Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 25/01/2021)

Oavsett om du är en öl älskare vill ta din passion på väg eller om du redan har en resa till Europa på böcker, ta en titt på Öl Route med tåg – Bästa Öl i Europa av tåg. Du kommer inte bli besviken! Ännu bättre, varenda en av våra förslag är lätt att nå med tåg. Nej körning nödvändig, vilket innebär inga bekymmer. Bara kul!

 

Öl Route Med tåg – Bästa öl i Europa: På tågstationen!

En sak du kanske inte inser är att en bra öl Rutt med tåg kan hittas i många tågstationer. Sheffield Tap är en av de bästa, med om 30 tunnor och utkast - av vilka några belysa val från lokala och relativt obskyra bryggerier. Du kan få på tåget och gå besöka några av dem ... eller bara stanna kvar och tillbringar mer tid provtagning dem. Hur coolt?!

 

The Sheffield beer Tap

Öl Route Med tåg – Bästa öl i Europa: Delirium Village i Bryssel, Belgien

Pink Elephant Best Beers in Europe

Nu, detta är något som jag personligen har varit alltför när jag besökte Bryssel och min make var på ett uppdrag att hitta Bästa Öl i Europa. Tips: Följ den rosa elefanten!

Jag kommer ursprungligen från Sydafrika och känslan lite hemlängtan när du besöker Bryssel. Så, Jag beställde mig en Castle Lite hemifrån. Självklart, de hade den i lager! Detta är ingen överraskning som delirium Cafe är känd för sin långa öl lista, stående vid 2,004 olika märken i januari 2004 som noterats i Guinness rekordbok. Erbjuds är öl från över 60 länder!

Baren ligger i den lilla gränden kallas Impasse de la Fidélité / Getrouwheidsgang, bara ett par hundra meter från Grand Place. De Jeanneke Pis staty är tvärs över gatan från ingången.

Baren Namnet kommer från öl dELIRIUM TREMENS, vars rosa elefant symbol dekorerar också café ingången.

Tågstationen är en 10 minuters promenad från Kafé, så det är inte konstigt att det är på Öl Route med tåg – Bästa Öl i Europa.

Luxemburg till Bryssel Tåg

Antwerpen till Bryssel Tåg

Amsterdam till Bryssel Tåg

Paris till Bryssel Tåg

 

Öl Route Med tåg – Bästa öl i Europa: Ye Olde Cheshire Cheese i london, england

Ye Olde Cheshire Cheese place sign

 

Vi älskar historia som kommer med detta dricka expedition. Ärligt, detta puben har inte det största urvalet jämfört med några av sina grannar. Men vad det saknar i kvantitet som det gör för med dess kvalitet historia kopplad till sig. Legenden säger att munkarna bryggt på plats innan det blev en pub. Samuel Johnson och Charles Dickens drack här, så du kommer att dela en brygd med historia vid detta stopp.

Inrättandet ägs för närvarande av Sam Smiths gamla bryggeri. Deras pubar är en go-to för vackra byggnader, traditionella öl, och mysiga interiörer. Det finns inga stora märken, bara lysande erbjudanden från sitt eget bryggeri i Tadcaster, Yorkshire.

Amsterdam till London Tåg

Rotterdam till London Tåg

Paris till London Tåg

Bryssel till London Tåg

 

Öl Route Med tåg – Bästa öl i Europa: Pilsner Urquell Brewery i Pilsen, Tjeckien

Drink the Best Beers in Europe with your friends

 

Även bryggeriet har moderniserats sedan 1993, miles av åldrings källare som finns kvar underjordiska är en del av turnén. En underjordisk vandring slutar vid en öppen träjäsning och ett par av de enorma träfat av den typ som användes för att åldra alla Pilsner Urquell.

Ölet från planen fodrad super fat är, helt enkelt, den bästa lageröl som vi någonsin har smakade. Och du bör testa det själv! Pilsner Urquell Brewery inbjuder dig att ta en unik turné. Du kommer erfarenhet äventyr och underhållning i de historiska källare, lära sig om bryggningen och smaka på utmärkta lager, självklart!

Nürnberg till Prag Tåg

München till Prag Tåg

Berlin till Prag Tåg

Wien till Prag Tåg

 

Öl Route Med tåg – Bästa öl i Europa: Tyskland (INTE Munich)

Kan vi släppa in dig på en hemlighet? Den bästa öl i Tyskland är inte i München. Tyskland har en enorm mängd exceptionella öl. Även många av landets dagliga brygger är otroligt bra. Men inte varje öl kan vara utmärkt, även i det land där öl är en legend. Om du letar efter olika och du gillar din öl med karaktär och sizzle, gör dig själv en tjänst och planera en turné till det bayerska baklandet, där ölet är en del av lokal kultur och bryggs av verkliga människor med historier att berätta.

Köln Frankfurt Tåg

Munich till Frankfurt Tåg

Hannover till Frankfurt Tåg

Hamburg till Frankfurt Tåg

 

Nedre Bayern – Niederbayern

Nedre Bayern - Niederbayern

 

Denna sträcka av territoriet öster om München sträcker sig genom Bayerska skogen de österrikiska och tjeckiska gräns och är en av de minst reste regioner i Tyskland. Bara det gör Lower Bavaria ett attraktivt destination, men historia och kultur öl gör det ännu mer tilltalande.

Sjuttio små och medelstora bryggerier fungera i denna del av Bayern. Några av dem går tillbaka till 1400-talet. Elva av dem var antingen fastställts av kyrkan, drivs av kloster, eller som ägs av riddarhuset. Tre fortfarande drivs av tyska baroner och en är den äldsta klostret bryggeriet i världen. Lägre Bayern är en gömd skatt när det gäller öl.

 

Vill du få de bästa öl i Europa? (Ansvarsfullt naturligtvis!) Sedan bokar din resa med Rädda ett tåg Det finns ingen peaky dolda avgifter, vilket innebär mer pengar för öl!

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbest-beers-route-europe%2F%3Flang%3Dsv– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)