Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 02/09/2022)

Underground Art i tunnelbanestationer verkar vara den nya museum av folket. De blir den nya måste-se destinationer för konst och design entusiaster. Vem skulle ha trott? Några av de mest inspirerande offentliga utrymmen, med storskalig konst och design finns i många städer’ tunnelbanestationer. Dessutom, Underground Art är att få mer än ett stänk av färg till tunnelbanan.

Tunnelbanestationer ser en ökning av antalet passagerare och turism. Därför, som ett resultat, de ser en ökning av en känsla av gemenskap.

Konst i transport kan också leda till en minskning på många andra sätt, Till exempel: Växthusgasutsläpp, vandalism, och pendlare ledan! De fördelarna verkar vara oändliga! Det är därför vi är glada över att dela med oss ​​av våra bästa val Underjordisk konst – Fascinerande tunnelbanestationer.

 

Kvalitet Transport = kvalitet Lives

Enligt en studie av franska Urban Development Institute. Paristillbringade i genomsnitt 23 dagar om året på transport. Och detta är inte ett undantag. Människor över hela världen använder kollektivtrafik att pendla till jobbet.

Visste du: att studier har visat att kvaliteten på transport direkt påverkar kvaliteten på livet för transit användare? De erfarenhet av resor genom transitering bör vara en attraktion i sig. ”Offentlig konst kan dra ut identiteten på en plats, hjälpa förståelsen av det historiska eller kulturell betydelse av ett grannskap och dess invånare. ”

Underground Konstprojekt kan hittas i hela världen. från skulpturer, mosaik, och målningar. Till större satsningar som installationer, gravyrer, och reliefer. Här är några av våra val.

 

subway hallway

 

Underjordisk konst – Fascinerande tunnelbanestationer: Stockholm, Sverige

Det kommer inte vara en överraskning för några av er att Sverige var den första på vår lista att utforska Underground Art. Om du tittar under den svenska huvudstaden, hittar du en intrikat väv av tunnelbanelinjer.

Det finns mer än 90 av 100 stationer i 110km tunnelsystemet. De är ibland kallas ”världens längsta konst Galleri”. De har inretts med målningar, installationer, mosaik, och skulpturer av 150 konstnärer sedan 1950-talet.

 

underground art in sweden

 

Här är några bilder av den fantastiska Underground Art

 

Underground Art - Fascinating subway stations

mesmerizing subway station

bellow ground interior design

 

Känsla inspirerade att utforska dessa fantastiska Underground konstverk? Rädda ett tåg kan få dig dit! Boka en tågbiljett på några minuter med inga dolda avgifter!

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Funderground-art-subway-stations%2F%3Flang%3Dsv– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)