Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 21/02/2021)

Schweiziska tåg är de bästa i Europa i enlighet med Boston Consulting Group. För det första, schweiz uppnått höga betyg trots att tappa kvalitet. Schweiziska uppnått en 7.2 övergripande bedömningen av 10. medan Danmark, finland, och Tyskland alla uppnått en 6+ betyg. Bland betyg, Det är särskilt relevant att nämna att Bulgarien uppnått en låg rating 1.9. Schweiz uppnådde sin höga betyg eftersom det gjorde full poäng på användningsintensitet.

 

swiss Tåg
Fantastiska landskap ombord schweiziska tåg.

Detaljerna i rapporten

Förutom att uppnå höga betyg, Schweiziska tåg anses också vara ett bra värde för pengarna. Index betyg är följande;

Tier 1

Schweiz (7.2)

Danmark (6.8)

finland (6.6)

Tyskland och Österrike (6.1)

Sverige och Frankrike (6.0)

————————————————————————-

Interlaken till Zürich Tåg

Lucerne till Zürich Tåg

Bern Zürich Tåg

Genève Zürich Tåg

 

Tier 2

Storbritannien och den nederländerna (5.3)

Spanien (5.0)

Belgien (4.6)

Italien (4.5)

————————————————————————-

Lyon till Genève Tåg

Zürich till Genève Tåg

Paris till Geneve Tåg

Lugano till Genève Tåg

 

Tier 3

Rumänien och Bulgarien (1.9)

————————————————————————-

Munich till Basel Tåg

Zürich till Basel Tåg

Bern Basel Tåg

Genève Basel Tåg

 

Vad gör schweiziska tåg de bästa i Europa?

för det första, Det finns flera faktorer som gör schweiziska tåg de bästa i Europa. Inte nog med att schweiziska tåg ge bästa tillförlitlighet och punktlighet i Europa, men även de anses vara extremt säker med god kvalitet. Schweizarna är de vanligaste tågresenärer i Europa med över 10,000 tåg som körs dagligen på 3000 km järnvägsnät. Den schweiziska järnvägsnätet har den högsta kapacitetsutnyttjandet i Europa.

Basel till Interlaken Tåg

Bern till Interlaken Tåg

Lucerne till Interlaken Tåg

Zürich till Interlaken Tåg

 

https://www.youtube.com/watch?v = D2wPhSjx09I

 

Liten är bättre

Det finns en anledning till varför schweiziska tåg har varit rankad nummer 1 eftersom 2012. Länder med små järnvägsnät (under 6,000 km) har alla sett sina betyg förbättras under denna tid. Detta inkluderar Schweiz, Danmark, finland, Norge, Nederländerna, och luxemburg. Dessa länder ger högre punktlighet, höghastighetståg procentsats och erbjuder en lägre kostnad per km för sin tjänst. Lika viktigt, dessa länders tåg har färre olyckor och dödsfall som förbättrar deras övergripande säkerhets poäng.

Zürich till St Moritz Tåg

Zermatt till St Moritz Tåg

Lyon till St Moritz Tåg

Basel till St Moritz Tåg

 

Bästa platserna att besöka i Schweiz med schweiziska tåg

Det finns många vackra destinationer att besöka i Schweiz, trots sin litenhet. Alperna och glaciärer är den främsta attraktionen, men resenärer också njuta av gamla slott, klar turkos sjöar, och bucolic landsbygden. Varje tid på året du kan njuta av vandring, skridskoåkning, festivaler och karnevaler i Schweiz. Dessutom, det finns en mycket låg brottslighet i Schweiz vilket gör det till en säkrare plats för resenärer. De måste-se platser i Schweiz inkluderar Matterhorn, Zermatt som är världens mest fotograferade berg. Lika, Chillon slott, Montreux är en must-see för turister. Denna uråldriga vatten fästning som består av 25 byggnader och tre gårdar är en av de mest besökta historiska byggnaderna i världen.

 

Boka en schweizisk tåg med Rädda ett tåg

Sammanfattningsvis, det finns så många anledningar att resa på en schweizisk tåg. Tågstationer i Schweiz är förmodligen den mest vackra tågstationer i Europa. Om du letar efter en romantisk semester eller hänförande broar, Schweiz är platsen att gå. ta 3 minuter nu för att boka biljetter till en schweizisk tåg på vår lätt att använda tåg webbplats. Biljetter kan köpas med kreditkort, och många alternativa betalningar.

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fswiss-trains-ranked-best-europe%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)