Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 21/02/2021)

EU har föreslagit att investera över 100 miljarder euro i tåg för att öka de europeiska resorna, Denna investering kommer att kombinera med offentliga och privata medel. Sammanlagt, den totala investeringen kommer att överstiga 4,5 miljarder €. Investeringen kommer att gå igenom en finansierings grupp som kallas länkat Europa Anläggning. Kortfattat, finansieringen kommer från ett fåtal grupper. Dessa grupper inkluderar nationella, privat, och investeringsbanker.

Finansieringen kommer att bidra till att uppgradera den europeiska rese järnvägsnätet. Också, investeringen kommer att bidra till att utveckla alternativa bränslen för tåg. Dessutom, finansieringen kommer att bana väg för nollutsläppstransport.

 

European Travel Projects

Projekten kommer att fokusera på kärnnätverket för europeiska resor. 719,5 miljoner euro är för Europeiska järnvägsnätet. 99,6 miljoner euro avser uppgradering av vägtransporter. Också, 78,9 miljoner euro är avsedd för utveckling av hamnar. Och 44,7 miljoner euro är för inre vattenvägar.

Flaggskeppsinitiativ att finansieringen kommer att omfatta bland annat;

  1. öka hastighet av tåg mellan Danmark och Tyskland.
  2. Uppgradering järnvägslinjer i Slovenien
  3. Järnvägstunnel mellan Italien och Frankrike
  4. tillsats 340 laddningsstationer på grund av elektrisk bilar
  5. Anpassning vattendrag på grund av godstransporter

Köln till Köpenhamn Tåg

Dresden till Köpenhamn Tåg

Nürnberg till Köpenhamn Tåg

 

Ytterligare EU-tågfinansiering på 37 miljarder euro för europeiska resor

Enligt vissa källor, Europa har investerat ytterligare 37 miljarder euro i tågindustrin. Detta belopp kommer att ge fler jobb och inkomster. Det europeiska järnvägsnätet beror på en ökning av kapacitet och hållbarhet. Här är några av de projekt som 37 miljarder euro används för;

Düsseldorf till Hamburg Tåg

Bonn till Berlin Tåg

Heidelberg till Munich Tåg

 

 

1. Gotthardbastunneln

Även om detta tunnel är 17 år gammal, det öppnade bara för europeiska resor i 2016. På grund av den fjäll, det tog 2,400 arbetstagare att borra igenom. Tunnelns längd är nästan 57 KM, vilket gör den största tunnel i världen. På grund av storleken på tunneln, kostnaden var € 11 miljard.

Denna tunnel ansluter norra Italien med södra Tyskland som är två viktiga länder i Europeiska resor ekosystemet. I framtiden, 240 godståg kommer att använda denna tunnel. På grund av tunneln, de frakter kommer att ersätta över 2 miljoner lastbilstransporter per år. Lastbilar måste köra upp på berget och vänta i avgiftsköer. Som ett resultat, de frakter, som kommer att resa utan avbrott 160 KM per timme föredras.

Trento till Gardasjön Peschiera Tåg

Bolzano Bozen till Gardasjön Peschiera Tåg

Bologna till Gardasjön Peschiera Tåg

Venedig till Gardasjön Peschiera Tåg

 

2. Fehmarnbelt Link

Denna fasta förbindelsen tunnel blir den längsta sänktunnel i världen. Tunneln kommer att förbinda Danmark med den tyska ön Fehmarn. Den totala kostnaden för denna länkstunnel är 7 miljarder euro. Denna länk kommer att minska tågresa tiden mellan Stockholm och Hamburg av 2 timmar. Fraktindustrin mellan Tyskland, Danmark, och Sverige har fått massivt från denna länk, detta kommer säkert att förbättra europeiska resor.

Stuttgart till Hamburg Tåg

Antwerpen till Hamburg Tåg

Leipzig till Hamburg Tåg

Bonn till Hamburg Tåg

 

3. European Travel järnvägsnätverksanslutning Project VDE 8

VDE 8 är förmodligen den största järnvägs byggarbetsplats i Tyskland. Projektet förbättrar transport över Tyskland. På grund av sin storlek och teknologi VDE 8 linje mellan Berlin och Munich kostar 10 miljarder euro.

Dusseldorf till Munich Tåg

Dresden till Munich Tåg

Nuremberg till Munich Tåg

Bonn till Munich Tåg

 

Biljett bokningar i 3 minuter

Boka en tågbiljett i den europeiska resor? Varför inte ta 3 minuter på vår webbplats för att hitta de billigaste biljetterna till dina rutter. Logga in till vår sida nu Boka tåg. Biljetter kan betalas på flera sätt, inklusive iDeal och kreditkort.

 

Vill du bädda vår blogginlägg på din webbplats, klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Feu-invest-1-billion-euros-european-travel%2F%3Flang%3Dsv - (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)