Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 07/08/2021)

Tiden har äntligen kommit – om du har precis tagit examen universitet, är på väg ut för din årliga semester, eller har beslutat att tjusningen av mark resor inte kan missa, du har valt att resa Europa med tåg. Det är en romantisk idé, en vandring reste av tusentals genom åren. Det kan också vara helt överväldigande. Europa är känd för sina utmärkta tågförbindelser. Från billiga lokala biljetter till kontinenten överbryggande EU Rail Pass, det är lätt att hoppa på en overnighter och komma fram till din destination nästa morgon, redo för ditt senaste äventyr.

Men var ska du gå? Oavsett om det är första gången eller din tionde, den mängd tåg tillgängliga kan leda till stress, förvirring, och total rädsla för att missa. oroa dig inte – eftersom vi har samlat här en lista över 5 bästa europeiska huvudstäder att resa till tåg. Sitt ner, spänne upp, och spara utrymme för Frankrikes finaste baguetter, eftersom vi ska på en åktur.

 

1. Bästa europeiska huvudstäder att resa med tåg: Paris, Frankrike

Som utlovat, Vi börjar den här resan direkt, med ett stopp i en av världens mest kända och berömda romantiska städerna. Paris har några av de bästa tågförbindelser runt, med tåg över hela centrum, så du är aldrig långt från en station. Paris är fylld med saker att göra, så du vill stanna här i minst tre dagar för att få en glimt av stadslivet.

Stanna vid Louvren för en titt på Mona Lisa eller utöva dessa glutes genom att klättra Triumfbågen. Njut av en middag kryssning på Rhen, besöka några franska butiker, och ta in det glittrande Eiffeltornet när det kommer till liv på kvällarna.

Självklart, Paris är mer än sin stadskärna. Den spretiga metropol är hem för över två miljoner människor, Vilket innebär att du kan spendera veckor här utan verkligen skrapat på ytan av vad den har att erbjuda. Tillflyktsort för en dagsutflykt från horder på Pont Alexandre III och bege dig till Versailles, där det kungligt palats fortfarande allenarådande, trots sin vakans sedan 1700-talet. Dag biljetter är bara € 20 och inkluderar inträde till slottet, trädgårdarna, och mycket mera. Ännu bättre, tåg går från centrum direkt till slottet, vilket gör att komma dit en bris. Denna sammankoppling gör officiellt Paris en av våra bästa europeiska huvudstäder för tågresor.

Amsterdam till Paris Tåg

London till Paris Tåg

Rotterdam till Paris Tåg

Bryssel till Paris Tåg

 

Paris Best European capitals for train travel

 

2. london, Storbritannien

En av mina personliga favoritstäder och bara två timmar från Paris ligger huvudstad i Förenade kungariket: london. Denna smältdegel av kulturer är hem för en jättestor nio miljoner människor från alla samhällsskikt. Från posh Chelsea pigg Soho, du hittar aktiviteter för alla på din fest. Fånga en av de senaste musikaler innan rubrik över Shakespeares Globe och avsluta din kväll på Shard, det högsta tornet i London.

Du kommer inte vill skynda igenom denna stad, så planera din tid därefter. Oavsett om du är på väg till Harry Potter studios (en timme från centrum), eller helt enkelt ta i de stora landmärken som Tower of London, St. Pauls Cathedral, Westminster Abbey, Big Ben, eller London Eye, varje minut tillbringade i London är ett tillfälle att lära sig mer om det land vars Empire en gång sträckte världen.

Eurostars höghastighetståg tar dig från Paris till Londons centrum på drygt två timmar, Vilket innebär att du kommer att spendera mindre tid att resa och mer tid äventyr. Således, vi anser att London är en av de bästa europeiska huvudstäderna att resa till med tåg.

Amsterdam till London Tåg

Paris till London Tåg

Berlin till London Tåg

Bryssel till London Tåg

 

 

3. Bästa europeiska huvudstäder att resa med tåg: amsterdam, nederländerna

Känd för sina kanaler och cykelberoende population, Amsterdam skiner som Netherland huvudstad. Med en unik design, Amsterdam är en fullständigt charmiga stad och en enastående bland europeiska huvudstäder. Tåg från Paris pågå i tre timmar och sätta dig på Amsterdam Centraal, beläget i hjärtat av staden.

Bege dig till Museumplein att ta i Van Gogh-museet innan du går till House of Bols Cocktail & genever Experience, som innehåller ditt val av cocktail i vinprovning rummet.

Glöm inte att kryssning kanalerna, antingen. Oavsett om du tar en dedikerad tur eller hoppa på en av stadens offentliga båtar, du får en helt ny vy från vattnet. Trots sin benägenhet för båtar och cyklar, Amsterdam är lättillgängligt från hela Europa via höghastighetsskenor, gör detta en annan topp utmanare för bästa europeiska kapital för tågresor.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

Amsterdam Best European capitals for train travel

 

4. Berlin, Tyskland

Ett bevis på tysk uppfinningsrikedom, staden Berlin är en fascinerande studie i solidaritet. Delas i två delar av Berlinmuren, detta kapital återfick endast sin enhet i 1989 efter kollapsen av den kommunistiska regimen i öst. Sedan dess, det exploderade med urban tillväxt och är nu hem till en bra bit över två miljoner människor. Den är full av hantverksöl barer, museer, och graffitied resterna av Wall.

Som centrum för landets kultur, Berlin är ett måste-besök. Vare sig du letar efter raffinerad underhållning i form av en opera eller försöker slå några av de hippaste tillhåll i Europa, Berlin inte får missa.

Även om det tar dig minst sex timmar för att ta sig hit från Amsterdam, det finns flera tåg per dag, Vilket innebär att du kan ställa in ditt eget schema för att komma fram.

Frankfurt till Berlin Tåg

Leipzig till Berlin Tåg

Hannover till Berlin Tåg

Hamburg till Berlin Tåg

 

Berlin street art

 

5. Bästa europeiska huvudstäder att resa med tåg: Prag, Tjeckien

Skiljer sig från de västeuropeiska huvudstäder, Prag är huvudstad i Tjeckien i Östeuropa och en av de mest kända Central europeiska städer. Hem till en av de mest kända bibliotek i världen, den Klementium, Prag visar upp sin kultur runt varje hörn. Besök det astronomiska uret, den äldsta driftklockan i världen. Ta en promenad runt Gamla stans torg, var gatsten gator och gågator körfält innebär att du kan tillbringa timmar vandrade utan att oroa dig.

Toppa din tid med en drink i en av stadens många källare barer innan du går ut till en musikfestival.

Prag har utmärkta tågförbindelser med andra städer, inklusive en restid från Berlin på fyra och en halv timme. Stanna här för att absorbera stadens historia innan du fortsätter din resa i resten av Europa.

Nürnberg till Prag Tåg

München till Prag Tåg

Berlin till Prag Tåg

Wien till Prag Tåg

 

Prague city scape

 

Slutsats

Europa är ett stort och varierat landskap vars union innebär att det är lättare än någonsin att resa med tåg. Utnyttja kant länder resa till dessa historiska huvudstäder på din tid. Hoppa huvudvärk av flygplatsen och dess publik och dyr plan mat och använder ett tåg till resor. Vare sig du hoppa ombord på en regional rutt eller spendera lite extra för höghastighetståg, du kommer att njuta av tågresa, sightseeing, och mycket mer.

 

Vi har fått dig täckt med våra resetips. Nu är det dags att boka några tågbiljetter! Rädda ett tåg är en plats att köpa tågbiljetter.

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “5 Bästa europeiska huvudstäder att resa med tåg” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/european-capitals-travel-train/?lang=sv Deen- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)