Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 02/08/2021)

Storbritanniens välsignad av en riklig järnvägsnät som har påverkat dess sociala historia och ekonomisk utveckling för kommande generationer.

Och om du är en järnvägs entusiasten, en brittiska järnvägs Semester underlättar fascinerande aktiviteter på platser hela vägen från Aberdeen till Penzance.

Så om ditt hjärta är inställt på att se Storbritannien med tåg, Här är sju på och off-track tips.

 

  1. Glasgows centralstation

Besöks Glasgows centralstation är ett måste - inte bara kommer att ansluta dig till Skottlands natursköna läckerheter, men det har också en 91 procent godkännande hastigheten från watchdog Transport Focus, station mästare Paul Lyons driver fyra turer om dagen och det stjärnor i sin egen BBC TV-serie.

Amsterdam till London Tåg

Rotterdam till London Tåg

Paris till London Tåg

Bryssel till London Tåg

 

  1. Birmingham New Street

Birmingham New Street är en annan station som har hög kundnöjdhet. West Midlands järnvägsknut var helt ombyggda i 2015 och ståtar med ett urval av coola restauranger, inklusive en inbyggd Five Guys burger joint-perfekt för en pitstop.

Lille till London Tåg

Köln till London Tåg

Lyon till London Tåg

Luxemburg till London Tåg

 

  1. Kings Cross Station

Ingen verklig järnvägs entusiasten skulle lämna Storbritannien utan noggrant utforska Kings Cross Station London. Det är bredvid Kings Cross St Pancras Tunnelbanestation, nära Regents Parkera och British Library, och hem till mystisk plattform 9 ¾, utgångspunkten för Hogwarts Express - nog sagt.

Antwerpen till London Tåg

The Hague till London Tåg

Bordeaux till London Tåg

Genève London Tåg

 

4. raildar

Train App Raildar har en levande karta över varje tåg på den brittiska järnvägsnät - den dynamiska versionen visar även tåg röra sig. Detta tåg lover fantasi app innehåller också spår layouter och kopplingskartor - Vilken underbar idé!

London till Bryssel Tåg

London till Paris Tåg

London till Lyon Tåg

London till Amsterdam Tåg

 

5. NÖJESLÄSNING

Om du är ute efter nitning järnvägsrelaterade läsning, Parallel Lines ser författaren Ian Marchant ta ett snett titta på 175 år av Storbritanniens besatthet tåg. Skrev med passion och humor, Det är en inspirerande inblick i Brittisk kultur och kultur.

 

6. Läsning för äkta entusiaster

I sena 19th och tidig 20th Århundraden, George Bradshaw s järnvägslinjer var apparna av sin dag och gav den senaste informationen om tågsträckor runt Storbritannien och hela den europeiska kontinenten. De april 1910 guiden skrevs på den oöverträffade toppen av Storbritanniens järnvägsnät och har blivit en bibel för järnvägsfans - hitta omtryckta upplagor online på Amazon.

 

7. Online lärande

Gratis eller prisvärd internetanslutning är lätt tillgänglig på många brittiska tåglinjer och stadskärnor, så om din resa är en del av en längre vistelse, studerar för en online grad med artister som Anglia Ruskin distansutbildning kan fortsätta utan avbrott. Och det finns något livsbejakande om chattar med klasskamrater i olika länder när du rulla runt kuster och över clifftops.

 

Följ dessa sju på och utanför banan tips för en brittisk järnväg semester du aldrig kommer att glömma - vi ses på stationen.

 

Har du tips för tågresor? Dela dem i kommentarerna och om du behöver ett tåg – Spara Ett tåg.

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss en kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbritain-by-train-8-on-and-off-track-tips%2F%3Flang%3Dsv – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)