Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 11/02/2020)

Italien är ett av de mest populära länderna i Europa att besöka på grund av de olika destinationer inom dess gränser. Norra Italien är ett ledande hotspot när det gäller den italienska kulturen, med så mycket för resenärer att se och göra. Oavsett om provtagning fina viner och äta på mat i världsklass eller utforska gamla slott och kyrkor, denna region erbjuder unika upplevelser att du kommer att älska. Det finns gott om destinationer att utforska i norra Italien, så om du har en vecka eller två att spendera i Italien, du är bundna att hitta några platser för att fängsla dig. Här är ett par förslag på platser att besöka när touring norra Italien med tåg.

 

Börja Touring norra Italien med tåg i Milano

Börja ditt besök till norra Italien i Milano, mode huvudstad i världen. Staden är full av fantastiska renässansarkitektur, otro katedraler och världsklass konstverk. Besökare kan också ta en dagstur till italienska sjöar och Southern alperna regionen från denna fantastiska storstads. Milan är också hem till Milano Central, och anses vara en av de vackraste europeiska tågstationer. Detta är det perfekta stället att börja din rundtur i norra Italien.

Turin till Milano Tåg

La Spezia till Milan Tåg

Parma till Milano Tåg

Salerno till Milano Tåg

 

Reser norra Italien med tåg

 

Tåg till Venedig

Tågresan från Milano till Venedig är vanligtvis två och en halv timme, med massor av landskap tåg resenärer kan beundra från din vagn fönster. Från det ögonblick du lämnar tågstationen i Venedig, du kan fånga en glimt av den stora Grand Canal, där alla typer av vattenskotrar kan ses segla genom. Venedig består av 118 öar förbundna genom broar och åtskilda av kanaler. Denna fantastiska stad är känd för sin skönhet, arkitektur, konstverk och gatsten gator. Resenären kan inte låta bli att förälska sig i denna förtrollade region. Touring norra Italien med tåg är inte komplett utan ett besök i Venedig.

Genua till Venedig Tåg

Turin till Venedig Tåg

Parma till Venedig Tåg

La Spezia till Venedig Tåg

 

 

florens

florens, den berömda renässans staden, ligger strax tre timmar med tåg från Venedig. När du når detta mål, nästan varje större plats ligger inom gångavstånd från järnvägsstationen. Som huvudstad i regionen Toscana, Florence har fantastisk mat och vin, tillsammans med museum i världsklass. Besök ikoniska sevärdheter, inklusive den ståtliga Ponte Vecchio även känd som ’Old Bridge’, de höga Florens Duomo och Michelangelos skulptur av David.

Reggio Emilia till Florens Tåg

Genua till Florens Tåg

Sestri Levante till Rom Tåg

Parma till Florens Tåg

 

Reser norra Italien med tåg

 

Fem jorden – Reser norra Italien med tåg

Gör Cinque Terra din sista stopp – denna fantastiska region är bara några timmar med tåg från Florens. Cinque Terra har inga museer eller anmärkningsvärd historisk platser men det är en slående del av den italienska rivieran som har lämnats orörd. Efter dagar av touring norra Italien med tåg, Detta är den perfekta platsen att njuta av Italien naturliga landskap. Den kuperad kusten är en blandning av rock klippor och vackra vingårdar med fem vackra och fjärr fiskelägen.

Reggio Emilia till Levanto Tåg

Genua till Levanto Tåg

Sestri Levante till Levanto Tåg

Parma till Levanto Tåg

 

Reser norra Italien med tåg

 

Städerna är endast anslutna med färja, vandringsleder och naturligtvis tåglinjer. Utforska klipporna och stränder och tanka på en av vackra kaféer uppflugen på klippiga uddar med utsikt över hamnen. Denna idylliska region är verkligen en otrolig – det perfekta stället att ny energi. Härifrån kan du ta ett tåg tillbaka till Milano där du kan börja din resa hem.

 

Har du tur norra Italien med tåg? Låt oss veta de favoritplatser som du har besökt genom tweeting oss på @SaveATrain! vi är också aktiva på alla sociala kanaler, checka ut Saveatrain

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, sedan Klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftouring-northern-italy-by-train%2F%3Flang%3Dsv(Scrolla ner för att se den inbäddade koden)