Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 29/04/2022)

Dessa 10 ovanliga attraktioner över hela världen kommer att förvåna dig. Askungen formad högklackad kyrka, fairy hills, hängbroar, och en speciell tunnel i England – är bara några av de extraordinära och lite konstiga, sevärdheter du bör besöka runt om i världen.

  • Järnvägstrafiken är miljövänliga sättet att resa. Denna artikel är skriven för att utbilda om tåg resa från Save A Train, De Billigaste tågbiljettwebbplats I världen.

 

1. Ovanliga sevärdheter över hela världen: Julias balkong

Det är väldigt få människor som inte vet att historien om Romeo och Juliette utspelade sig i Verona. Dessutom, väldigt få människor är inte bekanta med den romantiska balkongscenen. En av de mest unika attraktionerna att besöka i Verona är Julias balkong. Balkongen är en del av ett hus, där en Cappello-familj bodde på 1200-talet. i alla fall, den berömda balkongen lades bara till huset i 20talet.

Dessutom, balkongen har blivit en av de mest kända attraktionerna i Europa. Medan balkongen inte spelade någon verklig roll i inställningen till Romeo och Julias berättelse, det lockar hundratals besökare varje år. Förälskad, hjärtbruten, drömmare och Shakespeare-entusiaster, kommer att lämna sina anteckningar av kärlek, lyckönskningar, och graffiti på väggen under Julias balkong.

Rimini till Verona med tåg

Rom till Verona med tåg

Florens till Verona med tåg

Venedig till Verona med ett tåg

 

Unusual Attractions Worldwide: Juliet’s Balcony

 

2. Fairy Glen, Isle of Skye

Konformad, silkeslen gröna kullar, omgiven av dammar och vattenfall, Fairy Glen är en av de mest ovanliga platserna att besöka på Isle of Sky. Även om det inte finns något känt ursprung till det unika namnet, Fairy Glens landskap har en speciell charm.

Den bästa platsen för fantastisk utsikt över Fairy Glen är från Castle Owen. Denna plats är inte ett riktigt slott, utan snarare en klippformation som på avstånd liknar en borg. Fairy Glen är ganska liten; därför, det är bäst att kombinera det med ett besök på Kilt Rock, Old Man of Storr, och Fairy Pools.

 

Fairy Glen, Isle of Skye

 

3. Electric Ladyland Amsterdam

Det första fluorescerande konstmuseet i världen, de elektrisk Ladyland-attraktion i Amsterdam är en av 10 ovanliga attraktioner i Europa. Även om du inte är ett fan av museer, detta fluorescerande museum är en fantastisk upplevelse för barn och vuxna. Förutom en anmärkningsvärd samling av fluorescerande mineraler, Ladyland presenterar fantastiska fluorescerande konstverk från 1950-talet. Dessutom, besökare får en ovärderlig chans att vara med och skapa sitt eget konstverk, i färgglad belysning.

Denna fantastiska attraktion ligger i hjärtat av stadsdelen Jordaan i Amsterdam, där en mörk källare lyser upp i färgglada ljus. Uppkallad efter Jimmy Hendrix album Electric Ladyland, denna coola attraktion handlar om psykedelisk konst och 70-talsmusik. Otvivelaktigt, Electric Ladyland Museum i Amsterdam är en av de mest spännande attraktionerna i världen.

Bryssel till Amsterdam med ett tåg

London till Amsterdam med ett tåg

Berlin till Amsterdam med tåg

Paris till Amsterdam med tåg

 

4. Budetunneln, Cornwell England

Ser ut som en vanlig plasttunnel på en stormarknadsparkering i Cornwall, Bude-tunneln är ganska extraordinär. Denna ovanliga attraktion är en av de bästa 10 attraktioner i England tack vare de tusentals LED-lamporna som lyser upp i flerfärg.

Beläget i den sömniga staden Bude, de 70 m tunneln är magisk när den lyser upp. Den bästa tiden att komma är på kvällen, för upplevelsen av det ultimata ljuset. Medan Bude Tunnel ser vanlig ut på dagtid, på natten blir det ett världsunder, lockar besökare från hela Storbritannien. Slutsats, Bude-tunneln kan vara en roligt stopp på din resa genom Europa, där ett verkligt underverk av teknik lyser upp ögon och hjärtan för både unga och gamla.

Amsterdam Till London Med Ett Tåg

Paris till London med ett tåg

Berlin till London med ett tåg

Bryssel till London med ett tåg

 

 

5. Ovanliga sevärdheter över hela världen: Spreepark Tyskland

Berlins nöjespark har känt bättre tider, speciellt på topp i 1969. Spreepark brukade locka 1.5 miljoner besökare, att åka på sin 40 hytter 45-meters pariserhjul. Speerpark var den mest populära attraktionen i Östtyskland fram till återföreningen i 1991.

På sin topp, besökare kunde åka en galen berg-och dalbana, Grand Canyon vattentur, och gigantiska roterande koppar. Medan parken förlorade sin popularitet på grund av nedskärningar, och övergivande, Spreepark förblev ett roligt ställe att besöka i Berlin. Dessutom, den övergivna nöjesparken har blivit en av de mest ovanliga attraktionerna i Europa, tillgänglig och öppen för nyfikna besökare.

Frankfurt till Berlin med ett tåg

Leipzig till Berlin med tåg

Hannover till Berlin med ett tåg

Hamburg till Berlin med ett tåg

 

Unusual Attraction In Germany: Spreepark

 

6. Thames Town Kina

Inte långt från Shanghai, från skyskraporna och gamla tempel, du hittar en annan arkitektonisk charm i bilden av en engelsk stad. Kullerstensgator, en kyrka, medeltida stadstorg, och en skylt som välkomnar dig till Thames Town.

Thames Town var en del av en stor plan för att skapa internationella förorter, men planen förverkligades aldrig. Så, idag kan besökare till Shanghai beundra några av dem de mest spektakulära skyskraporna i världen och stanna till för att vandra runt en liten bit av London i Kina.

 

Thames Town In China

 

7. Caminito Del Rey Malaga

Upphängd 100 meter mot väggarna i en ravin, Caminito del Rey är en av Spaniens mest fantastiska platser att besöka. 2.9 km gångbro, 4.8 km tillfartsväg, de 7.7 km lång Camino brukade vara en serviceväg till en damm. i alla fall, idag är det en av de mest spännande turistattraktionerna i Malaga.

En av anledningarna till att Caminito lockar många resenärer är dess läge. Beläget längs Los Gaitanes Gorge, en märklig kanjon av kalksten och dolomit. Därför, trots de smala och hängande broarna, den ovanliga attraktionen Caminito del Rey är en av de platser som måste ses i Andalusien, speciellt för adrenalinälskare.

 

Caminito Del Rey Malaga Hiking

 

8. Giant Glass Slipper Church Taiwan

Öppnade in 2016, det högklackade glaset bröllop kyrkan har Guinness rekord för världens största högklackade skoformade struktur. Den gigantiska glastoffeln är en berömd bröllopslokal men har ingen egentlig religiös funktion. i alla fall, vissa kanske säger att den gigantiska högklacken i glas ser ut som Askungens sko.

Högklackat kyrkan i Taiwan är 17.76 meter i höjd och består av mer än 300 tonat blått glas, lämnar en hisnande effekt på sina åskådare. Denna ovanliga attraktion ligger i Ocean View Park i Budai township i Taiwan.

 

The Giant Glass Slipper Church In Taiwan

 

9. Ovanliga sevärdheter över hela världen: Slaget vid Orange Italien

Karnevalen i Ivrea äger rum 3 dagar före fettisdagen. Denna unika semester tar människor till det speciella “krig” gator i Ivrea, kastar apelsiner på varandra. Trots att det låter som en rolig matkamp, slaget vid orange kan bli ganska våldsamt, och många deltagare lämnar mörbultade och sårade.

Den våldsamma attraktionen skapades som ett resultat av en mer våldsam händelse. Det sägs att en ung dam en gång i tiden blev halshuggen av en ond markis. Även om det inte är klart om det finns någon sanning i den här historien, Ändå deltar hundratals människor på den orange karnevalen varje år. Således, vilket gör det till en av de mest ovanliga attraktionerna i Italien.

Milano till Rom med ett tåg

Florens till Rom med ett tåg

Pisa till Rom med tåg

Neapel till Rom med ett tåg

Testa

 

An Unusual Attraction In Italy The Battle of Orange

 

10. Upp och ner Hus Fengjing Ancient Town

Denna ovanliga attraktion är en unik syn i den antika staden Fengjing. Den berömda gamla staden i Kina är känd för sina kanaler, och sedan 2014 det är känt för att vara hemmet till Upsidedown-huset. När man går in i huset kan besökare hitta möbler och husgeråd, liknar upside-huset i Polen.

När man kommer in i huset, du hittar allt upp och ner, så det är inte bara på utsidan. Även om det inte finns något att göra i denna attraktion, man kan inte bli fängslad och fascinerad av denna ovanliga arkitektoniska design.

 

Upside Down House Fengjing Ancient Town

 

Vi på Rädda ett tåg kommer gärna att hjälpa dig att planera en resa till dessa 10 ovanliga attraktioner runt om i världen.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "10 ovanliga sevärdheter världen över" på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsv%2Funusual-attractions-worldwide%2F – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)