gare d'Austerlitz oz Železniška postaja Austerlitz – Bordeaux, Limoges, Poitiers, Toulouse, Biarritz, Ogledi, in zahodni Španiji.
 • Železniška postaja Montparnase oz gare Montparnasse Vse Visokohitrostni vlaki na zahodni Franciji (Rennes, Nantes, Brest, Bretanja)
 • Severna postaja Severovzhodno France, Valenciennes, malo, Calais; Bruselj, Köln, in Amsterdam (Thalys); London (Eurostar).
 • Lyonska postajaJužno od Francije. Montpellier, Dijon, Lyon, Clermont Ferrand, Besancon, Marseille, lepo. Mulhouse na vzhodu Francije. Katalonija (Girona, Barcelona), Italija, in Švica (Ženeva, Zürich).
 • Železniška postaja Saint Lazare oz Gare St. Lazare – Le Havre, Rouen, Caen, Cherbourg.
 • East Station Nancy. Reims, Metz, Strasbourg, Luksemburg, in Nemčija.

La Rochelle za Nantes vlakih

Toulouse La Rochelle vlakih

Bordeaux La Rochelle vlakih

Paris La Rochelle vlakih

 

Best Nasveti za potovanje v Franciji z vlakom

Ponujamo vam seznam veliko nasvetov, da bo vaše vlak potovanje v Franciji bolj udobno in prijetno.

 • Prihod zgodaj na železniški postaji. Bodite prepričani, da je na železniški postaji vsaj 20 minut pred odhodom, ali celo prej, če potujete z velikih železniških postaj, kot so Gare du Nord v Parizu. Za turista, ki ne govorijo francosko, ni nič slabši od prispeli le nekaj minut pred odhodom, ne da bi kar koli vedeli, kam iti. Prihod dovolj zgodaj vam bo dala čas, da preverite Odhod odbor za informacije postaje, ugotoviti, katera platforma je vaš vlak zapusti, in poiščite pravo platformo.
 • Nikoli ne puščajte prtljage brez nadzora. Morda boste želeli, da hodi v bližnji trgovini za nekatere prigrizke in vodo. Če se odločite, da hodi okrog, Ne puščajte vreča brez nadzora niti za sekundo. V nasprotnem primeru, tvegate ima vaša prtljaga ukradejo izkušeni tatovi. Glavne železniške postaje v Franciji (Z Paris Gare du Nord, Železniška postaja Paris Lyon, in Is Paris Austerlitz postaja) imajo levi prtljage omarice v različnih velikostih. Preden vstopite predel omarice, pričakujejo, da bodo svoje torbe X-slikan. Ko je na krovu, postavite prtljago v svoj vid namesto na namenskih prtljago prostorov.
 • Pack nekaj hrane. Potniki se dovoli, da svojo hrano in pijačo na vlakih, kar je super za vožnjo vlaka na dolge razdalje. Nekateri vlaki imajo kavarno na krovu, in večina od njih ima voziček voziček, ki prihaja okoli. Na žalost, voziček vedno ne pride, in kavarna se lahko zaprejo. Hrana in pijača na ladji so tudi dražji. Za prihranite denar, paket si piknik s svojo najljubšo hrano pred vsakim potovanjem. Obstajajo različne priročno trgovin v večini železniških postajah, kjer si lahko kupite hrano in pijačo.
 • Prenesite železniški načrtovalec Aplikacija na telefonu. Obstaja vrsta železniškega načrtovalec aplikacij, ki jih lahko namestite in uporabljate, da bi vaš vlak potuje bolj priročno. Naš izdelek vsebuje vse z informacijami in vlak urniki za evropske vlake, in nekatere aplikacije ne potrebujejo internetne povezave. Z železniškega načrtovalec aplikacije, boste vedno vedeli, ali je vaš vlak bo prepozno (in kako dolgo) ali na čas, kot tudi katera platforma bo prispel / odstopiti. leta glavna mesta kot Paris, ni ena “glavni” postajo, in ga je enostavno zamenjati eno postajo za drugo. S pravo aplikacijo, boste lahko prepričani, da boste dobili off na pravi postaji.
 • prtljage. Ko gre za prtljago, lahko prinese toliko, kot jih lahko opravljajo, saj ni nobenih omejitev teže. Lahko shranite vrečke nad glavo, za svoj sedež, ali v prtljažnik v avtu.
 • Prvovrstna in drugorazredne vstopnice. Med prvorazrednimi in drugorazrednimi avtomobili ni velike razlike. Vendar, je tišji v prvem razredu, in sedeži so nekoliko večji. Drugorazredni avtomobili so tudi popolnoma udobno. Omeniti velja, da stanejo vozovnice prvega razreda približno 1,5x več kot vozovnice drugega razreda.
 • Ne morete povrniti poceni vozovnic. Morda je edina pomanjkljivost poceni vozovnic ta, da jih ni mogoče zamenjati ali povrniti.
 • stroji Samopostrežne. Pri uporabi self-služi stroj karte, lahko izberete možnost angleški jezik, tako da ni treba skrbeti, če ne govorijo francosko.
 • Knjigovodska kolo. Na lokalnih in regionalnih vlakov, si lahko kolo z vami brezplačno. Visokohitrostni vlaki in Intercity Night (čez noč vlaki) na nekaj poti vam omogočajo, da s kolesom za majhno plačilo (običajno okrog 10 €). Na drugih TGV vlakov, boste morali dati svoje kolo v zip-up kolo vrečko.
 • povezavo. Ob poti, vaše potovanje lahko zahtevajo, da prestopiti. Preklop vlaki so ponavadi hitro in enostavno, tako da ni treba skrbeti, če nimate dovolj časa med vlaki. Povezava vlak lahko vključuje hojo na drugi strani platforme ali na drugi strani železniške postaje.
 • Know imena železniške postaje. Velika mesta imajo več železniške postaje, ki lahko povzroči zmedo. Če ne morete zapomniti njihova imena, jih zapišite na list papirja, jih shranite na vaš telefon, ali uporabite železniški načrtovalec aplikacijo.
 • Mind stavke vlak. Francija je znana po vlakovnih stavke, in vedno opozori javnost, preden gre na eni. Medtem ko bodo nekateri vlaki še vedno teče, stavke so nekaj, naj bodo pozorne, če želite, da bi se izognili večjim nevšečnostim.
 • uporaba Chip & kreditne kartice PIN. Za nakup vozovnice na avtomatizirani kiosk vozovnice, boste potrebovali Chip & kreditne kartice PIN, zato poskrbite, da boste vedeli, kodo PIN, čeprav tega ne priporočamo, saj je zelo drago.

Pariz, da Marseilla vlakih

Marseille v Pariz vlakih

London, da Paris vlakih

Marseille na Clermont Ferrand vlakih

 

Complete Guide To Travel In France By Train

Vsa večja mesta v Franciji so povezani s TGV – omrežje vlak visoke hitrosti z vlakov, ki potujejo s hitrostjo skoraj 200 mph. Pri teh hitrostih, vsa območja Francije so vam nedosegljiva.

 

Oblikovali smo ta priročnik “Popoln vodnik za potovanje v Franciji z vlakom” da vam močno razumevanje, kako deluje francoski železniški sistem in vam pomaga, če razmišljate o tem z vlakom, vendar ne veste, kaj storiti in kje začeti. Ali ste na backpacking avanturo, poslovno potovanje, ali na družinske počitnice, imamo te pokrili, Shranjevanje Vlak je mesto za nakup karte za vlak.

 

 

Ali želite vdelati naš blog post “Popoln vodnik za potovanja v Franciji z vlakom” na vaši strani? Lahko bi naše fotografije in besedila in nam kredita s povezavo na ta blog post. Ali kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/guide-travel-france-train/?lang=sl Сігналы абмеркавання- (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)