Läsningstid: 11 minuter
(Senast uppdaterad: 01/04/2021)

Frankrike har länge varit en favorit och en av de mest populära turist destinationer i Europa. Med tanke på att det är det största landet i Västeuropa, det är klokt att resa med tåg. Den franska regeringen har investerat i höghastighetslinjer (Stor guld linjehastighet TGV) och höghastighetståg (Stort tåg TGV guld höghastighetståg). Det finns mer än 1056 mil (1700 km) av dedikerade höghastighetslinjer samt tusentals miles av huvud- och mindre linjer. Nästan hela landet är tillgängliga via franska järnvägar. Frankrikes tåg är effektiva, snabb, och kommer att få dig dit du vill gå i landet samt till eller från någon grannland. Om du är en första gången resenären i Frankrike, det bästa sättet att ta sig runt med hjälp av tåg är genom noggrann reseplanering. i alla fall, järnvägsnätet kan vara lite förvirrande, speciellt när du inte tala eller läsa franska. För att hjälpa dig att förstå tågsystem i Frankrike, Vi har skapat en komplett guide till resor i hela Frankrike med tåg.

I den här guiden, du kommer att ta reda på allt du behöver veta för att skapa din personliga resplan. Vi kommer också att ge information om olika tågbolag som är verksamma i Frankrike och vilka typer av tåg. Vi ger dig värdefulla tips om att köpa biljetter till det lägsta priset, navigera järnvägssystemet, fördelarna med sken passerar, och ta sig runt Frankrike från Paris. Fortsätt att läsa The Complete Guide att resa i Frankrike med tåg för att upptäcka hur att resa till Frankrike med tåg.

 

Hur man köpa tågbiljetter I Frankrike

Var kan jag köpa tågbiljetter för min resa till Frankrike?

Det finns flera enkla och praktiska metoder eller webbplatser för att köpa franska tågbiljetter. De är ganska lätt att använda, men många av dem kommer med sina egna egenheter och konstigheter att vi måste påpeka.

 

Spara ett tåg är ett företag som digitaliserat och revolutione tågbiljetter. Besök deras hemsida, jämföra tåg biljettpriser, välja tåglinjen, och typ av plats du vill. Du kan betala med ditt kreditkort eller ens Bitcoin. Om din tågbiljett pris sjunker, plattformen kommer att låta dig veta och hjälpa dig byta ut den mot ett lägre pris.

 

Whöna öppnar den officiella webbplatsen för franska Järnvägar, du kommer förmodligen få omdirigeras till RailEurope.com, som är den officiella nordamerikanska partner franska järnvägar. i alla fall, Du kommer inte alltid att hitta de billigaste priserna på Rail Europe. Därför, bör du alltid vara uppmärksam på att de billigaste biljettpriserna är på Save A Train.

 

Amsterdam till Paris Tåg

Nice till Marseille Tåg

Rotterdam till Paris Tåg

Bryssel till Paris Tåg

 

Automated machines to Buy Train Tickets in France

 

På tågstationen

Det finns två sätt att köpa franska tågbiljetter på stationen - från en biljett fönster och automaten. Engelsktalande kan köpa dem båda hållen, men om din engelska är inte så bra och kan inte kommunicera med personen vid biljettluckan väl, Automaten är din bästa insats. Det är lätt att navigera, och du kan även ändra sina språkinställningar. Att köpa biljetter från automaten kräver en Chip & PIN kreditkort.

 

Hur ska jag samla in min online-biljett?

Det finns flera metoder för att samla in dina biljetter:

 • Plocka upp vid stationen. Att samla in dina biljetter på stationen, kan du använda en bokning informationsnummer eller kreditkorts (samma som du använde för att köpa biljetter).
 • Print-at-home biljetter. När du får elektroniska biljetter, du kan skriva ut dem och visa dem till konduktören som kontrollerar biljetter.
 • elektroniska biljetter. Om du inte vill skriva ut dina biljetter, du kan ladda ner dem till telefonen eller surfplatta. Du kan bara visa ledaren din biljett via din telefon eller surfplatta skärm.
 • postas biljetter. Vissa tjänster erbjuder möjligheten att skicka dig biljetter via vanlig post. i alla fall, som är en mycket långsam process, och därför, inte en rekommenderad alternativ.

 

Ska jag köpa tågbiljetter i förväg?

Det kan vara förvirrande att veta vilken tåg biljetter kan köpas när och som bör köpas i förväg eftersom det finns flera olika typer av tåg och olika tågtrafik.

Regionala / lokala tåg. Regionala och lokala tåg ansluta förorts- och regionala områden. RER och Transilien ansluta förorts Paris, medan ATT HA tåg (Train Regional Expres) är regionaltåg som ansluter regionala nav med mindre städer. Du behöver inte köpa regionala och lokala tåg biljetter i förväg, bara köpa dem direkt före avgång.

 • Intercite tåg (IC). En Intercites tåg är ett expresståg som inte resa på höghastighetslinjer och ansluter städerna samt kortare avstånd. Du kan köpa IC biljetter i förväg för att få en rabatt.
 • Höghastighetståg (TGV). TGV-tåg är de snabbaste tågen i Frankrike, och biljetter för dem finns att köpa 90 dagar i förväg. Priserna för dem fortsätter att stiga som avresedatum närmar sig, så boka dem tidigt för det lägsta priset. En biljett köpt 90 dagar i förväg kan kosta € 30. Men om du skulle köpa dem ett par dagar före avgång, biljettpriset kan vara så hög som € 100.
 • internationella tåg. Samma regler för tidig bokning gäller internationella tåg eftersom dessa är också höghastighetståg.

 

Vilka är fördelarna med Rail Pass biljetter?

Det finns ett brett utbud av Rail Pass biljetter du kan använda för att resa över hela Frankrike med tåg. Några av dem kan du resor inom Frankrike och andra europeiska länder, och sedan finns det tåg passerar som enbart för resor inom Frankrike. Till skillnad från vanliga tågbiljetter, Rail Pass biljetter kommer med vissa fördelar:

 • Flexibilitet. Med en skena pass biljett, du får obegränsat tågresor. Bara att gå till stationen när du vill, stämpla järnvägs pass i tågstationen kontoret och få på nästa tillgängliga tåg.
 • rabatter. Rail Pass normalt komma med inneslutningar av rabatter för attraktioner, vilket gör dem ett utmärkt alternativ för budgetresenärer. De kan vara en enorm pengar sparare, vilket är den främsta anledningen människor köper Rail Pass. Sista minuten tågbiljetter kan bli dyrt om du inte boka dem i förväg.
 • bekvämlighet. Du behöver inte oroa dig för att köpa en biljett varje gång du vill ta ett tåg, men du måste ha flexibilitet eftersom du inte har någon plats på varje tåg du vill.

 

Vilken Rail Pass biljett ska jag köpa?

När du köper en Rail Pass biljett, du kan välja mellan France Land Pass och Multi-Country Pass (Eurail Global Pass).

De France Land Pass är din bästa insats om du bara reser i Frankrike eftersom det ger obegränsat antal resor på det nationella järnvägsnätet (inklusive linje, ATT HA, TGC, etc.). Du kan välja antingen 1 till 8 resdagar inom en månad samt välja mellan första och andra klass. A platsreservation krävs förutom en skena passera för resor på höghastighetståg. Med detta pass, du också få rabatter på olika bussar, färjor, kryssningar, hotell, museer, och andra attraktioner.

De Eurail Global Pass är ett bättre alternativ om du även planerar att resa till grannländerna. Denna flera länder pass ger obegränsat antal resor till 31 olika länder i Europa (däribland Frankrike). Med Eurail passerar, Det finns ingen gräns för hur många gånger du kan fånga ett tåg. Välj antingen 3, 5, eller 7 resdagar inom en månad eller 10-15 resdagar inom två månader. Kom ihåg att göra bokningar före avgång.

De flesta Rail Pass är pappersbaserade, och du kommer att behöva skriva datum för avresan innan den första resan av varje dag. Seat reservationer för höghastighetståg kommer att kosta dig mellan € 10 och € 20 per säte, medan internationella resor reservationer varierar från € 35 till € 89 per säte (beroende på destination).

En viktig anmärkning: Rail Pass är bara bra valuta för pengarna om du tränar resor till mer än 14 dagar om du reser för mindre än punkt-till-punkt-tågbiljetter som vad Save A Train erbjuder erbjuder bättre valuta för pengarna.

Tågtider från Marseille till Lyon

Tågtider från Paris till Lyon

Lyon till Paris Tåg

Lyon till Avignon Tåg

 

 

Hur man använder tåg biljetter i Frankrike?

På regional och lokal tåg, du kan behöva resa med en fysisk biljett. Gå till en validerings rutan innan avresan för att bekräfta eller ”stämpel” din biljett. Om du inte validera den före avgång, vänta ledaren att stämpla det samtidigt på tåget. Det finns ingen plats reservationer för regionala och lokala tåg, så bara sitta var som helst.

På höghastighetståg, det finns en viss tid tryckt på din biljett, och biljetten är endast giltig för den angivna tiden. Det finns ingen anledning att validera dina biljetter eftersom du har en platsreservation. Se till att rätt bil och plats som du hittar (siffrorna är skrivna eller tryckta på din biljett).

Paris till Rouen Tåg

Rouen till Paris Tåg

Paris till Calais Tåg

Rouen till Calais Tåg

paper train tickets

 

Ta sig runt Frankrike Från Paris

När turister kommer till Frankrike, majoriteten av dem gör Paris till sin utgångspunkt för tågresor inom landet. När du startar i Paris, du kan nå nästan alla mål inom landet. Dessa är några av de viktigaste destinationerna serveras från Paris tågstationer.

 • Gare d'Austerlitz eller Austerlitz järnvägsstation – bordeaux, limoges, Poitiers, Toulouse, Biarritz, Turer, och västra Spanien.
 • Montparnasse järnvägsstation eller Montparnasse station All TGVs till västra Frankrike (Rennes, Nantes, Brest, bretagne)
 • Norra stationen Northeast Frankrike, Valenciennes, Liten, Calais; bryssel, köln, och Amsterdam (Thalys); london (Eurostar).
 • Lyon stationsödra Frankrike. Montpellier, Dijon, Lyon, Clermont Ferrand, Besançon, Marseille, Trevlig. Mulhouse i östra Frankrike. Katalonien (Girona, Barcelona), Italien, och Schweiz (genever, zurich).
 • Saint Lazare järnvägsstation eller Gare St. Lazare – Le Havre, Rouen, Caen, Cherbourg.
 • East Station Nancy. Reims, Metz, Strasbourg, luxemburg, och Tyskland.

La Rochelle till Nantes Tåg

Toulouse till La Rochelle Tåg

Bordeaux till La Rochelle Tåg

Paris till La Rochelle Tåg

 

Bästa tips för resor i Frankrike med tåg

Vi ger dig en lista över bra tips som gör ditt tåg i Frankrike mer bekväm och njutbar.

 • Kom tidigt på tågstationen. Var noga med att vara på tågstationen minst 20 minuter före avgång, eller ännu tidigare om du reser från stora tågstationer, såsom Gare du Nord i Paris. För en turist som inte talar franska, det finns inget värre än anländer bara några minuter före avgång utan att ha en aning om vart man ska gå. Anländer tidigt kommer att ge dig tid att kontrollera avgångs styrelsen för stationsinformation, identifiera vilken plattform ditt tåg lämnar, och hitta rätt plattform.
 • Lämna aldrig ditt bagage obevakat. Du kanske vill gå till en närliggande butik för några mellanmål eller vatten. Om du väljer att gå runt, inte lämna din väska obevakad ens för en sekund. Annat, du riskerar att ha ditt bagage som stulits av erfarna tjuvar. Stora järnvägsstationer i Frankrike (Inklusive Paris Gare du Nord, Paris lyons tågstation, och Paris Austerlitz station) har vänsterförvaringsboxar i olika storlekar. Innan du går in skåpområdet, räknar med att ha dina väskor röntgas. gång ombord, placera ditt bagage inom din syn i stället för på de särskilda bagageutrymmen.
 • Packa mat. Passagerare får ta med sig egen mat och dryck på tåg, vilket är bra för långväga tåg rider. Vissa tåg har ett café ombord, och de flesta av dem har en vagn vagn som kommer runt. Tyvärr, vagnen inte alltid komma, och caféet kan stängas. Mat och dryck ombord är också dyrare. Till spara pengar, packa själv en picknick med din favoritmat före varje resa. Det finns olika närbutiker i de flesta tågstationer där du kan köpa mat och dryck.
 • Hämta en järnväg planerare app till telefonen. Det finns en rad järnvägs planerare program du kan installera och använda för att göra ditt tåg färdas bekvämare. Vår artikel innehåller all info och tågtidtabeller för europeiska tåg, och vissa program inte kräver en Internet-anslutning. Med en skena planerare app, du kommer alltid att veta om ditt tåg kommer att bli sent (och hur länge) eller i tid, liksom vilken plattform det kommer att anlända / avgår. I storstäder som Paris, det finns inte en “huvud” station, och det är lätt att blanda ihop en station för en annan. Med rätt app, kommer du att vara säker på att du går av vid rätt station.
 • Bagage. När det gäller bagage, du kan ta så mycket som du kan bära eftersom det inte finns några viktgränser. Du kan lagra dina väskor overhead, bakom sätet, eller i en bagagehylla i bilen.
 • Första klass och andra klassens biljetter. Det är inte mycket skillnad mellan förstklassiga och andra klassens bilar. i alla fall, det är tystare i första klass, och sätena är lite större. Andra klassens bilar är också helt bekväm. Det är värt att nämna att första klass biljetter kostar cirka 1.5x mer än den andra klassens biljettpris.
 • Det går inte att återbetala billiga biljetter. Kanske den enda nackdelen med billiga biljetter är att de inte kan ändras eller återbetalas.
 • Självbetjäningsmaskiner. När du använder en egennyttigt biljettautomat, kan du välja alternativet engelska språket, så det finns ingen anledning att oroa dig om du inte talar franska.
 • Bär en cykel. På lokal och regionaltåg, du kan ta en cykel med dig kostnadsfritt. TGVs och Intercity Night (nattåg) på ett fåtal linjer kan du ta en cykel för en liten avgift (vanligtvis omkring € 10). På andra TGV tåg, du kommer att behöva sätta din cykel i en zip-up cykel väska.
 • göra anslutningar. Längs resan, resan kan kräva att du byta tåg. Växla tåg är oftast snabbt och enkelt, så det finns ingen anledning till oro om du inte har tillräckligt med tid mellan tåg. Ett tåg anslutning kan innebära gång till den andra sidan av plattformen eller den andra delen av järnvägsstationen.
 • Vet tågstationen namnen. Stora städer har flera tågstationer, vilket kan skapa förvirring. Om du inte kan komma ihåg deras namn, skriva ner dem på ett papper, spara dem på telefonen, eller använd en skena planerare appen.
 • Sinne tåget strejker. Frankrike är känd för tåg strejker, och de varnar alltid allmänheten innan du går på en. Medan vissa tåg kommer fortfarande köra, strejker är något att uppmärksamma om du vill undvika stora olägenheter.
 • användning Chip & PIN kreditkort. För att köpa en biljett på en automatiserad biljett kiosk, du behöver en Chip & PIN kreditkort, så se till att du vet att din PIN-kod, Även om vi inte rekommenderar det, eftersom det är väldigt dyrt.

Paris till Marseille Tåg

Marseille till Paris Tåg

London till Paris Tåg

Marseille till Clermont Ferrand Tåg

 

Complete Guide To Travel In France By Train

Alla större städer i Frankrike är anslutna med TGV – höghastighetståget nätverk med tåg som resor i hastigheter på nästan 200 mph. Vid dessa hastigheter, alla områden i Frankrike är inom räckhåll.

 

Vi har utformat denna guide “Complete Guide att resa i Frankrike med tåg” att ge dig en stark förståelse för hur det franska järnvägssystemet fungerar och hjälpa dig om du funderar på att ta ett tåg, men inte säker på vad man ska göra eller var man ska börja. Vare sig du är på en backpacking äventyr, en affärsresa, eller på en familjesemester, Vi har du täckning, Spara A Train är ställe att köpa tågbiljetter.

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “Den kompletta guiden att resa i Frankrike med tåg” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/guide-travel-france-train/?lang=sv Deen- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)