Läsningstid: 8 minuter
(Senast uppdaterad: 03/12/2021)

Vare sig du besöker Amsterdam för första gången eller återvänder till utforska den vackra kanaler återigen, du kommer att vilja veta om mest unika saker att göra i Amsterdam! Om du är redo att söka äventyr bortom Damrak-avenyn i Amsterdam, denna lista kommer att göra din semester verkligen magisk!

 

Mest unika saker att göra i Amsterdam: Njut av High Tea i den minsta hus i Amsterdam

Vad kan vara sötare och mer unik än att ha eftermiddagste i Amsterdams minsta hus? Ja, Detta passar definitivt mest unika saker att göra i Amsterdam räkningen! Denna lilla hus i en av Amsterdams äldsta stadsdelar är endast 2 meter bred. Ägaren verkligen andas in nytt liv i den gamla fastigheten: huset en gång ryms en familj på fem! Otroligt som det var, det är bara en av de berättelser som väntar dig i denna vackra Ihana.

Den första våningen är en mysig liten te butik, medan den andra och tredje våningen är redo att välkomna dig till en te-infunderas saga. Det finns många alternativ för frukost, brunch, hög te, och även lunch. Jag har varit i den minsta House två gånger: en gång för en härlig frukost som jag var en timme sent (Det var inte min bästa dag), och en annan alldeles nyligen för en afternoon tea med finger smörgåsar, tre olika pajer, och scones så läckra att när vår nådig värd erbjöd sig att ta bort något med oss, Vi tvekade inte. Eftermiddagste vi valde var prissatt till 25 EUR per person, medan hög te är 35 EUR.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

Most Unique Things To Do In Amsterdam - The Smallest House

 

Mest unika saker att göra i Amsterdam: Utforska EYE Filmmuseum

Av alla de slick moderna byggnader i Amsterdam, det är EYE Filmmuseum som sticker ut. Med sin eleganta, ljusa vita linjer som sträcker sig längs floden IJ mittemot tågstation. EYE är verkligen en av de mest unika sakerna att göra på Amsterdam-listan. Dess huvudsakliga oro är bio, med flera skärmar som erbjuder ett brett utbud av kult och klassiska filmer. Det finns, i alla fall, också tillfälligt unik Konst utställning och aktiviteter för barn, plus exceptionellt fina vyer tillbaka mot centrum. Även göms undan här, och permanent display, är en filmisk sällsynthet vintage filmer av Jean Desmet, som går tillbaka så långt som 1907. Ta lunch här, för: café bar är förstklassig.

Bremen till Amsterdam Tåg

Hannover till Amsterdam Tåg

Bielefeld till Amsterdam Tåg

Hamburg till Amsterdam Tåg

The EYE Filmmuseum Drone view Amsterdam

 

Upptäck Museum Of väskor och plånböcker

Tre våningar av både antika och moderna handväskor, plånböcker, och plånböcker gör Tassenmuseum Hendrikje till ett av Amsterdams mest ovanliga och tilltalande attraktioner. Obefläckat presenteras i en gammal och vacker herrgård, höjdpunkter Art Nouveau och Art Deco bitar, ett helt skåp med sällsynta och färgglada 1950-talsväskor av hårdplast, en primitiv form av Perspex, och (etiskt tvivelaktig) vintage handväskor tillverkade av djur. Tillfälliga utställningar av samtida väskor och plånböcker spetsa samlingen.

Dortmund Amsterdam Tåg

Essen till Amsterdam Tåg

Düsseldorf till Amsterdam Tåg

Köln till Amsterdam Tåg

Museum Of Bags And Purses Netherlands

 

den Poezenboot (Kattbåten)

Om en av de mest unika sakerna att göra i Amsterdam är att jag får sällskapsdjur bedårande djur, sedan räkna mig i! Gå på och besöka den mycket populära catboat! Japp, du läste rätt! Även katter undvika vanligtvis vatten till varje pris, de kattdjur eller Poezenboot, verkar helt hemma på deras flytande fristad. Det är ett djur fristad flyter på en kanal i amsterdam. Det grundades av Henriette van Weelde i 1966 som ett hem för herrelösa, sjuk, och övergav kattdjur, och har sedan dess vuxit till en officiell välgörenhet.

Husbåten rymmer upp till 50 katter på en gång, 14 av vilka är fast bosatta. Mänskliga besökare är välkomna på fartyget samt. Många kommer att välja en katt för antagande, men turister är också välkommen att släppa in och skrapa en kattunge bakom öronen.

Eftersom det är en välgörenhetsorganisation, båten helgedomen stannar flytande tack vare donationer kvar av besökare. Alla pengar höjs går mot att hjälpa så många Amsterdam katter som möjligt. Cat Boat Foundation betalar för kastrering av katter vars ägare inte har råd veterinärvård, samt strays. Frivilliga ta hand om katterna, några av dem antas av besökare. Katterna tros justera till liv på land mycket väl i sina nya hem.

Bonn till Amsterdam Tåg

Aachen till Amsterdam Tåg

Koblenz till Amsterdam Tåg

Frankfurt till Amsterdam Tåg

Unique things to do in Amsterdam - Cat boat

 

Go Plastic fiske under en unik Tour av Amsterdams kanaler

Gående plast fiske på Amsterdams kanaler är en av de mest unika saker att göra i Amsterdam för säker! Och låt mig berätta, Det är precis som det låter. En miljövänlig initiativ parat med en turistisk aktivitet genom Plastic Whale, 2 timmarna båtresa verkligen levererar på både roligt och pittoreska platser. När du kliver in i båten, du får din egen fisknät, och ger dig iväg!

Det bästa är nog att medan andra båtturer segla förbi enligt en förutbestämd rutt, du får gå någonstans du ser en bit av plast. Den förvandlas till ett konkurrenskraftigt I Spy spel där alla är super investeras i att hitta även de minsta bitarna av plastpåsar. En riktig fest uppstår när någon får syn på en flaska nära sidan av kanalen. Eftersom kaptenen manövrerar fartyget för att passa in mellan de förtöjda båtar, du vinklar dina armar och triumfer fiska bråks ut! Var beredd att diskutera den konstigaste fångsten av dagen samt skratt och band med de andra passagerarna.

Jag tror att denna erfarenhet är definitivt värt mödan, och erbjuder ett ovanligt sätt att uppleva Amsterdams kanaler. Du kommer att flytta mycket utan att bli trött, och när turnén är över, du kommer att kliva ur båten med en känsla av prestation samt. Allt som för bara 25 EUR.

Osnabrück till Amsterdam Tåg

Lubeck till Amsterdam Tåg

Bremerhaven till Amsterdam Tåg

Kiel till Amsterdam Tåg

 

 

Turen Woonbootmuseum

Om du någonsin har undrat hur det är att bo på en av Amsterdams husbåtar, Detta är din chans att ta reda på. På vår lista över mest unika saker att göra i Amsterdam, du kan göra just det! Ägarna är vänliga och har öppnat upp sin klassiska husbåt, som lanserades i 1914 som ett fraktfartyg för sand och grus innan de omvandlas på 1960-talet. Besökare kan knuffa sig igenom den mysiga vardagsrum, där en handfull förklarande plack ger låg ner på husbåt liv. Ägarna är inte ensamma; nästan 3,000 pråmar och husbåtar är anslutna till Amsterdams gas- och elnät. nyfikenhet nöjd, du kan promenera längs gatan till en utmärkt middags etablering, Restaurant Struts.

Kassel till Amsterdam Tåg

Mannheim till Amsterdam Tåg

Fulda till Amsterdam Tåg

Heidelberg till Amsterdam Tåg

Unique things to do in Amsterdam - Tour The Woonbootmuseum

 

Mest unika saker att göra i Amsterdam: Ta ett ljud tour genom Tuschinski Theater

Upptäck historien bakom den fantastiska Tuschinski Theater. Nu en fungerande biograf, teatern på Reguliersbreestraat är en del av Pathe gruppen. Den unika fasad är en blandning av art deco och art nouveau. Skapad den Tuschinskis uppdrag av arkitekten Hijman Luis de Jong. Men lika vacker som fasaden är, biografens största sal är en riktig teater och det finns inget lika charmigt som att titta på en favoritfilm i en röd sammetstol.

Teatern erbjuder daglig ljudturer att start mellan 09:30 och 11:30. Turnén är tillgänglig på både engelska och holländska. Det varar 45 minuter och kostar 10 Euro, vilket inkluderar en kopp te eller kaffe. En guidad tur finns också för stora grupper från och med 15 människor. Att boka, skicka ett e-post till rondleidingen.tuschinski@pathe.nl.

Om du vill njuta av teater atmosfär, du kan ta en titt på de planerade filmvisningar. Där hittar du andra uppträdanden på Pathe webbplats. Att njuta av en visning i vacker teater utrymme, Leta efter filmer i Great Hall. Ibland, det kan finnas livekonserter samt.

Trier till Amsterdam Tåg

Luxemburg till Amsterdam Tåg

Antwerpen till Amsterdam Tåg

Gent till Amsterdam Tåg

Tuschinski Theater Amsterdam

 

De flesta unika saker att göra i Amsterdam: Gå på en Escape Room äventyr i Rijksmuseum

På sommaren av 2018 Rijksmuseum lanserade vad var tänkt att vara en begränsad sommartid speciell – a unikt utrymningsrum! Det är nu en unik Fly spel ExperjagENCE och på vår lista över mest unika saker att göra i Amsterdam och äger rum i Amsterdams mest kända museum. i alla fall, det verkar som efter den initiala framgången, strävan är här för att stanna. Upplevelsen varar en generös 1.5 timmar och verkligen drar dig i atmosfären. Du har till uppgift att återställa en formel som stulits från en 1700-talsbok av den italienska trollkarlen och alkemisten Alessandro Cagliostro.

Liege till Amsterdam Tåg

Leuven till Amsterdam Tåg

Bruges till Amsterdam Tåg

Oostende till Amsterdam Tåg

Escape Room Adventure In Rijksmuseum

 

Världens enda museum ägnat underverk Fluorescence

Amsterdams berömda Anne Franks hus ligger mycket nära detta lilla museum som ägnar sig åt mycket mer psykedeliska frågor, vilket är en stor anledning till att det är en av de mest unika sakerna att göra i Amsterdam!

Ägs och drivs av pony-tailed konstnären Nick Padalino. Electric Ladyland är definitivt en av de mest unika sakerna att göra på Amsterdam-listan. Det finns under det liknande namngivna konstgalleriet på gatunivå, Elektrisk dam. Electric Ladyland är världens första (och till synes endast) museum enbart fokusera på den magiska fluorescerande ljus.

Genk till Amsterdam Tåg

Hasselt till Amsterdam Tåg

Namur till Amsterdam Tåg

Kortrijk till Amsterdam Tåg

Museum Devoted To The Wonders Of Fluorescence

 

Redo att åka på en resa mindre rest, men ack så mycket mer intressant? Fånga en tur med Rädda ett tåg! Inga dolda avgifter, bara hur lätt!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “De flesta unika saker att göra i Amsterdam” på din webbplats? du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fmost-unique-things-amsterdam%2F%3Flang%3Dsv– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)